Urban Decay Moondust palette review

Vorige week reviewde ik het nieuwe Urban Decay Ultimate Basics palette al (klik hier voor de review), en vandaag wil ik een ander prachtig palette van Urban Decay aan jullie laten zien, namelijk het Moondust palette. Mijn eerste gedachte toen ik dit glinsterende palette zag was: Wow! Mooi! Maar daarna dacht ik meteen “maar hoe ga je dit in hemelsnaam gebruiken?!”. Het Moondust palette is namelijk één en al glitter & glamour, en dat is niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel?

urban-decay-moondust-palette_-8 urban-decay-moondust-palette_-7 Laten we beginnen met de looks van het palette. Het Moondust palette is verpakt in een hardplastic, zwarte doos met zilveren glitters. Het ziet er lekker spacy uit en is een waar lust voor het oog! Het doet me denken aan de galaxy en de ruimte, dus wat dat betreft past de naam van het palette prima bij de looks. Het palette is anders dan anders en dat kan ik juist waarderen. Well done, Urban Decay.

urban-decay-moondust-palette_-10 Open je het palette dan komt er een grote, rechthoekige spiegel tevoorschijn. Ik vind dat altijd wel een pluspunt, van die grote spiegels waar je gewoon je hele gezicht in kunt zien! Verder bevat dit palette 8 kleuren vervaardigd met de razend populaire Moondust formule; zeer fijne glitters en 3D metallics, voor een luxueus diamant-achtig effect, met veel diepte en beweging. En om in de ruimte-sferen te blijven heeft elke naam een toepasselijke naam.

urban-decay-moondust-palette_-11 Het palette bevat VOLLEDIG nieuwe tinten in alle kleuren van de regenboog, met twee ‘normalere’ kleuren (Granite en Lithium). Wow, wat een explosie aan kleur en glitters! Het is moeilijk om de kleuren met hun bijzondere, glitterende metallic finish goed op de foto te krijgen, maar in het echt glinstert alles je tegemoet. Dit palette is een geschenk uit de hemel als je van glitters en kleur houdt, maar ook mensen die houden van iets neutralere looks kunnen hier prima mee uit de voeten, en kunnen hun everyday looks hier juist mee up spicen!

urban-decay-moondust-palette_-9 De laatste tijd ben ik meer van de matte oogschaduw en van de neutrale kleuren, maar toen ik deze beauty in handen kreeg moet ik toegeven dat mijn handen toch stiekem een beetje begonnen te jeuken. Ik wilde hier dolgraag mee spelen! Vooral de kleur Element trok mijn aandacht.

urban-decay-moondust-palette_-12 SPECTER – zachtroze met glitters
ELEMENT – perzik met roze ondertoon en glitters
GRANITE – gunmetal met gekleurde glitters
LITHIUM – bruin met lichtweerkaatsende 3D glitters

Attentie, attentie! Zijn jullie klaar voor de swatches? Ook al ben je geen metallic/glitter fan, het kan niet anders dan dat jullie deze swatches gaan bewonderen. Het is gewoon ZO ontzettend pretty! Links is steeds een vingerswatch en daarnaast zien jullie dezelfde kleur vochtig aangebracht, voor een intensere look.

urban-decay-moondust-palette_-14 urban-decay-moondust-palette_-15 Specter en Element.

urban-decay-moondust-palette_-18 urban-decay-moondust-palette_-19 Granite en Lithium.

urban-decay-moondust-palette_-13 MAGNETIC – Paars met blauwe glitters
LIGHTYEAR – levendig groen met glitters
VEGA – felblauw met glitters
GALAXY – rookachtig blauwgrijs met lichtweerkaatsende 3D glitters

Klaar voor nog meer swatch goodness? HOUD JE VAST!

urban-decay-moondust-palette_-17 urban-decay-moondust-palette_-16 Magnetic en Lightyear.

urban-decay-moondust-palette_-20 urban-decay-moondust-palette_-21 Vega en Galaxy.

urban-decay-moondust-palette_-22 En hier alle kleuren nog even op een rijtje. Het eerste dat me opviel tijdens het swatchen is de onwijs romige textuur van deze oogschaduwen. Het leek haast creamy te zijn, en ze gleden echt als BOTER over mijn huid heen. Wow! Ik ben echt onder de indruk. Het pigment is ZO intens en de glans en de glitters en het metallic effect.. ik kan er werkelijk niet over uit. Het is zo ONWIJS mooi en in het echt nog wel 10 x mooier als hier op de foto.

Als je het nat/vochtig aanbrengt is het pigment iets intenser, maar het scheelt niet veel, ook droog zijn deze kleuren fantastisch. Ze laten zich ook prima blenden, al hebben ze tijdens het blenden wel iets fall out, dus mijn tip is om deze oogschaduw er rustig op te drukken (met je vingertoppen of met een platte oogschaduw kwast) of om je concealer en foundation pas erna aan te brengen.

De look hieronder heb ik gemaakt met matte oogschaduwen uit het Urban Decay Ultimate Basics palette (klik hier voor de review), waar ik Element heb aangebracht over mijn bewegende ooglid en Specter bij de traanbuis. Ik heb de kleuren gewoon droog aangebracht.

urban-decay-moondust-palette_-5 urban-decay-moondust-palette_-1 urban-decay-moondust-palette_-4 urban-decay-moondust-palette_-6 Het was ontzettend moeilijk om de kleuren goed op de foto te krijgen, want zoals ik al eerder aangaf zijn de kleuren in het echt nog VEEL glinsterender en schitteren ze echt van je oogbol af! Het is bijna een soort ‘foil’.

Ik ben dol op matte oogschaduw looks, maar met een vleugje Moondust eyeshadow geef je je look toch nét even iets extra’s. Het is zo prachtig om te zien! Het ziet er meteen lekker luxueus en feestelijk uit. De look die ik hier heb gemaakt vind ik echter prima als everyday look. Het geeft je dagelijkse look net dat beetje glam in je leven. I LOVE IT <3

urban-decay-moondust-palette_-2 urban-decay-moondust-palette_-3De look maakte ik af met de volgende producten;
– Anastasia Brow Wiz in Soft Brown
– Urban Decay Perversion liner
– Catrice Speedstar waterproof mascara
– Charlotte Tilbury Magic foundation
– YSL Les Saharienes Bronzing Stones bronzer
– Kylie Cosmetics Kandy K lip liner

Ik vind vooral de combinatie mooi van de matte oogschaduw uit het Ultimate Basics palette met deze glinsterende kleuren uit het Moondust palette erg gaaf! Het is daarom de PERFECTE aanvulling op al je gebruikelijke (saaie?) oogschaduw palettes en het PERFECTE palette om lekker mee te experimenteren. Hiermee tover jij je dagelijkse look om tot een waar spektakel!

urban-decay-moondust-palette_-9Het lijkt me trouwens ook supermooi om de paarse, groene en blauwe kleuren in elkaar over te laten lopen, voor dat echte galaxy effect! Lightyear en Galaxy lijken mij erg mooi in combinatie met een matte, diep donkerbruine kleur in de crease, en Lithium en Granite doen het volgens mij erg goed bij de traanbuis. Ook mooi: maak je look zoals gebruikelijk, maar breng alleen de Moondust kleur aan onder je ogen, voor net dat beetje pop of color & sparkle!

Je leest het al, ik kan niet wachten om te spelen met de andere kleuren uit dit palette!

urban-decay-moondust-palette_-10Het Urban Decay Moondust palette is reeds verkrijgbaar en kost €50,-. Online helaas al uitverkocht, maar nog wel te verkrijgen via de bekende Ici Paris XL verkooppunten in Amsterdam (Kalverstraat), Den Haag en Rotterdam.

Ik ben in elk geval fan! Jullie ook? Wat vinden jullie van het Urban Decay Moondust palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

50 Reacties

  1. 10 oktober 2016 / maandag, 10 oktober 2016

    Ik vind het echt een prachtig palette! Ik word niet snel warm meer van oogschaduw, maar dit palette… wauw!

  2. 9 oktober 2016 / zondag, 9 oktober 2016

    Wat een gaaf palette! Voor mij is het iets te extravagant omdat ik niet zo vaak van die fancy feestjes heb, maar meisjes blijven meisjes en houden van glitter <3.<3

  3. 9 oktober 2016 / zondag, 9 oktober 2016

    Ik ben zelf ook een beetje bang voor glitters, maar wanneer je het hebt opgebracht op je oogleden ziet het er wel prachtig uit! Ik ben eerlijk gezegd meer bang voor de kleuren, niet echt die ik dagelijks zou gaan gebruiken alleen die jij op de foto op hebt. Ik ook ook geweldige reacties over dit palette, maar dat is denk ik wel bij elke UD palette die uitkomt :P

  4. 9 oktober 2016 / zondag, 9 oktober 2016

    Woohoo, ik heb in december een hele hoop optredens als circus artiest staan, en dit palette heeft zo ongeveer alle kleuren die ik nodig heb bij mijn kostuums! :-)

  5. Nick Hensens
    9 oktober 2016 / zondag, 9 oktober 2016

    Hallo, ik kijk ook dagelijks op de website en ben fan. Maar ook ik word dagelijks teleurgesteld omdat er geen nieuw artikel te vinden is. Ik ben benieuwd waarom dat is.

  6. T
    8 oktober 2016 / zaterdag, 8 oktober 2016

    Ga je stoppen met je blog? Je lijkt er de motivatie innieder geval niet echt meer voor te hebben. Ik vind het jammer dat er nietbmeer dagelijks artikelen online komen. Nu ook al twee dagen niet. Je zou hierover nog eens een post schrijven toch? Ik mis je informatieve artikelen en volg je blog al sinds mijn 17e of 18e. Ik (en andere lezers) zouden graag weer meer van je willen horen! (:

    • Jan
      9 oktober 2016 / zondag, 9 oktober 2016

      Mee eens!! Je prioriteit lijkt niet meer bij de blog te liggen en dat is erg jammer voor je trouwe lezers. Ik denk dat duidelijkheid vooral fijn zou zijn.

    • Nele
      9 oktober 2016 / zondag, 9 oktober 2016

      Ook agreed, ik ben al jaren trouwe lezer en ik voel me best wel te k*kken gezet (sorry) als ik weer ns kom kijken en er staat weer al dagen niks nieuws op. Op zich geen probleem, maar het zou gewoon al fijn zijn als je eerlijk zou zeggen van ok, vanaf nu post ik maximaal drie keer per week en that’s it. Dat spaart ons ook de teleurstelling uit, en iedereen blij! Succes met alle andere projecten.

  7. 8 oktober 2016 / zaterdag, 8 oktober 2016

    Dat is wel echt een plaatje van een palette! Sowieso vind ik de uitstraling en het doosje heel erg mooi :) de kleuren zijn ook prachtig!

  8. 7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Wauw, wat een prachtige kleuren! ♥ xx

  9. 7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Erg mooie tinten! Maar voor 8 oogschaduws, vind ik ‘m wat te prijzig.

  10. 7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Heftig! Ziet er prachtig uit, al zijn de kleuren jammer genoeg/gelukkig niet zo m’n ding.

  11. 7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Urban Decay is gewoon een geweldig merk, heb de naked palettes en deze staat ook op mijn wishlist. Alleen ik gebruik niet vaak felle kleuren, dus twijfel nog een beetje.

  12. Lonneke Brandt
    7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Gisteren gezien bij ICI Paris in Breda. In het echt is het nog mooier! Heel mooi palette, maar vraag me wel af hoe ik met die oogschaduws een goede look kan maken.

  13. 7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Leuk! Lekkere felle kleurtjes, beetje extra glam voor nu het wat kouder wordt.

  14. loes
    7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Wauw, wat een mooie kleuren! En die look staat je echt prachtig, met die mooie lipkleur erbij <3
    Zou je een keer een tutorial willen maken met de groene en blauwe kleuren uit dit palette?
    En een halloween tutorial?! :D love youu

  15. 7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Drie frost finish is minder mijn ding, maar de kleuren op zich vind ik wel mooi.

  16. 7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    pigment is echt gorgeous, wow <3

  17. Marlous
    7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Ik had jou hiermee wel een hele uitdagende, knallende en extravagante look willen zien maken :)

  18. Lin
    7 oktober 2016 / vrijdag, 7 oktober 2016

    Whoahhh! Mijn lievelingskleur is glitter!!!

  19. Jasmijntje
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    waaaauuww!

  20. Susan
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wauw! Super mooi!!
    Wist je trouwens dat de Ici in Eindhoven ook een Urban Decay counter heeft? Kwam ik laatst ook achter, hoef ik als Brabander niet zo ver de rijden voor al dit moois :)

  21. Cora
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Oooh prachtig! Mooi ook om juist alleen accenten mee aan te brengen. Helaas wel aardig aan de prijs

  22. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wauw wat leuk helemaal glitterig helemaal mijn ding.
    xx

  23. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wat een super gaaf en mooi palette! Ik ben helemaal fan, helaas vind ik het wel een duur palette…
    Maar ik vind de kleuren zo mooi, ze hebben hun taak en idee meer dan volbracht. De swatches zonder en de swatches vochtig zitten zo dicht bij elkaar, wauw! En ik geloof je helemaal dat de kleuren nog mooier zijn in het echt.

    Ik vind je foto’s ook super mooi!
    Dat wordt sparen dan maar :)

    Liefs X

  24. Jasmina
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wowie! *Drools all over keyboard* Wat een geweldige kleuren! :D

  25. sonja
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Prachtig dit! Een keer wat anders dan alleen maar nude kleuren! Fijne uitgebreide post!

  26. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Prachtig palette, mooie vormgeving ook. Ik vind de blauw/groene kleuren niet zo geweldig maar de rest vind ik echt super. Ik ben dol op shimmers dus love it!

  27. Jeanine
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Voor de liefhebbers: op Marktplaats is het palette ook te koop bij M. Schipper :)

    • Tessa
      6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

      Haha €47 voor een palette van MP wat nep kan zijn en als je €3 bijlegt heb je een 100% echte en nieuwe. Wat een grap.

  28. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wat een prachtig palette! Geweldige look heb je er ook mee gemaakt. Dit palette is zeker wat voor mij! Jammer dat het online alweer uitverkocht is.

  29. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wauw! Wat een VET mooi palette! Ik zou met dit palette niet een volledige ooglook maken inderdaad, maar zou ‘m combineren met andere kleuren uit mijn stash. De pigmentatie is echt indrukwekkend goed!

  30. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Oohhh myyy!!! Die MOET ik hebben 😍😍😍 thanks voor de review ♡

  31. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Ohh heel erg mooi! Wat een swatches ook! Ik ga eerder voor het nieuwe basics palette denk ik. Gewoon omdat ik doordeweeks geen tijd heb om echt uit te pakken met oogschaduw. Wel erg mooi voor avondje uit!
    Misschien heb ik het gemist maar ik ben zo benieuwd naar je artikel over je wenkbrauwen. Het eindresultaat zeg maar. Of laat je dat op YouTube zien? Liefs!

  32. daphne
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Ik ben ook al oud maar ik vind dit palette veel leuker en interesanter dan het basic palette van verleden week. Een beetje beauty-liefhebber heeft al zo’n neutraal palette in de la liggen toch.

  33. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Dat is weer een beetje jammer dat het alweer uitverkocht is online. Helaas met mijn blessure kan ik niet winkelen! En dat gaat nog wel even duren ook. Ik ben bang dat ik deze uit mijn hoofd moet zetten dan. Maar wouw die glow is mijn motto waardig. GLOWON! Liefs soraya

  34. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Zo’n mooi palette, maar ik denk niet dat ik het zou dragen. Ik bewaar mn centjes even voor het Full Spectrum palette. Hopelijk komt die ook naar Nederland.

  35. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Oh, wauw, zo heerlijk om naar te kijken al die shimmers!

  36. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wauw wat een fantastisch pigment. Zeker voor glitter oogschaduws zien ze er echt top uit!

  37. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    De pigmentatie en kwaliteit ziet er weer geweldig uit! Zelf zijn dit kleurtjes die ik niet zo gauw zou dragen, maar wel leuk om mee te experimenteren :).

  38. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wat een intense pigmentatie! Heel tof palette

  39. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wauw ik vind de kleuren veel mooier dan gedacht! Maar 50€ is me hiervoor net te duur.

  40. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Vind hem echt prachtig! Alleen voor 50 euro niet helemaal mijn ding..

  41. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Dit is niet helemaal mijn palette, maar… ik vind hem prachtig. Echt, zo mooi. Vooral de look die jij hebt gemaakt is een look die voor mij draagbaar is.

  42. 6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Het is echt een prachtig palette!

  43. M
    6 oktober 2016 / donderdag, 6 oktober 2016

    Wow, prachtig!!
    Maar ik denk dat ik er te oud voor ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *