Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette review

It’s here! Het palette waar wij beautylovers al maanden naar uitkijken, het Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette! Vlak voor de Feestdagen lanceerden Urban Decay en Gwen Stefani hun Eyeshadow Palette (klik hier voor mijn review) en kondigden ze aan dat er nog veel meer moois aan zat te komen, waaronder een blush palette, wenkbrauwkit en een reeks lipliners en lipsticks. Whoohoo!

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 14Vandaag review ik het prachtige Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette voor jullie, een palette bestaande uit een mix van 6 blushes en highlighters.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 22Het leuke aan deze samenwerking vind ik dat Gwen heel nauw betrokken is geweest bij het hele proces. Urban Decay bracht uren door in Gwen’s huis, ze voerden eindeloze gesprekken over make-up en ELK detail van dit palette – van de verpakking, het doosje tot de tinten aan toe, werd besproken. Alle kleuren zijn persoonlijk door Gwen geselecteerd, met als resultaat een droompalette met kleuren die zij altijd al wilde hebben. Ook leuk om te weten is dat de namen van de blush- en highlighterkleuren zijn geïnspireerd op Gwen’s muziek.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 16Net zoals bij het oogschaduwpalette is ook dit palette helemaal aangepast naar Gwen’s style. De verpakking laat Gwen’s voorliefde zien voor grafische printjes in wit-goud, terwijl haar andere favoriete print, de polkadot, naar voren komt in het doosje. Het doosje bevat metallic gouden details en een mooi klassiek metalen label met haar naam. Een beetje kitch, maar ook een beetje stoer en rock ‘n roll. Typisch Gwen!

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 21Open je het palette dan komen de blushes en highlighters je tegemoet, als ook de supergrote spiegel. Een leuk detail is dat de namen van de blushes in knalroze zijn gedrukt, een kleur waar Gwen dol op is (ze is zelfs getrouwd in een knalroze ombre bruidsjurk, wisten jullie dat?).

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 20 Rechts onderin de spiegel is de zin ‘magic’s in the makeup’ gedrukt, een leuk en passend detail én een referentie naar het gelijknamige nummer van No Doubt.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 17En dan de kleuren! Ik zie twee roze blushes, een matte bronzer, twee warme highlighters en een koraalkleurige blush met veel gouden shimmers. Ik vind het een goede afwisseling tussen verschillende producten, kleuren en finishes.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 1 Cherry is een snoeperige, lichtroze blush met een hele zachte parelmoeren finish die zorgt voor een subtiele glans. Cherry heeft een koele ondertoon.

Easy is een stuk donkerder en neigt meer naar het framboosroze. Deze blush bevat minuscule gouden shimmertjes die zorgen voor een zachte, mooie en frisse glow. Easy heeft ook een wat koelere ondertoon.

Angel is een hele subtiele goud-champagne highlighter met een warme ondertoon.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 2Lo-Fi is een matte bronzer in een wat zachtere, lichtere tint. Op mijn getinte huid is de kleur vrij subtiel, maar als je wat blanker bent dan is dit volgens mij een hele goede kleur. Ben je donkerder dan ik dan valt deze kleur weg, ben ik bang. De ondertoon is warm, maar toch vind ik de kleur niet oranje en juist heel mooi natuurlijk.

Hush is een vrij shimmery blush in een zachte perziktint met een vleugje roze. De shimmers zijn vrij sterk en metallic-achtig op de huid, dus dit geeft een prachtige, sterke glow. Persoonlijk houd ik daar wel van.

OC is een zéér subtiele highlighter met een zachtroze glow. Deze highlighter is zo subtiel dat je hem perfect kunt gebruiken op andere plekken dan je jukbeenderen, zoals je voorhoofd en neus, zonder dat je verandert in een glowy discobol. Perfect dus om mee te stroben! Meestal zijn highlighters goud, maar deze is zachtroze, een welkome afwisseling in dit palette. Het geeft de huid een mooie, frisse gloed.

Cherry

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 6 Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 7Cherry is een vrij lichte en zachtgekleurde blush, en op mijn huid moest ik de kleur daarom goed opbouwen voor bovenstaand resultaat. Ik heb 2 tot 3 laagjes aangebracht. De kleur is lekker fris en roze, maar ik vind hem iets aan de koele kant en eigenlijk ook net een tikje te licht voor mijn huid. Toch staat hij niet verkeerd en vooral de subtiele parelmoeren gloed vind ik prachtig.

Easy

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 8Easy is een stuk donker en fruitiger dan Cherry, en de kleur doet me dan ook denken aan de kleur van framboosjes. Deze blush is zeer gepigmenteerd, dus je hoeft er niet veel van aan te brengen voor bovenstaand resultaat. Het geeft je wangen een gezonde, frisse blos, ik vind het supermooi! Ook de gouden shimmertjes geven mijn wangen een prachtige, goed aanwezige glow.

Angel

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 9Angel is een gouden highlighter die ik hier over de kleur Easy heb aangebracht. Ik zie er eigenlijk niet zo veel van en dat is jammer. De highlighter is namelijk best mooi, maar niet heel sterk, of misschien valt de kleur gewoonweg een beetje weg op mijn huid. Ik vind hem nét even te zacht, ik had hem liever meer metallic gezien, zoals Champagne Pop of de Bobbi Brown Shimmer Bricks. Maar, ik weet dat veel van mijn lezers juist dol zijn op zachte, subtiele highlighters, dus voor jullie is Angel juist een absolute aanwinst in dit palette, denk ik.

Lo-Fi

urban decay gwen stefani lo-fiLo-Fi is een matte, natuurlijke bronzer, maar voor mij is de kleur net eventjes iets te licht, ben ik bang. Hierboven heb ik links niets op mijn huid (alleen foundation, bedoel ik) en rechts heb ik onder mijn jukbeenderen geshaped met Lo-Fi. Je moet goed kijken, want het verschil is slechts heel subtiel. Voor mij is Lo-Fi een manier om héél subtiel mee te shapen en om vooral meer warmte in mijn gezicht te brengen. Ben je lichter dan ik, dan is Lo-Fi perfect als bronzer/shaper, maar ben je donkerder, dan ga je deze kleur niet (goed) zien op je huid, ben ik bang.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 5Hier heb ik Lo-Fi aangebracht onder mijn jukbeenderen, neusbrug en langs mijn haarlijn op mijn voorhoofd, voor nét even iets meer diepte en warmte in mijn gezicht. Wat mij betreft had Lo-Fi een paar tinten donkerder mogen zijn, maar ja, je kunt niet iedereen tevreden maken.

Hush

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 10 Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 11 Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 12Hush is mijn favoriet van alle 6, want deze blush heeft verreweg de sterkste glans en daar ben ik nu eenmaal dol op! Ook de kleur vind ik erg mooi. Het is te omschrijven als een zachte peachkleur, maar dan met een hintje roze en heel veel warme, gouden shimmers. De ondertoon is dan ook mooi warm en dit past goed bij mijn huid. De kleur is niet te sterk, maar maakt de huid toch meteen een stuk frisser en sprankelender. En de mooie glow geeft de huid een gezonde, heldere gloed. Hush is een blush en highlighter in één, ideaal voor wanneer je haast hebt in de ochtend en je gezicht snel een oppeppertje wilt geven!

OC

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 13OC is een hele subtiele highlighter met een zachtroze gloed. Ik heb een paar laagjes op mijn jukbeen aangebracht voor het resultaat op de foto hierboven, anders was de kleur en de glans maar lastig te fotograferen. De zachtroze kleur is een beetje koel, maar deze highlighter bevat gouden shimmertjes, wat hem dus ook ergens weer een beetje warm maakt. Ik denk dat deze kleur dan ook prachtig staat op een huid met zowel een koele als warme ondertoon. Ik vind het lekker fris staan en omdat deze highlighter zo subtiel is, kun je hem ook gemakkelijk over je gehele gezicht aanbrengen voor een verhelderende en egaliserende gloed. Of om zachtjes mee te stroben.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 19Het lijkt me onwijs lastig om een blush palette te vullen met kleuren die universeel geliefd zijn, ik denk dat je nooit iedereen ter wereld tevreden kan maken. Ik vind het palette erg mooi, maar vanwege mijn getinte huid zijn er wel een aantal kleuren die ik niet helemaal mooi vind passen, zoals Cherry (te licht en te koel) en Lo-Fi (te licht). Easy vind ik prachtig, als ook Hush, maar Angel en OC hadden wat mij betreft wel iets sterker mogen zijn qua glans (maar dat is natuurlijk persoonlijk).

gwen stefani blush palette Over het algemeen denk ik dat wanneer je een getinte huid hebt, je niet 100% uit de voeten kunt met dit palette. Er zullen dan gewoonweg kleuren zijn die je niet of veel minder zal gebruiken. Is jouw huid blanker dan die van mij, dan denk ik dat dit palette juist perfect is voor je. Maar ik persoonlijk zou dit palette aan me voorbij laten gaan, aangezien ik alleen Easy en Hush écht mooi vind. Dat zijn er maar 2 van de 6, dus ik zou het dan zonde vinden om daar een heel palette voor aan te moeten schaffen.

Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette - 18Het Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette is verkrijgbaar vanaf februari 2016 en kost €45,00.

Urban Decay is verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

Nederland: ICI PARIS XL Kalverstraat Amsterdam, Grote Marktstraat Den Haag en Lijnbaan Rotterdam.  België: ICI PARIS XL Meir Antwerpen, Nieuwstraat Brussel en Korenmarkt Gent. Online: www.iciparisxl.nl en www.iciparisxl.be.

Wat vinden jullie van het Urban Decay Gwen Stefani Blush Palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

66 Reacties

  1. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Oehh…wauw prachtige Blush Palette, ik hou wel van koele blushes dus deze Palette ga ik zeker kopen :)
    X

  2. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Op jouw huid is het misschien niet zo ideaal, maar ik denk inderdaad dat het bij een lichtere huid echt supermooi zou zijn!

  3. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Fijn dat je zegt dat t voor een getinte huid minder geschikt is. Het ziet er wel erg mooi uit en is toch wel een hebbedingetje maar ik laat hem dan ook aan mij voorbij gang. Ik vind hem te duur om maar gewoon te kopen.

  4. Lousaa
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Prachtig!

  5. Julie Tina
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    In het palette vind ik de kleuren er prachtig uitzien, maar bij je swatches merk je toch meteen dat het eerder op een blanke huid gericht is. Jammer!

    Easy en Hush vind ik je erg mooi staan maar zoals je zegt, slechts 2 van de 6 is zonde.. Fijne, eerlijke review wel!

  6. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik vind het Blush Palette echt prachtig! Ik vind op het momenteel meerdere palettes mooi. Zo ook het Anastacia palette etc. maar can’t have it all! Wil er zeker een aanschaffen, zoveel moois!

  7. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Oh wauw ik vind ‘m er eigenlijk wel heel mooi uitzien. Ik ben helemaal niet zo een blush fanaat maar ik vind de tinten hieruit gewoon echt heel mooi.

  8. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Hmm. Ik had toch wel wat beters verwacht. De verpakking ziet er wel prachtig uit.

  9. Hannelore
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    He Serena, wat een fijne review! Die kleuren staan je super.
    Mag ik vragen waar je die lightbox gehaald hebt?

  10. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Er zitten mooie kleuren tussen! De vormgeving vind ik ook gaaf.

  11. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ziet er een prachtig palet uit!
    Mijn favoriet is toch “hush” maar ze zijn allemaal tof :)

  12. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Wat mooi! Het palette vind ik vooral erg prachtig

  13. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Prachtig eh, dit is denk ik mijn favoriete product uit de collectie.

  14. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Wat is dit palette mooi! Ik zou het heel graag in mijn make-up kit willen hebben, denk dat ik er vele kanten mee op kan!

  15. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Wauw, dit moet een van de beste samenwerkingen zijn van UD. Dat is weer een heel erg mooi palette

  16. Marieke
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Hebben!!! Precies mijn kleuren.

  17. Jolien
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Oehh ik vind dit palette heel erg mooi! Denk dat ik alle kleuren zou gebruiken en meestal heb je dat niet met palettes.
    Wellicht dat ik hem ga aanschaffen!

  18. Judith
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Serena, de foto’s zijn echt weer geweldig, prachtig, mooi! Mooi palet, maar hou ‘t bij mijn shimmer bricks! :-)

  19. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ah wauw, wat een mooi palette!! Ik vind dat het die € 45 kan rechtvaardigen :)

  20. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Erg mooi palette met erg mooie kleuren! Ik vind die details echt super!

  21. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik vind jammer genoeg alleen hush mooi.

  22. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Het doosje! Wauw! I almost don’t care what’s inside, haha. Mag ik even zeggen dat je foto’s echt super mooi zijn? Echt een lust voor het oog.

  23. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Wauw wat een mooi palette! Lekker gevarierde kleuren en finishes. Jammer dat Lo-fi niet te zien is bij jou maar eigenlijk heb je het ook niet nodig! Ik dacht dat je op de linker foto al gecontourd hebt maar je hebt dat al van jezelf.

    • Serena
      Auteur
      2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

      Dat is een soort van natural contour denk ik inderdaad, de schaduw van mijn jukbeen ofzo? Het viel mij ook ineens op! Zat ook echt te hannesen met de foto’s (zo van, welke is nu voor en welke is nu na?) hihi!

  24. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik vind het zeker een mooie palette! En ik heb een erg lichte huid, dus wellicht passen de kleuren wel bij mijn huid; ik ben benieuwd :) En de verpakking vind ik eigenlijk ook heel tof

  25. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Het palette vind ik er wel heel mooi uit zien, heel chique ook. Leuke samenwerking :)

  26. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik vind ze eigenlijk allemaal wel passen, maar voor jouw getinte huid had het inderdaad iets sterker gemogen. Voor mijn belachelijk lichte huid is het palette dan weer perfect denk ik.
    xx

  27. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Hush vind ik een mooie kleur, staat je erg mooi vind ik persoonlijk. Ik zou zo graag wel is wat van ud willen proberen wie weet ga ik mijzelf gewoon trakteren als ik een meevaller heb. Liefs soraya

  28. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Een lust voor het oog^^! Zowel het palette als de mooie foto’s van jou <3! X

  29. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik was al heel benieuwd naar jouw review hiervan, omdat m’n huidskleur wel redelijk in de buurt komt van die van jou en ik al bang was dat dit palette dan minder geschikt zou zijn. Hij is heel erg mooi, maar vind het dan toch zonde dat niet alle kleuren fijn uitvallen. Helaas pindakaas, maar erg mooi om te zien!

  30. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Als jij met jouw tintje niet helemaal uit de voeten kunt met dit blushpalette dan lukt het mij al helemaal niet :p De verpakkingen vind ik trouwens erg tof. Ik zou eerder voor het oogschaduw palette dan het blush palette gaan..

  31. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik vind het echt een heel mooi palette! Ik ben bang dat ik hem ga kopen, hahah!

  32. Carina
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik wil dat palette ? nu hopen dat ik m 18 februari kan bemachtigen als ik in Amsterdam ben!

  33. Chantal
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Oh wauw wat een prachtig palette! Maar ik heb net een UD oogschaduw palette gekocht, om dan nog een keer €45 uit te geven…. Maar als je gaat omrekenen kosten ze €7,50 per stuk. Dat is dan niet duur! Toch? TOCH?! Ik ga er even over nadenken :)

    • Serena
      Auteur
      2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

      Nee, omgerekend is het een koopje zelfs! ;)

      • Chantal
        2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

        Overtuigd. Ik ga ‘m kopen! :)

  34. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Wat een prachtige kleuren! Ik ben heel benieuwd of deze blushes op mijn huid goed zouden werken.

  35. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Oeh en toch vind ik het effect zo mooi bij jou Serena! Ik denk dat ik nu in de winter een tintje lichter ben dan jij dus misschien ga ik toch even kijken. Vind het palette zo mooi!!

    • Serena
      Auteur
      2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

      Kijken kan nooit kwaad ;)

  36. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik hoorde al meer er over dat de blushes, highlighter en bronzer op de getinte huid toch wat tegenvallen, dat is jammer.
    Ik ga hem zelf wel aanschaffen, want ik vind het palette prachtig om te zien en ik geloof dat de kleuren goed bij me passen!

  37. samantha
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    wauw wat een mooie blushes zeg! ik kijk ook erg uit naar de lipsticks!

  38. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Wauw! Mooi palletje zeg! Ze gaat wel lekker met haar make up die Gwen! Vind haar oogschaduw palletje er ook super mooi!

  39. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Wauw wat een mooi palette is dit zeg. Ik vind die glansjes ook zo mooi! Jammer dat je met een getinte huid niet helemaal uit de voeten komt met dit palette. Ik ga hem zeker eens in het echt bekijken als ik in A’dam ben volgende week!

  40. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik keek enorm uit naar dit palette, maar ben jammer genoeg niet overtuigd. De blush kleuren zijn me te koel

  41. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Fijne review! Ik vind dit palette voor mij wel heel mooi, alleen jammer dat de kleuren wat minder universeel flatterend zijn en de doelgroep hier duidelijk een blanke huid is.

  42. Petra
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Dat palet is wel erg mooi zeg, ik denk alleen dat de buitenkant van het doosje niet lang mooi (en schoon) blijft.

  43. Shannen
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Zo op het eerste gezicht lijkt het heel mooi. Maar helaas ik vind het drie keer niks. Ik ben net als jou ook ietwat getint en absoluut warm van kleur. Ik vind dit palette niet passen bij mijn huid. Ken jij toevallig een blush (palette) die goed aansluit bij een warme ondertoon en een ietwat getinte huid? Nu gebruik ik alleen maar bobbi brown shimmerbrick in bronze en apricot. Ik zou graag wat meer variatie willen hebben. Misschien heb jij tips?

    Alvast bedankt! Shannen

    • Serena
      Auteur
      2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

      hi Shannen,
      ik geloof dat Sleek en NYX erg mooie blush en highlighter palettes hebben, en volgens mij ook meerdere soorten.

  44. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    heel mooi palette en zou heel goed bij mijn huid passen :) ik vind de kleur hush je echt zo mooi en natuurlijk staan!

    • Serena
      Auteur
      2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

      Thank you! Hush is ook mijn favoriet! :)

  45. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Fijne review, ik heb een licht huidje dus dit zou wel wat voor mij kunnen zijn. Het is in ieder geval een plaatje om te zien!

  46. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Deze zou het echt helemaal voor mij zijn :D Zulke mooie kleuren, en eigenlijk voor heel het jaar door (wat lichtere en wat heftigere).
    Ik ben echt mega fan!

  47. Syl
    2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Een blush palette is een van de weinige paletten waarbij ik denk WHY?!
    Ik draag maar 1 blush per keer.
    Uit een oogschaduw palette draag ik vaak 3 kleuren.
    Ik zou uit dit palette liever een losse kleur kopen.
    Dit grote palette is echt een sta in de weg.

    • Serena
      Auteur
      2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

      Hahaha! Maar hier zit ook een bronzer en highlighter bij en de ene keer gebruik je de ene blush en de andere keer de andere, dus je kan ermee afwisselen! Ik vind het wel fijn hoor!

  48. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Oeh, al die glansjes, yay! Hier wordt ik vrolijk van :)

  49. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Ik snap waarom je Lo-Fi minder vind, maar Cherry vind ik je wel mooi staan. De overige kleuren ook. Ik zou dit palette wel heel graag aanschaffen, sterker nog.. giserenavond zette ik hem nog op Instagram haha!

  50. 2 februari 2016 / dinsdag, 2 februari 2016

    Oeh, ik vind ‘m geweldig! En hush staat je prachtig :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *