Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette review

NEE HOOR, ik ben nog lang niet klaar met het reviewen van prachtige Holiday Make-up Collections hier op Beautylab. Vandaag is het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette aan de beurt, een prachtig limited edition oogschaduwpalette bestaande uit maar liefst 15 van Gwen’s favoriete kleuren. Hiervan zijn er 12 volledig nieuw en 3 afkomstig uit de bestaande Urban Decay collectie. Het palette zal verkrijgbaar zijn vanaf 1 december, dus net op tijd voor de Feestdagen!

urban decay gwen stefani palette review - 14Ik zit dit palette al een tijdje te eyeballen omdat ik én fan ben van Urban Decay én omdat ik Gwen Stefani een ontzettend goede artiest en een prachtig stijlicoon vind. Ze is niet zo’n 13 in een dozijn vrouw, ik zou haar zelfs een tikje apart kunnen noemen, maar of ze nu blauw haar heeft met een beugel, of een platinablond fifties kapsel met een statement red lip draagt, ze blijft een prachtige, unieke vrouw. Tikje eigenwijs en heel creatief. Het kan niet anders dan dat hier een prachtig palette uit voortgevloeid is.

urban decay gwen stefani palette review - 15Het komt regelmatig voor dat een artiest of stijlicoon een samenwerking aangaat met een merk, maar dan niet zo heel nauw betrokken is. Zo van ‘doe maar die kleur en dat patroon’ en klaar is Kees. Gwen Stefani was echter heel nauw betrokken bij dit project.

Schermafbeelding 2015-11-10 om 13.29.17Urban Decay bracht uren door in Gwen’s huis, ze voerden eindeloze gesprekken over make-up en ELK detail van dit palette – van de verpakking, het doosje tot de oogschaduwtinten aan toe, werd besproken. Alle kleuren zijn persoonlijk door Gwen geselecteerd, met als resultaat een droompalette met kleuren die zij altijd al wilde hebben. Ook leuk, de namen van de oogschaduwkleuren zijn geïnspireerd op Gwen’s muziek.

urban decay gwen stefani palette review - 17De verpakking laat Gwen’s voorliefde zien voor grafische printjes in wit-goud, terwijl haar andere favoriete print, de polkadot in zwart-wit, weer naar voren komt in het doosje. Het doosje is goud omrand en bevat een mooi klassiek metalen label met haar naam. Een beetje kitch, but I love it.

urban decay gwen stefani palette review - 20De namen van de kleuren zijn geschreven in knalroze letters, ook een kleur waar Gwen dol op is (ze is zelfs getrouwd in een knalroze ombre bruidsjurk, wisten jullie dat?).

urban decay gwen stefani palette review - 18En zien jullie de tekst ‘Magic’s in the Makeup’ staan op de grote spiegel binnenin? Dat is een referentie naar het gelijknamige nummer van No Doubt, en tegelijkertijd perfect passend in dit palette. Het hele palette straalt overduidelijk Gwen Stefani uit en ik vind het super om te lezen dat zij zo betrokken is geweest bij dit project!

urban decay gwen stefani palette review - 19En dan de kleuren. Zo op het eerste gezicht ogen de kleuren vrij neutraal. Ik zie veel poederige, peach en zachtbruine tinten, afgewisseld met wat lichtere highlightende kleuren. Met deze kleuren kun je natuurlijk een prachtige, neutrale eyelook maken met een mooi gouden shimmer accentje, die perfect combineert bij haar statement red lips.

Met de kleuren van de onderste rij kun je echter lekker knallen! Ik zie een diepe, donkerblauwe kleur, een vrolijke roze kleur, een prachtige peach, een matte gitzwarte kleur en een super glinsterende gouden kleur. Met dit palette kun je voornamelijk rustige, natuurlijke eyelooks maken, maar mocht je een feestje hebben of wat meer willen experimenteren met kleur, dan is die optie er ook. Voor mij is dit de perfecte balans. Niet te veel ‘gekke’ kleuren, maar ook niet te veel neutraal. En qua finish zie ik zowel mat, shimmer, satin als metallic.

Swatches bovenste rij:
urban decay gwen stefani palette review - 1Blonde – een subtiele highlighter met een zachtroze glans
Bathwater – een zachtgouden highlighter met een goudkleurig shimmertje
Skimp – beigekleurige highlighter met een subtiele zilveren satin glans
Steady – een warme, peachy bronze kleur met een gouden shimmer finish
Punk – een matte bruine kleur met een paarsige ondertoon

Swatches middelste rij:
urban decay gwen stefani palette review - 2Baby – een sterke, metallic highlighter in een zachte peachy tint
Anaheim – heel zachtbruin met een poederachtige taupe ondertoon in een matte finish
Stark – een zachte, matte beige kleur met een poederige ondertoon
Zone – mat zachtbruin (ook erg mooi als wenkbrauwpoeder)
Serious – mat donkergrijs (in het echt intenser van kleur)

Swatches onderste rij:
urban decay gwen stefani palette review - 3Pop – zilveren kleur met veel shimmers en glittertjes (beetje chunky)
Harajuku – zoet roze met een shimmery finish
Danger – diep donkerblauw met een metallic finish
1987 – knallend goudgeel met een metallic finish
Blackout – mat zwart (zeer, zeer intens)

Zoals altijd bij Urban Decay is de kwaliteit weer om van te smullen! De oogschaduwkleuren zijn zacht en romig en geven onwijs veel pigment af op de huid. Tijdens het blenden veeg je de kleur niet van je ooglid af en de oogschaduw blijft lang en mooi op de oogleden zitten. Alleen de kleur Pop vond ik wat chunky en deze bracht niet zo soepel aan als de rest. De overige kleuren zijn echter zeer mooi en echt van perfecte kwaliteit!

urban decay gwen stefani palette review - 22 Bij het palette zitten ook 4 samples van de Gwen Stefani lipsticks. In een bolletje zit genoeg voor zo’n 3-4 keer gebruik, dus perfect op de kleur goed uit te testen. Dit is tevens meteen een SNEAK PEEK, want deze limited edition Gwen Stefani lipsticks zijn pas vanaf februari 2016 verkrijgbaar in de winkels en zullen zo rond de €20-25 per stuk gaan kosten.

Ik moet zeggen, heel slim van Urban Decay om deze samples erbij te doen. Ik ben namelijk meteen enthousiast over deze kleuren en kan niet wachten tot ze straks te koop zijn!

urban decay gwen stefani palette review - 9Ex-girlfriend is echt de perfecte nude (deze wil ik echt full size!) en de klassieke rode ‘714’ is prachtig en heeft een matte finish. Maar Rock Steady is juist weer lekker donker en mysterieus. Firebird is fuchsiaroze met een magentakleurige glans, mijn minst favoriete kleur, alhoewel hij wel prachtig en lekker knallend is. De swatches glijden in elk geval allemaal soepel over mijn huid en zijn goed gepigmenteerd. Zelfs Ex-girlfriend, die eigenlijk een sheer finish zou moeten hebben!

urban decay gwen stefani palette review - 7 Hier draag ik Ex-girlfriend, ik vind het echt een schitterende, frisse nude. Niet te licht, maar het heeft precies de juiste warmte. De finish is sheer, maar omdat het zo’n zacht kleurtje is maakt dat niet uit, ik vind het toch nog redelijk goed dekken. En het geeft mijn lippen een mooie glans.

urban decay gwen stefani palette review - 6 urban decay gwen stefani palette review - 4 Deze nude lip combineer ik met een zachte, poederige eyelook met een roze accentje. Hier draag ik Harajuku bij de traanbuis, Anaheim op mijn bewegend ooglid, Stark en Skimp onder mijn wenkbrauwen en een klein beetje Punk bij de buitenkant van mijn oogleden. Ook draag ik Punk onder mijn ogen. Het resultaat vind ik erg mooi! Het is een zachte, romantische eyelook geworden met een leuk kleuraccentje.

urban decay gwen stefani palette review - 8 Verder draag ik nu even een nieuwe foundation (omdat ik iets bruiner ben geworden op Sint Maarten, haha), namelijk Max Factor Miracle Match in Caramel. En op mijn wangen de Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur Bronze.

urban decay gwen stefani palette review - 10 Dit is de kleur Rock Steady, maar in het echt is de kleur nog veel donkerder. Het is een prachtige, perfecte rode kleur met een berry ondertoon. Klassiek, maar dan iets stoerder en mysterieuzer. Het pigment is zeer intens en de glans is erg mooi.

urban decay gwen stefani palette review - 12 Zo’n knallende statement lip combineer ik het liefst met een zachte, neutrale eyelook met warme kleuren. Hier draag ik Zone op mijn bewegende ooglid. Daaroverheen draag ik Steady. Punk in de arcadeboog en 1987 rondom de traanbuis. Onder mijn ogen draag ik een combinatie van Punk met Zone.

urban decay gwen stefani palette review - 11De mooie, warme neutrale eyelook staat prachtig bij de knallende, donkerrode lippen. Mooi voor een feestje, maar dit kan net zo goed overdag gedragen worden.

gwen stefani urban decay looks Ik vind het leuk dat je met dit palette zowel een zachte, romantische look kunt creëeren als ook een wat klassiekere feestelijke look.

urban decay gwen stefani palette review - 21 Ik ben al met al zeer tevreden over het Urban Decay x Gwen Stefani palette. De kleuren vind ik erg mooi gekozen – alhoewel ik wel een donkerbruin mis en misschien wat bronze- en koperkleurtjes. Er is voldoende afwisseling is neutraal en knallend, licht en donker en verschillende soorten finishes. Het is absoluut een pareltje om in je bezit te hebben en ik denk dat je dit palette vaak zal gebruiken omdat je er perfecte everyday looks mee kunt maken, maar ook feestelijke, knallende partylooks!

De kwaliteit van dit palette is zeer, zeer goed en het palette zelf is natuurlijk ook een plaatje om te zien. Ik denk dat dit palette op heel wat Sinterklaas- en kerstverlanglijstjes zal komen te staan dit jaar!

urban decay gwen stefani palette review - 16Het Urban Decay Gwen Stefani Eyeshadow Palette (verkoopadviesprijs: €52,00) is vanaf 1 december 2015 verkrijgbaar bij geselecteerde ICI PARIS XL winkels (Lijnbaan – Rotterdam, Grote Marktstraat – Den Haag en Kalverstraat – Amsterdam) en online via iciparisxl.nl.

Wat vinden jullie van het Gwen Stefani palette, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

89 Reacties

  1. 16 november 2015 / maandag, 16 november 2015

    Het palette vind ik echt heel mooi, zowel de kleuren die erin zitten als de uitstraling vanaf de buitenkant!

  2. 14 november 2015 / zaterdag, 14 november 2015

    Prachtige foto’s! Ik vind het palette niet zo speciaal, het zijn niet echt mijn kleurtjes maar de verpakking ziet er super gaaf uit!

  3. Naomi
    13 november 2015 / vrijdag, 13 november 2015

    Het palette ziet er echt prachtig uit!!

  4. 13 november 2015 / vrijdag, 13 november 2015

    Wat een mooi palette! De style van Gwen is ook echt terug te zien.

  5. 13 november 2015 / vrijdag, 13 november 2015

    Wauw wat een prachtig palette! Echt onwijs gaaf

  6. Donya
    12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

    Oeehhh ik wil!!

  7. 12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

    wat een gave kleuren zeg, wauw wauw!

  8. Judith
    12 november 2015 / donderdag, 12 november 2015

    WAUW! I love it! Ook de lipsticks zijn geweldig!

  9. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Heel mooi, snap alleen die blauwe kleur niet in het palette…

  10. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Ik hou van Gwen’s looks, prachtig palette zeg!

  11. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Ik vind vooral dat palette echt enorm mooi! Die kleuren, wauw!

  12. Marit
    11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Het is dat ik al zoooooveeeel palettes heb, anders had ik m zeker weten gekocht! Maar ik heb alle 4 de naked palettes al in mijn bezig, dus dan gaat dit me een beetje te ver om er ook nog bij te kopen. Krijg ik nooit op in mn leven haha! Maar erg mooi! Ook heel benieuwd naar de lipsticks!

  13. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Wauw alleen de verpakking van het palet is echt al geweldig! Vind de kleuren erg bijzonder. Eerste twee rijen wat rustiger tinnen, maar de onderste rij knalt er echt uit en dan met name de donkere kleuren die die knal blauwe? daar moet ik even aan wennen! haha

  14. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Het was mij blijkbaar een beetje ontgaan dat er ook lipsticks bij de collectie hoorde. Maar het palette staat zeer hoog op mijn wishlist.

    • Serena
      Auteur
      11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

      De lipsticks komen ook pas volgend jaar uit! Dus het is (nog) geen onderdeel van deze Holiday 2015 collectie van Urban Decay!

  15. Eleo
    11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Hoe laat komt er nou een artikel online? Ik ben in de war. Ik dacht altijd ‘s morgens vroeg, maar nu is er nog steeds niets online…..

    • Serena
      Auteur
      11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

      In principe elke ochtend rond half 6, maar als ik op persreis ben geweest loop ik altijd een beetje achter de feiten aan en duurt het meestal weer een paar dagen voordat ik weer op schema lig.

  16. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Wauw, dat oogschaduwpalette!!

  17. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    De kleuren van het palette vind ik ook heel erg mooi! Vooral die blauwe kleur, die valt vooral op. I like it <3

  18. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Wow war een mooi palette en de kwaliteit van urban decay oogshaduws is zo fijn :) ben ook blij verrast over de lijkkleuren

  19. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Ik kan absoluut niet wachten tot dit palette uitkomt. Ik ben gek op Urban Decay (wie niet) en dit palette ziet er fantastisch uit. Hele mooie mix tussen heel draagbaar met wat extra unieke en interessante kleuren. Het lijkt me een geweldig everyday palette met wat mooie extra kleuren om je look íets spannender te maken. Ik vind wel echt heel, heel, heel erg tof en mooi palette! Ik geef niet zo snel uit aan een palette maar ik denk dat dit een mooi begin is voor mijn Urban Decay collectie.

  20. 11 november 2015 / woensdag, 11 november 2015

    Heel erg mooi. De swatches zien er veel belovend uit.

  21. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Toen ik dit palette zag met de eerste persfoto’s dacht ik meteen dat ik hem wilde hebben, maar ik vind hem uiteindelijk toch wel een beetje tegenvallen. Ik vind de kleuren erg licht. Ik had liever nog wat donkere bruintinten erin gezien, zodat je wat meer dimensie in je looks kan maken. De felle kleuren zijn leuk, maar ik heb het vice 2 palette en die kleuren zitten er ook al in/soort gelijke kleuren. Dus vind het helaas toch niet echt een musthave zoals ik eerst dacht.

  22. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    WAUWWW! Ik zou ‘m erg graag hebben, amai!

  23. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Wat een fijne uitgebreide review! Het is een zeer mooi palette. Ik denk dat eerst voor deze ga en dan pas voor het Naked 3 :)

  24. Joëlle
    10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Weer een hele fijne uitgebreide review met prachtige foto’s! Yay!

  25. 10 november 2015 / dinsdag, 10 november 2015

    Het palette is prachtig, maar ik vind dat er te weinig afwisseling is. Ook zijn de meeste kleuren licht, waardoor ze makkelijk wegvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *