tips by Nena: make-up voor brildraagsters

Jullie hebben het misschien nog nooit bij mij gezien, maar eigenlijk draag ik een bril. Tenminste, ik heb een bril die ik 's avonds draag (of af en toe in het weekend) en overdag draag ik mijn lenzen. Ik heb namelijk vrij slechte ogen en zie dan ook absoluut niets zonder dat ik mijn bril of lenzen draag. Ik heb ongeveer -6, wat wil zeggen dat ik bijziendheid heb. Dit is een oogafwijking waarbij voorwerpen die ver af zijn niet scherp gezien worden. Om dit te compenseren is een bril met negatieve (-) glazen of negatieve lenzen noodzakelijk. Naast Bijziendheid heb je ook Verziendheid. Verziendheid is een oogafwijking waardoor voorwerpen die vlakbij zijn niet scherp gezien kunnen worden. Om dit te compenseren is een bril met positieve (+) glazen of zijn positieve lenzen noodzakelijk.

Als brildrager kan je wat nadelen ervaren als het op het dragen van make-up aankomt. Je wimpers komen snel tegen de glazen wanneer je mascara gebruikt, je hele look valt weg achter je glazen, je kleur oogschaduw vloekt met de kleur van je montuur etc. Het is dan ook goed om je (oog)make-up aan te passen wanneer je een bril draagt. Een bril zorgt er namelijk voor dat je naast het verbeteren van het zicht, ook een andere uitstraling krijgt. In dit artikel geef ik jullie wat tips waar je rekening mee kunt houden wanneer je brildraagster bent en graag make-up gebruikt.

Moeten je ogen kleiner of groter lijken?
Eerst moet je vaststellen of je ogen (achter de glazen van je bril), juist groter of kleiner moeten lijken door het dragen van make-up.

Door het dragen van een bril met negatieve (-) glazen, lijken de ogen kleiner.
Lichte en glanzende kleuren halen de ogen 'op', hierdoor lijkt het alsof de ogen iets naar voren komen en daardoor dus groter lijken.
Het beste kun je werken met oogschaduw waar parelmoer in zit, gebruik in ieder geval een lichte oogschaduw.
Breng op de onderste ooglid een wit lijntje aan, waardoor je ogen groter lijken.
Zet een fijn zwart lijntje onder je onderste wimperrand, deze kan je zelfs iets verlengen naar de buitenkant.

Op de foto hierboven zie je linksboven hoe je je ogen het beste kunt opmaken wanneer je wilt dat je ogen groter lijken. Op de foto rechtsboven zie je het effect daarvan wanneer je een bril op hebt met glazen van -6. De foto daaronder laat alvast zien dat donkere oogmake-up de ogen kleiner doet lijken. Op de onderste foto kan je zien dat je deze oogmake-up beter niet kunt gebruiken wanneer je al grotere ogen krijgt door een bril met positieve (+6) glazen.

Deze look is dus wel geschikt wanneer je je ogen groter wilt laten lijken achter negatieve glazen en niet geschikt wanneer je ogen al groter lijken door positieve glazen.

– Door het dragen van een bril met positieve (+) glazen worden de ogen als het ware uitvergroot, de ogen lijken groter en ronder.
Donkere (of in ieder geval een zo donker mogelijke)  en matte oogschaduw laat de ogen kleiner lijken.
Een donker lijntje aan de binnenkant van je onderste ooglid, laat de ogen ook kleiner lijken.
Een donkere kleur aan de buitenkant van het bewegend ooglid en een dikkere eyeliner doet de ogen ook kleiner lijken.
En voor een nog beter effect kan je je mascara ook nog wat zwaarder aanzetten.
Probeer de ogen ondanks de donkere kleuren, rustig op te maken.

Op de foto hierboven zie je linksboven hoe je je ogen het beste kunt opmaken wanneer je wilt dat je ogen kleiner lijken. Op de foto rechtsboven zie je het effect daarvan wanneer je een bril op hebt met glazen van +6. De foto daaronder laat zien dat lichte oogmake-up de ogen nog groter doet lijken. Op de onderste foto kan je zien dat je deze oogmake-up beter niet kunt gebruiken wanneer je al kleine ogen krijgt door een bril met negatieve (-6) glazen.

Deze look is dus wel geschikt wanneer je je ogen kleiner wilt laten lijken achter positieve glazen en niet geschikt wanneer je ogen al kleiner lijken door negatieve glazen.

Kies het juiste montuur en kies deze in de juiste kleur.

Bron

Met een foute bril op je neus mag je make-up nog zo mooi zijn, het geheel zal niet flatteren. Houd hierbij rekening met de kleur van je ogen en de kleuren make-up die je graag draagt. Houd ook rekening met de vorm van je gezicht en de vorm van je wenkbrauwen (volg deze vorm). Overdadig aangebrachte make-up vloekt vooral met zware monturen. Contrasten zijn belangrijk.

Hieronder wat richtlijnen:

 • Blauwe ogen staan het best met grijze, beige, taupe, zwarte en bordeaux tinten.
 • Donkerbruine ogen staan het best met roestbruin, rood, petroleum blauw en donkergroen.
 • Groene ogen accentueer je met oudroze, mediumblauw, donkerpaars en bruin.
 • Bij lichtbruine ogen passen violette en groene tinten, maar ook donkerblauw.
 • Heb je gevlekte ogen, dan staan taupe tinten en grijs of zwart het beste.

Misschien wil je een randloze bril?

Bron

Een uitgesproken montuur draag je als een juweel, een accessoire waarmee je rekening moet houden wanneer je je opmaakt. Bij een randloos model ben je veel vrijer. Een randloze bril speelt geen rol bij de keuze van make-up, omdat hij je gezicht minder verandert. Wees voorzichtig met het gebruik van glinstering en glans! Matte oogschaduw kleuren zijn veel aantrekkelijker achter een randloze bril en accentueren mooi de ogen van de drager.

Overige tips:

 • Houdt bij het kiezen van de make-up kleuren rekening met de kleur van het montuur.
 • Als je blush gebruikt, is het belangrijk dat de lijn van de blush de contouren van de bril in de richting van de slaap volgen.
 • Bij een ronde gezichtsvorm kan je m.b.v. (een matte) bronzer de zijkanten van het gezicht iets shapen, zodat het gezicht iets smaller lijkt.
 • Het is belangrijk om de vorm van de wenkbrauwen mooi verzorgd en strak te epileren.
 • Wanneer je je wenkbrauwen kleurt, maak ze dan nooit te donker (zwart). Dit maakt het gezicht hard.
 • Wanneer je dagelijks een eyeliner zet en het lastig gaat door de sterkte van je bril is het een optie om ze te laten tatoeëren (permanente make-up).

Bron

Ik raad dit niet aan wanneer je jong bent en nog vaak wisselt met 'ooglooks', maar als je iets ouder bent, dan kan het een uitkomst zijn! Hetzelfde geldt voor de wenkbrauwen.

 • Krul te lange wimpers met een wimperkrultang en gebruik geen verlengende mascara. Bij het kiezen van een montuur kun je extra alert zijn op de aanwezigheid van neusvleugels. Deze kan je zo stellen dat de bril iets verder van je gezicht komt te staan en dus je wimpers minder snel tegen het glas kunnen komen. (kunststof monturen zonder neusvleugels kan je iets ophogen met een hulpstukje.
 • Een bril werpt schaduw op je ogen, waardoor eventuele kringen of wallen erger lijken. M.b.v. een lichtere tint concealer werk je dit weg.
 • Als je een zwaar montuur draagt, kan het mooi staan om je lippen wat meer te accentueren, zodat ze je gelaat weer in balans brengen.
 • Als je het allemaal niet zo goed kunt zien, zonder dat je je bril op hebt, dan kan je je opmaken m.b.v. een vergrotende spiegel.
 • Als je je gaat opmaken, werk dan in stappen. Breng een dun laagje make-up aan, zet je bril op en bekijk het resultaat. Ga vervolgens verder met de rest van je make-up routine en bekijk tussendoor het resultaat totdat het naar wens is.

Dan nu een foto van mij met mijn eigen bril! Ik heb een vrij grote moderne bril die lekker opvalt. Doordat het kunststof montuur al vrij aanwezig is heb ik de rest neutraal gehouden door het montuur in het zwart te kiezen. Mijn make-up is over het algemeen heel naturel en in bruintinten. Onder mijn wenkbrauw draag ik een highlighter en mijn wenkbrauwen houd ik (sinds kort 🙂 ) strak en mooi in vorm.

Ik hoop dat jullie dit een interessant artikel vonden, ook wanneer je geen brildraagster bent! Dit waren tot zo ver mijn tips voor het dragen van make-up wanneer je ook een bril draagt.

Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik de volgende site tegen: www.silhouette.com/virtualmirror. Hier kan je een foto van jezelf uploaden en een ruime keuze aan brillen viritueel passen. Op deze manier kan je kijken hoe een bril bij jou staat en welk montuur het beste bij je past.

Dragen jullie een bril en make-up? Houden jullie dan rekening met de kleur van het montuur, de oogschaduw of kleur van je ogen? Staan er in dit artikel nog tips die je nog niet wist en waar je nu eventueel meer rekening mee zou houden? En als laatste: Hoe vinden jullie een bril mij staan?

Liefs Nena

Volg je me al op Twitter?

jfdghjhthit45

Volg:

92 Reacties

 1. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wat een goed artikel zeg! Ik draag zelf geen bril maar ben vaak bij metamorfoses voor mijn werk, en het is echt bijzonder om te zien wat een ander montuur al voor verschil kan maken voor iemand.

 2. D.
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  heel handig artikel!

 3. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Dit herinnert me eraan dat ik zelf ook mijn bril wat vaker moet dragen. Heb er toch altijd wel veel baat bij – het is een leesbril – maar ik vergeet het ding gewoon altijd.
  (Of zoals nu ben ik dan te lui om naar boven te lopen)

 4. Elii
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Waaaauuwww… ik ben zoo blij met deze tips.
  Ik vroeg me altijd af of er tips waren voor brildraagers.. omdat ik namelijk een bril draag en je de make-up altijd net zo goed ziet achter de glazen dus …. DANKJEWEL voor deze tips ik ben er super blij mee en ik denk andere lezers ook !!
  SUPER !!!

  XO Elii

 5. Annika
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  ik moet misschien een bril 🙁 maar ik weet niet of ik toch maar lenzen neem. het lijkt me zo creepy als je die dingen in je oog moet prutsen :S

  maar anders zijn deze tips dus heel handig!

 6. Ashh
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Dit vind ik nou een geweldig artikel! Je hebt er veel tijd aan besteed en de tips die je geeft helpen echt! Dankjewel x

 7. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik draag geen bril of lenzen, maar vind dit wel super handig voor de meiden onder ons die wel een bril dragen.

 8. steffie
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Als niet-brillendraagster heb ik daar nog nóóit bij stilgestaan :p
  Ik moet wel zeggen, ik vind persoonlijk dat je ongelooflijk goed staat met je bril. Dan best ergens wel zonde dat je hem zo ‘weinig’ draagt (enkel ‘s avonds of in het weekend)

  • Nena
   22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

   Door het schrijven van dit artikel ben ik tot de conclusie gekomen dat ik hem maar weer eens vaker moet gaan dragen 😉

 9. Zwaan
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wauw, wat een uitgebreid artikel!

 10. Rhonda
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik heb nooit last gehad van wimpers die tegen mijn brilglazen aankwamen. Misschien staat mijn neus wat meer uit mijn gezicht zodat mijn bril verder van mijn gezicht afstaat. Ik houd verder geen rekening met mijn bril met het opmaken. Sowieso is mijn bril zwart dus daar kan alles wel bij en ik heb – 2 dus het valt best mee hoe klein mijn ogen worden. Soms vind ik het juist wel mooi om mijn ogen donker te maken zodat ze goed opvallen achter mijn bril. Ik heb namelijk wel vaak het idee dat mijn ogen niet meer opvallen als ik me lich opmaak.

  Je bril staat je hartstikke leuk, zelf heb ik weinig met deze monturen maar jou staatie leuk!

 11. Helmi
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Heerlijk geschreven en duidelijk en uitgebreid artikel! Erg fijn dat je geen uitgebreide look geeft, vind dat altijd zo stom om te lezen, want ik kan dat toch niks zonder bril :s Zelf draag ik het liefste lenzen, maar airco, verwarming en computeren maken dat niet altijd mogelijk en dan draag ik m’n bril met een beetje mascara en bruin oogpotlood.

 12. Suzanne
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wauw! Wat een super goed artikel! Eindelijk een echt goed artikel over make-up bij brillen. Altijd maar gewoon een look en wat basic info, hier heb je tenminste wat aan!!!

 13. Desiree
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik ben brildragend, heb een blauwe met zwarte ril nu op met volgens mij – glazen en een cilinder (anders denkt mij rechteroog wanneer ik ergens op focus, laat ik eens leuk naar rechts gaan, waardoor ik dan slechter zie of hoofdpijn krijg).
  Mijn kledingkeuze stem ik af op mijn bril en mijn make-up stem ik weer af op mijn kleding. Op het gebied van kleuren met make-up draag ik van alles, maar de meeste kleurtjes die ik heb zijn blauw, paars en groen.

 14. Kirsten
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Leuk artikel!
  Ik heb er zelf best wel moeite mee, ik heb -10links, en -8,5 rechts. Hierdoor worden mijn ogen niet alleen sterk verkleint, maar lijkt met linkeroog nog kleiner dan mijn rechter.

 15. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Je hebt echt een hele hele hele mooie oogkleur! wauw

  • Nena
   22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

   Hahaha, dankje!

 16. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik heb wel een bril, maar niet hele slechte ogen. Ik draag mijn bril alleen wanneer ik lees, tv kijk en computer. Dus met mijn make-up hoef ik niet echt rekening te houden. Maar de tips zijn natuurlijk wel super handig als mijn bril wel wil dragen met een avondje \weg!
  liefs,

 17. Nelleke
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Haha ik heb gister een bril gekregen, perfecte timing! Leuk artikel!

 18. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Heel handig artikel! Vaak lees ik op het internet alleen maar over looks met min-glazen terwijl ik rond de +6,5 heb! 🙂 Die ‘richtlijnen’ voor een bril zijn ook handig. Ik ga over een week of drie een nieuwe kopen, en was al van plan om een bruin montuur te kiezen. (past idd goed bij groene ogen)
  Qua oogschaduw gebruik ik het liefst matte kleuren, omdat met shimmer mijn ogen er té veel uit kunnen springen. Echt jammer, want ik hou van shimmer!

  Voor een hoge + sterkte zijn randloze monturen trouwens bijna onmogelijk, vanwege de dikte van de glazen. Die van mij ging nétaan, al werd het wel afgeraden door de verkoper. Maargoed, dat is inmiddels zo’n vijf jaar geleden, dus misschien is het nu wel beter mogelijk. 🙂

 19. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik heb zelf geen bril, maar dit zijn wel goede tips.

 20. Lola
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Goed artikel! Ik heb zelf iets van -1 of -0.75 ofzo dus ik draag m’n bril alleen als ik achterin de klas het bord niet kan lezen of als ik ver van de tv afzit ofzo. Als ik m’n bril toch draag draag ik gewoon m’n dagelijkse makeup [winged eyeliner en mascara] en een klein beetje shimmery highlighter. Ik vind trouwens dat de bril die jij hebt je echt super staat 🙂

 21. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Echt super handig! Ik draag nu sinds een jaar af en toe een bril, maar ik wist dit helemaal niet! Ik ga zeker je tips in het achterhoofd houden, want je ziet het verschil echt goed! Leuk dat je van alle ‘foute’ ook een foto hebt getrokken, dat maakt het meteen veel duidelijker!

 22. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wat een uitgebreid artikel! Leuk ook dat je verschillende monturen + soorten brillen hebt geprobeerd en je make-up daaraan hebt aangepast.

 23. Jen
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Dit vind ik nou een goed en duidelijk artikel! De bril staat je ook nog hartstikke mooi.

  • Nena
   22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

   Dankjewel!

 24. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Handig artikel voor brildragers! Een bril staat je erg goed, vind ik!:)

 25. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Mijn man heeft -5,25. Dat vond ik al een behoorlijke bijziendheid!

 26. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik heb hier een tijdje geleden zelf ook een artikel aan gewijd.
  Het is best lastig je make up aan te passen met je bril zonder dat het er te heftig uit ziet.
  Ik heb zelf -9.25 dus ik vind het bijzonder lastig om make up op te smeren zonder dat ik mn bril op heb. Maarja als ik een ontstoken oof of iets dergelijks heb is het soms even niet anders ):

 27. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Super handig een vriendin van me zat hier nog een beetje mee te knoeien, zal dit artikel eens naar haar sturen!

 28. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Enorm goeie tips! Ik draag mijn bril niet vaak, maar soms vind ik ‘m wel leuk. Ik heb ook negatieve glazen en kies ook vaak voor een lichte parelmoer tint! Blij dat ik dat al goed doe. Ik moet bekennen dat ik mijn wenkbrauwen wel eens vergeet te doen als ik mijn bril op zet… Even op letten volgende keer 😉

 29. nova
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wat een leuke leerzame artikel!
  Ik moet binnenkort mischien ook een bril uitkiezen,dus dit artikel komt goed van pas!
  Alleeen een vraagje;waar heb je die zwarte bril gekocht? ik vind hem zoo mooi alvast bedankt xxxxxx nova

  • Nena
   22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

   Mijn bril is van de Pearle.

 30. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  handig zeg! ik (zou eigenlijk) een bril moeten dragen tijdens het lezen, maar het komt er nooit van en bovendien schaam ik me altijd een beetje ervoor… niet zo goed…

 31. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  wat een leuk en uitgebreid artikel, dankje voor de tips =)

 32. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Leuk dat het artikel zo uitgebreid is 🙂 Ik heb zelf rond de -1,5 bij beide ogen, dus echt veel kleiner worden ze er niet van, maar mijn dagelijkse look lijkt wel een beetje op die van jou!

 33. Lotte
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Haha dat eerste stuk moeten wij voor morgen leren voor biologie toets! haha alles over ogen enzo. Zelf heb ik geen bril dus heeft dit artikel niet echt veel nut! Maar leuk artikel voor de mensen die een bril hebben!

  xxx

 34. marije
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Huh, volgens mij heb jij ongeveer de zelfde bril als ik!!

 35. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Echt heel erg handig want binnen nu en 2 weken krijg ik een bril maar ik heb een + en een – oog, dus ik denk niet dat ik hier heel veel aan heb. of heb je daar ook speciale tips voor?

  • Nena
   22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

   Ik weet niet of je ogen dan in sterkte heel veel van elkaar verschillen (-1 & +1? of -4 en +4 is nogal een verschil)? Maar als dat zo is, dan is 1 contactlens en een bril met 1 glas op sterkte voor het andere oog misschien een idee?

 36. Uc
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik vond je wenkbrauwen eerst veeel mooier en natuurlijker uitzien..

  • Jen
   21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

   Hier sluit ik me bij aan, al is het fijn om te lezen dat jij er blij mee bent.

   • 22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

    Yep moet ik eerlijk gezegd ook bekennen… Maar het gaat om wat jíj vindt natuurlijk!

    En de tips zijn super. Mooi uitgebreid artikel! Ik draag zelf geen bril maar mocht ik hem ooit dragen… zal ik zeker de tips toepassen.

  • Nena
   22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

   Natuurlijker was het zeker, want toen tekende ik niets bij, maar ik haalde ook m’n natuurlijke vorm behoorlijk weg. Ik snap dat sommige m’n ‘oude’ wenkbrauwen mooier vinden (in de comments van het artikel waarin ik mijn wenkbrauwen onthaar met waxstrips vonden veel bezoekers het resultaat prachtig), terwijl anderen dit weer veel mooier vinden. Het blijft een kwestie van smaak. Ik ben er in ieder geval blij mee 😉

 37. Desirée
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Ik heb een + en een – glas, haha :p dus dan wordt het lastiger..
  Nu gebruik ik toch geen oogschaduw, want daar gaan mn ogen van tranen en jeuken..

 38. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Geen bril hier, dus gelukkig hoef ik hier niet zo over na te denken. Wel een handig artikel voor iedereen die het wel heeft.

 39. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Leuk artikel! Ik draag een bril (heb een groot, uitgesproken montuur) en make-up. Doordat mijn bril zo prominent aanwezig is, moet ik ervoor zorgen dat mijn make-up ook een beetje opvalt. Dat betekent niet dat ik extreem veel aanbreng, maar qua kleuren let ik er wel op.

  Voorheen was het een stuk lastiger dan nu, want toen was ik aan één oog bijziend en het andere oog verziend. Nu ben ik aan allebei bijziend en staat mijn look gelijk mooier.

 40. Lotje
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Echt een heel fijn artikel, ik vind het sowieso al moeilijk om te bepalen wat me goed staat (qua make up dan) en heb dan ook nog eens een bril die ik ook altijd draag. Maakt het overigens nog uit of je ogen dicht bij elkaar of ver van elkaar af staan voor de manier waarop je je opmaakt als je een bril hebt? Ik heb namelijk een klein hoofd en best wel dicht bij elkaar staande ogen, wat het uitzoeken van een bril al moeilijk maakte. (ik pas vrijwel alleen kindermonturen..) Fijn dat ik nu iig weet waarom donkere kleuren er bij mij raar uit zien!

  • Nena
   22 juni 2012 / vrijdag, 22 juni 2012

   Als je ogen vrij dicht bij elkaar staan, dan kan je misschien met schaduwen werken. Ik zou dan geen smokey eye effect maken, maar juist donkere oogschaduw in je binnenste ooghoeken en dan lichter naar buiten werken. Eens kijken hoe dat staat?

 41. Kim
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Leuk artikel! Erg handig voor mensen met een bril!
  Ik heb er geen, haha.

 42. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Wat een fijn artikel, ik heb zelf ook lenzen, maar heb voor s’avonds of dagen dat ik geen lenzen in kan een bril met +5 glazen, gelukkig heb ik goede glazen waardoor het effect een +2 is maar alsnog vergroot het je ogen, dit zijn goede tips! je kan zien dat je er veel tijd en moeite hebt ingestoken! Ik ga proberen mijn bril nu vaker te dragen.

 43. Esther
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Echt een handige artikel Nena! Ik heb ook een bril (-4) maar die draag ik dan ook net als jou alleen ´s avonds. Ik draag lenzen omdat ik dat veel mooier vind bij mezelf. Maar een bril vind ik jou echt mooi staan, mooie montuur ook. Ik heb spijt van mijn eigen bril. 🙂

 44. Shana
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Dankje wel =). Ik draag al van toen ik ik 1 was een bril en hoewel ik de ooglooks van Serena altijd erg mooi vind, vraag ik me altijd af of het wel mooi staat met een bril, want met een felle kleurijke look heb ik altijd het gevoel dat het veel te fel is omdat je de make up benadrukt door de brilkader errond. Ook leuk hoe je aangeeft wat je moet doen om je ogen kleiner of groter te laten lijken. Deze tips kan ik zeker gebruiken!

  Groetjes

 45. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Heel handig! Draag zelf ook een bril. Ik vind het niet zo leuk eigenlijk omdat de make-up altijd wegvalt. Ik wissel ook het liefst af met lenzen. Mijn ogen maak ik ook dan alleen maar op wanneer ik lenzen in heb. x

 46. Genevieve
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Superhandig voor brildragers!

 47. Kate
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Super handig dit!
  Ik heb al jaren een bril (-) en het valt me nu pas op dat je ogen inderdaad een stuk kleiner lijken met dat soort glazen. Mijn bril (Ray Ban) valt ook best wel op. Mijn make up hield ik vaak zo neutraal mogelijk, dus ik vind het heel leuk om te zien wat een beetje kleur voor je bebrilde kijkers kan doen! Meestal draag ik lenzen, maar ik ga deze tips zeker een keer toepassen wanneer ik mijn bril op heb. 🙂

  Leuk montuur heb je trouwens!

 48. ninaaa
  21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  ik draag ook soms een birl maar alleen in het weekend en dan doe ik geen makeup op maar als je het overdag draagt is dit echt een super artikel!! xx

 49. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Heel goed artikel! Je laat alles precies zien hoe het in elkaar zit.
  Ik hoef gelukkig nergens meer naar te kijken qua makeup en bril. Gelukkig ja, want tot mijn 16e droeg ik een bril, ik had -7,50 en -8,00, toen overgegaan op lenzen wat bij mij ook geen succes was met makeup(en allergieën). Heb een aantal jaar geleden mijn ogen laten laseren en ben happier dan ever.

 50. 21 juni 2012 / donderdag, 21 juni 2012

  Je hebt het super uitgebreid uitgezocht allemaal! Ik draag meestal lenzen, maar op sommige dagen een bril met sterkte -2. Dat zijn ook meestal luie dagen waarop ik niet veel doe hoor, dus ik had hier nog niet zo over nagedacht. Handige tips dus.

  Ik vind trouwens dat je een mooie bril hebt, hij staat je goed!