Tandarts, mag ik een spleetje?

We leven in een tijd waar uiterlijk heel belangrijk wordt gevonden. Je kunt tegenwoordig geen magazine openslaan of tv aanzetten zonder geconfronteerd te worden met slanke lichamen, puistloze huidjes, glanzende haren en een perfect stel witte blinkende tanden. Maar wat is nu precies een perfect gebit? Ik zie steeds meer modellen, actrices en artiesten spot met een spleetje tussen hun tanden. Het lijkt wel een trend!  Er zijn zelfs mensen die hun tandarts om een spleetje vragen.

Georgia Jagger

Lara Stone

Er zijn een aantal hele bekende modellen met een spleetje tussen de tanden, zoals Lindsey Wixson, Abbey Lee, Georgia Jagger (de dochter van…) en onze eigen Lara Stone. Sterker nog, hun spleetje is hun handelsmerk! Ook Brigitte Bardot, Madonna, Elton John, Vanessa Paradis en Anna Paquin (actrice in True Blood) rocken hun gap.

Vanessa Paradis

Madonna

Het spleetje valt op, heeft iets aandoenlijks en is voor ons – de gewone mens – een teken dat imperfectie juist heel mooi kan zien. Het geeft karakter, zoals dat heet. Vroeger werd het niet getolereerd bij fashion modellen, nu is er juist extra vraag naar. 
Modellen met een piepklein spleetje vragen de tandarts steeds vaker om hun spleet wat groter te maken om beter aan de bak te kunnen en mode ontwerper David Delvin ging zelfs een stapje verder. Hij vroeg zijn tandarts om een geheel nieuwe spleet te creëren. Zijn vader was namelijk pas overleden en de spleet stond voor hem symbool als ‘the separation I was feeling’. Ok, dan! Nu dit bekend is zullen er wellicht meer mensen volgen die een symbolisch spleetje willen hebben.
What, tooth gaps are the new tattoo now? Rennen we straks en masse naar onze tandarts om te vragen of er alsjeblieft een spleet tussen onze voortanden mag worden gepolijst? Persoonlijk vind ik een tandspleetje wel cute hoor, maar het geeft pas karakter als je ermee bent geboren (nou ja, je wordt naturlijk zonder tanden geboren, maar jullie snappen me). Ik vind het in ieder geval niet iets om je druk over te maken en als dat het enige is vind ik een beugel niet perse nodig. Een door de tandarts gemaakte spleet vind ik alleen maar tandbeschadiging, die mode ontwerper had natuurlijk ook een tattoo kunnen nemen maar kennelijk zijn tattoo’s soooo 2009 en wilde hij wat unieks doen. Dat modellen het ietsje groter laten maken, snap ik. Tja, mijn mening hierover moge duidelijk zijn.
Wat vinden jullie van de tand spleet trend?
Until next time,

Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *