Stepaday update

We zijn inmiddels 3 weken verder en Chantal en Bastiaan delen hieronder graag hun Stepaday- ervaringen tot nu toe. Hieronder eerst Chantal aan het woord en vervolgens Bastiaan:


Reeds 3 weken bezig met Stepaday en 2,5 kilo afgevallen! Misschien denk je nu wel van “Nounou, is that all?”. Maar let wel, Stepaday is geen crashdieet. Ik vind het niet eens een dieet, maar een verandering van eetpatroon en lifestyle.

Uiteraard heb ik de comments na de vorige blog gelezen en ik was het niet met alles wat er werd geschreven eens. Dit is, nogmaals, niet het zoveelste dieet waarmee je wordt bekogeld, en ook voor mensen met een eetstoornis geen steek in de rug, maar echt een verandering van je eetpatroon. Van, bijvoorbeeld, te veel met vet koken naar leren om lekker te eten zonder dat het te vet is. Natuurlijk weten we dat je van sporten en in beweging zijn afvalt en nu ik bezig ben Stepaday ben ik na lange tijd weer 2x per week met vriendinnen gaan wandelen. Zeg nou eerlijk, gezond eten en bewegen geeft toch meer energie dan op de bank liggen met chips en een soap kijken?

Ook werd er onder de lezeressen gevraagd of Stepaday en WeightWatchers op elkaar lijken. Ik vind wel dat er aardig wat overeenkomsten zijn. Het is namelijk bij allebei een kwestie van calorieën en/of punten bijhouden en gezond, afwisselend, maar zeker ook lekker eten met behulp van de aangeboden menu’s en tips. Ze helpen je beiden op een verantwoorde manier je streefgewicht te bereiken. Dit vind ik belangrijker dan 6 kilo per week afvallen, en vervolgens een jaar later alle kilo’s (en meer) terug te hebben (story of my life, pff…)!

Okee, dit was het formele gedeelte van mijn blog, want uiteraard heb ik ook zin in patat, snoep, koek en McDonald’s. Je kunt natuurlijk niet binnen 3 weken ‘genezen’ zijn van al dat lekkers! Het komt nu aan op pure DISCIPLINE!! I hate that word! Maar nu het ‘D-woord’ de gehele dag bij mij is maakt het me ook wel weer stoer. Net als ‘NEE DANK JE’, ook zoiets, deze 3 woorden zijn intussen ook onderdeel geworden van mijn dagelijks bestaan.

Afgelopen week liep ik in de Albert Heijn, lijstje voor mijn Stepaday-gerechten in de hand. En ja hoor, om de twee meter een dame die je de lekkerste dingen wil laten proeven. Dat viel me voorheen nooit zo op, je pakte het van haar aan, propte het goedje in je mond en liep naar het volgende product. Na een uur in de AH geweest te zijn wist ik niet meer wat ik allemaal aangepakt en opgegetenhad. Nu let ik er echter wel op! De kaasafdeling en het worstgedeelte sla ik even over en ik loop nu richting de nieuwste smaken van een light zuivelproduct of een lekker vezelrijk en met sesamzaad besprenkeld toastje. En ik geniet er zo van! Uiteraard doe ik het niet met een enorme smile op mijn gezicht, maar ik geniet wel van het feit dat ik toch ook iets lekkers kan nemen tijdens mijn dieet.

Ik hoop dat ik in mijn volgende blog kan melden dat ik op de 5 kilo zit. Dat is toch alweer een kledingmaat eraf en da’s fijn met de nieuwe collectie in de winkels. Vanavond heb ik wel een feestje, en ja, dan neem ik toch echt een wijntje en misschien een toastje met brie. Het gaat uiteraard om maat houden, dus mijn vriendjes ‘Discipline’ en ‘Nee, dank je’, hebben een ereplaats in mijn tas!

Tot de volgende keer en voor degenen die ook met Stepaday zijn begonnen: succes!

– Chantal

P. S. Ik werk niet voor Stepaday, ik sta in een kinderschoenenzaak. Ik ben gewoon een van de gelukkigen die is uitgekozen om haar bevindingen over Stepaday.nl op te schrijven en te delen op Beautylab.nl.

Na 2 weken ploeteren met eten weet ik het zeker.De fashionweek in Amsterdam en dieet gaan niet samen. Met veel enthousiasme voer ik elke avond de lijst van het eten in op de calorienteller van Stepaday in en elke avond schrik ik weer net zo hard van de hoeveelheid die ik over mijn, door Stepaday voorgestelde, calorienlimiet heen ga. Smokkelen helpt niet maar het is wel intressant om te kijken waar het nou eigenlijk inzit. Wijn is een absolute nog go. Als je 3 glazen drinkt kan je net zo goed fastfood gaan eten want dat tikt enorm aan. Dus terwijl ik dat uit mijn teller schrap en het aantal calorien zie dalen valt mij op dat rood vlees eigenlijk ook behoorlijk calorien zoden aan de dijk zet. Dus dat er ook uit. Vervolgens de kaas weg, de vis weg en nog wat dingen en uiteindelijk houdt ik nog wat groenten over. Een totaal onevenwichtige samenstelling.

Gelukkig staan er ook genoeg recepten op Stepaday. Nou ben ik niet zo’n hele goede kok. Kan wel koken maar houd het dan altijd vrij simpel. Voor de ingewikkelde Franse of Thaise keuken hoef je bij mij niet aan te komen. Heb gewoon het geduld niet om uren voor eten in de keuken te gaan staan. Dus met ietwat tegenzin ga ik naar de recepten afdeling waar kok Mathijs Vrieze zijn best heeft gedaan om lekkere creaties te maken met heel weinig calorien. Ik kies om te beginnen het broodje met gegrilde kip en paparikahangop.

Ik moet zeggen; het valt mij echt honderd procent mee en een half uurtje later zit ik te genieten van lekker uitgebalanceerd gezond eten. Heb het alleen voor vier personen gemaakt (volgens het recept) en van mijn moeder heb ik geleerd dat je eten nooit mag weggooien, want er zijn mensen op de wereld die het veel minder hebben, dus eet ik alles maar op. Dat is natuurlijk weer niet goed voor de calorienteller en ook niet voor mij. Dus daar moet ik volgende keer even rekening mee houden. Nog beter…. misschien moet ik aan kok Mathijs maar eens vragen of hij niet gewoon hier kan komen koken elke avond. Dat zou handig zijn.

Niets staat mij nu in de weg om de komende twee weken gezond te gaan eten. Het enige dat roet in het eten kan gooien is het heftige modeshow schema van de komende tijd.

– Bastiaan

 

Volg:

41 Reacties

 1. cecile
  7 februari 2012 / dinsdag, 7 februari 2012

  Ik wil wel voor je komen koken, Bastiaan 🙂

 2. Anne
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Ben ik op Beautylab of op een dieet website? Beetje jammer dit, vooral omdat de hele achtergrond ook in stepaday stijl is…

  • Juf_Joyce
   5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

   Precies mijn idee!

 3. Renske
  4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  2,5 kilo in drie weken is erg netjes hoor:) Knap van je. En supergoed dat je het op een gezonde manier doet, zodat je levenswijze veranderd is en je de kilo’s er ook af houdt. Ga zo door!

 4. Juf_Joyce
  4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  Leuk artikel. Vind alleen al die reclame op de site zó zonde…snap dat er geld verdiend moet worden met de site, maar deze reclame doet écht een enorme afbreuk aan de site.
  Heel schreeuwerig en het leest vervelend.

 5. 4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  Leuk om te lezen, fijn geschreven (:

 6. 4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  owja mijn moeder moet ook al haar voedsel precies afwegen. als ze iets afwijkt kan dat het hele proces in de war brengen of stop zetten

 7. 4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  jongens het gaat toch helemaal niet om de caloriën? Er zijn dingen die veel belangrijker zijn in het voedsel. Ik vind dat “maar …Kcal. ” gewoon marketing. Rijst kan weinig Kcal hebben, betekent nog niet dat het automatisch gezond is, bijvoorbeeld. Mijn moeder heeft bij CureForLife een eetpratroon soort van dieet gevolgd. Ook hier is het doel: naar je streef gewicht gaan zonder aan te komen als je stopt met het programa. Dit gaat niet in punten. Ik vindt WeightWatchers persoonlijk ook super dom, je kunt zo al je punten opsparen door niets te eten om vervolgens aan de chips te gaan s’avonds. Hallo, wat is daar gezond aan? Het is ook nog heel onpersoonlijk. Mijn moeder wordt gewoon heel goed begeleid en sport niet eens extra. Ze is super veel afgevallen, alleen door die manier van voedig eten.

 8. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Ik word door de artikelen niet veel wijzer hoe het nu precies werkt. Is dit te doen voor vegatariers? Want wat kan ik bijvoorbeeld op mijn brood doen wat gezond is? En dan wel wat verder dan een plakje komkommer, tomaat en slankie. En vleesvervangers zijn ook niet erg light.
  Ik ben heel blij met mijn keuze om te stoppen met vlees eten maar ik kom ondertussen alleen maar aan.
  Ik weet niet goed waar dit aan ligt behalve dan dat ik mijn brood anders beleg en vleesvervangers eet.
  Maar ik kan ook geen passend dieet vinden wat me hierbij helpt of aan deze levensstijl aanpast.
  Misschien beetje offtopic maar misschien kan iemand wel helpen.

  • Iva
   3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

   Misschien eet je teveel koolhydraten? Probeer eens bij te houden wat de verhouding koolhydraten-eiwitten-vetten zijn in je huidige eetpatroon (en google er wat informatie over om te vergelijken)

  • Sophie
   6 februari 2012 / maandag, 6 februari 2012

   Hoi Sanne, welke vleesvervangers kies je? Want vleesvervangers zijn vaak met paneermeel/kaas of andere calorierijke ingrediënten. Zo bevatten ze meer calorieën dan vlees of vis. Het beste is om je vleesvervangers zelf te maken met natuurlijke spullen zoals peulvruchten en noten. Of eet er iets bij als geroosterde kikkererwten of zelfgemaakte witte bonen in tomatensaus als je dat lust. Dan kun je het calorieënaantal veel beter controleren. Succes!

 9. E.G.
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  P.s. wat trouwens wel superhandig zou zijn; dat ze een app ontwikkelen voor smartphones, zodat je niet elke keer een PC moet hebben om alles in te voeren en bij te houden maar dat je het ook gelijk kan updaten als je in de bus zit en een koekje eet… ja dat zeg ik; we willen een gratis app!!

 10. E.G.
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Okej ik weet niet wat me bezielde maar ik kon me blijkbaar niet inhouden. Alleen het lezen van 2 artikelen waren al genoeg om me over te halen…
  Normaal ben ik altijd erg sceptisch en absoluut ‘tegen’ dit soort ‘betaalde’ systemen. Maar dit keer ging het vanzelf ofzo 😮
  Ik weet dat ik geen een van de recepten ga uitvoeren, en waarschijnlijk zal ik ook niet elke dag alles netjes bijhouden…
  Maar op de een of andere manier vind ik het toch ergens fijn dat ik alleen van vandaag al een helder overzichtje heb.
  Ik ben benieuwd… :p

 11. Titia
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Leuk om de ervaringen te lezen.
  Maar als je voor 4 personen kookt, kun je de rest toch in vriezen voor een volgende keer?
  Zo scheelt het je weer tijd als je wilt warm eten.
  Zo doe ik het ook altijd.
  Ik maak bijvoorbeeld een pan macaroni klaar voor plusminus 4, 5 personen.
  Ik eet een gemiddelde portie op.
  En de rest verdeel ik onder 3 porties voor de volgende keer.
  Handig als je een keertje laat thuis komt.

 12. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Gaaf dat het zo werkt! 2,5 kilo in 3 weken is echt een vooruitgang, keep it going!

 13. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  2,5 kilo in 3 weken vind ik nog best flink hoor, ook al is het geen crashdieet!

 14. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Leuk om te lezen. Doe zelf ook mee aan step-a-day en het bevalt me prima!

 15. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Wat leuk om te lezen zeg =), En wat leuk dat Bastiaan er ook aan mee doet 🙂

 16. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Well done Chantal en Bastiaan, ik hoop dat jullie je doelen zullen halen.
  Bastiaan, neem toch lekker een bak met fruit mee tijdens de fashionweek, dan neem je ook minder snel een hap in iets vet en tegen enorme dorst, 2 glazen water achter overslaan, goed voor je lichaam want die gaat het water dan gebruiken.
  Ergens een Wiki opgedaan dat je hersenen bij het tweede glas water het signaal krijgt om er wat mee te doen en je organen aan het werk te zetten, bij kleine beetjes reageren je hersenen nauwelijk.
  Dus dat scheelt weer allerlei softdrinks.
  Anyway, toi toi toi beiden!

 17. Lotte
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Leuk om te zien dat het goed gaat met Chantal en Bastiaan. Toch blijf ik zeer kritisch, ik heb me namelijk ook aangemeld, en nu zie ik tot mijn verbazing dat je dus wel calorieën inname drastisch moet verminderen. Ik moet namelijk 700 calorieën minder gaan eten. Dit is dus niet het veranderen van lifestyle, maar een dieet.

  Maar goed, ik heb mijn zegje al meerdere keren gedaan. Ik zal ook niet meer reageren op deze afvalposts, maar ik blijf het jammer vinden!

 18. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Weetje, als je wilt/moet afvallen moet je dat doen omdat je dat zelf wilt, op een manier die jou bevalt. Bastiaan kan ieder diet nu aanpakken, maar als het in een periode komt dat het niet uitkomt, of je kookt voor vier personen en eet het ook nog op: dan val je toch niet af, want je staat er neit 100% achter!

  Wat je (Chantal) wel mee uit moet kijken is lightproducten. Lees de etiketten eens; veel light producten zit 3x zoveel suiker in dan het vette product. Niet dat je altijd volvet moet eten, maar weet wat je eet scheel ook al 🙂 Wel geod van je! 2,5 kilo is ook een prestatie

 19. E
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Het is altijd leuk om te lezen hoe het anderen vergaat met afvallen.
  Ik moet zelf binnenkort naar de dietist om kilootjes eraan te krijgen. Nee ik heb geen eetstoornis want ik eet alles wat los en vast zit!

 20. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Zelf probeer ik de laatste tijd gewoon wat minder te snoepen en wat meer te sporten. Werkt voor mij toch nog steeds het beste. Hiernaast gebruik ik dan bij elke maaltijd een vet-burner met groene thee (verhoogt de vetverbranding en ondersteunt gewichtsbeheersing) van het eigen merk van de Etos. De pillen bestaan vooral uit vulstof, en volgens mij draai ik vooral op een placebo-effect, maar het werkt wel! Het helpt me om regelmatiger te eten, en het snoepen te laten staan. Zo denk ik dat iedereen zijn eigen ‘fit’ moet vinden als het gaat om gezond eten.

 21. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Fijn dat twee verschillende mensen hun ervaring delen; dat geeft toch weer een beter beeld van het programma. Zelf ben ik nu op een garafinneerde suiker-vrij dieet: cold turkey gedurende 3 weken in de hoop mijn gewoontes te verbeteren. Dat gaat niet om kcal tellen of afvallen, maar wel om het zuiveren van je eetpatroon. Ik kan vet goed achterwege laten, maar ik ben zoooo suikerverslaafd. Gelukkig vind ik in biowinkels heel goede alternatieven. In gewone winkels zit echt bijna overal suiker in, zelfs gerookte zalm en zoute chips bijv. Ik begin totaal anders te denken over de voedselindustrie, en ik hoop dat dat mijn laatste zonde kan verdrijven op lange termijn.

 22. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Heel erg leuk om te lezen 🙂

 23. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Leuk om te lezen hoe het gaat! En zeer veel respect voor de discipline van Chantal! Heel veel succes beiden!!

 24. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Wat leuk om te lezen! Fijn dat je ‘lekkere’ dingen niet altijd hoeft te laten met dit dieet 🙂

 25. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Heel interessant en leuk om te lezen! Knap dat ze het beiden zo goed volhouden, lijkt me nog best lastig. Good luck nog, verder!

 26. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  leuk om te lezen! echt respect voor de discipline, succes ermee!

 27. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Knap zeg!!
  Heel veel succes nog:)
  Ik moest wel lachen om Bastiaan, voor 4 personen haha;)

 28. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Super leuk om te lezen!
  Haha ik vind Bastiaan zo geweldig ^^, ik hoop dat het hem lukt om af te vallen…

  Liefs, Mariette

 29. evelien
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Blijft grappig. Volgens mij heeft nog geen één Nederlander zo veel meisjes een eetprobleem aangepraat als hij.
  Maar toch blijf ik hem leuk vinden he!
  En dan is er weer dat duiveltje dat hoopt dat afvallen hem zooooo ontzettend veel moeite gaat kosten, dat hij zich uithongert en maar niet afvalt en dan huilend al die hntm meisjes gaat bellen om sorry te zeggen…

  • 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

   Ghehehe ècht he! Een beetje tegen modellen met maat 34/36 zeggen dat ze te dik zijn >_< #notdone …

   • Maartje
    3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

    Achja, als je model bent, gelden er nou eenmaal andere standaarden. Gelukkig weten veel mensen wel dat maat 40 de gemiddelde maat is van Nederlandse vrouwen, niks mis mee vind ik 😀

  • 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

   Precies! Dacht ik dus ook al…

   Maar super goed Chantal! Mijn moeder is sinds begin januari bezig en is nu ook 3-4 kilo kwijt, ze vind stepaday ideaal!

 30. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Wat leuk om hun belevenissen te lezen!

 31. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  ik was vorig jaar met lijnen begonen.
  met het dieet van sonja bakker.
  en ik ben nu een jaar later 40 kilo afgevallen.
  voel me er prima bij.

  • evelien
   3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

   Wat ontzettend knap!
   Jij zult wel met veel plezier deze zomer gaan zwemmen?

   Mij lukt het nog niet om die 10kilo die er af moeten weg te krijgen!

   Hopelijk hou je het goed vol =)

  • Dana
   3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

   Wauw, 40 kilo! Echt een GEWELDIGE prestatie!

 32. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Leuk om te volgen en Chantal complimenten hoor als je ziet als verandering van levensstijl is dat volgens mij al de grootste winst!! Toi toi toi trots ook op Bastiaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *