Status: verliefd & een zenuwinzinking nabij

Het blijft voor mij één van de grootste mysteries van het leven, verliefdheid. Een virus oplopen en er vervolgens goed ziek van worden, ja. Daar kan ik met mijn boerenverstand goed bij. Maar iemand ontmoeten die je nog nooit hebt gezien, waar je al je hele leven prima zonder kan, kwijlend aanstarten en met knikkende knieën en een kurkdroge mond stotterend uithijgen:

‘Hoi, ik ben heet. Ik bedoel, ik ben Angel! Uhm… hoi’.
Inderdaad… om vervolgens dood neer te willen vallen. Holy mother of God, wat gebeurde er nu net?


Mijn eerste vriendje kreeg ik rond mijn 16e. Bloedserieus allemaal en royaal strooien met termen als liefde, relatieproblemen en crisis. Erop terugkijkend natuurlijk een flinterdunne kalverliefde. Hij was de 1e in een lange rij ware liefdes. En wat opmerkelijk vind, is dat ik het bij al zijn opvolgers voor elkaar heb gekregen om in de volste overtuiging te beweren dat ik nog nooit zo verliefd ben geweest. ‘Al zijn voorgangers waren om te oefenen. Dit is anders, dit is het echte werk. Dit is 4real 4ever HOOR JE ME!’

Is elke verliefdheid in de basis hetzelfde maar vergeet je de intensiteit en de heftigheid van de vorige? Of bestaat er echt zoiets als Pats Boem Love at first sight? Overkomt het je? Of doe je alles bij je volle verstand?

Ik weet niet of ik in één enkele, ware liefde geloof. Hoe groot is de kans dat van de 7 miljard mensen die er op de wereld leven, jouw enige ware liefde toevallig ook in Nederland geboren is? Aannemelijker vind ik het dat er meerdere ‘ware liefdes’ zijn waar je je leven mee kunt delen. Ik heb eens gehoord dat er wereldwijd ongeveer 5300 deksels rondlopen die op jouw pot passen. Ik heb dat gelijk voor waarheid aangenomen. Het volgende moment zat ik te fantaseren dat al die 5300 matches in mijn wijk woonden. Zucht…

Ook interessant; verliefd worden op het onverwachte. Al vaker heb ik het meegemaakt. Waarom word ik nou zo nerveus van uitgerekend hem? Helemaal mijn type niet. Of juist niet verliefd worden op de ogenschijnlijke mr. Right. Op papier is hij perfect. Voldoet aan alle gewenste uiterlijke kenmerken, heeft een scherpe babbel, ruikt goed, is hoffelijk, intelligent, the whole shabang. Maar in mijn onderbuik blijft het windstil. Strange…

Ik kon er niets aan doen!
Plotseling had je onbewust oogcontact. Iemand diep in de ogen kijken, een paar seconden langer dan noodzakelijk, is genoeg voor onze hersenen om over te gaan tot de productie van het verliefdheishormoon PEA. BAM! Daar is ‘ie. De alles vernietigende explosie. Dit is het magische moment waarop je hart kortsluiting maakt en je een kleine elektrische schok voelt. In eerste instantie zal dit eerste oogcontact onbewust gaan dus ja, de uitspraak ‘Ik kon er niets aan doen, het is me overkomen’ is wat mij betreft waar. Verliefd worden overkomt je, dat doe je niet expres.

Maar wat gebeurt er dan tijdens die eerste cruciale seconden?
Terwijl jij jezelf hysterisch afvraagt of je geen joekel van een bul aan je neus hebt slingeren, of je geen meter bruin pleepapier uit je broek hebt wapperen en meer van dat soort essentiële vragen, gaat je reukorgaan hard aan de slag om dat stuk vlees dat voor je staat grondig te keuren. Dit gebeurt door middel van een razendsnel feromoon onderzoekje. Een feromoon is een signaalmolecuul dat boodschappen overbrengt tussen individuen van eenzelfde soort. Formeel zijn feromonen niets anders dan buitenboord-hormonen, chemische stoffen waarmee dieren met elkaar communiceren. In dit flitsonderzoek wordt bijvoorbeeld ook het immuunsysteem van de betreffende studhorse gescreend. Van een man het hetzelfde immuunsysteem word je minder enthousiast dan van een man met een ander immuunsysteem. De voor de hand liggende evolutionaire verklaring hiervoor is dat het kruisen van twee sets zorgt voor een sterkere afweer voor het nageslacht.
Goed. Is hij voor de feromoontest geslaagd? Vink maar af.

In de tweede ronde zet het systeem op volle toeren de hormoonfabriek aan. Zodra je verliefd bent, maken de hersenen verslavende stoffen als adrenaline en dopamine aan. Deze stofjes geven je het euforische gevoel en zorgen ervoor dat je uit je voegen barst van de positieve energie. Bovendien stimuleren ze het beloningscentrum in je hersenen. Als het beloningscentrum gestimuleerd wordt, voel je je gelukkig en je associeert dit gevoel met datgene wat het heeft veroorzaakt. Juist, de denkhengst. Nicotine, cocaïne en heroïne werken ook op deze manier. Ze stimuleren het beloningscentrum, wekken hierdoor euforie op en ook van deze stoffen zul je meer willen: Je bent verslaafd. Tot slot wordt zonder toestemming de bekende roze bril op je hoofd geknald en je bent reddeloos verloren. Ook dit alles gaat helemaal gratis en vanzelf, hoef je niets voor te doen. En dat is maar goed ook want de komende maanden heb je je energie hard nodig om deze verliefdheid te overleven.

Bijsluiter:
Waarschuwing! Kan het rijgedrag beïnvloeden en kan duizeligheid veroorzaken.

 • Je fixeert je volledige aandacht op hem en je wilt niets liever dan constant bij hem zijn. 24/7 graag en het liefst in zijn mond.
 • Je laat overduidelijk merken dat e alles wat hij doet he-le-maal te gek vindt en je lacht hysterisch om alle grapjes. Ook de stomme.
 • Irrationeel handelen en denken. Je voelt de onbedwingbare drang om over niets anders te praten. Andere gespreksonderwerpen bestaan niet. Er is immers niets belangrijker. ‘Ja erg he, al die doden… maar moet je zien wat hij gisteren What’s appte’.
 • Je bent buitengewoon geïnteresseerd in zinloze uiteenzettingen over auto-onderdelen, buitenspel, onterechte overtredingen en de ontwikkelingen in Ajax land.
 • Je overlaadt hem met complimenten. ‘Haha, wat origineel, die hangtietenprint op je boxershort!’.
 • Je hebt slapeloze nachten, hyperactieve vlinders in je buik en serieuze concentratieproblemen want je kunt aan niets en niemand anders denken. Bonus: Je hebt klamme handen, een droge mond en krijgt geen hap door je keel. Dat laatste vind ik overigens een buitengewoon prettige bijwerking. Die paar kilo’s eraf zijn meer dan welkom.
 • Elke keer als hij in je buurt is, schiet je hartslag omhoog en krijg je opnieuw een zenuwinzinking.
 • Je trekt zoveel mogelijk zijn aandacht. Prima, niets mis mee. Maar de manier waarop wij vrouwen dan soms kunnen doen. OH MY GOD! Lege sms’jes sturen. Sms’jes sturen die zogenaamd voor iemand anders bedoeld zijn. Ik heb het ook gedaan… toen ik 17 was! Ik heb het laatst nog een collega van 53 zien doen.

‘Eend, kijk eens wat ik gestuurd heb’.
– Nee schat, vanavond kan ik niet. Ik vlieg voor 3 dagen naar Ibiza –
‘En toen heb ik dit er gelijk achteraan gestuurd’.
– Whoops, sorry die was niet voor jou –
‘Ok, en waarom heb je dat gedaan?’
‘Om een reactie te ontlokken natuurlijk!’
‘Goed bezig collega van 53…’


Er gebeurt dus van alles met je hormoonspiegel en je gedrag verandert radicaal. Al deze moeite heeft zijn vruchten afgeworden want je hebt dikke verkering en alles is fine & dandy. Maar! Nu begint de ellende. Na een kleine 3 jaar houdt je lichaam op deze hormonen te produceren. En daar heb je het slechte nieuws. Waarom zegt Moeder natuur:

‘Zo Eend, je zit nu ruim 3 jaar gratis aan de crack uit de natuur. Wij moeten ook bezuinigen dus daar gaat de stekker uit. Alsjeblieft, een sleur. Succes ermee!’ 

Ehm… Moeder Natuur, WAT DOE JE GIERIG?! Ook dat heeft een reden. Je lichaam kan het niet aan om een heel leven verliefd te blijven. De verhoogde hartslag en het verhoogde productie aan happy-hormonen leiden tot een overdosis en worden het lichaam op een goed moment fataal. Dus neemt de productie van die heerlijke jungle-coke af anders van je dood neer. Niet van de ene op de andere dag natuurlijk, maar meer kan een mens niet hebben.

Wat ik ook interessant vind, is dat zowel mannen als vrouwen sterk in de klassieke rolverdeling gaan zitten zodra ze verliefd zijn. Ik heb een schurfthekel aan koken. Dus waarom sta ik ineens fluitend achter het aanrecht en strijk ik met mijn andere hand vrolijk 25 overhemden weg op een paar hakken van 11 cm? Vrouwen doen dat om te laten zien dat ze goed kunnen moederen/zorgen/en dat soort crap. It’s true! Op de geëmancipeerde urban chick na, is het gros van de vrouwen toch geneigd dit gedrag te vertonen.

En zo werkt het zo’n beetje ladies. Doodvermoeiend en zenuwslopend. Ja, het is één lange lijdensweg. Desondanks vind ik verliefd zijn het leukste dat er is. Ik ben een doorgewinterde love junk en geef me de rest van mijn leven, steeds weer opnieuw over aan de liefde. Ogen dicht en springen.

Of je nou verliefd bent op je vriendje, op je secret crush of een hele belangrijke: op jezelf, met deze TBB Valentine Box kun je that special some one lekker verwennen. De box heeft een waarde van €45,- maar kost nu speciaal voor Valentijnsdag  €29,50. Enjoy, my lovebirds!

Veel liefs en een heerlijke Valentijnsdag!
– Angel Raterman

TheBeautyBakery.nl
Twitter.com/thebeautybakery

 

Volg:

137 Reacties

 1. Melanie
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Hahahaa een super leuk stukje: lekker herkenbaar!

 2. Juliette
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Heerlijk stukje :D

 3. Kirsten
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  hahaha super leuk geschreven. Vooral dat stuk over WC papier…heel herkenbaar.

 4. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Hahaha wat grappig en leuk geschreven! Verliefdheid blijft inderdaad iets heel raars.. die foto’s zijn trouwens echt te leuk haha :P

 5. Nanda
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Boxershort met hangtieten-print whahahaha

 6. Sinderella
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Ja hoor, alle 4 telefoons zijn kaduuk…
  Heel leuk geschreven XD

 7. Bertine
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Haha, wat houdt dat Eend nou toch in? Is dat hetzelfde als Dude?

  Geniaal beschreven, en dat kapsel. Geweldig!

 8. Sanne
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Super cool! ik lag onder me tafel ^^

  Ik heb nu 4 jaar een vriend ookal ben ik pas 21, heb geen idee of hij the one is. Wat vriendinnen van mij altijd zeggen is dat ik vaak periodes van verliefdheid heb. Dat ik dan opeens weer heel erg gek op hem ben. Niet dat ik in die andere periodes zijn hersens insla hoor ;) maar dan is het meer mijn best buddy denk ik :)

 9. Maaike
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Wat kan jij geweldig en grappig schrijven zeg!!! Heb me dood gelachen!! xxxx

 10. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Wat een geweldig verhaal!
  En die plaatjes erbij, awesome!

 11. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Leuk geschreven en interessante dingen gelezen!

 12. Rhonda
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Erg leuk artikel, helemaal voor valentijn. Denk dat er nu een aantal lege smsjes aan ‘t sturen zijn om nog een valentijn te scoren ;)

 13. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Mooi en leuk geschreven blog. Leuk om te lezen :)
  Interessant feitje is dat de huwelijken die door “uithuwelijking” tot stand zijn gekomen vaak langer en beter stand houden dan de huwelijken die uit “liefde” zijn voortgekomen.

  Vroeger trouwde men met elkaar omdat je elkaar nodig had om te overleven. Uit elkaar gaan was geen optie en zodoende bleef je bij elkaar en maakte je er gewoon het beste van. Omdat je elkaar nu niet per se nodig hebt (sociale voorzieningen en politiek-bestuurlijke verbeteringen), hoef je ook niet het beste ervan te maken omdat je er alleen ook wel komt. Dit gebeurt vrijwel altijd onbewust.

  Relaties moeten niet alleen gaan om je gevoelens en aantrekkingskracht, maar ook om een hechte vriendschap tussen jou en je partner, waarin je elkaar alles kan vertellen en het naast alleen liefde, ook zeer goed met elkaar kan vinden als vrienden. Daarbij is seks ook een factor die evengoed belangrijk is in huwelijken, maar die factor houden we even apart.

  Dus… Dat was mijn mening over liefde en huwelijke van tegenwoordig. Leef, jong, vrij en lekker wild, doe je ding, probeer, droom en doe goed.

  • Sanne
   10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

   leuk weetje! Fijn dat jij als man van mening bent dat het dus niet alleen maar sex hoeft te zijn! :)

   • 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

    Ah ja, dankjewel. Ja, zo zijn er veel meer mannen, maar die worden nooit gehoord of gezien. Vaak in ieder geval niet…

    Again, thanks voor je berichtje

    • Sanne
     10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

     your welcome :)

     dat die mannen niet gehoord worden komt misschien ook door het beeld wat mannen denken dat wij van hun willen hebben. Veel mannen hebben misschien een grote mond maar als het puntje bij paaltje komt zijn het helemaal niet zulke beesten ;).

     maar dan zijn de vrouwen vaak al keihard weggerend voor hun grote praatjes :P

   • Sara
    10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

    Ben het helemaal met je eens. :) Fijn dat niet alle mannen alleen maar aan seks denken.

 14. Joanne
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Haha wat een fantaaastisch artikel!
  Echt hilarisch geschreven :)

 15. T-shirrtje
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Ohhhh ik kreeg weer even kriebels hiervan gewoon het lezen van de verliefdheidskwalen deden mij terugbrengen naar t moment dat ik ook al die kwalen had! Zo leuk stuk!

 16. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  hahaha geniaal artikel met geweldige foto’s!

 17. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  OMG volgens mij is Angel zooo grappig! :-)
  Haha echt leuk die strip-foto’s!

 18. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Haha, wat heb je weer ontzettend leuk geschreven! En natuurlijk is je verhaal heel herkenbaar, ik denk dat we het (bijna) allemaal wel hebben meegemaakt, zo’n radicale verliefdheid.

 19. Marlies
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Jij schrijft ZO leuk!

 20. evelien
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  It’s true! Mannen willen verzorgd worden en wij willen laten zien dat wij de absolute beste nestbeschermer zijn.
  Zelfs de stoerste mannen willen ‘s avonds heel graag ingestopt en in slaap gekriebeld worden.

 21. mnq
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Aan de titel wist ik al dat Angel dit artikel had geschreven haha!

 22. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Wat een leuk artikel weer Angel! Ook heerlijk informatief ^^.

 23. Jonna
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Leuk geschreven! Misschien moet ik de website even open laten zodat m’n vriend die ontzettend leuke valentijn actie ziet staan!;)

 24. Danique
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Bij mijn vriend en mij was het idd liefde op t eerste gezicht, ik vond t altijd onzin maar het was t echt.
  Ik kwam hem tegen in de discotheek en heb 3 uur naar hem staan kijken en hij naar mij voordat we op elkaar afstapte. We haddem heel snel daarna en relatie en t gaat echt super goed.

  Ik zei altijd ik wil geen vent die van voetbal houdt, de mijne doet dat en t maakt me niks uit… zelfs niet dat mijn hele familie voor ajax is en hij voor feyenoord. Ik steun mijn schatje gewoon mee :)

 25. Charlotte
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Echt weer een goed artikel :)

 26. Anna
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Super mooi om te lezen! Haha ik herken mezelf hier heel erg in. Alleen heb ik wel 1 en dezelfde ware! Toen ik 15 jaar was werd een jongen smoorverliefd op mij.. iets wat ik nooit durfde dromen. Ik hoorde voor mijn gevoel niet tot de ‘popluaire’ meisjes op school en hij hoorde wel bij de ‘populaire’ jongens.. Ik was SMOORverliefd op hem! Totdat hij na 5 maanden mijn hart brak.. dit kon niet.. Hij was echt de ware.. Het heeft me ruim 7 maanden lang iedere dag tranen gekost. Mensen in mijn nabije omgeving zeiden dat ik me erbij moest neerleggen, het was toch maar een kalverliefde.. (ze moesten eens weten!) Na die 7 maanden kwam ik hem tegen op een feestje en daar sloeg de vonk bij hem opnieuw over. Die vonk is nooit meer weggegaan bij ons en we zijn nu ruim 6,5 jaar later. We wonen 3 jaar samen, gaan trouwen en hebben plannen voor ons eerste kindje :) Mijn allereerst vriendje is echt mijn ware!

  • Sara
   10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

   Wow, superleuk! En gefeliciteerd!

   • Iris
    10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

    Noooooo true love stories do exist!! <3 :'c Wat lief!! Veel geluk toegewenst! :)

  • 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

   ah, dit vind ik echt heel lief om te lezen!

 27. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Deze stukjes zijn altijd geweldig om te lezen! Leuke foto’s ook haha!

 28. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  haha echt heel erg leuk, en de foto’s zijn ook leuk met de tekst er bij:D

 29. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Hahaha te grappig, die foto’s erbij ook :p

 30. Anne
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Angel wat schrijf jij leuk! Heb echt gelachen haha Xx

 31. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Hihi, vroeger, toen ik verliefd was, hadden we nog geen sms-jes en ik ben toch echt lang zo oud niet las die collega! Kan het me dus wel voorstellen. Wat wij wel deden? In een telefooncel opbellen en dan niets zeggen, hopen dat hij opneemt zodat je even zijn stem kon horen. Of zeggen dat je verkeerd verbonden bent. Of wel naar hem vragen (als hij niet zelf opneemt dus) en dan ophangen voordat hij de telefoon over kon nemen. Dan wist je iig dat hij thuis was.
  En nu? Nu ben ik na 14 jaar met dezelfde man nog steeds af en toe verliefd op hem, maar ik stuur geen lege sms-jes of sms-jes die per ongeluk expres niet voor hem bedoeld zijn.

 32. Kim
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Ohhh, wat een ge-wel-dig stuk om te lezen!! En über herkenbaar natuurlijk. Wat leuk om te lezen, ook bij de comments, dat velen wel eens ‘gefaked’ hebben met smsjes etc. ;-) Of je leven net iets interessanter doen overkomen dan het daadwerkelijk is, dat heb ik ook wel eens gedaan. En dan die verschrikkelijke momenten met je telefoon dat je allemaal redenen aan het verzinnen bent, waarom ‘hij’ niet terug smst. Zo herkenbaar!

  Thanks voor het lachen, Angel!

 33. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Wat leuk geschreven weer! Het had net zo goed een column uit een bekende vrouwenblad kunnen zijn! Props. X

 34. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Oh jij schrijft zoooo leuk!!

 35. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Ik ben al zo lang samen met de man op wie ik bij tijd en wijle nog steeds verliefd ben dat ik alles wat je schreef al bijna vergeten was. Wat een ellende! En hoe verslavend ook:)

  Geniaal beschreven, Angel!

 36. Marlies
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Haha dit is inderdaad zo herkenbaar! Ik wist niks van voetbal en toen we wat kregen wist ik een aantal weken later alle spelers van fc utrecht uit me hoofd van voor/achternaam en rugnummer en kon ik opeens ‘utreg me stadsie’ uit volle borst meezingen in het stadion haha. Had zelfs een seizoenskaart genomen! Nu 5 jaar later ben ik nog steeds in vlagen onwijs verliefd, maar gelukkig is dat niet meer zi vermoeiend als hoe de verliefdheid 5 jaar geleden was haha. Enne fc utrecht? Ik ga nooit meer mee tegenwoordig! Haha

 37. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Wat een leuk verhaal en die foto’s elke keer haha, heel leuk.

  Liefs

 38. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Wat een geweldig stuk om te lezen!

 39. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  haha, heb weer heel erg gelachen! wat kan je toch leuk schrijven!

 40. roos...
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  haha geniaal!
  best herkenbaar :$.

 41. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Echt een geweldige schrijfstijl! Ik vind het echt fijn lezen (:

 42. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Haha ik heb echt hardop gelachen, SUPER geschreven en oh zo herkenbaar!! Ik vond het echt heel erg leuk om te lezen:)

 43. Jessica
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Lege sms’jes sturen. Sms’jes sturen die zogenaamd voor iemand anders bedoeld zijn. HAHHAHAHA letterlijk gedaan!

 44. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Haha wat schrijf je toch leuk, je zou echt vaker wat voor beautylab kunnen schrijven! :)
  Als ik dit allemaal lees wil ik ook verliefd zijn! Ik was 4 jaar geleden voor het laatst verliefd, bedenk ik me net :O En ik mis het!

 45. nirosha
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Haha : ) Het smsje sturen dat zogenaamd voor iemand anders bedoeld is herken ik. Toen het nog een keer ‘ opeens gebeurde’ sprak hij me aan op school: ‘Nou, jouw smsjes gaan wel vaak naar de verkeerde persoon hè?’.
  Ik heb geprobeerd om mezelf eruit te lullen met een verhaal dat ik een nieuwe telefoon had met touchscreen dat zo vervelend was..*zucht*

 46. Manon
  10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  OMG die actie van die collega van 53. Geniaal grappig!

 47. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Echt een geniaal artikel, super leuk gedaan!

  Liefs, Mariette

 48. 10 februari 2012 / vrijdag, 10 februari 2012

  Jeetje wat ben je toch een leuk en grappig mens!!!! Artikel is erg grappig en de aanbieding ivan de valentijnsbox is Vet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *