Dior Addict Eau Délice, Lanvin Me en Emporio Armani Diamonds Rose

Het is alweer een tijdje geleden dat ik parfums heb gereviewed, terwijl er al een tijdje een drietal prachtige flacons op mijn bureau staan te pronken. Vandaag een review van de geuren Dior Addict Eau DéliceLanvin Me en Emporio Armani Diamonds Rose. Het zijn heerlijke fruitige parfums, perfect voor een zonnige (of minder zonnige) zomer.

Ik weet dat het lastig is om aan de hand van een omschrijving een beeld van een geur te vormen, maar ik zal mijn best doen deze parfums zo goed mogelijk voor jullie te omschrijven. Hopelijk maken mijn woorden jullie zo enthousiast dat jullie de neiging hebben meteen naar de parfumerie te hollen!

dior armani lanvin_13

Dior Addict Eau Délice

dior armani lanvin_17

Parfumhuis: Dior
Naam: Addict Eau Délice eau de toilette
Top: Cranberry
Hart: Ylang-Ylang (kamperfoelie) en jasmijn
Basis: Muskus
Prijs: €49,95 (20ml), €72,50 (50ml) en €103,- (100ml)
Verkrijgbaar: vanaf 12 juni 2013

dior armani lanvin_2
Dior Addict Eau Délice is speciaal gemaakt voor de zomer van 2013, maar de geur komt niet per se heel fris en luchtig op me over. Ik vind het eerder wat zwaars hebben, maar dan niet op een kruidige manier. Eerder op een manier van, deze geur blijft goed hangen. Eau Délice is in mijn ogen dan ook een uitstekend parfum voor een zwoele zomernacht en niet voor een dagje strand. Vergeleken bij Miss Dior en de originele Addict is Addict Eau Délice echter wel degelijk een lichtere en sprankelende variant.

dior armani lanvin_06De topnoot cranberry is niet heel goed te onderscheiden (tja, hoe ruiken cranberries nu eigenlijk?), maar het friszure en fruitige springt er wel bovenuit vlak nadat je de geur op je huid hebt aangebracht. De bloemige hartnoten vermengen zich al snel met de fruitige noten. Ze maken de geur wat romantischer en vrouwelijker.

Eau Délice is daarbij ook wat zwoeler en verleidelijker dan ik in eerste instantie had verwacht. Het is veel eleganter en warmer dan de vrolijke flacon doet vermoeden. De geur heeft een perfecte balans tussen bloemige noten, fruitige noten en muskus. Het is zoet, maar niet mierzoet. Een beetje poederig zelfs, zacht en bloemig, en op en top vrouwelijk.

Lanvin Me

dior armani lanvin_08

Parfumhuis: Lanvin
Naam: Me eau de parfum
Top: Mandarijn en bosbessen
Hart: Zoethout, tuberoos en roos.
Basis: Sandalhout
Prijs: €40,- (30ml), €60,- (50ml) en €80,- (80ml)
Verkrijgbaar: vanaf april 2013

dior armani lanvin_02
Lanvin Me is bovenal erg apart. Soms is dat iets negatiefs, soms juist iets positiefs. In dit geval ben ik er nog niet helemaal over uit: je houdt van Lanvin Me of je vindt het helemaal niets. Ik persoonlijk, als parfumliefhebber, kan het zeker waarderen dat men bijzondere geurnoten als bosbessen en zoethout met elkaar heeft gecombineerd. Is het mijn smaak? Nee, dat niet.

dior armani lanvin_09Lanvin Me is vrij zoet en fruitig, de bosbessen zijn duidelijk waarneembaar. De geur van zoethout geeft het parfum iets ‘dropachtigs’ maar niet op een snoeperige manier. Het maakt de geur eerder iets kruidiger, houtachtiger en tegelijkertijd geeft het een subtiele frisse noot. Een bijzondere combinatie die Lanvin Me wat stoerder en mannelijker maakt. Dat spreekt elkaar natuurlijk tegen: zoet en stoer, maar beter kan ik het niet omschrijven. De rozen geven de geur een zoete, bloemige noot en maken het geheel iets lichter en frisser. Het sandelhout in de basis maakt de geur wat zwoeler en warmer.

dior armani lanvin_07Vooral de liefhebbers van (bos)bessen zullen dit parfum zeker waarderen, aangezien ze zo goed waarneembaar zijn in deze geur. Aan de ene kant is Lanvin Me echt heel erg zoet en fruitig, maar de rozen, zoethout en sandelhout brengen het weer iets in balans en geven de geur een wat stoerdere, houtachtige en warme ondertoon. Ergens heeft het ook iets mosachtigs en daarom zal Lanvin Me het ook zeker goed doen als een zoet en fruitig herenparfum.

Het is – zoals ik al zei – een apart en bijzonder parfum. Hoewel de combinatie bosbes, zoethout en rozen niet bijster aantrekkelijk klinkt wil ik jullie toch aansporen om Lanvin Me te gaan besnuffelen. Al is het maar om er achter te komen hoe deze bijzondere geurencombinatie ruikt.

Emporio Armani Diamonds Rose

dior armani lanvin_12

Parfumhuis: Emporio Armani
Naam: Diamonds Rose eau de toilette
Top: Bergamot, framboos en zwarte bes
Hart: Roos, freesia en lelie
Basis: Patchouli en Ambrette
Prijs: €45,- (30ml), €67,- (50ml)
Verkrijgbaar: vanaf juni 2013

dior armani lanvin_10Rozen, ik ben er dol op! Vooral in combinatie met citrusvruchten en muskus is het vaak een winnende combinatie voor mij. Diamonds Rose is dan ook mijn favoriet van de drie (alhoewel het niet kan tippen aan mijn favoriete parfum van dit moment, Trussardi Delicate Rose). Diamonds Rose is speciaal gecreeërd met de lente en de zomer in het achterhoofd.

De geur ruikt begint heel sprankelend en fris. De friszure bergamot is goed maar kort te ruiken. De frambozen kan ik niet heel duidelijk onderscheiden, wel ruik ik iets heel mild zoets. Al vrij snel wordt het frisse en zoete afgezwakt en komen de rozen en witte bloemen tevoorschijn. Het parfum wordt zoeter, poederiger en eigenlijk ook een beetje ‘schoon’ en zeepachtig. Lekker fris, als een open raam in de zomer of een knisperend nieuw dekbed.

dior armani lanvin_04Diamonds Rose is zoetig, maar dan bloemig zoet (en niet snoeperig- of fruitigzoet). De bloemen zorgen voor de poederige en zeepachtige noot. Ergens ruik ik ook iets ‘groens’ zoals verse bladeren of gras, wat het geheel wat sprankelender en frisser maakt. De kruidige patchouli en ambrette maken de geur zwoeler, warmer en een tikkeltje verleidelijk. Diamonds Rose is heel delicaat en zacht, vrouwelijk en vertrouwd. Het is een ‘fruity floral’, maar de bloemen overheersen de fruitnoten. Het is dus voornamelijk een hele bloemige geur. Diamonds Rose is echt een lekker, sprankelend en ‘fris’ geurtje. Perfect voor elke dag.

dior armani lanvin_11Ik hoop dat mijn parfumreviews en geuromschrijven jullie enthousiast hebben gemaakt! Ik ben erg benieuwd welk parfum jou het meeste aanspreekt, en waarom.

dior armani lanvin_05Ga je voor zwoele zomeravonden met Dior Addict Eau Délice? Ben je een bosbessen liefhebber en waag je een gokje op Lanvin Me? Of ga je voor de ‘schone’ en poederige geur van Emporio Armani Diamonds Rose?

dior armani lanvin_16Laat me jouw keuze weten in een comment, ik ben benieuwd! Zelf ga ik voor Emporio Armani Diamonds Rose.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

66 Reacties

  1. Anouk
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Super die foto’s! Ik ben benieuwd naar de Lanvin klinkt apart.

  2. Gyesiwaa
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Diamonds is mijn favoriete parfum, dus diamond rose lijkt me ook top!

  3. Eveline
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    WAUW, prachtige foto´s!!!

  4. Laura
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Supermooie foto’s Serena, een genot voor het oog!

  5. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Ik ben nu heel benieuwd naar Lanvin Me, juist door de aparte geur ben ik heel benieuwd naar hoe het nou precies ruikt!

  6. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Klinkt goed! Supermooie foto’s ook, echt leuk zo met dat fruit!

  7. Laura
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    heerljike foto’s! normaal kijk ik nooit naar parfum reviews maar hier moest ik wel een kijkje nemen

  8. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Geur vind ik altijd zooooo persoonlijk! :) Wat iemand niet lekker vindt, kan ik weer wel lekker vinden. Blijft ook altijd lastig om een mening te hebben na zo’n artikel :) Ik zou alles zo graag willen ruiken, jammer dat die optie op internet er nog niet is hihi! :) Liefs

  9. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Ik ga Eau Delice kopen in Parijs. Fo sho. Ik heb een tester en ik ben er dól op!

  10. Iva
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wauw, prachtige foto’s! Dat is echt genieten, zo leuk dat je iets met de noten in het beeld hebt gedaan! Lavin Me ga ik eens inspecteren als ik in de parfumerie ben. Ik ben ook heel benieuwd naar Trussardi Delicate Rose eigenlijk, gezien ik ook van roosjes hou :)

  11. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wauw supermooie foto’s! Ik vind het flesje van Diamond Rose de mooiste van de drie. Qua geur zou ik voor Dior kiezen. Ik houd heel erg van zwoele en warme geuren.

  12. Annemiek
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wil je een keer een artikel maken over je huidige ‘foto-opstelling’? Ik heb zelf eens geëxperimenteerd met zo’n ‘thuisfoto studio’ van de Xenos maar dat was geen succes. Te krap, lelijke achtergrond en de lampjes waren veel te geel.

    Denk dat veel mensen benieuwd zijn hoe jij het aanpakt!

  13. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wat een supermooie foto’s heb je gemaakt, wauw! Leuk ook zo met het fruit erbij. De geuren lijken me ook erg lekker! Mooie flacons ook, trouwens.

  14. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wat een fijne review!
    De geur Me eau de parfum lijkt me heerlijk.
    Ik hou echt van bosbessen :D

  15. Isabelle Brands
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wat een schitterende foto’s!

  16. lady
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Prachtige foto’s

  17. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    De laatste! Ik heb ze niet geroken maar floral fruity is echt mn favo parfum soort..:)

  18. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Hoe jij Diamonds Rose omschrijft zorgt ervoor dat ik meteen naar de douglas wil rennen. ”Ergens ruik ik ook iets ‘groens’ zoals verse bladeren of gras, wat het geheel wat sprankelender en frisser maakt. Lekker fris, als een open raam in de zomer of een knisperend nieuw dekbed.” Mmmm, echt dingen waar ik blij van wordt dus! Die ga ik zeker een keertje ruiken binnenkort. En hele mooie foto’s Sereen!

  19. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Ik reageer niet vaak, maar ik moet toch ook eerlijk zeggen dat je foto’s er prachtig uit zien! Heel creatief bedacht en hoe alles staat is eigenlijk gewoon perfect! De beschrijving van de parfums vind ik ook heel duidelijk maar de foto’s vielen me zo op. Ik kan zien dat je daar echt je best op hebt gedaan en ik zie al dat velen net als ik dat erg waarderen! Super!

  20. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    De geuren van Lanvin en van Armani spreken me allebei aan, hoe je ze omschreven hebt. Dat wordt binnenkort inderdaad even een tripje naar een parfumerie.

  21. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Mooie foto’s sis! Vooral de geur van Lanvin lijkt me lekker, zoet en ook een beetje stoer door de hout noten erin. Die wil ik wel eens komen besnuffelen! :P

  22. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Mooie shots gemaakt van de parfums, Armani spreekt mij het meest aan maar ben ook benieuwd naar Dior!

  23. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    De parfum van Dior is echt LEKKER! <3 Mooie foto's :D

  24. Syl
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Tijd om te gaan snuffelen bij de parfumerie dus

  25. Nora
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Mooie foto’s, superorigineel zo met het fruit erbij! Ik ben eigenlijk naar alledrie de geuren benieuwd, hoewel Armani me misschien het meest trekt omdat de originele versie van Diamonds jaren geleden (toen’ie uitkwam, was het niet 2007? Ik was in elk geval 14/15!) één van mijn favoriete parfums was en ik hem sindsdien niet geroken heb en ‘m me niet met roos kan voorstellen.

  26. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wat een prachtige foto’s!! Ik ben benieuwd naar de Dior geur!

  27. Fieke
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Diamonds rose lijkt me het lekkerste ruiken

  28. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Je schrijft zo leuk! Mijn Gucci Guilty en Zwitsal zijn alweer bijna op, dus dit was een handig artikel voor mij. Ik ga maar eens naar degene an Emporio Armani kijken!

    Liefs, Merel

  29. Katrien
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Hele mooie foto’s!

  30. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Hmm, die lijken me allemaal wel lekker ruiken, maar je hebt me vooral benieuwd gemaakt naar Me van Lanvin.

  31. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Prachtige foto’s heb je weer gemaakt. Diamonds Rose spreekt me zeker aan, ik hou van de rozengeur, maar ik ben ook wel nieuwsgierig naar Lanvin Me.

  32. Christel
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Wauw, wat een mooie foto’s!

    Zelf klinken deze me niet zo lekker in de oren, maar goed, ik blijf gewoon lekker bij mijn Lolita Lempica<333

  33. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Dior addict Eau Delice spreekt mij wel aan qua geur ik ben zo ie zo gek op de geur van ylang ylang. Ik hou van zoet maar niet mierzoet. Dud klinkt helemaal top.

  34. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Super mooie foto’s en wat een fijne geuren!

  35. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Dior spreekt me qua geur denk ik het meeste aan, maar de flacon van Lanvin vind ik het mooiste!

  36. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Ik vind het stuk voor stuk parfums die er prachtig uit zien. Ze hebben alle drie een hele mooie flacon. Maar aan de hand van jouw beschrijving lijkt dior addict eau délice me het lekkerst! Jammer dat dat ook weer net de duurste is ):

  37. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Het luchtje van Dior lijkt me wel wat! Die andere twee zijn denk ik niks voor mij. Ik ben volgens mij een van de weinigen die niet van een rozengeur in parfum houdt.

    • Tetsje
      20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

      Ik hou ook niet van rozengeur, haha.

  38. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Idd, wat een prachtige foto’s (deze bedoelde je zeker)! De Dior Addict Eau Délice lijkt mij erg lekker!

  39. ann
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Hi serena,

    Leuke review!
    De Diamonds Rose eau de toilette spreek mij het meeste aan.

  40. 20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Erg mooie foto’s inderdaad! De geuren klinken stuk voor stuk heel aantrekkelijk <3

  41. Yasmine
    20 juni 2013 / donderdag, 20 juni 2013

    Allereerst: Wat een supermooie foto’s heb je gemaakt!! Props! Prachtig gewoon. En de geuren heb je hartstikke uitgebreid omschreven, ben er heel benieuwd naar. Goed artikel, blyf zo doorgaan! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *