Smell like Christina!

‘I’m a genie in a bottle baby, gotta rub me the right way honey’. Wie kent ’em niet, de eerste echte hit van de destijds nog piepjonge Christina Aguilera. Niemand wist toen nog dat deze diva zou uitgroeien tot één van de meest bekende zangeressen ter wereld. Alhoewel het wel te verwachten was met zo’n gouden strotje als die van haar.

Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Candyman’ (lekker vrolijk) en ‘Beautiful’ (waar ik op ongestelde dagen nog best een bibberend bovenlipje van kan krijgen). Ok, en ook op ‘Dirrrty’ ben ik vroeger nog flink uit mijn plaatje gegaan op de dansvloer. Those were the days!

Hoewel Christina maar liefst vijf Grammy Awards in de wacht heeft gesleept wordt je in celebrityland natuurlijk pas écht serieus genomen wanneer je een eigen parfum lanceert. En dus lanceerde Christina Aguilera in het najaar van 2007 met haar allereerste gelijknamige parfum. Het werd een hit! Het was het best verkochte celebrity parfum van dat jaar.

Inmiddels heeft Christina zes parfums uitgebracht, elk jaar weer een nieuwe. Hieronder de timeline van haar parfums:

2007 – Christina Aguilera
2008 – Inspire
2009 – By Night
2010 – Royal Desire
2011 – Secret Potion
2012 – Red Sin

Het leek me leuk om Christina’s parfums te reviewen aangezien ik hier nog geen aandacht aan had besteed op Beautylab. Ik heb ze bijna allemaal! Alleen de geur uit 2008, Inspire, heb ik niet.

Het leuke is dat je, wanneer je alle flesjes bij elkaar ziet, goed kunt zien dat ze bij elkaar horen. Ze zijn allemaal langwerpig en vrouwelijk van vorm en ze bevatten allemaal een leuke accessoire om de hals. De accessoire kun je verwijderen en als sieraad dragen (als ring of als hangertje).

Al Christina’s parfums zijn eau de parfums en hebben daarom een redelijk lange houdbaarheid op de huid.

Christina Aguilera – Christina Aguilera is op en top vrouwelijk! Echt een parfum om mee te verleiden. De geur begint zoet en fruitig met topnoten van blueberry, mandarijn, perzik en exotische fruitsoorten. Het ruikt lekker zoet en sappig, maar ergens heeft het ook iets sprankelends en fris. De top gaat langzaam over in het weelderige bloemenhart, bestaande uit jasmijn, lelietje-van-dalen en de poederige geur van pioenroos. De geur van rijpe pruimen geven het parfum een zoete, vertrouwde geur. Wat dit parfum zo verleidelijk maakt zijn voornamelijk de zwoele basisnoten van muskus, amber, sandelhout en vanille. Ze geven het parfum een warme en sexy ondertoon. Christina Aguilera heeft een goede balans tussen bloemig en zoet, maar ruikt vooral vrouwelijk (volwassen), warm en zacht.

Christina Aguilera – By Night is ook een sensuele geur, maar dit parfum is krachtiger, iets zoeter en opvallender aanwezig dan haar voorganger. By Night is niet alleen bedoeld om mee te verleiden, nee, het is bedoeld om mee te flirten. De flacon is zwart met rood, de kleuren van lust en passie. Het is speelser en sexier. Het parfum begint met topnoten van mandarijn, freesia, amandelen en rode appel. Fruitig en fris, maar ook een tikje ‘romig’. De geur wordt nog romiger en zachter wanneer er vanillebloesem opent in het hart. De basis berust op de zwoele noten van amber en vanille. Dit parfum is vrouwelijk en zacht, maar bovenal heel creamy en verleidelijk. Zwoel en sexy en een tikje zoet. Niet te overheersend (dus niet per se een avondparfum), maar wel echt verslavend lekker!

Christina Aguilera – Royal Desire is een lichter parfum dan beide voorgangers. Veel speelser, frisser, jeugdiger en zoeter. De topnoot van marhmellows is duidelijk waarneembaar. Het is candysweet, maar niet té. De fruitigfrisse geuren van zwarte bessen en mandarijn houden de mierzoete marshmellows in evenwicht. De eerste indruk is voornamelijk zoet, maar het zwakt al snel af en vermengt zich met bloemige noten van kamperfoelie (honeysuckle), rozen, lelie’s en verschillende soorten kruiden. Hierdoor wordt het parfum wat vrouwelijker en romantischer. Het parfum krijgt meer warmte door sandelhout en muskus in de basis. Het is een luchtig, zoet en fruitig parfum met de juiste hoeveelheid bloemen. Sprankelend en flirty!

Christina Aguilera – Secret Potion is van de parfums tot nu toe het meest mysterieus en orientaals. Qua gevoel lijkt de geur op ‘By Night’. Net zo verleidelijk en sensueel. Maar, Secret Potion is minder silky smooth en creamy. Secret potion ruikt namelijk iets krachtiger en opvallender en ook iets zoeter. De top begint vrij zoet met fruitigfrisse noten van passievrucht, citroen en mandarijn. Langzaam zwakt het zoete iets af en vermengt het zich met het bloemige hart bestaande uit jasmijn, oranjebloesem en lotus. Het hart maakt het parfum wat zachter en vrouwelijker. De basis rust op noten van muskus, tonkaboon, amber en diep donkerbruin Ebony hout. Heel verleidelijk, warm en zwoel.

Christina Aguilera – Red Sin is de nieuwste toevoeging aan Christina’s parfums. De naam en de kleur van het parfum veraden de geur al bijna, want in dit parfum draait alles om rood. En de kleur rood staat tevens voor passie en verleiding. Red Sin opent met de geur van rode appels, lekker fris en fruitigzoet. Ook is er een klein vleugje kaneel te bespeuren, wat de topnoot net iets spannender en kruidiger maakt. De geur blijft zoet, maar wordt geleidelijk bloemiger door het hart van rode cyclamen. De basis bestaat uit zwoele noten van muskus, rode gember en exotisch sandelhout. Lekker warm, sensueel en kruidig. Toch zou ik Red Sin niet een kruidig parfum noemen, want het is niet overheersend kruidig. Het is net dat snufje gember en kaneel wat een maaltijd compleet kan maken. Het is precies genoeg. Het geeft dit zoete, fruitige parfum een iets pittiger karakter. Well done!

Van bovenstaande geuren is Royal Desire mijn persoonlijke favoriet. Grappig, want ik had nooit gedacht dat ik zou vallen voor een parfum met marshmellows! Wel ben ik dol op muskus en rozen in een parfum, dus dat heeft er natuurlijk ook mee te maken.

Hoewel ik normaliter niet voor de zwoele, verleidelijke parfums ga, moet ik zeggen dat ik wel een zwak heb gekregen voor ‘By Night’. Dit parfum is zo zacht en creamy, dat wanneer ik aan mijn pols snuffel ik bijna visioenen krijg van een kan met room die wordt leeggegoten boven een houten vat (zoals je wel eens ziet in Milka reclames). Voor de liefhebbers van dit soort zachte, silky geuren is ‘By Night’ echt een aanrader.

Red Sin vind ik ook echt lekker, omdat het een beetje een ‘tarty’ geur is: friszuur en fruitig met een beetje pit. Echt een parfum wat je helemaal op kan peppen op meh-momenten. Ik had het niet verwacht – ik heb nu eenmaal geen hele hoge pet op van celebgeuren – maar de parfums van Christina hebben me positief verrast.

Trouwens, ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat er een 50 ml bodyproduct van Christina Aguilera in de GLOSSYBOX van deze maand zal zitten… Wat het precies is kan ik nog niet verklappen! Heb je de GLOSSYBOX nog niet besteld? Bestel dan hier. De januari box kan nog besteld worden t/m 23 januari.

Welk geurtje van Christina Aguilera lijkt zo op papier het beste bij jou te passen? Of heb jij toevallig al een favoriet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

97 Reacties

 1. denise
  24 januari 2013 / donderdag, 24 januari 2013

  Helaas zat de bodylotion en tester niet bij iedereen erin 🙁

 2. 19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Ik heb de eerste, die vind ik heel lekker ruiken. Ik vind het uiterlijk van de flesjes ook zo schattig! Ik ken ze niet allemaal, maar ik weet wel dat ik sommige toch net wat te zoet vind. Voor de rest ruiken ze heerlijk!

 3. 19 januari 2013 / zaterdag, 19 januari 2013

  Ik heb al haar luchtjes en ben der dol op.. Alleen is inspire amper nog te krijgen.. weet jijmisschien waar nog wel? Hoop wel dat elke gbox em dan krijgt.. niet een selectie.. want dan zul je zien val ik der weer buiten:S:S

 4. 18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

  Ze ruiken allemaal heerlijk en daarbij zien de flacons er supercute uit! 😀

 5. 17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  Wauw, mooie foto’s, die schaduw is echt vet

 6. 17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  Christina heeft echt heerlijke luchtjes! Ken de laatsten eigenlijk nog niet.

 7. 17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  Ik vond de eerste geur van Christina Aguilera echt heerlijk! Binnekort maar eens snuffelen bij de kruidvat 🙂 ben benieuwd hoe de andere geurtjes ervan zijn

 8. SelenaChristina
  17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  Christinaaaa omg love her, ben een grote fan! Haar parfums ruiken allemaal super lekker <3

 9. 17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  Ik heb voor mijn verjaardag Secret Potion van mijn neefje gekregen, en vind hem echt heerlijk! Draag hem bijna dagelijks nu

 10. tina
  17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  I looooove chistina. Zoiezo als zangeres. Maar de parfums ook. Ik heb de eerste. En die heb ik dus ook sinds 2007. En elke x alsie op is koop ik hem opnieuw! kan er niks aan doen haha. Het is gewoon een lekkere geur altijd. Of t nou zomer of winter is, en het blijft heel lang zitten! dus ideaal als je een lange dag hebt en je geen parfum wilt mee sjouwen. Ik vind em echt heerlijk. En heb vorige x ook de grote fles gekocht. Ik vind royal desire en inspire ook lekker,maar toch koop ik altijd de eerste haha

 11. Romy
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb christina aguilera en royal desire! Royal desire is zoeter en zomerser. Christona aguilera is echt de aller aller aller aller lekkerste! Maar je zegt dat ze lang blijven zitten. Nou christina aguilera parfums vervliegen juist best wel snel… En dat vind ik ook et enige nadeel want haar eerste parfum is zoooo lekker. Echt precies ik! Nooit vond ik een lekkerdere geur bij andere parfums. Maar heb laatst Lady million gekregen en die is ook zoooo heerlijk! En blijft veel maar dan ook veel langer zitten. Toch zal ik christina aguilera (dus de eerste) altijd blijven bij kopen. Maar lady million ook want dat zijn echt tot nu toe lekkerste geuren ooit. Ik hou blijkbaar meer van iets zwoelere geuren dan zoet. Want nina by nina ricci is me ook veelste zoet…

  • tina
   17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

   misschien gebruik je te weinig of ruik je hem zelf niet meer. Want bij mij ruik ik em zelfs nog als ik naar bed ga!

 12. Marianne
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik ben helemaal dol op de aller eerste van Christina!
  by night en inspire heb ik ook gehad, maar na veel gedragen te hebben zou ik hem toch niet opnieuw kopen.
  Ik heb nu denk ik mijn 5e flesje van de eerste christina parfum, dus die kun je zeker wel mijn favoriet noemen!

  Toch ga ik denk ik nog even de andere luchtjes ruiken, ben wel heel benieuwd geworden! x

 13. Titia
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Jammer dat je het parfum Inspire niet hebt.
  Ik heb hier een 15ml flesje van en het geurtje is best lekker.
  Goeie combinatie van zoet met een tikkeltje fris.
  De parfums die ik een keer uit geprobeerd heb, vond ik niet zo lekker.
  Ik vind maar weinig parfums echt lekker.
  Er zijn/waren maar 3 parfums die ik lekker vindt.
  De zachtroze van Bruno Banani, Inspire van Christina Aguilera en Kate van Kate Moss.
  Van alle 3 de parfums vind ik die van Kate denk ik toch het lekkerst.

 14. Kim
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  OEHH makes me happy! Kan niet wachten op de glossybox!

 15. Elin
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Mijn moeder heeft de eerste, die ruikt echt heerlijk!

 16. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ooh daarvan wil ik er toch wel eentje 😀 x

 17. Stephanie
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Een tijd lang is inspire mijn favo geurtje geweest maar eerlijk gezegd vindt ik dat het mooiste flesje en die past niet in deze rij. Ik spuit m dagelijks nog graag op 😉

 18. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb er zelf 2, en i love deze geurtjes.
  <3

 19. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb secret potion en red sin, dat zijn ook gelijk mijn favorieten!

 20. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  De geurtjes van Christina zijn allemaal echt super lekker!

 21. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb er nog nooit een parfum van gehad. Maar ik vind ze wel altijd lekker ruiken ! 🙂

 22. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Leuke review! Ik was altijd al benieuwd waar al die ophef over was (veel van mijn vriendinnen zijn fan van deze geurtjes) maar nooit echt de moeite genomen om zelf te ruiken/een review te zoeken. Toch leuk om dit nu gelezen te hebben!

 23. Merel
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Mooie laatste 2 foto’s !

 24. renoeka
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Klopt het dat de geur voor beroemde mensen parfums gekozen word door andere mensen? En waarom zijn die geuren altijd zo goedkoop?

  • Serena
   Auteur
   18 januari 2013 / vrijdag, 18 januari 2013

   Het verschilt per celebrity, de een is er meer betrokken bij dan de ander. En de prijs heeft denk ik te maken met het feit dat ze vaak een jongere doelgroep aanspreken die minder te besteden heeft. Denk ik!

 25. Annika
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  ooh wat een vette flesjes! vooral de eerste 2!

 26. Sterre
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik vind de flacons vooral heel erg mooi, sjiek en vrouwelijk en tikkeltje speels.
  Ik denk dat Royal Desire mijn favoriet is, heerlijk rozen!

 27. Missy
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb de allereerste, heerlijk!
  Ik heb hem al 2x opnieuw gekocht, hij past perfect bij mij.
  Ik wissel die af met de stoere geur van de eerste Diesel parfum (fuel for life denk ik).
  Voor elke mood wat wils 😀

 28. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  AL die geuren van CA zijn gewoon te lekker voor woorden!

 29. Amanda
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik vond de allereerste ‘Christina Aguilera’ altijd erg lekker, met kerst heb ik Red Sin gekregen en die bevalt me ook wel, erg lekker!

 30. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb Christina Aguilera en die is heerlijk! Ik ben ook wel heel benieuwd naar de andere geuren, maar heb op dit moment ook nog zoveel andere lekkere dingen staan die ik eerst op moet maken haha 😛

 31. Meid
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Zelf heb ik inspire en die ruikt egt zo lekker

 32. helena
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik dacht dat By Night lekker zou zijn maar is echt ranzig! Na 10 minuten ruik je alleen maar misselijkmakende vanille. Moet de rest nog maar proberen..

 33. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb een hele poos by night gebruikt. 🙂 Ik vind het zulke mooi flesjes! Echt op en top vrouwelijk.

 34. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Royal Desire is echt een heerlijke geur! Sowieso vind ik de geurtjes van miss X-tina ontzettend lekker en daarbij blijven ze ook nog eens lang ruiken : )

 35. Sanne-Marlijn
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Red Sin vind ik erg lekker!! Wel een beetje een jonge geur, maar daarom niet minder lekker:)

 36. Simoon
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb op dit moment mijn 3e flesje van haar eerste parfum staan! Ik gebruik deze geur al sinds hij voor het eerst uit kwam. Niet dagelijks, maar op dagen wanneer ik geen zin heb om erover na te denken wat ik wil dragen, of niets bijzonders heb. Voor mij een ideale geur voor overdag. Krijg er ook nog steeds vaak complimentjes over! Lief en flirty.

  De ‘by Night’ variant heb ik eens voor mijn verjaardag gekregen, maar ik vind het maar een misselijk geurtje. Niks voor mij, bah. Die ‘Inspire’ vind ik trouwens ook niet bepaald lekker. Toch grappig hoe smaken verschillen, ik zie ze namelijk allebei in de comments wel voorbij komen als favorieten!

  Het flesje van Inspire past trouwens totaal niet bij de rest qua vormgeving, heel apart.

 37. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik vind haar geuren erg lekker, al heb ik zelf geen geur van haar in mn stash.

 38. 16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik vind Red Sin niet zo lekker ruiken maar de rest wel! xx

 39. xAmber
  16 januari 2013 / woensdag, 16 januari 2013

  Ik heb de gewone gehad en heb nu red sin! Heerlijke parfums. Gebruik red sin wanneer ik uitga ofzo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *