Shimmery top coat voor matte liquid lipstick?

Matte lippen zijn nog steeds HOTTER dan HOT! De befaamde liptrend begon een aantal jaar geleden op Instagram en it’s still going strong. Zelf ben ik er ook groot fan van, omdat ik het mooi in contrast vind staan met mijn glowy highlighter en omdat het mooi matcht met mijn evenals matte oogschaduw. Maar ook omdat matte lippen, vooral wanneer je wat fellere kleuren draagt, nóg intenser lijken.

Van alle matte lipproducten vind ik matte liquid lipsticks het prettigste. Ze brengen lekker nauwkeurig aan, de kleurpigmentatie is supersterk en ze zijn, in de meeste gevallen, met geen weer of wind van je lippen te krijgen. Eenmaal opgedroogd zitten ze als een huis, I love it! Ik ben namelijk echt zo’n lui persoon die maximaal één keer per dag haar lipstick wilt bijwerken dus met matte liquid lipsticks zit je dan absoluut geramd.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 1MAAR. Soms is dat matte ook maar zo mat. En wil je ook wel eens wat glitter en glamour op je lippen. Bijvoorbeeld wanneer je een feessie hebt. Of gewoon, omdat je stiekem heel gelukkig wordt van alles wat glinstert. Gelukkig weet STILA daar wel raad mee. Dit cosmeticamerk bedacht de Glitterati Lip Top Coat, een top coat die speciaal is ontwikkeld voor over mattte lipstick heen, en waarmee je je matte lippen kunt voorzien van een glitterlaagje ZONDER dat ze gaan glanzen. Hè?

stila glitterati lip top coat swatches_ - 2Ja, je leest het goed: de Glitterati Lip Top Coat voorziet je lippen van shimmers, maar houdt ze tegelijkertijd mooi mat. Ideaal voor de matte liquid lipstick lovers zoals ik! Ik ben namelijk dol op matte lippen, maar zou het bést leuk vinden, gewoon voor de afwisseling, om mijn lippen zo nu en dan te laten shinen. Ik was dus reuze benieuwd naar dit innovatieve product en in de review van vandaag vertel ik jullie er meer over. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en of het een product is dat jij ook graag zou willen gebruiken!

stila glitterati lip top coat swatches_ - 3Er bestaan 2 verschillende kleuren Glitterati Lip Top Coat, namelijk Ignite en Transcend, maar op Beautybay.com is er slechts één kleur te koop en dat is Transcend. Die heb ik dan ook aangeschaft!

stila glitterati lip top coat swatches_ - 5Transcend is het beste te omschrijven als een zilveren shimmer met een piepklein vleugje lila. De glans is mega intens en glitterachtig, maar als het opdroogt verdwijnt de glans (dat glossy-achtige) en blijven er alleen maar heel veel glinsterende shimmers over.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 4Aanbrengen gaat met een hele basic sponsapplicator. Voor gebruik wel even goed schudden, want de glitters zakken naar de bodem, en houd er rekening mee dat de formule heel vloeibaar is. Uit mijn ervaring is gebleken dat je het sponsje daarom het beste lichtjes op de lippen kunt deppen, want als je wat harder heen en weer wrijft bestaat er kans dat je de matte liquid lipstick wegveegt.

Het leek me leuk om de Glitterati Lip Top Coat in Transcend te reviewen in combinatie met een tweetal NIEUWE liquid lipsticks van me. Dan hebben jullie daar ook meteen de swatches van gezien. De eerste liquid lipstick die ik jullie wil laten zien is van Anastasia.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 7 De matte liquid lipsticks van Anastasia loop ik al een tijdje te eyeballen, maar ze waren tot voorheen zo lastig om te bestellen, zo vanuit het buitenland. Maar wisten jullie dat alle matte liquid lipsticks van Anastasia gewoon in Oberhausen (Duitsland) te koop zijn? Net over de grens van Nederland heb je een leuke shopping mall genaamd CentrO en daarin bevindt zich een Douglas die het gehele Anastasia assortiment verkoopt, en dus ook alle lippies! Dus mocht je binnenkort een leuke shopdag in Oberhausen hebben gepland, vergeet dan zeker niet om langs de Douglas te gaan. Ik wist dit helemaal niet en werd helemaal enthousiast toen ik het hoorde!

stila glitterati lip top coat swatches_ - 6 De kleur die ik hier op mijn lippen draag is Sugar Plum, een donkere berry-fuchsiaroze kleur met een vleugje ‘plum’. Een lekker fruitig kleurtje die mijn gezicht echt laat spreken. De formule is romig, niet uitdrogend voor de lippen, heeft een super intens pigment en eenmaal opgedroogd blijft hij goed zitten en korrelt hij niet. Ik ben er erg over te spreken.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 8 En zo ziet Sugar Plum eruit met een dun laagje Glitterati Top Coat. Ik heb de top coat heel lichtjes op mijn lippen gedept, waarbij ik het in het midden iets dikker heb aangebracht zodat de focus daar wat meer ligt. Het geeft meteen een hele andere vibe, zo met dat ‘glitter’ laagje, vinden jullie niet?

stila glitterati lip top coat swatches_ - 10 Het is zo vreemd, want je ziet een shimmer en daardoor dus ook een glans, maar geen glossy glans. Het is een matte glans, voor zover zoiets mogelijk is. De Glitterati top coat maakt Sugar Plum iets lichter en een tikkeltje koeler qua tint, maar lijkt ook meteen wat meer glamour aan het geheel te geven. Ergens lijkt de glans ook een beetje metallic, waardoor ik flashbacks krijg naar de nineties.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 9 Dit is de full face look met Anastasia Sugar Plum + STILA Glitterati top coat.

stila glitterazi swatchesEn hier het verschil: links is alleen Sugar Plum en rechts draag ik er de Glitterrazzi top coat overheen. Rechts lijkt de kleur iets koeler, iets zachter roze uit te pakken. En door de shimmers is de look meteen wat feestelijker en ik denk zelfs wat jeugdiger te noemen. De hele look sprankelt! Links vind ik de look wat klassieker en volwassener. Misschien zelfs wat saaier, als ik het zo kan noemen?

Gaan we door naar een nieuwe Jeffree Star kleur die ik onlangs heb aangeschaft.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 12 Ik heb al eerder de Velour Liquid Lipsticks van Jeffree gereviewed en ik ben er echt over te spreken. De textuur is lekker dun, dus je hebt maar weinig nodig, maar ze zijn super intens gepigmenteerd en voelen fijn aan op de lippen. Daarbij blijven ze natuurlijk ook lekker lang zitten. Ik was heel benieuwd of de kleur Celebrity Skin me zou staan. Ik was bang dat de kleur te licht voor me zou zijn (zoals vaak het geval is bij nude kleuren), maar nee… de kleur is ook voor mijn huidkleur een perfecte, mooie nude kleur.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 11 Op deze swatchfoto lijkt de lipstick trouwens super droog en poederig, maar dat is in het echt niet zo. Celebrity Skin is het beste te omschrijven als een nudekleur met een vleugje taupe en een iets rozere, warmere ondertoon. Het is een lief, zacht kleurtje die heel naturel staat bij me. Perfect voor everyday looks. Ik weet niet waarom, maar als ik deze kleur zie moet ik denken aan het woord ‘cashmere kitty’. Waar komt dat nou ineens vandaan?!

stila glitterati lip top coat swatches_ - 15 En zo ziet Celebrity Skin eruit met een laagje Glitterati. Wat mooi, hè? Op de één of andere manier heldert deze top coat de kleur helemaal op. Celebrity Skin lijkt iets lichter zo, en ook minder dof en poederachtig.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 13 De kleur is nog steeds nude en naturel, maar dan wat sprankelender, sprekender, spannender. Als je de top coat over een lichte (nude) kleur aanbrengt, vind ik de zilverachtige glitters beter naar voren komen dan wanneer je ze aanbrengt op een donkere kleur. Ik vind het prachtig zo, maar ik denk wel meteen: had STILA ook maar een top coat gemaakt die warmer en goudachtiger was. Hoe mooi zou het zijn om een top coat met gouden shimmers te hebben in plaats van deze zilveren? Dat zou ook veel beter matchen met mijn huid met warme ondertoon. Dus STILA als jullie dit lezen: IK WIL GOUD!

stila glitterati lip top coat swatches_ - 14 Kijk, wat een verschil. Celebrity Skin is zo veel frisser, speelser en lichter.

stila glitterazi swatches 2Links is de look wat liever, zachter, klassieker. En rechts is de look meer trendy, sprankelender, frisser. Wat een enkel laagje top coat al niet kan doen met een matte liquid lipstick.

sparkle lip top coatHet is slechts een klein beetje wat je aanbrengt, maar toch is het voldoende om je lippen compleet te transformeren. De Glitterati top coat geeft je lippen een hele andere look & feel. Met de top coat is je look ineens wat meer trendy, wat spannender en speelser, wat lichter en frisser, wat feestelijker en sprankelender! Ik moet zeggen dat ik niet kan kiezen wat ik mooier vind; met of zonder top coat. Ik vind dat er voor beide looks wel iets te zeggen valt.

stila glitterati lip top coat swatches_ - 2Conclusie
Ik had het eigenlijk niet verwacht, maar ik ben toch best wel fan van de Glitterati top coat. Ik weet dat je ook een ‘normale’ shimmery lip gloss over je matte lippen kunt aanbrengen, maar ik heb niet altijd zin in een gloss. Maar ik heb wél zin in glitter. En daarom is dit een ideaal product waarmee je je matte lippen kunt voorzien van een portie glitter, zonder dat het zijn matheid verliest. Het blijft bovendien erg goed zitten en het is een gemakkelijke manier om je bestaande matte liquid lipsticks ‘nieuw’ leven in te blazen, aangezien het een kleur toch subtiel weet te transformeren.

Het is een geinig product, maar vaak zijn geinige beautyproducten iets wat je eenmalig gebruikt. Zo van ‘haha, lachûh’ en dan belandt het in een la. Dit is echter iets wat ik écht vaker zou gaan gebruiken.

Als ik dan toch een puntje van kritiek mag leveren: ik vind het jammer dat er geen gouden of warmere variant van de Gliterrati lip coat bestaat. Misschien iets voor in de toekomst. Wie weet? Ik hoop het!

stila glitterati lip top coat swatches_ - 4De STILA Glitterati Lip Top Coat kocht ik voor €20,50 via Beautybay.com. Dit is een UK website, dus dat betekent geen invoerkosten (hoera!). De Jeffree Star velour liquid lipstick komt daar ook vandaan, maar kun je tegenwoordig ook via de Nederlandse webshop The Make Up Spot bestellen, nice! En de Anastasia liquid lipstick is vlak over de grens bij de Douglas in Oberhausen (CentrO) te koop.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van de kleuren Celebrity Skin en Sugar Plum vinden, en of je de kleuren mooier vindt met of zonder Glitterati lip top coat. Laat het me zeker even weten bij de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

45 Reacties

 1. 14 april 2017 / vrijdag, 14 april 2017

  Guess what I found today: Kiko heeft in de Summer 2.0 collectie een soortgelijke lip top coat met gouden shimmer! Die heb ik vandaag gekocht en hij is supermooi en droogt ook gewoon op zoals die van Stila en je voelt hem niet zitten. En hij kost slechts € 9,95!

 2. Carlijn
  9 april 2017 / zondag, 9 april 2017

  Cashmere Kitty komt van een tutorial van Michelle Phan! Ze uploadde die een paar jaar geleden alweer en in die tutorial gebruikte ze allemaal producten met diezelfde kleurtonen, misschien dat je het daarvan hebt!

 3. Daphne
  6 april 2017 / donderdag, 6 april 2017

  Sereen! Anastasia heeft dus gewoon een UK website waardoor je sneller én goedkoper qua verzending dus gewoon (bijna) alle producten kan shoppen! De site is anastasiabeverlyhills.co.uk en gewoon een legit officiële site (het stond op de instastory van Norvina, de dochter van Anastasia). Daarnaast denk ik dat deze topcoat ook echt super mooi zou staan bij Cher hydra matte liquid lipstick van Gerard Cosmetics!

 4. 6 april 2017 / donderdag, 6 april 2017

  Initieel dacht ik: ‘nee joh, laat ze toch gewoon lekker mat!’, maar bij het zien van de foto’s, was ik verkocht! Mooi effect!

 5. Denise
  6 april 2017 / donderdag, 6 april 2017

  Oooeehh! Gaaf! Lijkt mij ook wel leuk!!

 6. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Oeh ziet er heel leuk en bijzonder uit 😀 Ik ga is een kijkje nemen x

 7. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Ik vind dit toch een verrassend gaaf effect hebben hoor! Ik had er namelijk niet echt iets van verwacht, vooral bij de eerste kleur vind ik het effect super!

 8. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Wat een leuk product! De combinatie met het nude kleurtje vind ik echt prachtig!

 9. Lotte
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Ah Sereen, weet je welke lipstick jij echt moet proberen! De nieuwe van Kiko. Hij heet geloof ik ‘the new unlimited stylo’, is geen liquid maar zit echt MUUR vast en je voelt er niks van, ik vergeet vaak dat ik een wauw mooi kleurtje op heb totdat iemand me er n complimentje over geeft en ik denk ‘o ja, vanochtend opgedaan’. Heb even gegoogeld en zelf noemen ze het een ‘Lang houdende crèmige lippenstift met matglanzende finish’, worth the shot toch. Hoop dat je ‘m gaat proberen zodat er meer mensen enthousiast over kunnen worden. Ik heb Rosy Mauve en die staat jou denk ik ook mooi.

  Oh, en dit product is ook LEUK! Maar zonder zijn je nieuwe lippies ook heel mooi. X

  • Serena
   Auteur
   5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

   hi Lotte,
   wow, zo enthousiast ben je! Als ik weer in Utrecht ben ga ik meteen een kijkje nemen, dankjewel voor je tip!

 10. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Ik vind vooral de laatste combinatie heel erg mooi! 🙂

 11. Meryem
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Anastasia Sugar Plum wat een prachtig kleurtje en de top caot maakt het alleen maar mooier. Ik dacht ook dat er een glansje te zien is Sugar Plum zelf. Ik vind van ABH Strawberry ook een hele mooie kleur. Ik ga de tip over de douglas onthouden. Heb namelijk een ABH wishlist

 12. Maaike
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Ooh wat superleuk dit!! Dit is echt precies waarvan ik een tijdje geleden al dacht: dat zou leuk zijn als dat bestaat! En nu bestaat het haha.

  Zou je misschien een keertje een overzichtje willen maken van de fijnste liquid lipsticks? (Duur vs goedkoop en verkrijgbaarheid enzo) ik wil er graag wat meer aanschaffen, maar zie door de bomen het bos niet meer!

 13. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Een supermooie topcoat vind ik! Toch vind ik de lipsticks zonder Glitterati mooier. Ik houd denk ik meer van mat dan van glitters. Het is wel superleuk om te dragen naar een feestje ofzo! Wat is de lipstick van Anastasia prachtig trouwens, wauw! Gek genoeg dacht ik dat je bij de eerste swatch al Glitterati had aangebracht, het is net alsof die van zichzelf al glittertjes heeft! Malou x

 14. Carlijn
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Catrice heeft nu ook lip topcoats in het assortiment bij de grotere Kruidvat winkels! 🙂

 15. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Wat een bijzonder effect zeg! Ik ben wel onder de indruk!

 16. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Leuke review! Ik heb deze top coat meegenomen van mijn laatste reis in Amerika, maar nog niet uitgeprobeerd. Ik vind hem mooier staan over Celebrity Skin dan over Sugar Plum heen. Ik ga er ook maar eens snel mee experimenteren.

 17. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Wat een super fijn product! Ik was eerst beetje bang toen je het ging swatchen, het leek namelijk op die typical glitter sheer iets ding van vroeger die alle moeders gebruikten. Maaar niets is wat het lijkt want ik vind de topcoat echt super mooi staan vooral bij de liquid lipstick van Jeffree Star! Misschien ook leuk als je nu al fan bent geworden van deze top coats: Jouer heeft ook enkele hele bekende top coats uitgebracht in diverse kleuren! Nikki Tutorials is er al helemaal fan van!

 18. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Nice! De Stila top coat & het nude kleurtje van Jeffree gaan op mijn wishlist! x

 19. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Wauw, wat een prachtig effect! Ik vind met top coat echt heel mooi, bij allebei de kleuren. Misschien niet voor iedere dag, maar wel heel goed draagbaar. Mooi!

 20. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Wow, heel mooi! Geeft echt een prachtig effect! Ik ben nu ook benieuwd of er een gouden versie komt…

 21. Rowan Chanel
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  WAUW I love it! Vooral the nude!

 22. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Wat een grappig concept.. Ik vind het er eerlijk gezegd een beetje futuristisch uitzien. Zou het zelf niet zo snel gebruiken, maar wel leuk hoe het echt werkt!

 23. Tess
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Waaaauw het is prachtig? !

 24. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Ik had van tevoren nooit gedacht dat ik het mooi zou vinden, maar wat is dit prachtig zeg. Vooral dat nude kleurtje 🙂

 25. Carina
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Anastasia liquid lipsticks zijn geweldig! Heb er zelf ook eentje en hij blijft echt goed zitten! Denk dat ik eind van het jaar een paar Jeffree Star Liquid lipsticks ga bestellen, iedereen is er fan van!
  En als ik weer eens in Oberhausen ben zal ik ook naar Anastasia kijken, fijn dat ze daar het hele assortiment hebben ipv alleen de wenkbrauwspullen!

 26. Suzanne
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Omg i need it!! Dit is echt mijn ding. Het staat je ook geweldig mooi!
  En is niet gewoon die andere variant die je niet kon bestellen, er één met gouden glitters? Lijkt me logisch als er 2 varianten zijn; één zilver en één goud.

  X Suzanne

  • Serena
   Auteur
   5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

   Nee, er is tot nu toe geen gouden variant uitgebracht helaas! Die andere kleur bevat berry-kleurige glitters.

 27. Marieke
  5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  Mooie foto van je! (De eerste met sugar plum.) George is een bofkont 😉

 28. 5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

  I like it! Het ziet er raar uit maar wel mooi raar. Het geeft echt wel die finishing touch!
  Liefs,
  Elles

 29. Marieke
  4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  Stila’s liquid lipsticks zijn ook echt heel chill! Voor kerst hadden ze een setje met vijf mini’s en een mini glitterati topper. Echt ideaal. Je kan wel raden wat ik met kerst droeg. Ik kocht het toen bij asos, als je toch al aan t shoppen bent he…

 30. Debbie
  4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  Centro zit inderdaad in Oberhausen, niet in Düsseldorf

 31. Anita
  4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  LimeCrime kwam al veel eerder met dit soort topcoats uit. Ik weet dat niet iedereen fan is van LC maar zij hebben veel meer keus.

 32. 4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  O wauw, gaaf Sereen! Ik snap dat je helemaal fan bent van de STILA Glitterati Lip Top Coat, hij is amazing! Ik ga hem ook bestellen!
  Ik herken helemaal wat je zegt over de lipgloss: soms heb je wél gewoon zin in glitter, maar niet in een gloss haha! Beide kleuren (liquid) lipstick staan je trouwens ook prachtig 🙂 Liefs -x- Kim

 33. Jorine
  4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  Je moet echt een keer een keer de longstay liquid matte lipstick van golden rose proberen. Ik vind die super fijn en voor maar €11,95 !

 34. Christel
  4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  Mooie foto’s ik vind het wel iets hebben, zeker bij de nude lipstick, want die vind ik je te weinig geven. Je hebt mooie lippen en zonder topcoat verdwijnen je lippen een beetje. Ja pff mss niet helemaal juist omschreven. Maar ik denk dat je wel snapt wat ik bedoel. 😉

  • Serena
   Auteur
   5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

   Ja, ik snap je hoor! Ik vind ook dat fellere kleuren mijn gezicht meer laten spreken. Toch vind ik nude ook mooi staan, maar als ik het vergelijk met rood of fuchsia dan hebben die laatste kleuren ook mijn voorkeur.

 35. T.
  4 april 2017 / dinsdag, 4 april 2017

  Very nice! Ik dacht dat centr0 in oberhousen zat. Of valt dat onder dusseldorf?

  • Serena
   Auteur
   5 april 2017 / woensdag, 5 april 2017

   Oeps, ik haal die twee steden altijd door elkaar heen! Echt, why?! Lol!

   • Mireille
    6 april 2017 / donderdag, 6 april 2017

    Centro is toch echt in Oberhausen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *