Rice Paper Rolls

Het is warm. Heerlijk warm. Ik geniet echt van de zon en de warmte van de afgelopen dagen en dit heeft slechts één nadeel: ik heb minder trek in (warm) eten. Ik zie dit in elk geval als een nadeel, want ik ben gék op eten. Vandaag heb ik een lekker en luchtig recept voor jullie wat goed te eten is bij dit warme weer: Rice Paper Rolls. Gemakkelijk en snel te bereiden en perfect voor zowel 1 – 2 personen als grotere groepen.

Wat heb je nodig?rolls01 Rijstevellen zijn te koop bij de toko. Misschien dat een Albert Heijn XL ze ook heeft, maar de toko heeft ze sowieso. Als je vermicelli koopt neem dan niet het spul uit het pasta-schap, maar het spul uit het Aziatische schap uit de supermarkt. Garnalen koop je vers, of uit de koeling, of uit diepvries. Bij Lidl koop je zo”n zak met King Prawns voor €4,50.

rolls02 De vulling van de Rice Paper Rolls kun je naar smaak aanpassen. Zelf gebruik ik sla, worteltjes (julienne gesneden), koriander, komkommer in smalle reepjes gesneden en spinazieblad. Ook lekker is: rode kool, munt, radijsjes, paksoi, groene asperges.

rolls03Pinda”s zijn optioneel! Hier heb ik ze wat fijngemalen met een vijzel.

rolls05Begin met de garnalen. Als ze uit de diepvries komen dienen ze eerst ontdooid te worden. Hierna kun je ze grillen door ze op een bakplaat te leggen en wat te besprenkelen met olijfolie, peper en zout. Stop ze zo”n 8 minuten in de oven op 220 graden. Hierna iets laten afkoelen.

rolls08Na afkoelen snijd je de garnalen door midden. Optioneel: besprenkelen met limoensap als je gaat voor een frisse touch.

rolls04De bijbehorende saus is vrij intens van smaak. Het bestaat uit een flinke scheut Hoisin saus met twee eetlepels pindakaas en een scheutje rijstazijn en sesamolie.

rolls06 Meng alle ingrediënten in een kommetje.

rolls07 En meng er als finishing touch wat versgemalen pinda”s doorheen. Staat tevens leuk als garnering.

rolls09 In principe ben Een je nu klaar! Leg alles op tafel (garnalen, groente, saus) en zet een kom met (lauw)warm water op tafel. Doop hier je rijstevel in (alles moet nat zijn geweest) en leg het vervolgens op je bord. Het harde vel wordt nu langzaam zacht.

rolls10Spreid hierop je ingrediënten en rollen maar! Snijd hierna de rol in kleinere stukjes als je het als snack wilt serveren, of doormidden omdat het dan gemakkelijker dipt.

rolls11 Het resultaat; een heerlijke en goed gevulde spring roll met knapperige groenten.

rolls13 Je kunt de rollen vullen met wat je maar wilt! Varieer er op los zou ik zeggen.

De saus maakt de Rice Paper Rolls echt af, vind ik. De rollen zijn vrij neutraal van smaak, maar het sausje is daarentegen juist zeer smaakvol.

rolls12Rice Paper Rolls zijn zo klaar! Het enige wat tijd kost is het snijden van de groente en het grillen van de garnalen. Wanneer je gasten hebt is het leuk om ze hun eigen Rice Paper Rolls te laten rollen. Bovendien scheelt het je zelf enorm veel werk wanneer andere hun eigen eten deels moeten klaarmaken! Daarom vind ik dit ook zo”n geslaagd recept voor grotere groepen.

Rice Paper Rolls eet je lauw/bij kamertemperatuur waardoor ze perfect zijn bij warm weer. Ze zijn knapperig, fris en licht op de maag. Leuk als snack, tussendoortje of avondeten. Houd in dat laatste geval rekening met zo”n 4 rolls per persoon.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met dit recept! Wat is jouw favoriete eten tijdens warme zomerdagen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

87 Reacties

  1. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Dat ziet er heerlijk uit!! 🙂

  2. Annika
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Leuk idee! Ik vind wraps ook erg lekker, ik maak ze alleen bijna nooit. Misschien moet ik dit ook maar eens proberen! Smaakt het heel anders dan wraps? Of is het ‘papiertje’ erom gewoon anders?

  3. Lousaa
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ik eet ze altijd met sla en munt en chilisaus, maar deze combi lijkt me ook lekker. Overigens: die vellen zijn er im verschillende maten. Ik heb kleintjes, en daarvan eet ik er echt wel meer dan vier als het om een maaltijd gaat. Past namelijk net een blaadje sla en een stukje vlees in…

  4. victoria
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    omg! het ziet er werkelijk heerlijk uit! Waaah ik moet dit zo snel mogelijk maken haha! xxxxx

  5. Joyce
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Klinkt goed! Ga het binnenkort een keer proberen (wel hopen dat het lekker warm weer blijft!).

  6. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Omg, wat ziet dit er heerlijk uit! Ik ben alleen geen fan van garnalen.. dus ik zou die denk ik vervangen voor kipfilet of zo. Heb nog nooit rijstevelen gegeten maar het lijkt me best lekker. En luchtig!

  7. Jiamin
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ken je ook de Chinese versie als je gaat dimsummen?? Een rond zacht dun deeg en daar kan je eend, reepjes komkommer, koreander en nog een groente opleggen waarvan ik de naam niet weet.

    Xx een 12 jarige kleine chineesje

  8. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ziet er heerlijk uit! Die moet ik eens maken 🙂

  9. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Dit ken ik eigenlijk nog helemaal niet, maar het ziet er zo goed uit dat ik het zeker ga proberen! Mjam!

  10. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Heerlijk! Wil dit nu gelijk proberen haha.

  11. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Woooow, ziet er lekkeeeer uit!! Wou dat ik er nu tijd voor had 🙁 Jammer genoeg heb ik examens en no time 🙁

  12. Fonghwa
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Mijn favoriete gerecht met warm weer: stokbroodje kruidenboter met een hamburgertje en aardappelsalade. Of een salade van rucola melange met tonijnstukjes erdoor heen ^_^

  13. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    leuk recept. Ik hou ook nooit zo van warm eten met dat warme weer.

  14. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Dat ziet er heerlijk uit! Wel even de pinda;s er uit halen want anders gaat het niet goed;). Ik heb hetzelfde met warm weer en warm eten, of nou ja, met koken! ik heb een hekel aan koken boven een warm fornuis in de zinderende hitte! Als je een appartement midden in de stad hebt waar heb 25+ graden binnen wordt dan haal je af en toe (bijna dagelijks) liever gemakkelijke dingen!

  15. Leanne
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ik eet dit zo vaak met mijn vriend!
    Wat ook lekker is, is met zalm, kip, biefstuk en zelfs gehakt.
    Vaak doen wij er ook nog gebakken uitjes in, pinda stukjes, mie sliertjes, komkommer, paprika enz.
    Het is enorm lekker, en eten wij het vaak met chilisaus!

  16. Sherida
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Deze at ik toevallig gisteren ! Ze zijn ook echt heerlijk met een thais vissausje.
    3/6 deel vissaus, 2/6 deel azijn 1/6 deel water, knoflook, chili, koriander en net zoveel suiker als nodig is om het heerlijk te maken 😀

  17. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ik maak vaak ricepaper rolls! Ik mag geen loempia’s vanwege de gluten dus dan is dit een mooie vervanging 🙂
    Ik ga deze variant ook een keer proberen, nom nom 😉

  18. Sandra
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    oooh dat ziet er lekker uit zeker proberen

  19. yalda
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Al met al kom je wel duur uit. Ziet er wel super lekker uit:)

    • Serena
      Auteur
      8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

      Hangt er vanaf waar je je groente haalt, en hiermee kan je wel 20 rollen maken! Valt echt mee.

  20. Libanees
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Mij Rice paper stonken heel erg naar chemisch ofzo. Was dit ook bij jou zo?

    • Serena
      Auteur
      8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

      Nee, maar ik bewaar ze na openen van de verpakking in de koelkast. Misschien een tip? Of roken ze al zo direct na openen?

  21. Deborah
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Klinkt verrukkelijk. Ga het zeker eens proberen!

  22. Joanne
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Mmm yum! Ik houd alleen niet zo van garnalen, is daar een alternatief voor? Kip ofzo? En/of zou je die weg kunnen laten?

  23. Yasmin
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Oh wat leuk! Ik heb twee weken geleden ook gemaakt tijdens mijn rondreis door vietnam! Heb zelf ook rice paper leren maken 🙂

  24. Lisa
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ohhh ideaal! Die ga ik binnenkort eens halen!

  25. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Leuk recept! Ik zou er wat andere dingen in doen (ik eet geen seafood), maar het idee zelf lijkt me heel lekker.

  26. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Mmm, dit ziet er echt super lekker uit, sla het recept zeker op. Omdat je het volgens mij prettig vond om taalfoutjes gecorrigeerd te hebben: eennalaatste alinea moet andere andereN zijn 🙂

  27. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Hmmmmm, dit recept klinkt echt heerlijk <3

  28. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Het ziet er echt ZOOOOOO lekker uit!

  29. Syl
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Het ziet er lekker uit. Ik hou zelf niet zo van vis, dus ik zou voor de groenteversie gaan.

  30. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ziet er super lekker uit! En wij doen bijna niets anders dan BBQen nu, haha!

  31. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Dit lijkt me echt heerlijk! Ik ga het zeker eens proberen.

  32. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Lijkt me heel lekker en fris voor de zomer!

  33. Annemiek
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ik heb dit gerecht een tijdje geleden ‘ontdekt’ en ik vind het geweldig! Ben dus helemaal blij met dit recept.

  34. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Hmm heerlijk. In plaats van garnalen zijn spekreepjes er ook heerlijk door! Ik heb ook minder eetlust wanneer het warm is. Maaltijdsalades maak ik dan vaak..

  35. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Dit lijkt me echt onwijs lekker! Als lunch of zo, haha, heerlijk. Ik heb het nog nooit gegeten, maar ik kan me op de een of andere manier de smaak goed voor me halen. Leuk recept Serena. 🙂

  36. ann
    8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Ik heb het ook! Geen trek in warm.
    Deze rols kende ik nog niet, dus een goede variatie voor my.

    Mijn favoriet tijdens deze warme dagen zijn fruitsalade, fruitsalade en nog eens fruitsalade 🙂

  37. 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

    Hier houuuu ik zoveel van! Ik eet dan altijd de vietnamese versie! Super lekker 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *