Review: express color press-on eyeshadow

Soms zie je wel eens iets ingenieus voorbij komen op beautygebied waarvan je in eerste instantie denkt ‘Wow, wat slim! Wat gaaf! Wat cool!’ en vervolgens denk je ‘Dit kan nooit werken. Wat een onzin. Dit is toch niet handig?’. Nou, de press-on eyeshadow van Sephora is zo’n product. Het is al een tijdje op de markt, en elke keer houd ik het in mijn handen en leg ik het weer terug. Dan denk ik ‘naaaah!’.

Nena twitterde me vorige week een foto door van deze press-on dingen met de tekst ‘Sereen, dit moeten we proberen voor de site!’. Bij toeval liep ik een paar dagen later door de Sephora toen mijn beautyoog (ja, daar is ‘ie weer) deze dingen spotte in de sale. In plaats van €5,00 waren ze nu slechts €2,50. Een leuk meeneemprijsje, als je het mij vraagt, en meteen een interessant product om te testen voor Beautylab.


In elk doosje zitten twee voorverpakte applicators:


Persoonlijk viel me dat een beetje tegen. Ik bedoel, als je uitgaat van de originele prijs van €5 dan vind ik dat nogal veel voor een eenmalige applicatie, but maybe that’s just me.

De applicator bestaat uit een stevig stukje schuimrubber waarop drie kleuren oogschaduw zijn aangebracht. De onderste kleur is bedoeld voor het bewegend ooglid, de kleur erboven is bedoel voor in of net boven de crease en de bovenste kleur is bedoeld als highlighter voor op het wenkbrauwbot.


De applicatie is easy! Druk de applicator tegen je gesloten ooglid, houdt het zo’n 5 seconden vast en haal de applicator weg (niet wegwrijven, gewoon weghalen).

Bij het aanbrengen merkten Nena en ik al een klein probleempje. Kijk maar eens waar mijn highlighter terecht komt:


Niet op mijn wenkbrauwbot. Bij Nena leek de applicator beter op maat gemaakt te zijn:


Nadat we de applicator hadden verwijderd ziet het er natuurlijk niet uit. Niet erg, want dat hoort. Om het mooier te krijgen dien je het te blenden. Wij gebruikten een kwast, maar de gebruiksaanwijzing suggereert het gebruik van je vingertoppen (?).


Tijdens het blenden heb ik niet alleen de ‘harde lijnen’ mooi uitgevaagd, ook probeerde ik meteen de highlighter naar boven te werken. De kleuren zijn na het blenden een stuk minder intens, maar op zich is het eindresultaat best aardig.

Hieronder zien jullie de eindresultaten van de groene variant links en de bruine variant rechts:


Zoals je ziet verdwijnt het groene streepje oogschaduw totaal in Nena’s crease en bij mij zijn de kleuren een stuk minder intens omdat ik de highlighter zo ver mogelijk naar boven wilde blenden. Toch ben ik pleasantly surprised: ik had niet verwacht dat het eindresultaat zo… normaal zou zijn. Want zeg eerlijk, het had net zo goed een ooglook kunnen zijn die we zelf hebben geblend met oogschaduw uit een palette!

MAAR! Ja, er is een maar. Wij vinden dat deze press-on eyeshadow ten eerste te duur is voor een eenmalige applicatie. Waarom zou je een press-on kopen? Misschien omdat het snel en handig is? Aangezien je na de applicatie ook nog moet blenden is het slechts een fractie sneller dan als je zelf een look met ‘echte’ oogschaduw zou moeten maken. Snelheid, not so much.


Is het handiger om een doosje met applicators in je handtas mee te slepen in plaats van een klein oogschaduwpalette? Compact, also, not so much. En dan komt er nog bij dat de applicators niet geschikt zijn voor elke oogvorm. Voor mij bijvoorbeeld zijn ze eigenlijk te klein.

Wat is dan het voordeel van de press-ons, you wonder? Het enige wat ik me kan bedenken is dat je een ramp bent met oogschaduw en denkt dat je een geweldige ooglook kunt maken met deze dingen. Misschien is dat ook wel zo, als je echt geen ervaring hebt met oogschaduw en bovendien twee linkerhanden hebt. Of als je gewoon geen oogschaduw in huis hebt en geen zin hebt om een heel palette te kopen voor een speciale gelegenheid.


Dus ja, de voor- en nadelen tegen elkaar afwegend zijn Nena en ik niet al te enthousiast over de press-on eyeshadow. We zien het nut er niet zo van in, om eerlijk te zijn. Het is ook vrij duur, gezien het eenmalige gebruik! Zelfs met 50% korting kun je voor hetzelfde geld (€2,50) een duo palette scoren van een budgetmerk als Essence. En daar kun je heel veel keren gebruik van maken.

We zijn benieuwd of jullie deze press-on eyeshadows wel eens hebben geprobeerd en wat jullie er van vinden. Handig, of totaal niet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

105 Reacties

 1. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Dat praktisch in je tas stoppen is wel waar want je kan ze toch uit het doosje halen !? Maar als nog, het lijkt mij ook niks..

 2. Nena
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik vind vijf euro ook veel te duur, maar ik heb een keer op youtube gezien hoe je ze zelf kan maken. Ik heb het een keer geprobeerd en het werkt zo slecht nog niet. Het is ook een stuk goedkoper!

 3. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Mij lijkt het inderdaad ook niet handig, elk oog is weer anders dus op elk oog zal het dan weer anders uitpakken. Onhandig hoor, Kan je beter een goedkoop palletje kopen dat je dan meerder keren kan gebruiken en dat je de kleuren goed kan aan brengen. Naar de vorm van je eigen oog.

 4. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  ik heb ze voor mijn verjaardag gevraagd want het lijkt me gewoon super leuk om te proberen

 5. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik had ze wel eens gezien, maar vind het veel te leuk om met oogschaduws e “spelen”.

 6. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik vind het resultaat erg magertjes. Had ik trouwens wel verwacht. Dit is inderdaad zo’n product waarvan je denkt: ‘het idee is leuk, maar de uitwerking is een beetje lalala’.

 7. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Het is inderdaad erg duur en zeker voor eenmalig gebruik. Is heel de oogschaduw van het rubbertje weg eenmaal je het hebt opgedaan of zou het mogelijk zijn het toch nog eens te gebruiken? Niet dat dat het minder duur zou maken.:)

 8. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik heb deze ook weleens zien liggen en vroeg mij ook af of het handig is in gebruik. Nee dus! Ik denk dat het inderdaad handiger is om een kleine palette te gebruiken en misschien ook mooier! De prijs is ook vrij hoog voor eenmalig gebruik. Leuk artikel!

 9. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Voor dit soort dingen ben ik veel te onhandig. Ik zie me al lopen met oogschaduw die schots en scheef is opgebracht:)
  De oogschaduw staat erg goed bij de kleur van Nena’s ogen!

 10. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Hmmm, meh, lijkt niet echt iets voor mij 😛

  • 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

   Bedankt voor het uittesten trouwens, was interessant om te zien! 🙂

 11. 15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik heb ze wel eens geprobeerd en ik vond ze eerlijk gezegt niet gek, terwijl ik (zeg ik zelf) behoorlijk gevorderd ben met make-up applicatie. haha Ik moet zeggen dat ik ze op mijn ooglid heb gelegt en toen schuin naar bover getrokken Beetje blenden en your ready to go. In mijn ogen is het vooral een gadget… Geinig om eens te proberen.

 12. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb me altijd al afgevraagd of dit nou werkt.. Nou dat doet het dus wel een beetje maar ik vind het inderdaad ook een beetje geldverspilling want je doet het maar 1x op, en dan moet het nog goed lukken ook. Terwijl je een (goedkoop) palette wel honderden keren kan gebruiken

 13. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  leuk, maar voor een malig gebruik te duur voor mij ;p leuk om is te proberen haha

 14. Brinadepina
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Het lijkt me leuk om samen met een vriendin te doen en dan de slappe lach te krijgen.

 15. Annika
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  ik kan me wel voorstellen dat het makkelijker is, maar het is toch juist leuk om het zelf te bedenken? bovendien zou ik het er voor 5 euro niet af durven poetsen… 😛

 16. Gamze
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik zag ze laatst ook liggen toen ik bij de sephora in utrecht was en ik dacht inderdaad ook naaaahhh zal vast niet werken! nu ik jou review lees ben ik eigenlijk wel blij dat ik hem toen niet heb gekocht haha!

 17. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik had nooit verwacht dat ze zo fel zouden zijn, de pigmentatie is wel oké, totdat je dan gaat blenden. Ergens lijkt het mij handig, maar ik speel toch liever met oogschaduws! ;D

 18. Nathalie
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Naah, niet mijn ding 😀
  Ik heb wel ooit in een filmpje gezien dat ze die dingen niet gewoon aandrukten maar ze er in een druk/swoop beweging vanaf haalden zodat de kleur ook meer naar buiten vervaagde. Op zich vond ik dat nog wel logisch en dat zag er best goed uit.

 19. C_Justine
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb zoiets al eens geprobeerd van 2B ofzo, kwam ik paar jaar geleden toevallig tegen in het kruidvat. Het was toen rond de 1 à 2 euro denk ik. Voor mij was het ideaal, ik heb redelijk kleine ogen dus de oogschaduw kwam min of meer terecht op de juiste plaats. Ik heb ze nog eens opgedaan voor oudejaarsavond, maar dat was alles.

  Het is leuk om keer uit te proberen of als je niet veel tijd hebt. Maar ik kies mijn kleuren liever zelf 🙂

 20. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik vind dit ook maar niets 🙂 x

 21. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  hmm, k heb wel eens advertentsies hierover gezien, wel fijn om te weten dat het dus eigenlijk helemaal niet zo fijn is en duur… Beter zelf even aan de slag gaan, ook al is dat iets lastiger.

 22. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Hihi, leek me wel grappig, jammer dat je het maar 1x kan gebruiken, dat maakt het inderdaad erg duur.

 23. Francien
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Inderdaad best duur, die liptattoos vondt ik toch een stukje mooier.

 24. Sophie
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  hahahahaha, zouden de makers nagedacht hebben over het feit dat niet iedereen dezelfde oog vorm heeft?
  ik vond het er voor het blenden heel grappig uit ziet (:

 25. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Hmn.. een vrij nutteloze beautytool als je het mij vraagt.. jammer want het had leuk kunnen zijn 🙂

 26. Jolet
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Dit heb ik nog nooit gezien, maar wel heel erg handig! Vooral voor mij, omdat ik nogal slecht ben met oogschaduw.
  Jammer dat hij een beetje duur is..

 27. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Zoiets had ik ook een keer, nou voor mij is het handiger om gewoon gelijk normale pressed oogschaduw op te doen want alles verdween gewoon na het blenden. Alsnog niet sneller dus, want daarna deed ik gewoon met ongeveer dezelfde kleurtjes zodat het effect wél zichtbaar was. 🙂

 28. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Nee, ik vind het sowieso veel leuker om lekker zelf met kleurtjes en verschillende merken te spelen en het resultaat hiervan vind ik ook niet heel geweldig. Ik hou het bij gewone oogschaduw 🙂

 29. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Een review hierover heb ik altijd al willen zien! Helaas werken ze niet perfect en moet je daarna nog blenden. Plus hebben ze niet is heel veel diverse kleurencombinaties. Dan pak ik toch liever een 88 palette erbij en een paar kwasten.

 30. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Hmm. Vind dit soort dingen altijd zo nutteloos haha.
  Ben het helemaal met jullie conclusie eens in ieder geval 😉

 31. Noortje
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Die heb ik toevallig vorige week gekocht

 32. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb er thuis ook zo’n liggen. Maar ik heb het nog nooit gebruikt omdat het me heel erg onhandig uit ziet.

 33. steff
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  het is mischien handig voor iemand die een keer oogschaduw wil maarja dan moet je t nog een beetje blenden nee vind t niks idd

 34. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik had deze ook allang gezien, maar bewust niet gekocht want producten als deze zijn gewoon gedoemd om te falen.
  Iedereen heeft andere vorm ogen, dus het komt sowieso al niet te zitten (bij iedereen) hoe het bedoeld is.

  En voor dat geld is het het idd niet waard.

 35. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Haha grappig bedacht. Maar inderdaad wel een beetje duur.

 36. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb deze ook een keer gebruikt. Ik vond het wel leuk voor een keer, maar ga ze niet meer aanschaffen.

 37. Genevieve
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik was altijd al benieuwd hie dit uitpakte en nu zie ik het gewoon 🙂

 38. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  hihi, ik heb nog altijd een doosje liggen. Nooit durven gebruiken. Maar met deze handleiding toch eens proberen!

 39. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Dat vind ik dan wel héél erg duur, voor dis 5 euro kun je inderdaad beter een palette kopen.

 40. famke
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik vind het effect niet echt heel mooi als ik eerlijk ben, maar voor 2,50 wel leuk om een keer te proberen. Voor 5,00 vind ik ze te duur…

 41. Jamilla
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Oooh ik heb die ook, maar van een ander merk. Echt een ramp, het komt niet eens mooi op je ogen. Dit is echt het fail product van het jaar!

 42. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Het ziet er toch best raar uit. Leuk dat jullie het hebben getest :). Als het geblend is dan valt het idd goed mee, maar voor de prijs is het eigenlijk de moeite niet vind ik.

 43. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik koop liever een pallette en een oogschaduwkwast, die kan je nog veel vaker gebruiken.

 44. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb het nog nooit geprobeerd en nu ik je mening heb gehoord, ben ik dat ook niet van plan. Ik vind het te duur en daarnaast vind ik het resultaat ook niet heel erg bijzonder.

 45. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb ze wel eens gezien maar ze leken me inderdaad niet handig. Alleen al omdat niet iedereen dezelfde oogvorm heeft en deze applicators gemaakt zijn voor 1 vorm.

 46. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb ook doosjes met 7 erin gekocht voor een euro of 3 geloof ik in de aanbieding bij sephora(jaren geleden)

  Ik neem ze mee op vakantie naar spanje, op de heen reis neemt het wel ruimte in maar na gebruik heb ik weer ruimte in mn toilettas voor spaanse makeup 🙂

  Ik vind ze wel prettig voor een kampeervakantie, want hoe vaak draag je nou makeup als je de hele dag in een zwembad ligt. Ik neem dan ook een nude paletje mee en dan 3( voor elke week 1) van deze dingen in een lekkere gek kleurtje. Op die manier heb ik 3 verschillende looks, zonder veel oogschaduw mee te slepen, ze blenden prima,blijven op hun plek voor een dagje en ik hoef ze niet mee terug te nemen.

 47. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb ze ook, maar van van een ander merk. Ooit gekocht op een make-up beurs. Ik had een doosje waar ik 7 euro voor betaalde, maar dan zaten er ook 7 in, helemaal niet duur dus. Ik vind ze echt geweldig, prachtige kleuren en je kan het ook goed als basis voor een andere look gebruiken. En toch vind ik het wel sneller als dat je het zelf doet. Je kunt het makkelijk met je vingertoppen blenden zoals het product zelf zegt, dus dan is het wel sneller. Zelf doe ik het ook met een kwast en ik ben er dan altijd zo mee klaar.

  Liefs

 48. Layla
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik heb ze ook vaak zien liggen, maar aangezien mijn wenkbrauwen mijlenver boven m’n ogen zitten leek het me al niet zo’n succes.

 49. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Als het perfect geblend eruit zou komen zou het wel ideaal zijn om in je tas te hebben, just in case, maar verder is het niet echt handig, duurt het even lang al dan niet langer en heb je alsnog kwasten nodig om het te blenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *