(Re)view by Nena: Getting my eyebrows shaped!

Denk ik al mijn hele leven dat er niets raars is aan mijn wenkbrauwen, blijkt toch dat dit niet helemaal waar is. Ik ben niet ontevreden, maar ik vond wel dat er een kern van waarheid zat, in de reacties die ik kreeg op dit artikel. Zo las ik regelmatig dat ze een beetje “triest’ zouden staan. Ik dacht nog dat ze m’n foto niet begrepen, waarin ik ze expres met een borsteltje naar beneden had gekamd, maar het ging dus ook om de vorm van mijn wenkbrauwen zelf.

Ik besloot naar jullie te luisteren en heb sinds het bewuste artikel van 2 januari geen ontharingsstrips meer aangeraakt! Ik heb ze zelfs niet geΓ«pileerd… Nu kan ik ze (1,5 maand later) namelijk eens een keer goed in model laten brengen!

Mijn lieve buurvrouw Marianne, blijkt niet alleen een goede kapster te zijn, maar heeft ook B-academy gedaan en is daardoor een heuse MUA (make-up artist). Ze wilde mij wel helpen, door mijn wenkbrauwen eens goed onderhanden te nemen πŸ™‚ Zo gezegd, zo gedaan! Ik heb ondertussen foto’s gemaakt. En wil het resultaat graag met jullie delen!

Eerst maar eens hoe mijn wenkbrauwen er ‘van nature’ uitzien. Dat kan ik natuurlijk niet helemaal meer laten zien, want ik haal al jaren haartjes weg. Toch kan je wel zien dat ik lange haren heb, ook zie je mijn huid er doorheen en heb ik niet echt een ‘hoek’ aan het einde. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de tussen tijd wel 1 keer met een schaar de extreem lange haren heb bijgeknipt..

Hmm.. Lastig om daar iets moois van te maken. Ze zijn ook echt super ongelijk! Kijk, als ik m’n wenkbrauwen frons kan je het goed zien:

Haha, do I need to say more?!

Ik liet Marianne haar gang gaan, onder de voorwaarden dat ik geen ‘Komma’s’ zou krijgen of een ander raar boogje/streepje! Echt waar… dat is mijn grootste angst.

Er wordt naar het volgende gekeken:

Je kunt 3 denkbeeldige lijnen tekenen om de vorm van je wenkbrauw te bepalen.

 • Lijn 1 loopt van de zijkant van je neusvleugel recht omhoog.
 • Lijn 2 loopt van de zijkant van je neusvleugel naar het hoogste punt van je wenkbrauw.
 • Lijn 3 loopt vanaf de zijkant van je neusvleugel langs de onderkant van je oog en geeft zo het uiterste punt van je wenkbrauw aan.

(Bron: Viola van Killer Colours)

Aan de onderkant van je wenkbrauw kun je m.b.v. een denkbeeldige lijn steeds een rij haartjes weghalen tussen lijn 1 en 2 en op die manier naar het hoogste punt van je wenkbrauw toe werken. Op deze manier krijg je een mooie strakke lijn.

Na dit hoogste punt lopen de haartjes schuin naar beneden. Tenminste, bij de ideale wenkbrauw wel, bij mij niet. Bij mij is het allemaal vrij recht toe, recht aan, maar ik kan ze natuurlijk wel naar beneden borstelen.

Nu zie je een beetje een ‘hoogste’ punt ontstaan. Je kunt beter geen haartjes aan de bovenkant weghalen, aangezien je daardoor de natuurlijke vorm ‘verpest’. Ik deed dit altijd wel, maar heb het nu dus even 1,5 maand laten staan πŸ˜‰ Echt veel is er niet bijgekomen, maar de donshaartjes mogen wel worden weggehaald.

Na het ontharen zien mijn kale wenkbrauwen er zo uit:

Nu kunnen m’n wenkbrauwen nog wat meer vorm krijgen (wat in mijn geval noodzakelijk is) d.m.v. bijtekenen met een wenkbrauw potlood of Β wat een natuurlijker effect geeft, bijkleuren met een matte oogschaduw in de kleur van jouw wenkbrauw. Dit is minder hard. Ik heb een wenkbrauwpotlood gebruikt van Catrice in de kleur Brown-n-eyes Peas (€2,49 bij Kruidvat).

Het is handig om het borsteltje in een hoek te buigen op de volgende manier:

Kam eerst de haartjes naar boven en volg de onderste lijn.

Kam vervolgens de haartjes naar beneden en volg de bovenlijn, inclusief de hoek. Verleng zo nodig de hoek (niet te ver) met het wenkbrauw potlood. Bij mij is dit nodig en het ziet er dan zo uit.


Zoals je kunt zien hebben mijn wenkbrauwen duidelijk ieder hun eigen vorm. Ik vind de ene wenkbrauw mooier, dan de andere. Ik hoop dat ze over een paar maanden (na veel oefenen met wenkbrauw potloden/oogschaduws/in vorm bijhouden) hun optimale vorm hebben!

Nog even een tip: Heb je last van ‘springerige’ haartjes, dan kan je wat haarlak op je wenkbrauwen borsteltje sprayen en dit door je wenkbrauw halen. Scheelt je een wenkbrauwmascara en werkt perfect!

Ik moet zeggen dat ik al heel enthousiast ben, Β en blij dat er ΓΌberhaupt iets van te maken viel πŸ˜‰ Ik denk dat ik er voorheen niet zo veel naar omkeek, omdat ze toch zo ongelijk zijn dat ik er de aandacht niet op wilde leggen. Maar ik vind dit eigenlijk veel mooier! Voor het verschil nog even de voor- en nafoto’s.

Links is voor en rechts is na:

Ze zeggen niet voor niets dat de vorm van je wenkbrauw bepalend is voor de uitdrukking van je gezicht! Ik vind het erg mooi en belangrijker nog, subtiel geworden! Ik ga het voortaan op deze manier bijhouden, hopelijk groeien er nog wat meer haartjes terug aan het uiteinde, en bijtekenen.

Wat vinden jullie van het resultaat!? Vinden jullie het een verbetering? Of vonden jullie het ‘oude’ mooier/beter bij mij passen?
Ik ben benieuwd! Ook naar tips van goede wenkbrauwpotloodjes πŸ˜‰

Liefs,
Nena (www.twitter.com/nenaburger)

 

Volg:

122 Reacties

 1. Roma
  17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Mooi resultaat!

  Nog een tip : Als je je wenkbrauwen op één lijn wilt, omdat je ze bijvoorbeeld te vol vindt, zou je ze (aan het begin van de wenkbrauw, waar het dikker is) kunnen knippen, zodat de wenkbrauw mooi op één lijn loopt. Ik knip het zelf namelijk ook altijd

  Zo doe je dat : Duw met je vinger de wenkbrauwen naar boven, tegen de groei richting in en knip alles wat boven je vinger komt af.

 2. Essx
  17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Staat je goed! Enne een goede wenkbrauw potlood kun je vinden bij de hema, ze hebben verschillende kleuren en hij blijft lang zitten! ‘T is mijn favoriet:)

 3. Suzanne
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Wauw wat heb jij ineens prachtige wenkbrauwen!!! Jaloezie πŸ˜‰

 4. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Het vorige was niet slecht, maar dit staat je inderdaad wel mooier. Frisser.

  Dat ongelijke en het missen van de boog ken ik… Erg frustrerend, haha!

 5. Danielle
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vond niets mis met je natuurlijke wenbrauwen πŸ™‚ Vind dat juist erg mooi. Maar het resultaat mag er ook zijn! Ziet er mooi natuurlijk uit! XXX

 6. Kim
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind het echt heel mooi! Je hebt een veel vrolijkere blik gelijk.. en ik vind ze ook helemaal niet hard (of iig, niet storend, staat je gewoon goed). Ja houden zo!

 7. Jill
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Mooi! Je bent sowieso een heel mooi meisje! Dit is met epileren gedaan? Ik zit namelijk te denken om mijn wenkbrauwen eens te laten doen met zo’n touwtje. Snap je wat ik bedoel? Dan blijven je haartjes ook 4-6 weken weg geloof ik.

 8. Annenen
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vond je wenkbrauwen niet verschrikkelijk maar idd wat ‘triest’, ze zien er nu echt een stuk mooier uit. Ik vind het ook heeeeeel tof dat je iets doet met de ‘feedback’ die je hebt gekregen!(: Goed uitgelegd ook..

 9. nathalie
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Je ziet niet heel veel verschil maar vind het toch wat mooier en opvallender dan voorheen

 10. Let
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Super mooi Nena! Ik vind het persoonlijk wel een verbetering πŸ™‚ gelukkig jij ook! πŸ™‚
  Succes er mee!

 11. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Het viel me eerst niet zo op, je oude wenkbrauwen, maar ze zien er wel beter uit!

 12. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Handig artikel! Maar ik vind je mooi hoe je bent, die wenkbrauwen horen bij je en je kijkt echt niet triest ofzo ;).

 13. Jose
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  ik vond het ook, en idd het ziet er nu mooier uit! goed van je dat je er wat aan hebt gedaan en het niet gewoon zo heb gelaten. kudo’s voor jou neen!

 14. Melisa
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Je hebt echt zo’n cateyes! ik ben best jaloers :$

 15. Kim
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Wat zien ze er mooi uit! De mijne zijn al een paar keer verkeert gedaan!

  Ik hoop dat het nog redelijk aan groeit! Maar zo als jij ze hebt zijn ze prachtig!

  Hoop dat dat bij mij ook lukt! πŸ˜‰

 16. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind het resultaat heel mooi ^^

 17. Jolet
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Mooi resultaat! Dat andere was ook wel mooi, maar dit staat je toch op een een of andere manier mooier!

 18. Erin
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Supermooi Nena!!
  Ik heb nog een vraagje over wenkbrauwen. Want ikzelf heb hele lichte (blonde) en dunne wenkbrauwen en ik durf eigenlijk nooit meer dan 5 haartjes weg te halen omdat er anders niks overblijft! ook heb ik verschillende potloodjes uitgeprobeerd maar vind ik het al heel snel te donker worden..
  misschien zou beautylab hier wel een artikel aan willen wijden? (a)
  voor de lichtere, dunne wenkbrauwen dan zegmaar.. rood en lichtbruin haar vallen hier misschien ook soms in?
  en als je een dunne-witte-wenkbrauw proefkonijn nodig hebt, stel ik me graag kandidaat (; (a)
  kusjes

 19. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ziet er erg mooi uit πŸ™‚

 20. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind het echt heel mooi geworden!

 21. Naomi
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Mooi! Ik haal mijn wenkbrauwpotloods altijd even door een vlammetje (net als mijn oogpotlood). Zo komt er meer kleu vanaf.

 22. klaartje
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  beetje een rare vraag misschien maar ik heb dezelfde kleur ogen als jou maar ik weet niet zo goed hoe je die kleur noemt als ik groene ogen intik in google zie ik alleen van die hele lichte ogen. ik weet het ik vraag me rare dingen af πŸ˜› want volgens mij is het ook niet hazel? of wel :p x

 23. Anouscka
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind het heel erg mooi nu!

 24. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Het is supermooi geworden Nena, je bent nu nog mooier πŸ˜€

 25. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Wauw, erg mooi resultaat! Je wenkbrauwen zagen er voor ook prima uit hoor, maar ik snap wat je bedoelt. Echt mooi geworden zo. πŸ™‚

 26. Minke Oenema
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Je wenkbrouwen zijn echt wel een stuk netter nu! Ik vond je vorige wenkbouwen niet echt vreemd ofzo, maar nu vind ik het gewoon mooier! Dit stukje herinnert me eraan dat ik mijn wenkbrouwen zelf ook maar weer eens onder handen moet nemen! πŸ™‚

 27. Genevieve
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Mooie resultaat

 28. krista
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Normaal reageer ik niet,
  maar dit is het waard!
  Wat is het mooi geworden!
  Echt super

 29. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind het nu inderdaad mooier! πŸ™‚ alleen zou ik dat haarlak trucje niet te vaak doen.. Schijnt slecht te zijn.

  • Nena
   16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

   Waarom is dat slecht dan?

   • 17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

    Iets met afbreken ofzo, ik weet het niet.. Misschien even googlen?

 30. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Het is heel mooi geworden, natuurlijk, niet te dun en mooi gevormd :).

 31. Joanne
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Wauw, echt super mooi!

 32. Anna
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Oh wat mooi! Dit staat je echt veel beter. ;D

 33. Killyfishy
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  heeeel mooi … zoals je ziet soms zijn het de kleine dingetjes die het doen ha-ha !! super !

 34. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Goh, ik neem eigenlijk altijd haartjes van bovenaf mee… Om de simpele reden dat boven m’n wenkbrauwen nog haartjes groeien, maar niet zo dik als de rest van mn wenkbrauw. En dus, als ik ze laat staan is het een beetje een warboel! Zelf heb ik ook al gedacht aan professionele hulp (wat klinkt dit serieus zeg πŸ™‚ ) maar dan doemen die visioenen van pornowenkbrauwen of komma’s op! Ooit, ooit… πŸ™‚

 35. Svenja
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  veel beter, op het vorige artikel vond ik het een beetje lullig om te zeggen maar ze waren inderdaad een beetje triest en niet zo mooi. nu zijn ze veel beter!

 36. xMarteee
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind dit inderdaad mooier staan bij je, hoe je ze eerst had zag er een beetje ‘zielig’ uit vond ik, net alsof je heel verdrietig keek.
  Ik heb zelf wenkbrauwen die je niet goed ziet, met weinig en redelijk lichte haartje, maar ik teken ze niet bij omdat ik dan bang ben dat dat te onnatuurlijk zou zijn, ik epileer ze wel.
  xx

 37. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Mooi en strak! Ik vind de wenkbrauwen van Serena nog steeds de mooiste die ik ooit gezien heb πŸ™‚

 38. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind het resultaat erg mooi geworden Nena! Al moet ik zeggen dat ik je ‘oude wenkbrauwen’ echt niet ‘niet goed’ vond hoor! πŸ˜‰

 39. Jamilla
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Wat een mooi resultaat, wel subtiel maar veel mooier!

 40. LindaB
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik vind je nieuwe wenkbrauwen mooi geworden!

 41. Lillith
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  WOW meis, wat ziet dat er goed uit!!! Vind je ook echt een kanjer dat je zo goed/sportief met onze feedback bent omgegaan!! En natuurlijk top dat je er een artikel over gemaakt hebt.

  • Nena
   16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

   Aah, bedankt! Jullie hadden ook gewoon gelijk! En ik houd juist wel van feedback, daar kan ik wat mee πŸ˜‰

   • Lillith
    16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

    Niet iedereen kan zo goed met feedback omgaan, dus daar mag je echt wel wat kudos voor krijgen πŸ˜‰ En het resultaat is echt heel mooi, het zijn gewoon echt jouw wenkbrauwen, but better.

 42. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Mooi! Ze zijn nu echt heel perfect recht en netjes!

 43. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ziet er mooi uit ! Ik gebruik zelf een combinatie van matte oogschaduw en wenkbrauwpotlood om ze bij te tekenen. De potloden van H&M kan ik erg aanbevelen !

  • Nena
   16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

   Ik denk dat ik dat ook het beste vind. Een combinatie van matte poeder en potlood. Ik ga ook eens bij de H&M kijken, thanks!

 44. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Ik heb net zulke wenkbrauwen als jij.. lange haartjes en ook niet echt een ‘hoek’ en heel ongelijk. Heb ze vaak proberen bij te tekenen maar dat ziet er niet mooi uit bij mij. Maar sinds ik een bril heb maak ik me er niet druk meer over want die valt over mijn wenkbrauwen heen haha!

 45. Elvira
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Super mooi! Wat een subtiele verandering niet kan doen!

 46. lala
  16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Mooi gedaan! Vind mn wenkbrauwen altijd heel lastig om mooi te doen. Ik haaaaaat het ook heel erg als iemand aan me vraagt of ik m’n wenkbrauwen heb bijgetekend terwijl ik het altijd heel erg vervaag zodat het nauwelijks opvalt

  • Nena
   16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

   Heb je het al wel eens met een oogschaduw geprobeerd?

 47. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Je ziet wel het verschil πŸ™‚ Ik vind dat je er een opener blik door hebt gekregen;D

 48. 16 februari 2012 / donderdag, 16 februari 2012

  Je ‘kijkt’ gelijk een stuk vrolijker. Wat wenkbrauwen al niet doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *