(Re)view by Nena: deodorant die wél werkt

In deze nieuwe rubriek '(Re)view by Nena' zal Nena haar kijk (view) op bepaalde zaken geven of een product reviewen.

Nena en ik kennen elkaar van onze opleiding Life Sciences & Chemistry aan Hogeschool Utrecht, waar we beiden kozen voor de richting Moleculaire Biologie. We kwamen bij elkaar in de klas en het toeval mocht zijn dat we allebei ook nog eens uit Houten kwamen. Daarvoor hadden we op verschillende middelbare scholen gezeten en kenden we elkaar eigenlijk niet. We werden al snel vriendinnen en ook na ons afstuderen bleven we contact houden.

Inmiddels kennen we elkaar al zo'n 10 jaar en zijn we zoals dat heet: besties! Nena is een van de beste analisten die ik ken en heeft daarbij een minstens net zo grote passie voor beauty als ik. Ze stuurt me heel vaak leuke ideeën voor Beautylab en denkt eigenlijk altijd met me mee. Ze is creatief, kritisch, heel nieuwsgierig en een echte doorzetter: Nena geeft nooit op. Zo is ze een tijdje geleden gestart met een zoektocht naar een deodorant die wél werkt, waar ze hieronder verslag van doet.

Ik ben al jaren op zoek naar die ene perfecte deodorant. Sommige mensen transpireren wat meer dan anderen. En bij de een ruikt het sterker dan bij de ander. Ik transpireer zelf niet overmatig, maar ik heb wel last van de welbekende ‘zweetplekken’ wanneer ik een strak shirtje draag. Ook zweet ik al snel onder mijn oksels in de sportschool. Sommige mensen zijn zelfs na een intensieve workout van 30 minuten nog niet bezweet! Ik daarentegen zweet al binnen 10 minuutjes..

Niet alleen het krijgen van zweetplekken is vervelend, minstens zo erg is de geur. Wanneer de geur al eenmaal in een shirtje zit, krijg je het er eigenlijk niet meer uit. Misschien kennen jullie dat wel: Je hebt net een berg kleding gewassen en wilt gaan strijken. Het ene shirtje gaat fris gewassen en strak de kast in en het andere shirtje begint ineens weer naar ‘zweet’ te ruiken, wanneer je met de strijkbout onder de oksels strijkt!

Een simpele verklaring hiervoor is dat de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken niet verdwenen zijn na een wasbeurt en dus nog aanwezig zijn in het betreffende kledingstuk. Ik heb nog geen goede oplossing gevonden om dit probleem te bestrijden (misschien hebben jullie goede tips?). Ik heb weleens gehoord of gelezen dat je een dopje azijn bij de was moet doen. Dit neutraliseert en zou de muffe geur uit shirtjes moeten halen. Ik heb dit zelf nooit geprobeerd. Mijn methode is wat drastischer: Ik gooi het betreffende kledingstuk gewoon weg…

In mijn zoektocht naar de perfecte deodorant heb ik al het e.e.a. geprobeerd. Zo heb ik een tijdje de lotion van Odorex Extra Dry gebruikt:

“Odorex Extra Dry Lotion onderdrukt op een verantwoorde manier overmatige transpiratie en voorkomt transpiratiegeur. De verbeterde formule is nu nog effectiever en milder voor de huid. Bovendien is Odorex Extra Dry Lotion alcoholvrij en parfumvrij. Je brengt de Lotion ’s avonds voor het slapen gaan met een watje op je oksel aan, en je hoeft het maar 2-3 keer per week te gebruiken. Het is niet nodig naast Odorex Extra Dry nog een reguliere deodorant te gebruiken, maar dit kan uiteraard wel als je dat prettig vindt. 

Odorex Extra Dry Lotion is verkrijgbaar bij de drogist en in sommige supermarkten. De adviesprijs van Odorex Extra Dry Lotion is slechts € 3,99 .”

Dit middel is te verkrijgen bij elke drogist. Het is redelijk effectief, maar ik vind het geen prettig middel. Het voelt bij mij erg agressief en veroorzaakt vlekken in kleding. Daarbij heb ik een gevoelige huid en kreeg ik altijd last van irritatie.

Ik zette mijn zoektocht voort en stuitte op het volgende product: Rexona Maximum Protecion women 48 hours:

“Biedt 2x meer bescherming tegen overmatige transpiratie, 48 uur gegarandeerde bescherming, bevat hydraterende ingrediënten en een gepatenteerde geurbestrijdende technologie.” Deze deodorant claimt zelfs te blijven werken nadat je onder de douche geweest bent…”

Ook deze deodorant is bij elke drogisterij te verkrijgen. Hij kost €6,99 voor 45 ml. Het fijne van deze deodorant is dat hij zacht is en lekker fris ruikt. Geen overweldigende parfum geur zoals bijvoorbeeld bij een deodorant van FA bijvoorbeeld wel het geval is. Dat vind ik een pluspunt! De manier van aanbrengen is even wennen, maar uiteindelijk wel fijn. Je moet aan de onderkant aan een wieltje draaien, waardoor de crème geleidelijk naar boven wordt geduwd. Deze crème smeer je dan weer onder je oksels.

Een nadeel van deze deodorant is dat hij witte strepen acht

erlaat, maar daar is nog wel wat aan te doen. Bij zwarte/donkere kleding gewoon extra voorzichtig zijn. Als ik eerlijk ben is het resultaat boven mijn verwachtingen! Hij werkt langer dan een gemiddelde deodorant. En de soms wat penetrante geur van zweet lijkt minder tot gewoonweg verdwenen. Ik heb deze deodorant een paar maanden gebruikt, want hij is ‘goed genoeg’. Ik denk dat hij voor iemand die niet erg veel last heeft van zweetvlekken en/of nare geurtjes zelfs perfect is! Helaas had ik af en toe toch nog last van vlekken of geuren, zodat ik mijn zoektocht moest voorzetten.

Ik heb veel artikelen op internet gelezen en bezocht verschillende blogs op zoek naar tips. Van deze tips maakte ik een top 3 en met onderstaand lijstje ging ik naar de winkels:

• Clinique antiperspirant-deodorant Roll-On €16,95 (75 ml)
• syNeo 5 Anti-transpirant €19,95 (30 ml)
• Lancôme Bocage deodorant €21,95 (30 ml)

Er waren erg veel tips, maar deze spraken mij het meeste aan. Ook beloofden de reviews door andere gebruikers veel goeds! Ik besloot bij nr. 1 te beginnen en om deze voor een maand te proberen. Wanneer deze helaas niet zou werken zou ik het volgende product van mijn lijstje aanschaffen etc. etc. Dit alles in de hoop om EINDELIJK eens een deodorant te ontdekken die mij wel beschermd tegen zweetplekken en zweetgeur!

Clinique staat erom bekend dat het geschikt is voor een gevoelige huid. Aangezien mijn huid gevoelig is, sprak mij dit direct al aan. Misschien is €16,95 vrij kostbaar voor een deodorant, maar wanneer een product het bedrag ook waard is, maakt dat voor mij veel goed. Toevallig was er op de gehele lijn van Clinique 20% korting (ik kocht hem bij de parfumerie Pour Vous in Houten), waardoor ik €13,56 betaalde voor deze deodorant. Er zit vrij veel in, namelijk 75 ml, dus je doet hier wel echt heel lang mee. In verhouding is het maar iets duurder dan de Rexona deodorant en stukken goedkoper dan de deo van syNeo 5 en Lancome. Ik besloot hem de volgende dag direct te testen!

Je kunt een deodorant het beste gebruiken op een gereinigde huid. De mogelijk al aanwezige bacteriën worden op deze manier al verwijderd. Daarnaast is het meestal niet prettig om een deodorant aan te brengen, vlak na het ontharen van de oksels. Aan de andere kant blijven de betreffende bacteriën juist beter plakken aan deze haartjes, wat je natuurlijk niet wilt! Gelukkig is deze deodorant zo zacht, dat ik zelfs na het ontharen geen irritatie heb wanneer ik de heb deodorant aangebracht.

Een groot voordeel en voor mij het bewijs dat deze deodorant geschikt is voor een gevoelige (oksel)huid! Verder vind ik het ook fijn dat de deodorant geurloos is. Althans hij ruikt in het begin een beetje naar een waterige reinigingsgel, maar deze geur verdwijnt al snel.

Dan komt nu de test: Beschermt deze deodorant mij gedurende de dag?! Ook al is deze nog zo intensief, ga ik op de fiets naar mijn werk (Houten – Utrecht), draag ik strakke kleding, bevind ik mij ’s avonds in de sportschool, draag ik mijn favoriete synthetische shirtje….?!

Het antwoord is een volmondig: JA! Deze deodorant doet wat hij beloofd! Eindelijk! Zelfs in mijn meest zweetgevoelige kledingstuk is die nare penetrante geur verdwenen! Na het sporten ‘stink’ ik niet! (Serena kan dit bevestigen ) Ik heb nog wel af en toe een zweetplek, maar hey: Kurkdroge oksels na het sporten is ook niet gezond!

Serena heeft tijdens ons weekendje Antwerpen ook een testje gedaan met de deodorant van Clinique. Onder haar ene oksel smeerde ze ‘s ochtends haar eigen deodorant en onder haar andere oksel de Clinique antiperspirant deodorant. Ook Serena merkte dat deze deodorant goed zijn werk doet! Aan het einde van de dag was de oksel, waarbij ze haar eigen deodorant had gebruikt, een beetje zweterig en de oksel waarbij ze Clinique had gebruikt rook nog schoon en fris!

Ik weet dat sommige bezoekers het waarderen als de ingrediënten eventjes worden vermeld, dus bij deze:

Ik gebruik hem nu elke dag en kan hem iedereen aanraden. Ik denk wel dat het per persoon kan verschillen of een product werkt of niet, daarom ben ik ook benieuwd naar wat jullie ervaringen zijn met deze deodorant? Of misschien gebruiken jullie een ander geschikt wondermiddel ? Let me know in de comments!

Liefs,
Nena

Volg Nena op twitter: www.twitter.com/nenaburger

zp8497586rq

Volg:

137 Reacties

  1. 11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

    Ik gebruik deze al zeker 6 jaar, echt super spul. Ik was ook lang op zoek naar de perfecte deo voor mij en ben zo blij dat ik deze heb gevonden. Ik blijf zelfs na een uur op de Crosstrainer staan nog steeds droog onder mijn oksels =)

    • 11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

      Oh en zelfs wanneer ik mijn oksels heb geëpileerd, kan ik deze deo er direct opsmeren, zo zacht is ‘ie en ik heb een gevoelige huid.

  2. Lissa
    1 december 2011 / donderdag, 1 december 2011

    Je zegt dat odorex vlekken maakt op je kleding, normaal kan dat niet want je mag dit middel alleen ‘s avonds gebruiken als je gewassen oksels hebt.
    Het is maar een tip hé! Leuk artikel!

  3. Ann
    30 november 2011 / woensdag, 30 november 2011

    Heeee nena!
    Eventjes een vraagje. Ik zweet best wel snel! Als ik naar school fiets zit er zo een zweetplek (15 km) en ook op school zweet ik er wat op los onder mijn oksels. Heel vervelend, en ik baal er heel erg van. Nu heb ik odorex dry gebruikt en dan heb ik enorm droge oksels (ideaal zul je dus denken), maar dan zweet ik heel snel in mijn gezicht. Ik hoef maar te gaan badmintonnen, atletiek, of wat dan ook, en ik ga heel erg zweten in mijn gezicht. Dit wil ik niet dus nu gebruik ik odorex dry niet meer. Maargoed, ik kan nu geen leuke shirtjes aan want overal zie je een zweetplek. Nu mijn vraag…… is dat bij deze ook het geval? en weet jij hoe het kan waardoor ik dan snel in mijn gezicht zweet? ik denk zelf dat het komt doordat ik dan niet meer onder mijn oksels zweet, maar dat betekent dus dat ik dat bij elke anti-transparant deo heb? of is die van clinique anders?
    Als de zweetplekken maar wat minder worden ben ik al tevreden.

    xxxxxxx

    • Nena
      3 december 2011 / zaterdag, 3 december 2011

      Hoi Ann,
      Als je behoorlijk last hebt van zweetvlekken, zal je dat met Clinique ook nog wel wat hebben denk ik. Ik merk vooral dat de geur weggaat en het zweten iets minder wordt (voor mij voldoende, want ik vind een beetje zweten wel gezond). Het klopt dat als je droog blijft onder je oksels, (bijvoorbeeld door het gebruik van een anti-transpirant), het zweet er op een andere manier ‘uit moet’. Je kan dan bijvoorbeeld meer gaan transpireren op je rug of in je gezicht.. Het vocht moet er tenslotte wel uit.

  4. Sharon
    29 november 2011 / dinsdag, 29 november 2011

    Wauw, Ik vind echt dat Nena ook een eigen site moet beginnen.

  5. Renee
    28 november 2011 / maandag, 28 november 2011

    Leuk artikel!
    ik transpireer zelf ook aardig veel en was daarom ook op zoek naar de beste deodorant. nu heb ik een deodorant van lancome, en die is echt heel fijn. hij is voor de gevoelige huid en je zweer er echt minder door. een echte aanrader!

  6. 27 november 2011 / zondag, 27 november 2011

    Super handig artikel. Ik zweet ook super veel, echt super irritant en ik schaam me dood. Ben benieuwd of dit voor mij ook werkt :D

  7. 26 november 2011 / zaterdag, 26 november 2011

    Goed artikel! Ben zelf een enorme zweterd, altijd natte plekken, ook als ik niets doe. Moet in kleding altijd oxl pads plakken :( Alles wat hier en in de comments staat al geprobeerd, behalve de Clinique deo en botox (waar ik niet aan begin hoor). Ga de Clinique snel testen!

  8. Annelore
    26 november 2011 / zaterdag, 26 november 2011

    Jammer! Ik dacht daar komt eindelijk dé oplossing voor mijn zweetprobleem. Maar je conclusie, de deo van Clinique, die heb ik al maanden gehad! Maar bij mij helpt ie niet. Ik zweet erg gauw, en veel, met een geur. Super erg dus.. Ik denk dat ik die van Rexona maar eens moet gaan proberen..

    PS. Super leuk en handig artikel, en leuk geschreven!

  9. Tatjana
    26 november 2011 / zaterdag, 26 november 2011

    Ik heb deze zoektocht ook heel lang gehad. Na mijn bevalling (4jaar geleden) begon t zweten bij mij heel erg, niets leek te helpen, zelfs niet het dubbelop deo’en zoals ik dat noemde; eerst met een roller en daarna met een spuitbus. Tot ik bij de natuurwinkel een Kristal aanschafte die voor overmatig zweten gemaakt was, hij is super!!

  10. beddeslak
    26 november 2011 / zaterdag, 26 november 2011

    Het gaat toch eigenlijk alleen maar om de aluminium chlorohydraat. Dat is het werkzame middel. Ik gebruik dus ook lekker de sprayvariant van Odorex Extra Dry. Hij prikt wel, vooral als je net hebt geschoren, maar dat neem ik voor lief. Ik vind hem supergoed werken. Ik heb een aantal dagen geen last van nare luchtjes of zweet. Ja, misschien als je je neus onder m’n oksel douwt, dat je dan wel iets kunt ruiken, maar als ik gewoon naast je sta, is er niks te ruiken.
    Ik had vroeger juist ontzettend veel last van vlekken in kleding (van die bruine/gele vlekken die er dus ook NOOIT meer uitgaan) toen ik nog gewone spraydeo’s gebruikte. Ik liet ze niet goed drogen en ging daarna toch weer zweten waardoor alles in de kleding kwam. Nu ik die Odorex goed laat drogen en niet meer zweet, heb ik geen last meer van vlekken.
    “Mijn” zweetlucht komt trouwens niet door bacteriën, heb ik het idee. Het kán gewoon niet. Ik kan soms de hele dag zweten en nergens naar ruiken (zomer bijv.). Als ik echter zweet door spanning of stress, ruik je dat echt gelijk… Ik snap nog steeds niet hoe dat kan.

  11. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

    De 2e, SyNeo 5 werkt ook echt heel goed! Dat is een spray trouwens. Ook kan je het beter ‘s avonds, voor je gaat slapen het alsvast opspuiten.

  12. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

    Handig (: ik gebruik zelf de deoderant van rexona

  13. Renée
    25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

    Ik heb ook last van overmatig zweten, had al van alles geprobeerd totdat mijn moeder met iets nieuws kwam. Perspirex! Perspirex is een kleine roller met een beetje blauw erop. Hij is geurloos en ook deze moet je 2x per week ‘s avonds onder je oksels smeren. Wel eventjes laten drogen. ‘S ochtens wel douchen of wassen en je ruikt of zweet de hele dag niet. Wel is het zo dat als je je oksels hebt geschoren je de deodorant twee dagen erna pas op mag doen omdat je anders irritatie krijgt. Maar dat is ook geen probleem eigenlijk. Ik vond dit echt een superoplossing. Ben echt blij ermee. Je koopt het gewoon bijvoorbeeld bij de DA voor €12,95.

  14. 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

    Ik heb bij veel deo’s dat het mijn huid uitdroogt en dat ik dan jeuk krijg onder mijn oksles. Maar met de deo stick van Forever Living heb ik hier geen last van en zweet ik ook een stuk minder en ik ruik niet meer. :-)

  15. sheila
    25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

    OHJA.. nog even dit, odorex dry, seneo 5, dat zijn hulpmiddelen die je klieren in je oksels verstoppen zodat je niet zweet. Maar het kan dus dat je het zweet toch kwijt moet en je opeens zweetplekken op je rug, buik, handen kunt krijgen..

  16. sheila
    25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

    Ik gebruik al jaren Bocage van Lancome.. het werkt voor mij,maar de geur.. bah! Heel mannelijk.. anyway, ik heb een tip voor witte strepen.. men neemt een panty, maakt die nat en wrijft over de witte streep op kleding..

    Magic!

  17. Tess
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Wat een fijn artikel! Ik ga die Clinique deo zeker ook een keer testen. Ik gebruik nu zelf Neutral deo, en dan de rol/stick versie. Nog nooit een betere deo gehad. Hij is gewoon in de supermarkt te koop en bij de drogist en kost rond de 3,- geloof ik. Ik zweet er iets minder door en het belangrijkste ik stink gewoon NIET meer onder mijn oksels. Het fijne van Neutral is dat het niet prikt en dat er geen geur aan zit. Dus als je van een geurtje houd kan je er eventueel nog een beetje gewone deo overheen sprayen. Ik raad ‘m iedereen aan. Vooral voor mensen die 16,- prijzig vinden voor een deo.

  18. Lin
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik merk dat sinds ik mirena spiraal heb, ik meer zweet en sneller ruik naar zweet. Ik had daar hiervoor echt nooit last van! Dus echt hormonaal, blijkbaar! Ik heb er alleen last van bij inspanning, anders ruik ik niet. Maar mijn deo van dove werkt nu echt niet voldoende dus ga zeker deze deo uitproberen! Ik vind t zo vies als je jezelf ruikt!

  19. Cherry
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik gebruik al een jaar de roll-on van Clinique en ik vind het ge-wel-dig! Alleen heb ik gehoord dat het uit het assortiment gaat. Ik hoop dat het niet waar is :(

  20. Danielle
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Therme deodorant crème al eens geprobeerd? Ik zweer erbij :)

  21. elisa
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Wat fijn voor je dat je eindelijk een deo hebt gevonden die werkt !! :D
    Maar ik ben ook heel erg benieuwd of die andere 2 deo’s ,die ook op je lijstje stonden, of die ook net zo goed werken.

  22. Chiara
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik ben tot nu toe blijven hangen bij Odorex, dat zijn werk goed doet, maar wel jeukt na het aanbrengen en inderdaad vlekken geeft. Ik gebruik veel van Clinique, maar heb nooit aan hun deodorant gedacht. Mijn volgende deo wordt Clinique. Bedankt voor de tip!

  23. Romy
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    handig artikel! ik ben heel blij met een odorex extra dry een depper. ik weet niet of dit nog verkocht wordt hoor. maar door deze heb ik echt dagen (zo goed als) geen last van zweet! wel als je echt sport, maar dat lijkt me niet echt een groot probleem. hij prikt wel na ontharing, maar dat stem je dan af.

  24. ilse
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Hi! Ik ken het probleem.. Ik heb ook altijd last van gele plekken in witte hempjes en shirtjes :(
    Verder heb ik laatst een aflevering van keuringsdienst van waarde gezien over zweet. Ik ben er iig wijzer van geworden.

  25. Cynthia
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    heel handig en leuk artikel, ik transpireer ook best veel, dat komt ook omdat je in de puberteit zit, heb ik gehoord, maargoed, erg leuk is het niet, het is niet zo heftig dat ik echt na 1 uur een nieuw shirtje aan moet gaan doen en het is ook niet bij elk kledingstuk, maar een vriendin van mij, 16 jaar, een jaar ouder als mij zweet dus helemaal niet! daar kan ik echt jaloers op worden haha. Ik heb ook een keer die lotion gebruikt, helpt wel, tegen zweet, maar heel raar, mijn oksels roken niet echt fris, en vooral als je de lotion na het scheren aanbracht prikte het! nu gebruik ik 8×4 deodorant, werken niet echt super, maar ruiken heerlijk!

  26. Maike
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Haha, toen ik dat plaatje zag dacht ik eerst dat die vrouw tussen de billen van een andere vrouw aan het ruiken (arm leek op een been). :S

  27. Manon
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Beste Nena,

    Ik heb de Syneo5 deo en tevens een zalfje van de dokter een tijdje gebruikt maar kreeg van beide producten verstopte zweetkanaaltjes en uitslag. In de producten zat een hoog percentage aluminium

    Weet jij misschien wat dat aluminium precies doet? Aangezien ik het ook zie staan op het etiket van de Clynique deo.

    Alvast bedankt!
    xx Manon

  28. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Super leuk artikel en heel erg bedankt voor de tip! Maar er is een ding, ik walg echt van het woord ‘oksel’, echt walgelijk! Gatver, wat vind ik dat een vies woord! (kunnen jullie niks aan doen hoor, haha ik walg er gewoon van). Maar nu sinds ik dat plaatje heb gezien van die vrouwen die aan die oksels ruiken.. Oh man, ik kan het woord oksel niet normaal meer uitspreken, ohh bah.. Ben ik de enige die dit zo’n vies woord vind? Ik weet niet hoe het komt, maar ik walg er gewoon echt van haha!

  29. zweetje
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik heb ook altijd veel last van de geur die in kleding blijft hangen. Na jaren uitproberen bleek Biotex voor mij de oplossing. Koop het vloeibare wasmiddel van Biotex en doe er wat van in een spuitfles, samen met water. Ongeveer 30% Biotex denk ik.
    Spray dit op de ‘oksels’ van het shirtje en laat het een dag intrekken. Daarna gewoon wassen en de (normaal hardnekkige) geur is er uit!! Het werkt veel minder goed wanneer je de poeder gebruikt, niet de moeite waard om te proberen. De kant-en-klare, oranje spray flacon voor vlekken van Biotex werkt ook heel goed, maar is op minder plekken verkrijgbaar.
    Ben benieuwd of het bij jullie ook werkt, zonde om alle kleding weg te gooien!!
    XXX

  30. m
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik heb ook een hele zoektocht gehad die mij van mijn zweet en geur verhielp. Ik heb veel dingen (zoals Odorex) geprobeerd maar de Deoleen roller van 60 mL werkt het beste. Liefs!

  31. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Om te voorkomen dat je shirts weg moet gooien kun je ook van die okselpads kopen die je in je kleding plakt! Volgens mij iets van 2 euro voor vier setjes bij de kruitvat!

  32. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Hoi Nena,

    Ik heb een tijdje terug de Odorex en Rexona deo gekregen om uit te proberen. Ik ben al jaren op zoek naar een prima deo die mij ten alle tijde kan beschermen tegen vieze geurtjes. Ik schaam me al snel als ik stink, denk dat ik niet de enige ben. Ik ben bij Rexona blijven plakken, ondanks dat het witte plekken achterlaat. Je moet het ook goed laten intrekken en het liefste hebben ze (de makers) dat je het de nacht daarvoor opdoet… (na het douchen)… tsja.. ik douch in de ochtend (maar dat is dan geen probleem). Ik gebruik de deo nog niet maanden, maar ben overall voor 95% tevreden met de bescherming (tegen vieze geurtjes). De andere 3 deo’s boven de 15 euro vind ik wel een flinke aanslag voor mijn studentenportemonnee. Je zegt dat je er heel lang mee doet. Wat is lang? 1 maand? 2 maanden? Gebruik je het ook maar eenmalig per dag? (Ik deed ruim een 1 maand met die van Rexona, dat vind ik lang.)

    In ieder geval is het fijn dat er eindelijk van die betere deo’s bestaan! :)

    Fijne dag!

    • 11 juni 2012 / maandag, 11 juni 2012

      Deze roller van Clinique gaat zeker 3 maanden mee. Je hoeft het alleen ‘s ochtends aan te brengen. Deo onderweg meenemen hoeft dus nooit meer. Ik gebruik het al zo’n 6 jaar en zweet nooit meer onder mijn oksels, heerlijk. Wel even laten drogen voordat je je kleding aan doet anders geeft het vlekken.

  33. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Dit artikel komt echt precies goed op tijd! Ik zweet heel snel en veel. Vooral op school, ik word daar heel onzeker van enzo. Ik heb al odorex geprobeerd maar dat werkt gewoon echt helemaal niets bij mij.
    Mijn moeder wil mijn deo’s betalen want van haar moet ik alles proberen (kwa middeltjes enzo) voordat ik ermee naar de huisarts ga. Dus ik ga haar meteen vertellen dat ik die van Clinique wil proberen!

  34. Lonneke
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik zweet heel erg snel, maar het ruikt echt gewoon nergens naar. Gelukkig, haha!

  35. Pippi
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Bedankt voor de tip. Iedere keer denk ik de perfecte deo te hebben gevonden om toch op een gegeven moment muffe oksels te ruiken. Deze gaat op de lijst!

  36. Myrte
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Geen deo hielp mij totdat ik Sanex gebruikte, die werkt voor mij heel goed! En tegen minder zweten kan je het best ventilerende of wijdere kleding dragen.

  37. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Die is het proberen en het geld dan zeker waard !

  38. Sanne
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    ik gebruik orodex al een paar jaar en bij mij merk ik wel duidelijk het verschil.

    de orodex voor de geschoren huid is wel wat fijner en prikt minder vind ik zelf.

    en over de vlekken in kleding: je moet het altijd een minuutje of 2-3 inlaten werken dan vlekt het niet meer ;)

  39. Shelley
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik gebruik zelf syNeo 5 Anti-transpirant en die werkt ook echt super! Ik rook mezelf altijd vrij snel, maar nooit meer:)
    Ik gebruikte eerst ook die lotion van Odorex, werkte prima, maar m’n huid was ook erg geirriteerd. Daarna de creme geprobeerd, en die is heel fijn!
    Dus als ik syNeo ‘s avonds ben vergeten, doe ik ‘s ochtends creme op:)

    Ik wil deze van Clinique ook wel proberen, maar ik ben al heel tevreden, dus ik zie niet zo goed waarom ik 17 euro zou uitgeven aan iets wat ik al heb, dus ik blijf lekker hierbij!

  40. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk artikel! Ik heb zelf niet echt last van zweet gelukkig, net als mijn moeder, die heeft er ook nooit last van!:D

  41. Maral
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Wat een leuk artikel!
    Ik heb die van Clinique nog nooit getest maar ik gebruik de anti- transpirant thalasso spray van Therme en die is ook heel effectief. Want ik zweet echt behoorlijk! En deze spray kost maar 6.59 dus dat is wel goedkoper dan die van Clinique.

  42. Roxanne
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik vind de deodorant van Neutral echt geweldig. Hij ruikt niet sterk, ik ruik niet naar zweet en heb geen last van zweetplekken. Bovendien zitten er geen kleurstoffen, parabenen en alcohol in. Je kan zelfs de spuitbus versie meteen na het scheren van je oksel gebruiken zonder dat het prikt. Ik raad je echt aan deze een keer te proberen. ;)

  43. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Een goed geschreven artikel, maar dat is echt veel te duur voor een deo.

  44. Nanda
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik heb behoorlijk last van overmatig zweten, en gebruik daarvoor Odaban. DIt breng ik 1 x in de week aan op de plekken waar ik het meeste zweet (mijn rug, neus en voorhoofd) en ik zweet echt praktisch niet! Nu is wel een nadeel dat het bij opbrengen best wel prikt omdat ik een gevoelige huid heb.