(Re)view by Nena: deodorant die wél werkt

In deze nieuwe rubriek '(Re)view by Nena' zal Nena haar kijk (view) op bepaalde zaken geven of een product reviewen.

Nena en ik kennen elkaar van onze opleiding Life Sciences & Chemistry aan Hogeschool Utrecht, waar we beiden kozen voor de richting Moleculaire Biologie. We kwamen bij elkaar in de klas en het toeval mocht zijn dat we allebei ook nog eens uit Houten kwamen. Daarvoor hadden we op verschillende middelbare scholen gezeten en kenden we elkaar eigenlijk niet. We werden al snel vriendinnen en ook na ons afstuderen bleven we contact houden.

Inmiddels kennen we elkaar al zo'n 10 jaar en zijn we zoals dat heet: besties! Nena is een van de beste analisten die ik ken en heeft daarbij een minstens net zo grote passie voor beauty als ik. Ze stuurt me heel vaak leuke ideeën voor Beautylab en denkt eigenlijk altijd met me mee. Ze is creatief, kritisch, heel nieuwsgierig en een echte doorzetter: Nena geeft nooit op. Zo is ze een tijdje geleden gestart met een zoektocht naar een deodorant die wél werkt, waar ze hieronder verslag van doet.

Ik ben al jaren op zoek naar die ene perfecte deodorant. Sommige mensen transpireren wat meer dan anderen. En bij de een ruikt het sterker dan bij de ander. Ik transpireer zelf niet overmatig, maar ik heb wel last van de welbekende ‘zweetplekken’ wanneer ik een strak shirtje draag. Ook zweet ik al snel onder mijn oksels in de sportschool. Sommige mensen zijn zelfs na een intensieve workout van 30 minuten nog niet bezweet! Ik daarentegen zweet al binnen 10 minuutjes..

Niet alleen het krijgen van zweetplekken is vervelend, minstens zo erg is de geur. Wanneer de geur al eenmaal in een shirtje zit, krijg je het er eigenlijk niet meer uit. Misschien kennen jullie dat wel: Je hebt net een berg kleding gewassen en wilt gaan strijken. Het ene shirtje gaat fris gewassen en strak de kast in en het andere shirtje begint ineens weer naar ‘zweet’ te ruiken, wanneer je met de strijkbout onder de oksels strijkt!

Een simpele verklaring hiervoor is dat de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken niet verdwenen zijn na een wasbeurt en dus nog aanwezig zijn in het betreffende kledingstuk. Ik heb nog geen goede oplossing gevonden om dit probleem te bestrijden (misschien hebben jullie goede tips?). Ik heb weleens gehoord of gelezen dat je een dopje azijn bij de was moet doen. Dit neutraliseert en zou de muffe geur uit shirtjes moeten halen. Ik heb dit zelf nooit geprobeerd. Mijn methode is wat drastischer: Ik gooi het betreffende kledingstuk gewoon weg…

In mijn zoektocht naar de perfecte deodorant heb ik al het e.e.a. geprobeerd. Zo heb ik een tijdje de lotion van Odorex Extra Dry gebruikt:

“Odorex Extra Dry Lotion onderdrukt op een verantwoorde manier overmatige transpiratie en voorkomt transpiratiegeur. De verbeterde formule is nu nog effectiever en milder voor de huid. Bovendien is Odorex Extra Dry Lotion alcoholvrij en parfumvrij. Je brengt de Lotion ’s avonds voor het slapen gaan met een watje op je oksel aan, en je hoeft het maar 2-3 keer per week te gebruiken. Het is niet nodig naast Odorex Extra Dry nog een reguliere deodorant te gebruiken, maar dit kan uiteraard wel als je dat prettig vindt. 

Odorex Extra Dry Lotion is verkrijgbaar bij de drogist en in sommige supermarkten. De adviesprijs van Odorex Extra Dry Lotion is slechts € 3,99 .”

Dit middel is te verkrijgen bij elke drogist. Het is redelijk effectief, maar ik vind het geen prettig middel. Het voelt bij mij erg agressief en veroorzaakt vlekken in kleding. Daarbij heb ik een gevoelige huid en kreeg ik altijd last van irritatie.

Ik zette mijn zoektocht voort en stuitte op het volgende product: Rexona Maximum Protecion women 48 hours:

“Biedt 2x meer bescherming tegen overmatige transpiratie, 48 uur gegarandeerde bescherming, bevat hydraterende ingrediënten en een gepatenteerde geurbestrijdende technologie.” Deze deodorant claimt zelfs te blijven werken nadat je onder de douche geweest bent…”

Ook deze deodorant is bij elke drogisterij te verkrijgen. Hij kost €6,99 voor 45 ml. Het fijne van deze deodorant is dat hij zacht is en lekker fris ruikt. Geen overweldigende parfum geur zoals bijvoorbeeld bij een deodorant van FA bijvoorbeeld wel het geval is. Dat vind ik een pluspunt! De manier van aanbrengen is even wennen, maar uiteindelijk wel fijn. Je moet aan de onderkant aan een wieltje draaien, waardoor de crème geleidelijk naar boven wordt geduwd. Deze crème smeer je dan weer onder je oksels.

Een nadeel van deze deodorant is dat hij witte strepen acht

erlaat, maar daar is nog wel wat aan te doen. Bij zwarte/donkere kleding gewoon extra voorzichtig zijn. Als ik eerlijk ben is het resultaat boven mijn verwachtingen! Hij werkt langer dan een gemiddelde deodorant. En de soms wat penetrante geur van zweet lijkt minder tot gewoonweg verdwenen. Ik heb deze deodorant een paar maanden gebruikt, want hij is ‘goed genoeg’. Ik denk dat hij voor iemand die niet erg veel last heeft van zweetvlekken en/of nare geurtjes zelfs perfect is! Helaas had ik af en toe toch nog last van vlekken of geuren, zodat ik mijn zoektocht moest voorzetten.

Ik heb veel artikelen op internet gelezen en bezocht verschillende blogs op zoek naar tips. Van deze tips maakte ik een top 3 en met onderstaand lijstje ging ik naar de winkels:

• Clinique antiperspirant-deodorant Roll-On €16,95 (75 ml)
• syNeo 5 Anti-transpirant €19,95 (30 ml)
• Lancôme Bocage deodorant €21,95 (30 ml)

Er waren erg veel tips, maar deze spraken mij het meeste aan. Ook beloofden de reviews door andere gebruikers veel goeds! Ik besloot bij nr. 1 te beginnen en om deze voor een maand te proberen. Wanneer deze helaas niet zou werken zou ik het volgende product van mijn lijstje aanschaffen etc. etc. Dit alles in de hoop om EINDELIJK eens een deodorant te ontdekken die mij wel beschermd tegen zweetplekken en zweetgeur!

Clinique staat erom bekend dat het geschikt is voor een gevoelige huid. Aangezien mijn huid gevoelig is, sprak mij dit direct al aan. Misschien is €16,95 vrij kostbaar voor een deodorant, maar wanneer een product het bedrag ook waard is, maakt dat voor mij veel goed. Toevallig was er op de gehele lijn van Clinique 20% korting (ik kocht hem bij de parfumerie Pour Vous in Houten), waardoor ik €13,56 betaalde voor deze deodorant. Er zit vrij veel in, namelijk 75 ml, dus je doet hier wel echt heel lang mee. In verhouding is het maar iets duurder dan de Rexona deodorant en stukken goedkoper dan de deo van syNeo 5 en Lancome. Ik besloot hem de volgende dag direct te testen!

Je kunt een deodorant het beste gebruiken op een gereinigde huid. De mogelijk al aanwezige bacteriën worden op deze manier al verwijderd. Daarnaast is het meestal niet prettig om een deodorant aan te brengen, vlak na het ontharen van de oksels. Aan de andere kant blijven de betreffende bacteriën juist beter plakken aan deze haartjes, wat je natuurlijk niet wilt! Gelukkig is deze deodorant zo zacht, dat ik zelfs na het ontharen geen irritatie heb wanneer ik de heb deodorant aangebracht.

Een groot voordeel en voor mij het bewijs dat deze deodorant geschikt is voor een gevoelige (oksel)huid! Verder vind ik het ook fijn dat de deodorant geurloos is. Althans hij ruikt in het begin een beetje naar een waterige reinigingsgel, maar deze geur verdwijnt al snel.

Dan komt nu de test: Beschermt deze deodorant mij gedurende de dag?! Ook al is deze nog zo intensief, ga ik op de fiets naar mijn werk (Houten – Utrecht), draag ik strakke kleding, bevind ik mij ’s avonds in de sportschool, draag ik mijn favoriete synthetische shirtje….?!

Het antwoord is een volmondig: JA! Deze deodorant doet wat hij beloofd! Eindelijk! Zelfs in mijn meest zweetgevoelige kledingstuk is die nare penetrante geur verdwenen! Na het sporten ‘stink’ ik niet! (Serena kan dit bevestigen ) Ik heb nog wel af en toe een zweetplek, maar hey: Kurkdroge oksels na het sporten is ook niet gezond!

Serena heeft tijdens ons weekendje Antwerpen ook een testje gedaan met de deodorant van Clinique. Onder haar ene oksel smeerde ze ‘s ochtends haar eigen deodorant en onder haar andere oksel de Clinique antiperspirant deodorant. Ook Serena merkte dat deze deodorant goed zijn werk doet! Aan het einde van de dag was de oksel, waarbij ze haar eigen deodorant had gebruikt, een beetje zweterig en de oksel waarbij ze Clinique had gebruikt rook nog schoon en fris!

Ik weet dat sommige bezoekers het waarderen als de ingrediënten eventjes worden vermeld, dus bij deze:

Ik gebruik hem nu elke dag en kan hem iedereen aanraden. Ik denk wel dat het per persoon kan verschillen of een product werkt of niet, daarom ben ik ook benieuwd naar wat jullie ervaringen zijn met deze deodorant? Of misschien gebruiken jullie een ander geschikt wondermiddel ? Let me know in de comments!

Liefs,
Nena

Volg Nena op twitter: www.twitter.com/nenaburger

zp8497586rq

Volg:

137 Reacties

  1. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Maar als je een zweetgeur ruikt als je strijkt, heb je gewoon echt te laag gewassen, op 30 of 40 graden waarschijnlijk.

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Ja 30ºC of 40ºC inderdaad, zoals veel mensen tegenwoordig, aangezien het op alle wasmiddelen wordt geadviseerd. Soms zou 15ºC of 20ºC al voldoende moeten zijn, maar daar geloof ik niet echt in. Hoe heet was jij je kleding dan? Want bij 50ºC krimpt het toch echt al hoor..

      • Simone
        26 november 2011 / zaterdag, 26 november 2011

        Ik was vrijwel alles op 60 graden, op enkele shirts/fragiele dingen na. En ja, sommige dingen krimpen misschien iets na een tijdje maar bij de meeste kleding heb ik daar absoluut geen last van!
        Waar ik wel last van heb ik zweetvlekken in witte shirts die er na het wassen in zitten. Heel lelijk van die geligere plekken…Is dat ook met azijn te verhelpen?

        Goed artikel dit! Ik zweet ook best snel en zoals ik hierboven ook las, ook snel op mn rug, heel vervelend. Clinique klinkt goed, misschien probeer ik het binnenkort. Heb ooit eens zo’n natuurlijke deo geprobeerd met een steen erin die je telkens met water aan kon vullen maar dat werkte echt voor geen meter. Dove go fresh werkt bij mij wel oké. Het voorkomt geen zweetplekken, maar dat kan toch ook niet? Het is toch heel slecht als je het zweten zelf probeert tegen te houden voor een groot deel?

  2. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    ik gebruik hele veel producten van clinique en ik wist niet dat ze deze verkochten!! snel halen!

  3. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk artikel!
    Ik heb ood de deodorant van clinique, maar dan de stick. Deze werkt bij mij niet zo heel goed, en nou vroeg ik me af, heeft de roller heel andere ingredienten van de stick?
    Zou het mogelijk zijn dat de roller wel werkt bij mij en de stick niet?
    Bedankt!
    <3 niev.

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Ik heb een foto van de ingrediënten erbij gezet, dus misschien kan je die vergelijken met de ingrediënten van jouw stick? Ik denk niet dat het (veel) verschilt, maar gewoon een andere manier van aanbrengen is..

  4. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Wat een fijn artikel! Ik heb namelijk zelf de laatste tijd het idee dat mijn deodorant niet meer zo goed werkt. Maar ik vind het best een dure grap om telkens nieuwe deo’s te kopen, te merken dat ze niet werken en dan weer in de kast te laten staan! Deze zal ik dus zeker eens gaan proberen.
    Is er trouwens een reden waarom je enkel de rollers gebruikt en geen spuitbussen?

  5. Carolijn
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    I like dit heel erg. Het is inderdaad wat aan de prijzige kant voor een deo maar met zo’n review is het wel het proberen waard!!

  6. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Zelfs gebruikte ik ook de lotion van oderex, maar het irriteerde mijn huid nogal. Op de verpakking staat wél aangegeven dat het vlekt ( bij de mijne dan), en daarom moet je het ‘s avonds voor dat je naar bed opdoen, en even wachten met je nachthemd aandoen.

    De andere deo’s lijken me heel erg fijn, maar zo veel geld voor een deo vind ik best zonde.

    Liefs

  7. steff
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    de deoroller van shi seido is super goed! als ik dan druk bezig ben vind ik t gewoon raar dat ik geen zweetplekken heb! aanrader dus wel beetje prijzig

  8. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk dat je ook wat schrijft (:
    Er bestaan ook van die hele goede deoblokken van Lush, die helpen mij echt heel erg.

  9. Lies
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Mijn ideale deo is zo’n blok van Lush :)
    Daardoor zweet ik niet meer. En hij heeft geen sterke geur.

  10. Mylaine
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik gebruik de deo van Dove, deze vind ik zelf erg fijn!
    Ik zweet best snel en redelijk veel en ik vind dat deze deo goed helpt bij geurtjes, en hij werkt ook nog eens lang! (bij mij iig)

    Ik gebruik ook altijd azijn bij mijn was, maar niet om zweetgeur uit shirts te krijgen (nooit eerder gehoord). Ik gebruik het zodat je witte en gekleurde was bij elkaar kan wassen! Bij mij werkt het heel goed, alleen kleding die echt helemaal wit zijn was ik apart, maar verder voor lichte kleuren of kleding waar wit in zit werkt het heel goed!

  11. Sandra
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Hey! Wat ik je echt wil aanraden is “MEDEX causaal deodorant” Dat is echt een wondergoedje. Dit wordt verkocht door schoonheidspecialisten.. maar je kunt het ook online kopen.
    Het dood de microben onder de oksels

    Ik ben een actieve gebruiker ervan en raad dit iedereen aan.

    Info:
    Omschrijving
    Het product waar Medex groot door geworden is. Het is ongetwijfeld de beste deodorant die er op de markt is. Mensen die last hebben van transpiratiegeur kunnen spuiten wat ze willen, maar de penetrante geur verdwijnt niet. De Causaal Deodorant wordt aangebracht onder de armen of voeten, waarna de transpiratiegeur verdwijnt. Dit komt omdat de pasteuze Causaal Deodorant de bacteriën doodt, en de bacteriën veroorzaken de transpiratiegeur. De transpiratie (perspiratie) op zich blijft gewoon doorgaan. Causaal Deodorant is een unieke, milde deodorantcrème: de gemiddelde gebruiker hoeft slechts eenmaal in de 5-7 dagen het product aan te brengen om verlost te zijn van de nare transpiratielucht voor 7, of soms wel langer, zelfs bij sporten of zware inspanningen. U kunt baden, douchen of zwemmen na het aanbrengen van de Causaal Deodorant, zonder dat het zijn activiteit verliest. Causaal Deodorant laat daarnaast ook geen verkleuringen of nare geurtjes achter in uw kleding. Causaal Deodorant is zuinig in gebruik: een pot (20 ml) is genoeg voor 6 maand. En ook tegen voetengeur werkt Causaal Deodorant uitstekend!
    Gebruiksaanwijzing
    Causaal Deodorant is eenvoudig in gebruik. U stopt simpelweg met het gebruik van uw “oude” deodorant 24 uur voordat u Causaal Deodorant voor het eerst aanbrengt. In het begin dient u Causaal Deodorant wellicht iets vaker aan te brengen, om zodoende een bepaald “beschermingsniveau” tegen de lichaamsgeur op te bouwen, waarbij eerst een overmaat aan hardnekkige microben uitgeschakeld moet worden. Was en droog altijd eerst de plaatsen waar u Causaal Deodorant wilt aanbrengen (bijv. oksels en voeten). Breng daarna met uw vingertop of spatel een kleine hoeveelheid – ter grootte van een rijstkorrel – aan op de huid (evt. het haar) van de oksel. Hierbij dient u de crème niet in te smeren, licht aanbrengen is voldoende, zo blijven de poriën open. Voor gebruik bij voeten: brengt u slechts een klein likje aan tussen de tenen, onder de teenholte en in de voetholte. Gebruik geen andere deodorant of anti-transpirant wanneer u Causaal Deodorant gebuikt. Sluit het potje steeds direct na gebruik, anders loopt de activiteit van de deodorant mogelijkerwijs terug.

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Hoi Sandra,

      Bedankt voor je tip! Dit klinkt als het wonder middeltje tegen de zweetgeur veroorzaakt door microben! Daarbij klinkt het redelijk safe.
      De deodorant van Clinique werkt voor mij nu zo goed, dat nog even niet iets anders probeer :) Ik ga het in ieder geval wel aanschaffen! Zodra die van Clinique op is, ga ik deze zeker uitproberen^^

      • Sandra
        24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

        Hey nena! nou super dat je hem uit gaat proberen, tis echt heerlijk spul..

        En als het bevalt moeten jullie daar zeker een review over maken, ik denk dat voor veel mensen dit een uitkomst is.

        Medex is een goed merk!

  12. Manon Schoen
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    De deo van DKNY antipersperant is ook een topper.
    Je doet er erg lang mee.
    Het is wel te aan te raden als je een dagje vrij bent een gewone deo te gebruiken.

  13. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk artikel!
    Zelf gebruik ik om de paar dagen odorex extra dry en werkt voor mij prima!
    Tussendoor gebruik ik de deo roller hiervan, de spray werkt voor mij vreemd genoeg niet :(

  14. joanne
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk artikel! Ik ben ook altijd op zoek naar de perfecte deo. Deze ga ik eens proberen.

  15. Kim
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Hmm er zit aluminium in, dat vermijd ik altijd dus dit wordt hem niet voor mij :(

    • suri
      25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

      ja ik heb precies hetzelfde probleem ik denk dat ik liever vaker kleren weg moet gooien ( en nieuwe moet kopen:D) dan dat ik misschien meer kans heb op borstkanker

  16. Jonna
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk artikel!

    Een tip voor deodorant die witte strepen achterlaat op kleding: Als de deodorant opgedroogd is even met een handdoek eroverheen wrijven. Het poederige is dan weg in je handdoek en komt niet in je kleding.

    Ik gebruik zelf altijd bodylotion. Ik merk dat dit ook wel eens witte vlekken achterlaat op kleding. Dus geef niet direct de deo de schuld.

  17. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik herken me erg in deze zoektocht. Ik heb hier ook last van. De lotion van Odorex is ook niet zo sterk en dat moet intrekken. Ik heb zelf dan ook de depper. Die werkt veel beter en is wel aggresief inderdaad, maar je mag dit ook niet elke dag gebruiken. Ik gebruik deze alleen in de zomer. In de winter kan ik het af met gewone Rexona en dan nog een deo met parfum.

    Ik draag shirtjes/ truien/ jurkjes maar 1x en dan gaat het in de was. De oplossing voor die nare geur na het strijken? NIET strijken. Door de warmte worden de geurtjes weer geactiveerd.

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Niet strijken is ook een oplossing ja ;) Helaas wordt het hoe dan ook warm onder je oksels tijdens het dragen. En dan zal de geur die al in het shirt zat alsnog weer vrijkomen..

  18. Pascalle
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Wat een leuke test.
    Echt super handig zelf gebruik ik die lotion van odorex en het werkt wel, maar soms moet je hem iets vaker gebruiken dan 2 à 3 keer per week. Je zei dat je last had van gevoeligheid maar er zijn van de odorex extra dry ook nog andere varianten ook 1 voor gevoelige huid volgens mij is dat de créme. Misschien is die beter??
    Ik denk dat ik de deo van Clinique ook maar is ga proberen!!!

  19. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuke post! Ik vind zelf de Therme anti-transpirant behandelspray ook super werken, dat vind ik echt een aanrader.

    • sarah
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Mee eens! Zit nu al aan mijn derde flesje, alhoewel je er ontzettend lang mee doet. Wanneer ik dit ‘s avonds gebruik, hoef ik daarna zo’n 3 dagen niks meer te gebruiken, ideaal!

  20. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Dit is nog eens een goede test haha !
    Ik zweet amper onder mijn oksels, maar altijd op mijn rug :S
    Wat zonde dat je je kledingstukken weggooide! Ik heb ook nog nooit gehad dat een kledingstuk na het wassen nog zo’n geurtje eraan had, dus heb geen tip daarvoor. Maar nu heb je gelukkig de ideale deo gevonden, denk dat je heel veel mensen blij maakt met deze tip!
    Misschien dat ik deze een keer aanschaf in de zomer. Ik gebruik altijd een deo roller van Niveau, double effect ofzo, vind hem wel fijn.

  21. Tamara
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    De tip om muffe en nare geurtjes uit je kleding ( en uit de wasmachine) te krijgen is inderdaad schoonmaak azijn te gebruiken ipv wasverzachter. Azijn stinkt heel erg en ik was bang dat mijn was er ook naar zou ruiken. Maar nee. Wassen zonder wasverzachter maar met azijn ( veeel goedkoper) en je was ruikt super fris. Zonde om je kleding weg te gooien! Probeer het maar eens, je wilt nooit meer anders!

    • jessica
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Ik moet dit ook maar eens gaan proberen, want ik heb hetzelfde probleem. Hoeveel schoonmaakazijn gebruik je? Zelfde hoeveelheid als je normaal gesproken wasverzachter gebruikt?

      • Tamara
        24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

        Ja hoor gewoon een flinke scheut in het wasverzachter vakje. Je was komt er nog nooit zo lekker fris ruikend uit!

      • Ruth
        24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

        Ik gebruik altijd witte natuurazijn in het wasverzachterbakje. Je gebruikt niet snel teveel en anders even naspoelen. Het werkt ook als natuurlijke wasverzachter, tegen kalk en tegen (zweet)luchtjes. Ideaal :) Ik heb nog nooit schoonmaakazijn gebruikt, is dat hetzelfde of agressiever? Succes :)

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Bedankt! Je hebt me overtuigd :) Ik ga het dit weekend gelijk proberen! Ik houd jullie op de hoogte..

      • A
        24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

        wat ook heel erg goed helpt bij mij is om op het kruisje bij je oksel, bij je shirt weet je wel, daar gewoon wat douchegel, shampoo of afwasmiddel te doen voor je het wast. de geur is er op die plek meteen uit omdat er dus extra zeep op zit! en ook meteen zweterige shirts wassen helpt ook, zodat de geur er niet in kan nestelen

  22. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik gebruikte altijd Odorex. Maar sinds de laatste keer werd een klier in mijn oksel best voelbaar en zichtbaar. Na twee weken was dit weer weg.

    Ik heb het idee dat Odorex ook best slecht is voor je gezondheid.

    Van Clinique heb ik inderdaad al eens gehoord, dat het een goede deo moet zijn. 16,95 is wel wat aan de dure kant. Hoe lang doe je er eigenlijk mee??

    • Serena
      Auteur
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      nou er zit 75 ml in, dat is best veel en ik denk dubbel zo lang als met de meeste rollers. Je hoeft het ook alleen ‘s ochtends aan te brengene en dan ben je de hele dag zweetvrij!

  23. Wies
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Als je snel zweet als je beweegt bijvoorbeeld in de sportschool dan betekent dat je beter getraind bent dan iemand anders die niet zweet.. De warmte afvoer komt bij een getrainder persoon namelijk sneller op gang!

  24. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    De deo van Clinique heb ik al gehad maar was er niet zo gek van. Ik vond hem nogal sticky voelen bij het aanbrengen. Maar maybe that’s just me :p

    • Serena
      Auteur
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Had je de roller of stick? Misschien dat de stick beter is voor jou dan. Minder sticky.

  25. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Heel handig artikel!!

  26. shiedje
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    thnx Nena je artikel heeft mij zeker gemotiveerd om het product aan te schaffen. Ik gebruik nu namelijk de deo van Rexona, nu vind ik de deo niet meer zo goed werken. Ik ga deze zeker uitproberen.

  27. Mau
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik zou ook wel tips willen weten voor hoe je die lucht uit shirtjes krijgt! Als ik bijv een sport shirt was en het ophang om te drogen, dan stinkt het echt ontiegelijk! Ik gooi ook wel eens wat weg, maar als ik daar consequent in zou zijn, kan ik elke 2 maanden een nieuw sport shirt halen…

    • Serena
      Auteur
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Volgens mij heeft men het over wassen met azijn om die zweetlucht eruit te krijgen…

      • Sanne
        24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

        Glansspoelmiddel op de zweetplekken smeren voor je het shirt in de was doet werkt ook goed. dat verminderd de zweetgeur en vaak ook de verkleuring.

        De roller werkt wel beter dan de populaire spray, Sanex is ook een fijne maar na intensief sporten ruik je dan wel naar zweet. Ik ga zeker de roller van clinique proberen.

        Fijn artikel Nena.

      • 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

        Ik was regelmatig met azijn. (Azijn doe je erbij i.p.v. wasverzachter) en het ruikt inderdaad erg fris. Bij zwarte was en gekleurde was is azijn ook nog eens goed voor het kleurbehoud!

  28. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik wist niet dat Clinique ook deo’s in hun assortiment had. Klinkt in ieder geval veelbelovend zeg!

    Bij mij werken de meeste deo’s gelukkig wel, maar niet voor altijd. Na een poosje (ook al is het een nieuwe fles) word ik er immuun voor ofzo..

  29. Yana
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Klinkt veelbelovend! Ik gebruik elke ochtend een deo van Sanex, met een beetje oranje-achtige dop. Hij werkt voor mij erg goed, ik fiets elke ochtend 20 minuten naar school met een dikke jas aan en ik voel me bijna nooit plakkerig! Ik geloof dat deze deo rond de 2 euro is… wel iets meer budget dus haha.

  30. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    ik gebruik dus nooit deo, omdat ik, en dat durf ik in alle eerlijkheid te zeggen: nooit stink naar zweet. en met zweetgeur bedoel ik: zo’n hele vieze oude zweet geur. En wie niet gelooft maar zelf komen ruiken!

  31. knoopje
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Syneo5 werkte voor mij wel, maar ik heb nu een goedkoper alternatief dat volgens mij ook wel werkt.
    Het heet volgens mij Dr. Fix zweetspray (dat klink al aantrekkelijk) en werkt hetzelfde. Gekocht bij de DA in de Leidsestraat in Amsterdam! Is de helft goedkoper!

  32. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik moet altijd meerdere deo’s hebben staan omdat ze niet meer werken als ik te lang dezelfde achter elkaar gebruik.. Heul vreemd.

    • 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Dit heb ik ook! Heel vervelend. Ik had er nu een die echt goed zijn werk deed, maar na een maand is dat dus ook weer gedaan…

      • 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

        Waarschijnlijk komt dit doordat je huid en zweetkleiren aks het ware ‘wennen’ aan de deodorant.
        Je lichaam maakt meer stofjes aan om toch te kunnen zweten.
        Ikzelf heb hiervoor nog niet echt een goede oplossing voor gevonden, wel kan het helpen om bijvoorbeeld je deo niet elke dag maar om de dag te gebruiken (wissel af met een andere deo).
        Ook kan je beter katoenen kleding dragen, en wanneer je flinke zweetllekken hebt je oksels even droogdeppen met een washandje of desnoods wat wcpapier.
        Succes ermee!
        <3 niev.

    • Lotte
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Ik gebruik altijd verschillende deoderanten anders werkt het niet,, ik vind odorex erg fijn vooral de spray je moet gewoon even wachten tot dat die opgedroogd is dan heb je geen witte strepen,,
      Leuk artikel

  33. Stephanie
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Maar laat die deo dan ook geen witte strepen achter ??

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Nee gelukkig niet! Ik laat een deodorant wel altijd even goed drogen voordat ik me helemaal aankleed…

  34. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik vind zweten ook niet prettig, maar ik geloof niet dat zo’n middeltjes heel goed voor je zijn. We zweten niet voor niks denk ik :) Ik heb een tijdje Syneo5 gebruikt, maar kreeg hier een naar gevoel bij. Deed wel erg goed zijn werk, dus mocht het nodig zijn: I recommend!

  35. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Wat een leuk artikel, en erg leuk geschreven. Van de clinique kende ik nog niet ,maar het klinkt veel belovend :D

  36. Phylicia
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Monteel zit in Dubai voor stage. Het is hier natuurlijk lekker warm. Maar wat ze hier doen is naast hun deo ook hun oksel poederen met babypoeder.
    Zo blijven je oksel droog en ruiken ze niet.

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Bedankt voor je tip! Dat ga ik ook nog een keer proberen ;)

    • 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Klopt babypoeder neemt heel goed vocht op, gebruik het in de zomer ook nadat ik afgedroogd ben en daarover heen deo. Werkt goed

    • A
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Wel oppassen met babypoeder hoor, er zijn bepaalde links met kanker gelegd (ja, zoals met alles, maar toch, een beetje opletten kan geen kwaad) en als het babypoeder echte talk bevat zit er waarschijnlijk ook asbest in (van nature, niet toegevoegd) en asbest is echt heeeeel slecht & gevaarlijk.

  37. Suus
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik gebruik al jaren clinique deo, alleen dan de stick in ‘vaste’ vorm. Het is inderdaad een geweldige deo!

  38. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ga deze zeker een keertje proberen!

  39. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    De deo van Clinique klinkt erg goed ! ‘s zomers gebruik ik wel eens Odorex, maar verder altijd Rexona.

  40. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk en handig artikel! En ik vind het altijd leuk om te horen als mensen elkaar zo lang kennen en dan nog steeds (goede/beste) vriendinnen zijn! :D

  41. Shanna
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Oooo, dat plaatje! Haha! Getsie!

    Voor Clinique hebben ze heel vaak kortingen. Misschien ook maar eens kijken! :-)

    Ik gebruikt wel eens dat spul dat je moet deppen onder je oksel. BRANDEN! Niet normaal!

    Dankjewel voor je reviews!

  42. Lisanne
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Super leuk artikel! wat is die geweldige lipkleur die Nena op heeft op foto 1 als ik vragen mag?

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Dankje! Dat is de kleur: 827 Bewitched Coral van Max Factor.

  43. Tammelini
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Wat een leuk en handig artikel.
    Ik ben nogal een zweetkip en heb de favoriete deo nog niet ontdekt.
    N.a.v. dit artikel ga ik zeer zeker je favoriet uitproberen.
    Vooral de natte oksels deal ik mee en het kledingstuk wat komt in de kleur groen werkt niet samen met natte plekken.
    Thanks Nena en Serena

  44. Yvonne
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik gebruik de deodorant van dr Organic :)
    Werkt super voor mij :)

  45. Carlotte Teunissen
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Dat klinkt veelbelovend, ik wil hem eigenlijk ook wel proberen! De prijs vind ik alleen wel een beetje een drempel, nog even nadenken dus!

  46. patricia25
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    ik gebruik de rexona extra dry depper.
    die moet je ‘s avonds aanbrengen en eerst goed laten drogen voordat je een shirtje aandoet..ik heb meerdere mensen dit aanbevolen en iedereen is enthousiast! en niet geheel onbelangrijk kurkdroog! niet na het scheren aanbrengen ook want dat brand maar dat is met andere deo ook zo ;-) zal die van clinique ook eens testen!
    ik heb ook last van natte plekken in shirts maar niet echt last van overmatige zweetgeur ofzo ;-)

  47. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    O, die ziet er wel heel fijn uit! Misschien moet ik die maar een keer aanschaffen, haha.

  48. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Ik gebruik Deoleen en die werkt voor mij perfect!

  49. Nija
    24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk en handig artikel Nena! Alleen waar kan je deze clinique deo (met 20% korting) kopen ? dat zou ook wel fijn zijn om te weten:)

    • Nena
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Ik heb het er even bij gezet :) Ik kocht hem bij een parfumerie in Houten, maar hij is vast bij elke parfumerie en luxe drogisterij te verkrijgen.

  50. 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

    Leuk artikel! Ik ben ook heel lang op zoek geweest naar de perfecte deo, omdat ik ook weleens zweetplekjes onder mijn oksels had. Niet echt charmant natuurlijk. Inmiddels heb ik de (voor mij) perfecte deo gevonden: Nivea Dry Comfort – in stick vorm. GE-WEL-DIG. Als ik dit ‘s ochtends op doe, ben ik de hele dag zweetvrij.

    • Suus
      24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      dit is ook mijn favoriet, dry-sticks werken zowieso beter vind ik zelf

    • 24 november 2011 / donderdag, 24 november 2011

      Dry Comfort van Nivea is inderdaad erg goed, maar ik vind de geur niet zo lekker jammergenoeg :(

    • 25 november 2011 / vrijdag, 25 november 2011

      Ja! Die heb ik ook en hij is echt super fijn, enige nadeel dat hij wel witte strepen geeft. Nu gebruik ik Lady Speed Stick die is ook heel goed en laat niet echt witte strepen achter. :)