(Re)view by Nena: Bourjois Gloss effet 3D Max 8h

Ik ben (in tegenstelling tot mijn vriend, ghehe) een groot fan van lipgloss. Het staat niet zo 'opgemaakt' als lippenstift, het maakt je lippen iets voller en het geeft je lippen een mooie glans. Het nadeel van lipgloss is dat het vaak erg plakt en lang niet zo goed blijft zitten als lippenstift. Vaak overleeft het niet eens een maaltijd en als je een slok van je drankje neemt, dan laat je de helft achter op je glas!

Toen ik bij Serena de nieuwe Gloss Effet 3D max 8H zag liggen stond ik te popelen om deze voor jullie te reviewen! Wow wat lijken ze gepigmenteerd en wat een belofte: “Max 8H”! Zouden deze mooie glosjes wel beter blijven zitten?

Dit is wat Bourjois -Paris- zegt over deze nieuwe lijn:
Een “hoogbegaafde” lipgloss dankzij een formule met dubbele werking, verrijkt met granaatappel-extract voor:

1. Ultra-lange houdbaarheid van kleur en glans.
2. Extra verzorging, dankzij de fruitzuren en hun gladmakende en regenererende eigenschappen, aanwezig in het granaatappel-extract, zien je lippen er mooier uit.

“Een romige, niet plakkende formule die zich gemakkelijk laat aanbrengen gecombineerd met een vernieuwde applicator.”

Dat belooft veel goeds! Ik ben benieuwd!

Allereerst het assortiment. Er zijn 8 fruitige kleuren:

11. Beige mellow, beige rosé
12. Brun delight, roodbruin
13. Orange fruity, zuurtjesoranje
14. Rose watery, fris roze
15. Rose yummy, framboos roze
16. Prune exquisite, intens roze/pruim
17. Grenade juicy, granaatappel rood
18. Rouge sunny, helderrood

En dit zijn de bijgehorende swatches:

Voordat ik laat zien hoe de gloss er op mijn lippen uitziet, eerst even een foto waar ik niets op heb:

En nu mèt gloss:

Deze 4 kleuren vind ik het meest 'sheer' van de nieuwe lijn. Zelfs nummer 12. Brun Delight vind ik niet mooi gepigmenteerd. Je ziet ook duidelijk dat de kleur erg in de lijntjes trekt, nou vind ik Brun Delight toch al de minst mooie van het stel, maar het is toch zonde. Bij de andere 3 kleuren valt dit minder op, omdat het hele subtiele kleurtjes zijn.

Over deze 4 kleuren ben ik beter te spreken! Waar ik altijd vooral op koraal kleurtjes val en lichte tinten ben ik er nu toch van overtuigd dat deze kleuren mij het beste staan! Lekkere frisse zomerse kleurtjes die je lippen echt laten knallen! En wauw, wat is Nr. 17 Grenade juicy mooi! Deze is veruit het best gepigmenteerd, ook smeert hij het mooist uit op m'n lippen! De kleur zit iets in de lijntjes, maar dan moet je er met een vergrootglas bovenop zitten wil je dat zien 😉

Ik ben erg goed te spreken over de vernieuwde applicator, deze ziet er zo uit (Nr. 17):

Het is ook echt een “fijn omhuld, soepel en ergonomisch spateltje voor een perfecte en snelle make-up.” Hij is precies groot genoeg en lekker zacht. Bij een kwastje heb je soms dat de haartjes helemaal wijd gaat staan, daar heb je bij deze applicator geen last van. Stukken beter!

Om dan even terug te komen op de 'beloftes' van Bourjois. Hmmm… Ultra lang houdbaar van kleur en glans en dat maximaal 8 uur?! Nou, nee. Of nou, misschien als je 8 uur lang niets eet en met je lipjes getuit zit, want anders ligt hij er vrij snel af. Ondanks dat er staat dat de formule niet plakt, vind ik dat hij dat wel doet. Maar ik vind dat geen nadeel. Ik heb dan juist het idee dat hij beter blijft zitten. En hoort een lipgloss niet een beetje te plakken?

Dat je lippen er door het gebruik van de lipgloss verzorgder uitzien vind ik dan weer wel het geval. Het droogt je lippen niet uit en ook als het er al een beetje vanaf is zijn je lippen nog zacht. Nog een belangrijk punt vind ik de geur. Deze is wel aanwezig, maar lekker fruitig en niet te sterk. Daar ben ik dus wel positief over, want een hele sterke (vanille) geur aan een lipproduct vind ik helemaal niets. Al met al ben ik aardig positief over de Gloss. Er zitten zeker een paar kleurtjes bij die ik opnieuw zou kopen!

De vernieuwde Gloss Effet 3D max 8H van Bourjois is verkrijgbaar vanaf juli 2012 bij parfumerieën en (zelfstandige) drogisterijen. Ze liggen dus sinds deze maand in de schappen! De Gloss kost €11,99 per stuk.

Tot slot nog een collage van full face foto's met alle 8 de kleuren Gloss Effet 3D max 8H:

Ik vind ze niet allemaal even mooi staan, maar ik ben vooral benieuwd welk(e) kleur(en) jullie mij vinden staan? En welke kleur zouden jullie zelf aanschaffen?

Liefs Nena

http://Fine-wood-working.com/

Volg je mij al op Twitter?

jfdghjhthit45

Volg:

131 Reacties

 1. Samantha
  21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

  Even mijn mening bijstellen over 11: Je oogt ook een stuk frisser in je gezicht, dus nummer 11 is de ideale lipgloss als je heavy oogmake up gebruikt.
  Een goede basis kleur dus.

 2. Samantha
  21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

  Nummer 13&17 staan het mooist, omdat het je gezicht veel warmer en ook vrouwelijker maakt. Je hebt veel warme kleuren in je gezicht, en deze kleuren vullen dat prachtig aan.
  Door nummer 14 oog je bleker, door 12 ouder en ik vind nummer 11 wel bij je staan, maar ik vind het saai.

  Leuke review! Ik heb zelf de lipgloss nummer 14, maar ik ben zelf koeler qua kleur dan warm 🙂

 3. Soraya
  11 juli 2012 / woensdag, 11 juli 2012

  13&14 vind ik mooi bij je 🙂

 4. Anne
  11 juli 2012 / woensdag, 11 juli 2012

  14 en 18 vind ik je heel mooi staan 🙂

 5. Jana
  9 juli 2012 / maandag, 9 juli 2012

  13 en 15 vind ik het mooiste bij jou 🙂

 6. Nanja
  8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  Nr 16

 7. 8 juli 2012 / zondag, 8 juli 2012

  NUmmer 11 voor de naturel looks en 17 voor de wat heftigere looks.

 8. Anita
  7 juli 2012 / zaterdag, 7 juli 2012

  Nummer 13 is mijn favoriet.
  En deze vind ik dan ook het beste bij je staan.

 9. 6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  Wauw, wat een super mooie glossjes! Ik zou zeker weten voor nummer 17 gaan, die is lekker heftig! Er is er geen van die ik je niet goed vind staan, maar ik vind nummer 18 wel heel mooi bij je!
  x

 10. larissa
  6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  Deze review is heel duidelijk en leuk om te lezen! 🙂
  Zitten ook echt mooie kleurtjes tussen.

 11. 6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  Hele mooie kleurtjes!

 12. 6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  Ik vind ze eigenlijk allemaal leuk staan bij je, maar 11 en 12 het minst! Zelf zou ik denk ik voor 16 en 18 gaan, en misschien zelfs voor 17 als ik in een wilde bui ben haha. Mooie, duidelijke swatches!

 13. Sofie
  6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  nummer 13 staat je het mooist, vind ik.

 14. Charissa
  6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  Hele mooie kleurtjes en een geweldige review, Ik vindt de kleurtjes 12, 14 en 15 heel erg mooi bij je staan!

 15. 6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  Ik vind kleur 15 echt mooi!

 16. Leandra
  6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  ik vind zelf nummer 11 je erg goed staan!
  ik denk zelf dat lichte kleuren jou ook iets mooier staan dan de donkere kleuren
  xx

 17. Annika
  6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  nr 15 staat je erg goed, vind ik! zelf zou ik denk ik voor nr 18 gaan 🙂

 18. 5 juli 2012 / donderdag, 5 juli 2012

  13 vind ik echt mooi 🙂 ik hou wel van die koraal kleurtjes..

  ik vind #12 en #17 het minst mooi bij je. Maar alles staat jou wel vind ik.
  Goede review! thanks

 19. 5 juli 2012 / donderdag, 5 juli 2012

  Nummer 13!