(Re)view by Nena: M.A.C mascara’s

Goedemorgen! De make-up van M.A.C. Cosmetics is erg populair, maar eigenlijk hoor je nooit iemand over hun mascara’s. Ik heb serieus nog nooit iemand horen zeggen dat een mascara van M.A.C. hun favoriete mascara is. Zelf ben ik erg te spreken over de make-up van M.A.C. (hun concealers zijn bij mij favoriet en ook ben ik tevreden over hun blush, brushes en oogschaduwen), maar hun mascara? Nee, geen ervaring mee. Hoog tijd dus voor een review!

Ik heb de afgelopen weken maar liefst 7 verschillende M.A.C. mascara’s getest:

  1. False Lashes extreme black mascara volume & courbe noir intense – €22 (8gr)
  2. Zoom lash Mascara volume instantané – €17 (8gr)
  3. Opulash mascara volume – €17 (11gr)
  4. Studio Fix Boldblack Lash longueur et Définition – €17 (7gr)
  5. Opulash Optimum Black Mascara volume & courbe Noir intense – €17 (11gr)
  6. Zoom Fast Black Lash Mascara Volume Instantané – €17 (8gr)
  7. Studio Fix Lash Longueur et Définition – €17 (7gr)

Om een goede mening te kunnen geven over deze mascara’s heb ik ze allemaal tenminste een gehele (werk)dag + avond gedragen zonder andere make-up. Op deze manier kan ik jullie vertellen hoe je wimpers (of de onderkant van je ogen) er aan het einde van de dag uitzien. Sommige mascara’s heb ik vaker gebruikt, omdat ik er niet helemaal uit was (de vergelijking viel letterlijk in het water door een plotselinge regenbui) of omdat ik er juist erg enthousiast over was! Kijken jullie mee naar de resultaten?

1. M.A.C False Lashes extreme black mascara volume & courbe noir intense

Eerste indruk: Deze mascara heeft de mooiste huls van het stel. Mooi glanzend zwart met een aparte dop. Wat me tijdens het gebruik opvalt is dat ik hem erg vaak moet opbrengen, wil ik een goed resultaat kunnen behalen. In het begin lijkt hij voornamelijk lengte te geven, maar na 3 lagen krijg ik toch ook op een mooie manier volume. Je moet niet te lang doorgaan, want anders begin de mascara te klonteren.

Het borsteltje:

Ik vind dit persoonlijk geen fijn borsteltje omdat er weinig product van het borsteltje afkomt. Ook is het borsteltje zo compact dat het mijn wimpers maar moeilijk separeert. Je moet dan ook vaak in de huls dopen om nog wat extra mascara aan te kunnen brengen voor een volumineus resultaat.

Resultaat:

Eigenlijk best een mooi resultaat! Als je hem wat minder vaak aanbrengt dan is de mascara erg subtiel. Hij verlengt mijn wimpers op een goede manier, niet te erg (dat de uiteinden raar gaan buigen) en zonder klontjes. Ik ben best tevreden over deze mascara.

Einde van de dag + conclusie: Aan het einde van de dag blijft de mascara goed zitten. Zelfs zo goed, dat ik er bij het verwijderen van mijn make-up veel moeite voor moet doen om alles van mijn wimpers af te krijgen. Een voordeel is dat ik aan het einde van de dag geen zwarte vegen onder mijn ogen heb, hij blijft dus goed op zijn plaats en verzwaart mijn wimpers niet. Het ziet er nog net zo uit als ‘s ochtends. Ik vind het een redelijk goede mascara, maar vrij duur voor 8 gram en het resultaat is niet overweldigend. Prijs €22,00 / inhoud 8 gram.

2. M.A.C Zoom lash Mascara volume instantané

Eerste Indruk: Er blijft vrij veel mascara aan het borsteltje zitten, waardoor ik bang bij dat hij zal klonteren, maar dat valt mee. Hoewel de naam anders doet geloven krijg ik er helaas weinig extra volume van. Ik krijg ook nauwelijks langere wimpers door de mascara. Deze mascara zorgt voor een heel subtiel effect en omdat ik op zoek ben naar een mascara die zorgt voor volle, langere, gekrulde en opvallende wimpers valt deze mascara me wat tegen.

Het borsteltje:

Ik vind dit een iets fijner borsteltje dan het borsteltje van de eerste mascara. Hij is vrij klein en wordt aan het uiteinde steeds smaller. Je komt hierdoor gemakkelijk bij je binnenste wimper haartjes, erg prettig.

Resultaat:

Tsja, ik ben niet heel erg onder de indruk van deze mascara, het doet niet echt veel voor me. Als je van heel subtiel houdt is het een prima mascara, maar voor mij… nee deze mascara is niet geschikt voor mijn wimpers.

Einde van de dag + conclusie: Aan het einde van de dag zit de mascara nog steeds netjes op zijn plaats. Geen zwarte vegen onder mijn ogen. Deze mascara is vrij gemakkelijk te verwijderen van mijn wimpers. Prijs €17,00 / inhoud 8 gram.

3. M.A.C Opulash mascara volume

Eerste indruk: Hier had ik wel betere verwachtingen van, want er staat op dat het een volume mascara is en hij oogt lekker groots. Helaas, dit is wat mij betreft de minste van het stel. Ik krijg hier geen volume en lengte van. Deze mascara separeert mijn wimpers het meest, maar droogt zo snel op dat wanneer je een nieuw laagje wil aanbrengen je wimpers alweer hard geworden zijn. Wel weer handig voor een natural of no-make-up look, maar ik vind deze mascara persoonlijk te subtiel.

Het borsteltje:

De Opulash mascara’s hebben de grootste borsteltjes van het stel. Dat wekt de indruk dat je er onwijs intense volle wimpers door kan krijgen, maar helaas. Sommige mensen houden van zo’n flinke borstel, maar zo’n vol en dik borsteltje vind ik persoonlijk maar onhandig aanbrengen en te grof voor je (binnenste) wimperhaartjes.

Resultaat:

Einde van de dag + conclusie: Aan het einde van dag blijft deze mascara wederom goed zitten. Geen vlekken, vegen of verzwaarde wimpers. Wel gaan het uiteinde raar knikken. Dat kan je al een beetje zien aan de buitenkant van mijn wimpers. Ik denk dat het komt doordat hij zo snel droogt, terwijl je eigenlijk nog bezig bent… Nee, ik ben niet enthousiast. Het enige voordeel is de inhoud, die is dan wel weer 11 gram! Prijs €17,00 / inhoud 11 gram.

4. M.A.C Studio Fix Boldblack Lash longueur et Définition

Eerste indruk: Hier had ik eigenlijk ook wel hoge verwachtingen van. Als er Bold en Black op staat moet het vast goed zijn, dacht ik. Ik verwachtte opvallende, donkere wimpers. Helaas merkte ik tijdens het aanbrengen al dat deze mascara niet goed ‘pakt’. Wederom een te subtiele mascara (naar mijn smaak).

Het borsteltje:

Die ziet er goed uit! Ik ben fan van siliconen/rubberen borsteltjes. Dit borsteltje komt echter niet goed tussen m’n wimpers, waardoor hij m’n wimpers alleen maar een beetje ‘aait’. Vandaar dus het subtiele resultaat. Je kunt het niet dik aanbrengen.

Resultaat: 

Zoals je kunt zien krijg ik er wel iets langere wimpers door. Hij klontert niet, maar geeft wel rare uiteinden. Als je de mascara net hebt aangebracht valt dit nog mee. Maar op de foto (die ik aan het einde van de dag heb gemaakt), zie je dat het erger is geworden.

Einde van de dag + conclusie: Deze mascara blijft de hele dag netjes op zijn plaats. Hij is ook wat lastig te verwijderen, maar na een beetje extra boenen wil het er toch wel goed afkomen. Wederom te subtiel voor wat ik in een mascara zoek. Kans op ‘hangende’ wimpers. Prijs €17,00 / Inhoud 7 gram.

5. M.A.C Opulash Optimum Black Mascara volume & courbe Noir intense

Eerste indruk: Aangezien de eerste Opulash een beetje tegenviel had ik ook hier geen hoge pet van op. De huls is dikker en bevat meer mascara in vergelijking met de eerste Opulash. De mascara brengt helaas wat lastig aan doordat er niet veel mascara van het borsteltje afkomt.

Het borsteltje:

Het is dan misschien een groot en dik borsteltje, maar daardoor juist wat onhandig, vind ik. Er komt weinig product van af wat zorgt voor een te subtiel resultaat. Na zoveel keer aanbrengen doet deze mascara niet zo veel voor mijn wimpers.

Resultaat: 

Ik krijg mijn wimpers gewoon niet goed in model met deze mascara! Ook deze Opulash mascara droogt (te) snel op tijdens het aanbrengen. Ik krijg weinig extra lengte of volume.

Einde van de dag + conclusie: Zoals inmiddels verwacht blijft ook deze mascara de hele dag goed zitten! M’n wimpers worden wel echt keihard door deze mascara. Ik vind dat persoonlijk niet zo prettig, want dan ben ik bang dat ze sneller afbreken of in een rare hoek gaan staan. Mijn voorkeur gaat uit naar mascara’s die m’n wimpers nog een beetje flexibel houden. Prijs €17,00 / inhoud 11 gram.

6. M.A.C Zoom Fast Black Lash Mascara Volume Instantané

Eerste indruk: Er komt er verrassend veel product mee op het borsteltje. Eindelijk eens een mascara die m’n verwachtingen overtreft! Er zit namelijk niet alleen veel product op het borsteltje, er komt ook genoeg op je wimpers terecht. Deze mascara geeft volume en lengte! Hèhè, hier ben ik erg enthousiast over!

Het borsteltje:

De mascara heeft een vrij klein borsteltje dat steeds smaller wordt. Hierdoor kan je hem prettig aanbrengen in de binnenste ooghoek. Er komt dus veel product van het borsteltje af, waardoor je hem niet zo vaak langs je wimpers hoeft te halen en ik ook niet vaak op nieuw in de huls hoeft te dopen. Hij verdeelt goed en klontert niet.

Resultaat: 

Einde van de dag: Tsja, ik ben nog steeds positief! Geen rare gebogen of verzwaarde wimpers. Geen vlekken onder mijn ogen. En hij is bovendien prima van mijn wimpers af te krijgen! Dit is er wel eentje die ik zou kunnen kopen. Hij zou nog iets meer volume mogen geven. Prijs €17,00 / inhoud 8 gram

7. M.A.C Studio Fix Lash Longueur et Définition

Eerste indruk: Hey, deze lijkt wel erg veel op mijn favoriete mascara van Max Factor (die er overigens helaas uitgaat! WHY!?). Deze mascara heeft een rubberen borsteltje waar voldoende mascara op achterblijft en afgeeft op de wimpers. Hij brengt prettig aan en geeft al snel volume én lengte!

Het borsteltje:

De mascara heeft een rubberen/siliconen borsteltje van gemiddeld formaat. Hij separeert mijn wimpers goed en verdeelt erg goed over m’n wimpers. Hij komt ook goed tussen m’n wimpers, vandaar dat ik er ook volume door krijg.

Resultaat: 

Einde van de dag: Dit is m’n favoriet van de 7! Eigenlijk goed te vergelijken met die van Max Factor, zelfs de prijs is hetzelfde! Als ik echt nergens meer m’n mascara van Max Factor kan krijgen (hij is nu namelijk overal voor de helft van de prijs maar straks is hij echt uit het assortiment), dan stap ik over op deze! Hij blijft goed zitten en geeft niet af onder mijn ogen. Ook is hij redelijk goed van mijn wimpers af te krijgen. Prijs €17,00 / Inhoud 7 gram.

Hieronder nog even een full face foto met alleen deze mascara op mijn ogen, omdat dit wat mij betreft de beste uit de test is:

Doordat ik elke dag eyeliner draag voelt het al vrij snel ‘kaal’ wanneer ik alleen mascara draag. Maar deze mascara geeft zoveel volume en lengte dat ik het eigenlijk ook wel mooi vind om niet anders dan mascara te dragen! Wat vinden jullie?

Je blijft hem trouwens nog steeds prima zien wanneer je een flinke eyeliner draagt. Ja, ik ben enthousiast!

Eindconclusie
Omdat de meeste mensen hoge eisen stellen aan een mascara snap ik eigenlijk wel waarom de M.A.C. mascara’s niet zo populair zijn, want de meeste mascara’s geven een heel subtiel (eigenlijk dus een te subtiel) resultaat. Niet zo heel bijzonder dus. Echter waren er ook M.A.C. mascara’s die een vergelijkbaar (misschien zelfs beter) resultaat gaven dan mijn huidige mascara en wat deze betreft vond ik de prijs/kwaliteit verhouding prima in orde. Over het algemeen is M.A.C wat duurder dan een gemiddeld drogisterij merk, maar wat de mascara’s betreft scheelt dit niet eens zo veel. Natuurlijk zijn niet elke set wimpers hetzelfde en heeft iedereen weer andere eisen en voorkeuren, maar van deze 7 mascara’s waren de M.A.C Zoom Fast Black Lash Mascara en de Studio Fix Lash Mascara mijn favorieten en absoluut hun geld waard.

M.A.C. Cosmetics is o.a. verkrijgbaar bij de Pro Store aan de Heiligeweg in Amsterdam en via diverse counters in parfumerie Douglas en de Bijenkorf. Alle verkooppunten vind je hier. M.A.C. is ook online te koop via de webshop van de Bijenkorf.

Hoe ervaren jullie de producten van M.A.C? En waren jullie al bekend met deze mascara’s? Wat vinden jullie van het resultaat?

Tot volgende week!

Nena

P.S. Volgen jullie mij al via Twitter en Instagram (@nenaburger)?

 

Volg:

84 Reacties

  1. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Woow, wat een geweldige review! De meeste zorgen echt voor goede volume!

  2. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Goede duidelijke review!

  3. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wauw wat een top review! Heerlijk duidelijk en je hebt echt mooie wimpers!

  4. Ann.
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Leuk artikel!
    Je wenkbrauwen zien er trouwens heel mooi uit!

  5. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Fijne review! De laatste mascara spreekt mij het meeste aan

  6. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Goede review! Ik vind het fijn als je in een keer kunt zien hoe de mascara’s eruit zien op je wimpers. Ik vind ze zelf allemaal niet heel bijzonder eigenlijk.

  7. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Bedankt voor de review! Erg handig! Wel zonde dat ze niet echt een wow mascara hebben.

  8. Seva
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Zonder eyeliner vind ik persoonlijk zelf het mooiste bij jou staan.
    Maar het is natuurlijk wat jezelf wilt.. ik zou voor alleen mascara gaan!

    xx

  9. Roxanne
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Goede, uitgebreide review. Ik ben zelf dol op mascara maar ben niet wild van die van MAC. Ik vind de meeste te duur voor de kwaliteit die je krijgt (zoals je zegt: te subtiel). Dan koop ik liever m’n all-time favourite (die helaas wel wat meer kost dan 17 euro maar ik vind hem ZO fijn): Chanel Inimitable Intense! Maar goed, dan investeer ik misschien liever wat meer in een mascara die ik echt geweldig vind!

    PS: “hij verzwaart mijn wimpers niet” schrijf je met een t. (Ik las op Twitter dat je het wel fijn vond als mensen een foutje verbeteren.)

    • Nena
      27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

      Die van Chanel ken ik nog niet. Daar ga ik ook eens naar kijken ;)
      Bedankt voor het verbeteren! Dat vind ik inderdaad fijn. Ik heb het gelijk even aangepast. Ik vind het slordig als er foutjes in een artikel staan.

      • Roxanne
        27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

        Ik ken alleen de Intense variant maar ik vind het echt een supergoede mascara. Volume en lengte en toch voldoende separatie! Perfect voor mij. Ben benieuwd of hij voor jou ook zo fijn zou zijn!

  10. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Ik zit er al een tijdje over na te denken om duurdere mascara’s te kopen, bij mij wordt het snel zwart onder mijn ogen

  11. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Heerlijk, zo veel mascara swatches. Je hebt van jezelf al supermooie wimpers, dat maakt het wel moeilijker omdat het resultaat altijd wel mooi is!

  12. renoeka
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Goed revieuw! Vind de eerste en de tweede er mooier uitzien dan de laatste. Heb je ze trouwens met of zonder een wimperkrultang aangebracht?

    • Nena
      27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

      Ik gebruik geen wimperkrultang. Ik merkte echt dat mijn wimpers hierdoor afbreken. Bovendien vind ik dat je het resultaat van de mascara het beste kunt laten zien door geen wimperkrultang te gebruiken. Een goede mascara krult ze als het goed is al een beetje vanzelf ;)

  13. Nora
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wat een goede review! maar… WELKE MASCARA VAN MAX FACTOR GAAT ERUIT? :(

    • Nora
      27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

      Oja, ik lees het al… zo jammer!

      • Nena
        27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

        Hahaha, yep de Xperience… :(

  14. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    NEE! gaat mijn favoriete mascara aller tijden uithet assortiment? jammer zeg… mischien moetik maar een nieuwe favoriet zoeken:(

  15. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wat een fijne & uitgebreide review zeg! Haha, hoop mascara’s, wauw. Ik heb eerlijk gezegd ook nooit wat gehoord/gelezen over de MAC mascara’s.. Niet eens dat ze slecht waren, of supergoed, je hoorde gewoon niks erover. Nena, welke mascara gaat eruit van Max Factor :(? Want de mascara’s van dat merk zijn ook mijn favoriet!

    • 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

      oh ik heb het al gelezen in de comments, je bedoeld de Xperience, wat jammer! Al vind ik de masterpiece nog net iets beter, dus het is geen ramp (voor mij dan hihi)

      • Nena
        27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

        Ja ik bedoelde de Xperience. Vind je de masterpiece nog beter? Die moet ik dan ook maar eens even gaan uitproberen ;)

  16. Saartje
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    leuk zo een uitgebereide review Nena! Ik vind vooral de eerste 3 heel erg op elkaar lijken. Wat zie je er mooi uit op de foto! Wat een prachtige lipstick/gloss heb je op! Welke is dit?

  17. Petra
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Ik vind dit echt een heel fijn review. Goed (veel!) vergelijkmateriaal, je zegt precies wat jij in een mascara zoekt en wat de mascara’s jou geven, met duidelijke foto’s. Hier word ik nou blij van, inhoudelijk goeie teksten! Niet om te zeggen dat de rest van de teksten slecht zijn maar de kwaliteit van deze site gaat echt vooruit (zeker vergeleken met andere beautyblogs) wat het ook mijn favo site maakt.
    Zeker zo doorgaan dus!

    • Nena
      27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

      Hoi Petra,
      Bedankt voor je reactie en al je complimenten :) Ik word er helemaal vrolijk van!
      Ik ga zeker zo door!

  18. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wauw wat een mooie & uitgebreidde review zeg!
    Ze zien er heel goed uit, maar toch zou ik niet zo snel een dure MAC mascara kopen ^^

  19. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wat een duidelijke review :D M.A.C Studio Fix Lash Longueur et Définition ziet er echt goed uit:D

  20. Annie
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Hele fijne review om te lezen! Je hoort inderdaad niet veel over MAC mascaras, hier zie je wel waarom. Het laatste resultaat vind ik het mooist bij je staan. Ik hou zelf ook van wat meer volume, vooral als ik uit ga, dus voor dat geld koop ik liever eentje die echt doet wat ik verwacht. Ik heb een hele tijd the falsies gebruikt van maybelline maar daar bleek ik allergisch voor te zijn, dus gebruik ik nu een van Clinique, maar ben er niet super tevreden mee. Even doorzoeken dus :)

  21. Jonna
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wat een fijne review! Duidelijke foto’s heb je gemaakt.

  22. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    ik vind ze bijna allemaal het zelfde. De laatste ziet er inderdaad als beste uit

  23. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Ik heb nog geen mascara gebruikt van MAC! Misschien maar eens doen dan..;)

    xo
    Ilse Danielle Martina
    Fashion&Beautyblogger

  24. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    De zoom fast black lash is ook één van mijn favorieten ! Echt vreemd dat er niet wat vaker wordt geschreven over de mac mascaras want ze zijn echt wel fijn.

  25. Evelien
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wat een supergoede review en inderdaad, je hoort nooit iemand over hun mascara’s. Die laatste ziet er inderdaad goed uit en ook nog een goede prijs! Top nena!

  26. Barbara
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Leuk en duidelijk artikel!
    MAC is trouwens ook te koop in de online shop van Douglas! :-)

  27. noortje
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Neeee gaat die mascara eruit?? Xperience bedoel je toch geloof ik, met de groene X erop? Dat is namelijk ook mijn favoriet… Jammer zeg. Maar de mac mascara nummertje 7 is dus een goede vervanging ervoor? Dan ga ik die ook eens proberen :)

  28. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Goede review zeg! Helaas vind ik een mac mascara net even wat te duur en ben ik ook tevreden met de goedkopere variant. :)

  29. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Super, zo’n uitgebreide review! Heel handig met het maken van een keuze.

  30. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Zelf nog nooit een mascara van MAC geprobeerd, maar uit het rijtje lijkt nummer 7 mij ook het mooist.

  31. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Erg handig, zo’n uitgebreide review met duidelijke foto’s :).
    Welke van Max Factor gat weg? Toch niet de masterpiece :o?

  32. Roxane
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    O jee, welke max factor is dat, die uit het assortiment gaat?

  33. Sara
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Jammer, valt tegen……

  34. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Heeft MAC mascara’s, wow dat wist ik niet. Heel goed uitgebreid review! The best for last, Ben het met je eens de laatste is echt de mooiste.

  35. Stéphanie
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Ik ben fan van MAC maar de mascara’s absoluut niet!! Toch probeer ik het vaak toch weer haha nu kan ik weer een nieuwe proberen, thanks… Ze hebben trouwens ook een eigen webshop http://www.maccosmetics.nl

  36. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Ikzelf gebruik de Oplulash en vind em echt heel mooi. Mijn vaste mascara is de Diorshow Extase, maar voor in mijn sporttas heb ik de Opulash en ik vind het elke keer weer een hele fijne mascara en hij doet zelfs niet heel erg onder voor de Dior. Wel vind ik de Opulash inderdaad een tikje te droog, maar voor dat geld, vind ik het echt gewoon prima.

    Wat jammer dat de Haute&Naughty mascara niet getest is. De MAC MUA vertelde mij namelijk dat deze mascara het grootste WOW-effect heeft. Wellicht dat ik die ook nog wel een keer probeer.

    Verder fijne review met mooie foto’s.

  37. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Zelf heb ik ook een mascara van mac maar echt heel bijzonder vind ik hem niet…

  38. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Door jou ben ik ook die van Max factor gaan gebruiken, hij is zo fijn. Jammer dat hij uit het assortiment gaat zeg, dan misschien ook maar overstappen op deze, alleen dan moet ik wel een stukje reizen.

    • Jolieke
      27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

      Welke van Max factor is dat dan?

      • Nena
        27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

        Xperience, met die groen X erop.

  39. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wow wat uitgebreid zeg! Ik vind je ook prachtig zonder eyeliner ja :)
    Ik denk dat ik niet gauw een mascara van mac zou kopen ivm de prijzen, maar mocht het toch zo zijn dan kijk ik weer even naar deze review!

  40. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wauw wat een goed artikel, echt duidelijk! Ik ben het helemaal met je eens nummer 7 geeft het mooiste resultaat. Dat al die mascara’s van één het zelfde merk zoveel verschillende resultaten kunnen geven!

  41. Jessica
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Ik vind ze ook wel op elkaar lijken moet ik zeggen.. Bij mezelf vind ik subtiele mascara erg mooi, dus voor mij is dit nogal een aanrader!

    Welke mascara van max bedoel jij btw?

  42. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Goede review, die laatste lijkt me fijn!

  43. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wauw, heel duidelijk en goed review! I like, haha. Ik zelf vind net als Myrthe de meeste wel tegenvallen, stiekem verwacht ik wel iets meer van MAC. Maar M.A.C Studio Fix Lash Longueur et Définition vind ik de mooiste, geeft een erg leuk resultaat! Ze zijn overigens wel duur, nah ik denk dat ik toch liever voor een budget versie ga. Ik krijg jammer genoeg niet echt een ‘blow away’- effect. :(

  44. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wauw, zeven mascara’s, that’s a lot! De eerste mascara ziet er goed uit, wat maakt hij jouw wimpers mooi! Nummer 6 ziet er ook goed uit. Nummer zeven ziet er heel mooi uit. Wat handig dat je alles op een rijtje zet, over MAC mascara’s lees je weinig.

  45. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Lekker uitgebreid met duidelijke foto’s en tekst, daar hou ik van. Die laatste ziet er inderdaad heel goed uit. Zelf heb ik de Haute & Naughty Lash mascara van MAC geprobeerd en die vond ik ook erg goed.

  46. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    M.A.C Studio Fix Lash Longueur et Définition vind ik persoonlijk ook het mooiste effect geven :D Leuk dat je ongeveer alle mascara’s hebt getest van MAC :D

  47. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wat een goede en duidelijke review!

    X

  48. 27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Goede uitgebreide review! Alles is lekker duidelijk (: Vind de meesten wel tegenvallen, alleen die laatste is wel weer super!

  49. Rosamina
    27 september 2012 / donderdag, 27 september 2012

    Wowie, bedankt voor deze uitgebreide review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *