Review: Burberry Body Tender, Acqua di Gioia eau fraiche en Trussardi Delicate Rose

In het voorjaar worden er altijd heerlijke, lichte parfums uitgebracht. Van die frisse, fruitige geuren waarvan je meteen wegdroomt naar dromerige tuinen, zonnige parken, paraderen langs de boulevard en verre stranden. Voor de mensen die gek zijn op fruity florals en aquaparfums is het voorjaar dan ook dé tijd om nieuwe parfums te besnuffelen en aan te schaffen. Ben je meer van de wat zwaardere, kruidige parfums dan is het najaar jouw periode om dit te doen.

Zelf ben ik dol op fruity florals, dus jullie kunnen je voorstellen dat de geuren die ik vandaag zal gaan reviewen helemaal mijn ding zijn. Van de drie parfums is er zelfs één een absoluut nieuwe favoriet.

lieflijke geuren_01 lieflijke geuren_09Acqua di Gioia eau fraiche van Giorgio Armani
Wij vrouwen kunnen ons vast nog wel de sexy reclame herinneren met de knappe Acqua di Gio-man (dat lichaam!). Ik kan me nog herinneren dat ik de advertentie ui een blad had gescheurd en in mijn agenda had geplakt (we praten nu over mijn middelbare schooltijd). Jaren later in 2010 kwam er ook een vrouwelijke variant van deze aquafrisse geur op de markt, genaamd Aqua di Gioia. Dit voorjaar is er een variant op deze geur uitgebracht, Acqua di Gioia eau fraiche genaamd. Het is een frissere, lichtere versie van het origineel. Meer aqua en zachtere bloemenakkoorden.

acqua di gioia eau fraiche

Met een zacht briesje, een verfrissende douche en groene bladeren in het achterhoofd is Acqua di Gioia eau fraiche ontwikkeld. Een heldere, sprankelende aquageur die opent met de geur van verfrissende grapefruit, Primofiore citroen en mandarijn. Friszuur, fruitig en lekker opwekkend. Al snel vervliegen de citrusnoten en komen er zachte, delicate bloemen bij. Ylang-Ylang (kamperfoelie), jasmijn thee en jasmijn water geven de geur een zachte bloemengeur, maar de thee maakt het iets frisser en zwakt het zoete van de bloemen iets af. De basis bestaat uit de geur van warm cederhout, sensueel muskus en bruine suiker. Het geeft het geheel net iets meer warmte en ‘gezelligheid’ wat het frisse en koele uitstekend in balans breng

acqua di gioia eau fraiche armaniAcqua di Gioia eau fraiche is voor de vrouw die houdt van frisse, lichte en zachte geuren. Niet mierzoet, maar lichtelijk zoet door de geur van bloeiende bloemen. Delicaat, transparant en sprankelend, als een perfecte dag op het strand.  Aqua di Gioia eau fraiche is een eau de toilette. Een flacon van 50ml kost €54. De geuren van Giorgio Armani zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, parfumerieën en luxe drogisterijen.

Body Tender van Burberry
In 2011 werd Burberry Body gelanceerd en sindsdien zijn er verschillende variaties op deze geur uitgebracht. Dit voorjaar is Burberry Body Tender op de markt gekomen, een frissere en delicatere versie van het origineel.

burberry body tenderBody Tender opent met fruitige noten van citroen, appel. perzik en absinth(!). Het is fruitig en fris, maar niet scherp zoals citrusgeuren soms kunnen zijn. Het hart bestaat uit tedere bloemengeuren, heel zacht en delicaat. Engelse roos, theebladeren en jasmijn maken de geur poederig zacht en vrouwelijk. De geur heeft naar mijn idee een hele ‘schone’ ondertoon, zoals verse was. Ook is de geur een beetje romig, door de cashmere-akkoorden, vanille, muskus en amber in de basis. Het geeft de geur meer diepte en warmte. Het is een zachte, poederige en schone geur, maar ondanks de zachte, delicate geurnoten is dit parfum toch goed aanwezig.

burberry body tender fragrance
Burberry Body Tender is een eau de toilette en verkrijgbaar in 35ml (€50), 60ml (€61) en 85ml (€76,25). De geuren van Burberry zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, parfumerieën en luxe drogisterijen.

Delicate Rose van Trussardi
Zoals altijd bewaar ik de beste voor het laatst, althans, Delicate Rose is echt mijn ding. Mijn absolute nieuwe favoriet! Ik ben dol op geuren met roos en muskus, dus het was wellicht een beetje voorspelbaar. Delicate Rose is een fruity floral. Het ruikt sprankelend, bruisend, maar tegelijkertijd ook zacht, clean en vrouwelijk. De basisnoten maken de geur onweerstaanbaar met warme, sensuele noten van diverse houtsoorten en muskus.

trussardi delicate rose perfumeDe meeste parfums worden onderverdeeld in fruity florals, dus om eerlijk te zijn lijken dit soort parfums vaak een beetje op elkaar. Delicate Rose heeft echter wat bijzondere topnoten, namelijk bamboe en de citrusvruchten yuzu en kumquat. Dit maakt de geur fris, sprankelend, zacht en puur. Het hart bestaat uit een goed waarneembare rozengeur, aangevuld met de knisperende frisheid van appels, zoete bloemengeuren van jasmijn en de lichte bloemengeuren van lotusbloem.

trussardi delicate rose fragranceWat de geur voor mij zo aantrekkelijk maakt is de combinatie van de bovenstaande geuren met de romige, sensuele basis. Ik ben dol op de combinatie van sandelhout en muskus, wat hier wordt gebruikt. Ook lichte houtsoorten en cederhout zijn van de partij, wat het parfum warm, uitnodigend en verleidelijk maakt.

trussardi delicate roseBij rozen denkt men al snel aan oubollige geuren, maar Trussardi Delicate Rose bewijst dat rozen ook prima passen in moderne parfums. Zeker in combinatie met sprankelende citrusvruchten en warme, sensuele basisnoten. Trussardi Delicate Rose is een eau de toilette en verkrijgbaar in 30ml (€39), 50ml (€56) en 100ml (€78). De geuren van Trussardi zijn verkrijgbaar bij de meeste warenhuizen, parfumerieën en luxe drogisterijen.

lieflijke geuren_08BURBERRY BODY TENDER OF ACQUA DI GIOIA EAU FRAICHE WINNEN?
Delicate Rose heb ik toegevoegd aan mijn eigen stash, maar Burberry Body Tender en Giorgio Armani Aqua di Gioia eau fraiche stel ik graag ter beschikking voor een winactie. Je maakt kans op één van de twee parfums door de Beautylab Facebook pagina te liken en hieronder een comment achter te laten waarin je laat weten dat je meedoet en welke geur jouw voorkeur heeft. Over 3 dagen zoek ik een winnende comment uit die het betreffende parfum krijgt thuisgestuurd (winnares wordt gecontacteerd via email en zal vermeld worden op de Beautylab Facebook pagina). Ik ben benieuwd naar welke van deze parfums jullie het meest benieuwd zijn.

Houd je van afwisseling door in het voorjaar ook graag lichtere, sprankelende parfums te dragen of houd jij je liever vast aan één signature geur?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

187 Reacties

 1. Colinde
  12 april 2013 / vrijdag, 12 april 2013

  Is er eigenlijk al een winnares bekend? Ik ben nieuwsgierig!

 2. Cecile
  10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

  Graag zou ik aqua di goia winnen 🙂

 3. Nabi
  9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  Als het nog gaat zou ik supergraag Giorgio Armani Aqua di Gioia eau fraiche winnen 😀

 4. Cynthia
  9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  Ik hoop dat ik nog kan meedoen. Ik zou nl. graag meedoen voor mijn moeder. Zij houdt heel erg van watergeuren, dus ik zou het geweldig vinden om haar te kunnen verassen. Ik denk dat zij de Aqua de Gioia eau fraiche heerlijk zou vinden.

 5. Eva
  9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  ik hoop dat ik niet te laat ben 😉 ik denk dat Aqua di Gioia wel bij mij past.

 6. Romy
  9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

  De Facebook-pagina van BeautyLab is natuurlijk al lang geliked he….. 😉
  Ik zou graag de Giorgio Armani Aqua di Gioia eau fraiche willen winnen. Mijn parfum stash kan wel weer eens bijgevuld worden en is een goede toevoeging naast mijn Kenzo Amor, Gucci Guilty en Cacharel Amor Amor. Je weet me te vinden, succes!!!

 7. 8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Serena, complimenten voor de prachtige en mooie foto’s. wauw.
  De flacons zijn ook erg mooi.
  De geuren lijken me heerlijk! ^^

 8. Linde
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Ik heb Aqua di Gioia al bijna opgemaakt, en deze lichtere versie ervan lijkt me heerlijk!!!

  groetjes, Linde

 9. Robin
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Ik like je FB pagina al eeuwen,
  Burberry Body Tender spreekt me erg aan!
  Ik hou van fruitgeuren, en gecombineerd met de andere ingrediënten lijkt dit me een erg bijzonder parfum. Bovendien is mijn Miss Dior aan zijn einde, snik, en ben ik dus wel toe aan een nieuw parfum!

 10. Marlous
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Super mooie foto’s, doe graag mee!
  Zou graag ACQUA DI GIOIA EAU FRAICHE willen winnen.

 11. danique de ridder
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Oeeee lekker! !!! Ik kan niet wachten tot het zomer wordt. In mijn droom loop ik al met korte broeken. Ik zou heel graag acqua di gioia eau fraiche willen proberen. Ik hou vaj grapefruit en citroen dus dat komt mooi uit.

 12. Annelise
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Fijne en duidelijke review! Jij kan geuren echt heel goed omschrijven, het is net of ze zo uit de computer komen en ik ze kan ruiken 😉 De foto’s die je maakt zijn ook prachtig. Ik houd zelf ook van fotografie, dus wilde ik weten wat voor een camera je gebruikt? Ik zou graag Burberry Body Tender willen winnen, die lijkt me (dankzij jouw omschrijving) heerlijk!

  • Serena
   Auteur
   8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

   hi Annelise, ik heb een Sony NEX-5, een compactcamera.

 13. Merel
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  ps. Wat een prachtige foto’s!!!

 14. Merel
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Oh, wat een fijne winactie en wat komt ‘ie op het goede moment :-)…want mijn favo luchtje is op en ik ben nogal el blutto. Mijn voorkeur gaat uit naar ACQUA DI GIOIA!!!

 15. Sharina van Geffen
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Ik doe graag mee voor Giorgio Armani Aqua di Gioia eau fraiche. Bij mijn nieuwe blonde look hoort natuurlijk een nieuw geurtje. Overigens denk ik dat mijn moeder graag meedeelt met het geurtje. (We pikken ALTIJD elkaars parfum, hihi)

 16. Lisa Beulenkamp
  8 april 2013 / maandag, 8 april 2013

  Wauw wat een geweldige parfums lijken me dit! Ik doe mee! Mijn voorkeur gaat uit naar Acqua di Gioia, lijkt me echt een heeerlijk parfum!:) Ik ga ook zeker eens snuffelen aan Trussardi Delicate Rose, lijkt me ook een heerlijk parfum. Net als jou ben ik ook gek op de combinatie van sandelhout/cederhout en muskus.

 17. Anita te Gussinklo
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Wat een leukeactie.
  Ik maak graag kans op het geurtje van Giorgio Armani.
  Die vind ik heerlijk.

 18. arlette
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Ik zou graag acqua di gioia winnen ik hou echt van geurtjes zoals die

 19. Wendy
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Ik doe heel graag mee, ben weer toe aan zomerse geurtjes!

  • Wendy
   7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

   Ik wil heel graag Aque die Gioia winnen trouwens:)

 20. Femke Soulhouse
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Ik ben ontzettend benieuwd naar het parfum van Acqua di Gioia!
  Zelf heb ik het luchtje nog nooit geroken maar ik hou ontzettend van frisse bloemige geurtjes! Dus weet ik zeker dat ik deze verrukkelijk zal vinden! 😀 Gezien ik door mijn geurtjes heen ben zou ik dolgraag een nieuw geurtje willen winnen! 😀
  Zo kan ik de lente een beetje in mijn huis halen! 😀

 21. samantha
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  jaaaaaaaa!! ik doe mee! Burberry body tender lijkt mij echt een ontzettende heerlijk geur!
  Die wil ik echt dragen deze lente!

  erg leuke review Serena. Parfum hoort bij de vrouw 😉

 22. Joyce
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Hmm ik zou heeeel graag de geur van Armani willen! Acqua di Gioia lijkt me heerlijk! Complimenten voor de SUPER mooie productfoto’s, ik vind ze zeker campagne-waardig!

 23. Linse
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Wat een mooie foto’s zeg! Lekker vrolijk en lenteachtig:) De geuren lijken me alle twee heerlijk, maar als ik moet kiezen zou ik graag de Body Tender van Burberry willen winnen. Ik ben heel benieuwd of de absinth goed te ruiken is:)

 24. karin
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Ik had al in de winkel gesnuffeld aan de Burberry body Tender…heerlijk zacht, echt een comfort geur voor elke dag.

 25. Yvette
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Die van Aqua di giogia lijkt me echt heeeeeerlijk! Je Facebook-pagina een poos terug al geliked, dus natuurlijk doe ik mee 😀

 26. 7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Die productfoto’s van je zijn zooooo mooi!! Echt supergoed gelukt Serena! 😀
  Kunnen ze je niet al inhuren voor reclame campagnes enzo? Haha! Goede review ook, klinken als lekkere geuren!

 27. Ann-Sophie
  7 april 2013 / zondag, 7 april 2013

  Ik doe mee 🙂 Ik denk dat de Burberry Body Tender het best bij mij zou passen.
  Mooie foto’s trouwens!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *