Recept: pretty tasty salad!

Sinds een kleine week ben ik bezig met detoxen en jonge jonge jonge, dat valt niet mee. Het is niet eens zo erg dat ik geen chips, koekjes en chocola kan eten, maar het boodschappen doen is echt vreselijk. Overal zitten wel toegevoegde suikers, kleur-, smaak- of geurstoffen in. Brood mag niet. Vlees mag niet. Dus wat doe je dan, met avondeten?

Ik herinnerde me dat Nena me had verteld over een salade die ze had gemaakt met courgetteschillen, rode ui, feta en sinaasappel. Dit idee had ze van tv kok Rudolf (wie kent hem niet?). En het fijne is dat deze salade gewoon te maken is met slechts 4 ingredienten, er prachtig uitziet, en daarnaast ook nog eens verrassend lekker en fris smaakt!


Ik besloot eenzelfde soort salade te maken, maar dan in elk geval de feta te vervangen door geitenkaas (de enige kaas die mag volgens het detox dieet). Om ‘goeie vetten’ binnen te krijgen voegde ik er ook nog een avocado aan toe en geroosterde pijnboompitjes voor de extra crunch.

Wat heb je nodig voor de Pretty Salad?

 • een courgette
 • een avocado
 • geitenkaas (helft is al genoeg)
 • rode ui (ook hier is de helft al genoeg)
 • mineola (of mandarijn, sinaasappel)
 • pijnboompitjes

De salade is ook echt binnen 5 minuten in elkaar geflanst, supereasy! Als eerste begin je met het schillen van de courgette. Vervolgens schil je er plakken dunne courgette af met een dunschiller en die doe je direct in een kom of op een bord.Vervolgens pel je de mineola en verdeel je de partjes over de courgette. Bewaar één partje voor op het laatst.Vervolgens pel en snijd je de rode ui in supersmalle ringen en verdeel je deze over de rest.


Ook de avocado snijd je in smalle plakjes en leg je over de rest heen.Ziet er echt al supermooi uit toch? We zijn bijna klaar. Pak een half stuk geitenkaas en kruimel deze over de salade:Ik moest mezelf echt bedwingen om niet te snoepen!

Als finishing touch rooster je wat pijnboompitjes en strooi je deze over de salade heen. Afmaken met wat gemalen zwarte peper. Het apart gehouden mineolapartje knijp je fijn, zodat het sap over de salade gedruppeld kan worden, bij wijze van dressing.

And there you have it! A fresh, pure, colourful salad. Prettyness!


En mocht je te veel hebben gemaakt, dan neem je het toch mee naar werk (school) als lunch?


Deze salade is niet alleen een genot voor het oog (groen, oranje, paars, wit), ook de smaak is geweldig! Je proeft fris, zuur, pittig (rode ui) en de geitenkaas maakt het lekker creamy terwijl de pijnboompitjes het lekker crunchy maken. En het is zo gepiept! Een salade gemaakt van pure ingrediënten én detoxverantwoord, wat wil je nog meer? 🙂

Eet smakelijk & happy cooking!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

96 Reacties

 1. Lisa
  31 maart 2019 / zondag, 31 maart 2019

  Jaren later en deze maak ik nog steeds wekelijks! <3

 2. Nabila
  26 maart 2013 / dinsdag, 26 maart 2013

  Yummie!

 3. 7 mei 2012 / maandag, 7 mei 2012

  Ik heb hem net gemaakt en het was echt heeeerlijk!! Wel een beetje aangepast: in repen komkommer ipv courgette, cashewnoten ipv pijnboompitten en ik heb rucola erdoorheen gedaan!

 4. 4 mei 2012 / vrijdag, 4 mei 2012

  Lijkt me ook al zo’n lekkere en gezonde salade!

 5. Michelle
  2 mei 2012 / woensdag, 2 mei 2012

  Mmmm vanavond gemaakt, en wat was hij lekker! Mijn zusje, die normaal helemaal niet van courgette en geitenkaas houd, zat er ook in te kanen haha. Zeker een volgende keer! 😀

 6. 26 april 2012 / donderdag, 26 april 2012

  Oh dit lijkt me echt heerlijk! Ben gek op alle ingredienten los van elkaar, dus de combinatie zal vast heerlijk zijn!

 7. hannah
  24 april 2012 / dinsdag, 24 april 2012

  Mijn moeder heeft vandaag alle ingrediënten gehaald en we hebben het net gegeten, super lekker! Ik ga het zeker vaker eten. thanks!

 8. Francien
  24 april 2012 / dinsdag, 24 april 2012

  Hoi Serena!
  Ik zou graag willen weten waar je dat mooie witte vierkante servies vandaan hebt! Ik ben daar al heel lang naar op zoek voor mijn uitzet 🙂 Liefs, Francien

 9. Renee
  24 april 2012 / dinsdag, 24 april 2012

  Ik heb nagemaakt, precies hetzelfde als jou…
  WHAAA SUUUUUPERLEKKER!!! en ook nog eens gezond!
  Dit ga ik wekelijks eten! (net zoals de spinazietortilla’s, die eet ik ook elke week :D)

 10. Marleen
  23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  Ik heb hem gemaakt, en hij was heerlijk! Het zoveelste recept van jou die ik vaker ga maken! Die ene met citroen en kip enzo eet ik ook nog regelmatig!

 11. Lauwchen
  23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  ziet er idd heerlijk uit! Heb (denk ik) nog nooit geitenkaas gegeten, maar het ziet er zo lekker uit!

 12. 23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  Oh my, dit ziet er very delicious uit! Krijg er helemaal trek van. 🙂 En wat een PRACHTIGE foto’s, mijn complimenten!

 13. 23 april 2012 / maandag, 23 april 2012

  Mmmh lekker! Deze sla ik op. Ik zou er spekjes bij willen bakken, maar dat mag niet zeker…? 😉

 14. mau
  22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  Lijkt me niet te vreten! Sorry, maar wat een combi..

 15. Myrte
  22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  Advocado is best duur dus ik zou die vervangen. Ziet er wel lekker uit!:D

 16. 22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  Ziet er goed uit, ben alleen benieuwd of ik het wel echt zou lusten, lijkt me zo’n aparte combinatie.

 17. JoycevdB
  22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  Dit ziet er heerlijk uit. Toevallig heb ik alle ingrediënten in huis en dit ga ik vanavond dan ook direct maken!

  Ook een compliment voor de foto’s die je erbij gemaakt heb. Heel erg mooi!

 18. 22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  Ben dol op salades, maar niet op rode ui.
  Avocado eet ik heel graag, supergezond, geitekaas is ook lekker samen met pijnboompitten.
  Alleen de citrusvrucht vind ik ook niet zo.
  Courgette heb ik nog nooit rauw gegeten. Goed idee.

 19. sofie
  22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  meer !!! maar dan eens x zonder advocado aub

 20. Bayla
  22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  De echte feta zou van geiten of schapenkaas moeten zijn, je ziet ze veel in turkse winkels, daar wordt het dan in blik verkocht. Goed houdbaar en erggg lekker. Enne mag jij nu wel honing hebben Dan?? ;]]

 21. Noor
  22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

  Lekkere salade!
  Het nadeel van salades meenemen naar je werk is alleen dat in heel veel lekkere salades ui zit (vind ik) en dat dat nogal stinkt… Is niet leuk voor mij kamergenoot 🙂

 22. 21 april 2012 / zaterdag, 21 april 2012

  Ziet er heerlijk uit. Ga ik ook eens proberen!

 23. Roos
  21 april 2012 / zaterdag, 21 april 2012

  Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met gezonde recepten, daarom zijn dit soort artikelen ideaal! Super

 24. 21 april 2012 / zaterdag, 21 april 2012

  Mooie foto’s en het ziet er echt heerlijk uit! Wat leuk die courgetteschillen, ziet er echt leuk uit!

  Wat knap ook dat je aan het detoxen bent. Ik weet niet of ik het zo lang zou kunnen volhouden zonder al het lekkers. Ben ook erg benieuwd of het goed resultaat oplevert.

  • Serena
   Auteur
   22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

   geloof me, ben ook héél benieuwd!

 25. 21 april 2012 / zaterdag, 21 april 2012

  Mooie foto’s! En nee, niet alleen omdat de salade mooi is; de belichting is mooi, het bord is mooi… De een na laatste foto kan bijna in een blad! 🙂

  • Serena
   Auteur
   22 april 2012 / zondag, 22 april 2012

   Ah thanks! Ik hoopte al op een complimentje 🙂 Vond de foto’s namelijk zelf ook wel “foodblog worthy”
   You make my day!

 26. 21 april 2012 / zaterdag, 21 april 2012

  Ohhh dat ziet er lekker uit zeg, en ook zo simpel! Deze ga ik ook een keer maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *