Quick tips!

Eens in de zoveel tijd plaats ik een aantal handige weetjes en tips op beauty- en fashiongebied. En dan niet het geijkte ‘strooi babypoeder over je vette haarwortels en gebruik je lipstick als blush’ geneuzel (dat hebben we toch allemaal ooit wel eens een keer in een magazine gelezen?), maar tips die iets minder voor de hand liggend zijn. Of nou ja, tips die mij in elk geval hebben verrast!  Hieronder een viertal tips die ik de laatste tijd ben tegengekomen op internet en die ik graag met jullie wil delen.

Ontdek je ‘goede’ kant
De meeste mensen hebben een ‘goede’ kant, ofwel de kant van je gezicht die er het meest gunstig uitziet. Mijn goede kant is links, ben ik sinds een tijdje achter. Hoe ik dat weet? Ik plaats zo ongeveer elke dag een foto van mijn eigen bakkes op internet, dus de vraag is eerder waarom ik er juist zo lang over heb gedaan om daar achter te komen, haha!

Mijn linker- en rechtergezichtshelft verschillen nogal waardoor het voor mij eigenlijk helemaal niet zo moeilijk was om te zien wat mijn goede kant is. Heb je hier wel moeite mee, dan heb ik een trucje voor je.

Bekijk je gezicht recht van voren in de spiegel. Als het goed is buigt je neus een klein beetje naar links of naar rechts. Dat is in elk geval bij de meeste mensen zo. Zoals je hierboven kunt zien buigt mijn neus iets naar mijn rechterkant (voor jullie links). De kant waar je neus naartoe buigt is in de meeste gevallen je ‘slechte’ kant, waardoor de andere kant dus automatisch je ‘goede’ kant wordt. Mijn neus buigt naar rechts, dus mijn goede kant is links.

Probeer het zelf maar eens uit. Klopt het trucje bij jou?

Het is handig om te weten wat je goede kant is, want deze gezichtshelft kun je in het vervolg naar de camera toedraaien mochten er foto’s gemaakt worden. Je word er in één klap een stuk fotogenieker door!

Workout met wegwerpbordjes
Je hebt ze vast nog wel ergens liggen van je laatste verjaardag of die picknick in het park, plastic of kartonnen wegwerpbordjes. En guess what? Dat is alles wat je nodig hebt voor deze te gekke workout! Ik vond dit filmpje online en moest het gewoon even delen. Dit kan gemakkelijk op laminaat en op vloerbedekking, als het maar een beetje glijdt. Fijn, want het is nu echt geen weer om buiten te hardlopen. En zelfs de sportschool is te ver. Met de auto. En dit kan lekker thuis en kost geen drol!

Ik ga het proberen! Who’s with me?

[do action=”ytr”][/do]

Nail swatches onder water
Deze tip is speciaal voor de nagellak- en beautybloggers onder ons. Het schijnt zo te zijn dat bepaalde nagellak, en dan met name die met een speciale finish zoals duochrome, chromaflair of holographic, mooier is om onder water te fotograferen. Onder water schijn je het beste die kleurshifts, glansjes en schitteringen te kunnen ‘pakken’ met je fototoestel. Ook neon nagellak is mooier en kleurechter onder water. Klinkt gek he?

Meer nagellakbloggers schijnen hun swatches zo te fotograferen. Ik had geen idee, tot ik het las op deze blog. Ik vind het zeker het proberen waard!

Onderstaande foto’s zijn onder water gemaakt, en zelfs met zonlicht vang je niet zoveel kleuren tegelijkertijd. De volgende keer dat ik weer nagellak ga swatchen probeer ik het uit!

Babypoeder voor volumineuze wimpers
Deze truc kwam ik tegen op Pinterest. In plaats van Essence volumizing lash powder (zie deze review) schijn je ook babytalkpoeder over een vers laagje mascara te kunnen aanbrengen. Nog een lik mascara erover en voila, volle wimpers to the max! Maar werkt dit nou echt?

Ja! Ik vind van wel.

Je moet wel oppassen voor klonten/spinnenpoten en dergelijke, maar als je het met mate doet, en naderhand ga je er nog even met een kammetje doorheen, dan krijg je hier inderdaad vollere wimpers aan. Om het spul niet in mijn ogen te laten stuiven gebruik ik een sponsapplicator (zijn die ondingen toch nog ergens goed voor) die ik stevig in de talkpoeder druk. Vervolgens ga ik er lichtjes mee langs mijn wimpers. Omdat de mascara nog nat is blijft het goed plakken. Dan snel een tweede laag en klaar is kees!

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad! Mocht je zelf nog een leuke en handige tip hebben, please share! Is er iets in de aanbieding? Heb je een goeie make-up truc ontdekt? Een geweldige app? Of een tip die ons geld bespaart? Zet maar neer die handel.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

127 Reacties

 1. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ja, die foto’s onderwater helpen echt. Heb ik ook een keer gedaan met een lakje. Deze zag er gewoon veel mooier uit onder water, en had toen ook meer een suede effect. Echt pretty.

  • 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Ben ik trouwens achter gekomen toen ik in bad lag. Hahaha.

 2. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ik heb altijd het idee dat mijn goede kant alleen de voorkant is… zodat ik mijn hoofd naar links of rechts buig wordt het plaatje minder!

 3. Iva
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  @ de talkpoeder: Ik poeder altijd eerst mijn gezicht af en breng daarna mascara aan, zodat er wat poeder in mijn wimpers blijft hangen. Dat merk ik ook altijd 🙂

 4. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een leuke tips! Handy!

 5. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Haha handig,, die laatste tip kende ik nog niet. Iedereen op naar de baby afdeling. hahaa

 6. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Jeutje wat lijkt mij dat wastig zeg, onderwater.

 7. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wauw wat een mooi resultaat als je die nagellak onder water fotografeerd!! Prachtig 🙂

 8. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Is het eigenlijk niet ‘schadelijk’ om dat babypoeder in je oog te krijgen?
  Het klinkt wel heel handig 😛

  En die nagellak swatches zijn tof zeg! Echt mooi!

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Je moet er natuurlijk ook voor zorgen dat het niet in je oog komt, maar zo wel, dan zal je wel gaan tranen! Goed is het niet, maar je zal er ook niet blind van worden.

 9. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wow, die nagellak is prachtig! Snel eens op die blog kijken. Goeie tips trouwens

 10. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Haha dat met die bordjes ziet er wel een beetje raar uit, maar als het werk….Oke!
  Ik vind mijn nagellak er ook altijd stukken beter uitzien in bad, dan kan ik niet stoppen met er naar te kijken. Nog nooit er aan gedacht om zo foto’s te maken!

 11. Ester
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  haha, wat een leuke tips!
  Ik kende ze allemaal nog niet, en vind de nagellak swatch tip het beste!
  Wat een goed idee zeg om je nagellak mooier uit te laten komen..

 12. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  De babypoeder ga ik eens proberen^^

 13. Mer
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ha, grappig! Dat van de nagellak en babypoeder heb ik nooit gehoord. Ga het zeker uitproberen, thanks voor de tips!

 14. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Die laatste ga ik zeker eens proberen!

 15. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Haha leuke tips zeg! 😀 Mijn goede kant is ook m’n linkerkant, dus probeer ik op foto’s altijd een beetje naar rechts te kijken.. Hoewel dat soms wel een beetje ijdel voelt 😛

 16. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een ontzettend handige en leuke tips! Vooral die van nagellak onder water fotograferen. n.n Die laatste tip met babypoeder ga ik alleen niet proberen, heb contactlenzen haha.

 17. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een briljant idee zeg, onder water fotograferen.

 18. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wist je dat bijna bij iedereen zijn linker helft z’n beste kant is? Daarom maken fotografer vaak je foto van je linkerkant.

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Ja dat had ik ook gelezen! Dus dat betekent dat bij de meeste mensen de neus naar rechts buigt 🙂

 19. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ik swatch geen nagellakjes, dus helaas heb ik niet zoveel aan die tip maar ik vind ’em wel ontzettend handig áls ik het zou doen (of wie weet ooit in de toekomst?) Ik hou ook niet van dikke wimpers, liever wat natuurlijker, dus helaas is die tip ook niks voor mij. Alhoewel ik die al kende want ik heb het eens gelezen in een boek!

 20. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Dat zijn nog eens tips waar je wat aan hebt! 🙂
  Mijn goede en slechte kant kende ik al. Daar zit mij bij nu eenmaal erg veel verschil tussen, dus is bij me niet zo moeilijk te ontdekken. 😉

 21. Kiki
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ik vind die workout echt handig. Ga het zelf ook eens proberen! 😀

 22. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Grappig dat je nu pas inderdaad je ‘goede’ kant hebt gevonden voor fotografie! Mijn linkerkant is ook mijn ‘goede’ kant, dus als er foto’s gemaakt worden, draai ik automatisch mijn hoofd naar links, haha! Werkt geweldig! 🙂

 23. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Ok, misschien een domme vraag maar ik neem aan dat je nagellak swatches maak alleen je nagels onderwater hoeft te hebben? En niet een speciale onderwater camera nodig hebt? Zie je dan niet de weerspiegeling van de camera in de bak/water?

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Tja, dat is inderdaad even uitvogelen hoe dat moet, maar zoals jij het denkt zo moet het ook. Beetje draaien van de kom en spelen met het licht om geen weerspiegelingen te krijgen ja. Lastig, maar als je het eenmaal doorhebt krijg je er denk ik supermooie foto’s van!

 24. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Hele fijne tips, bedankt! Vind de foto’s van de nagellak ontzettend mooi.

 25. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Super handig! Vooral die onder water foto’s, ga ik zeker eens proberen! xoxo

 26. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Dat onderwater fotograferen klinkt interessant.

 27. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat ik nog steeds de beste tip vind is dit:
  In plaats van droogshampoo kun je ook gewoon meel of cacaopoeder gebruiken! Meel voor blondines en cacaopoeder voor bruinharigen! Superhandig! 🙂

  • Helen
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   mmm chocolade haar, kluts er een eitje doorheen op een hete zomerdag en je hebt chocolatecake YUM

 28. Thamar
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een handige tips en die workout ga ik zeker een keer proberen!

 29. julie
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wow! Al de tips zijn supersupercool! Het lukt me alleen niet om die neusbuigtruc toe te passen … Wil dat zeggen dat ik dom maar toch perfect ben!? 😉

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Als je neus echt loodrecht en symmetrisch is, dan beschouwt men dat als héél aantrekkelijk! En zijn beide kanten wellicht even mooi!

   • julie
    9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

    of lelijk 😉

    • Lyla
     9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

     haha! 🙂

 30. Annika
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  hihihihi die workout ziet er idioot uit xD
  maar die onderwater foto’s zijn wel mooi!

 31. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Leuke weetjes!
  Dat trucje klopt echt met de gezichtshelft.
  Dat van de baby poeder wist ik ^_^
  Ohhh onderwater je nagels fotograferen klinkt goed! Ik ga die blog is bekijken. Leuke tips!

 32. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Geen weer om te hardlopen?! Het is altijd weer om te hardlopen! Vooruit als het gesneeuwd heeft en het is spekglad, of het onweert als een malle, dan is het geen weer. Maar anders…. 😉

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Hee hee, niet zo actief jij! ;-P

 33. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een handige tips! Die nagellak komt er zeker mooier uit onderwater!

 34. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Babypoeder gebruiken en fotograferen onder water zijn echt handige tips!

 35. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Hoe maak je die onderwaterfoto’s dan? #3handennodig
  Die oefeningen zijn wel gaaf hahaha!

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Je doet je hand in een kom water, en maakt met de andere hand de foto, dus door het water heen.

 36. Nora
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een goede tips! Ik kwam daar van de “goede” kant pas vorig jaar ofzoiets achter (op m’n achttiende, haha)… ik dacht altijd dat rechts mijn mooiste kant was omdat dat van tevoren ook zo is (mooiste wenkbrauw, oog hangt iets minder, minder obvious wang) en droeg mijn scheiding ook altijd rechts TOT er eens een foto en profil van mij van de linkerkant werd gemaakt waar ik zoooveel knapper op leek, haha :’). Nu is mijn neus ook gebroken geweest waardoor die best erg gebogen is, maar man wat was dat toch ff een geluksmomentje om erachter te komen dat ik er beter uit kon zien!

 37. Syl
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Dat van nagellak onder water wist ik nog niet, erg grappig!

 38. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Onder water fotograferen! Nog nooit van gehoord. Maar t zou wel gaaf zijn als het werkt!

 39. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wow, goede tips! Die onderwater swatches vind ik echt geniaal, goed verzonnen. Ik ben wel benieuwd waardoor dat komt. Ook dat talk-tipje is supergoed! Inderdaad alleen even oppassen dat je niet in je oog poedert! :’). Een tip? Mmm, oja, een panty om je haarborstel! Knip een stuk van je panty af, doe die om je haarborstel, strak aantrekken et voilà! Als ja haarborstel na een tijd vies is trek je de panty er af en al je haren, restjes producten, haarschilfers en vet trek je mee. Zo hoef je je kam nooit meer schoon te maken. 🙂

  • Serena
   Auteur
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Wow, die is goed!!

  • Denise
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Ik heb een denmann borstel nog van de kappersopleiding, die gebruik ik elke dag en ik haal elke dag direct de haren er uit, en als hij aan de bodem toch vet word, gewoon een keer mee onder de douche en klaar is kees

  • Tessa
   9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Goeie tip, maar ik snap hem niet helemaal. Dan kun je je haren toch niet meer kammen als je de panty een tijdje moet laten zitten?

   • Hakima
    9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

    Ze bedoelt dat je de panty strak moet aantrekken, dus dat de borsteldingetjes er wel door uitsteken. Dus dat de panty alleen de bodem van de borstel bedekt. 🙂 haha

 40. Velaija
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Volgens mij klopt de neus-buig truc bij mij ook! Ik zal straks eens kijken voor de zekerheid! En nagelswatches onder water… Je moet er maar op komen 😀 het ziet er in ieder geval prachtig uit!

 41. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Wat een leuk artikel, er staan echt dingen in die ik nog niet wist! Ik vind vooral de tip van het onderwater fotograferen van nagellak heel erg tof, dat ga ik echt eens proberen. Leuk!!

  • 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

   Ja he? Volgensmij komen er de komende weken allemaal nagelswatches onderwater online. xd

 42. Norma
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Leuke tips nog nooit gehoord.
  Mmm ja heb er ook één.
  Olie voor in je haar gebruikte eerst orifluido maar aangezien dochter ook steeds meer de fles ging gebruiken ging ik kijken naar en budget noudacht ik VD week wat about zwitsal haarlotion…gekocht en het werkt net zo goed voor maar iets meer als €3

 43. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Leuk artikel en handige tips!

 44. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Handige tips! Mijn goede kant is ook links! En Grappig dat ze fotos onderwater maken!

 45. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Foto’s maken van je nagels onder water zou ik nooit zelf op gekomen zijn. Het lijkt mij wel wat lastig, maar het is wel veel mooier en beter te zien wat het effect is.

 46. ja
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  leuk artikel 😀

 47. 9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Talkpoeder op een laagje mascara had ik echt nog nooit van gehoord! Je zou toch denken dat je dan witte wimpers krijgt haha, maar met nog een laagje mascara eroverheen ziet het er inderdaad wel goed uit!
  En die onderwaterfoto’s zijn mooi zeg! Ik maak nooit foto’s van nagellak, maar wel een goede tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *