Quick dessert: Oreo potgrond!

Via Pinterest kwam ik toch zo’n gaaf idee tegen, namelijk een dessert in de vorm van een plantje! En man, wat is dit snel gefixt! Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig: chocolademousse, oreo cookies en muntblaadjes. That’s it. Het is een geinig, snel en erg lekker toetje. Leuk wanneer je eters hebt!

Kijk dan, toch net echt?

Benodigdheden;

 • Chocolademousse (AH huismerk €0,86 per beker)
 • Oreo cookies (Bij AH gekocht, €1,20 per rol)
 • Muntblaadjes (overal wel te koop, gemiddeld zo’n €1 per bosje)

Met 2 bekers chocolademousse kun je zo’n 6 – 8 kleine potjes vullen. Ik heb verder de helft van de rol Oreo’s gebruikt en slechts een paar takjes munt. Wat je ook kunt doen in plaats van zo’n hele tak is 2 blaadjes in de ‘potgrond’ steken. Dan zijn het geen plantjes, maar jonge stekkies. Als je lui bent zoals ik dan koop je kant-en-klare mousse, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Een recept voor chocolademousse vind je hier.

Allereerst schep ik de bekertjes vol met mousse. Dit zijn glazen waxinelichthouders van IKEA. Na het scheppen stamp ik ze aan (dit doe ik op een handdoek om de ‘schok’ op te vangen) en haal ik met een keukenrolpapiertje wat chocola van de randjes weg.

Vervolgens verkruimel ik Oreo cookies in een keukenmachine. Ik blend het vrij lang zodat de koekjes echt heel fijn zijn verkruimeld, want het moet natuurlijk zo goed mogelijk op aarde of potgrond lijken! Het witte kun je gewoon meeblenden trouwens.

 Het enige wat je nu nog moet doen is het scheppen van de ‘dirt’ op de mousse.

Om het helemaal af te maken steek je er een takje munt in, of enkele blaadjes. Hierna zijn ze haast niet van echte plantjes te onderscheiden! 😉

Serveer met een houten lepeltje of plak er voor de gein labels op met Latijnse plantennamen. Cute!

Fan van Oreo cookies?

Larissa heeft vorige maand een recept voor een Oreo milkshake geplaatst. Het recept vind je hier terug.

Of wat dacht je van Oreo pops? Het recept plaatste ik in mei op de site (klik hier voor het filmpje). Het is een lekkere zoete snack, leuk voor feestjes of voor de kinderen om uit te delen op school!

What can I say? Oreo’s rule! En zo zijn er nog veel meer simpele, snelle en heerlijke Oreo recepten te vinden online. Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan door deze post. Misschien is de ‘Oreo potgrond’ een leuk idee voor Kerst?

Zijn jullie ook zo dol op Oreo’s? En hebben jullie een favoriet ‘snel’ toetje dat indrukwekkend genoeg is wanneer er eters over de vloer komen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

120 Reacties

 1. 15 november 2014 / zaterdag, 15 november 2014

  echt een heel leuk recept ik ga het zeker maken!!!!!!!!!!!

 2. Steffie
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  super leuk idee!
  ik moet 2de kerstdag samen met mijn vriend het toetje maken.
  en we gaan dit maken. we doen dan boven op de oreo nog slagroom of poedersuiker (als of het sneeuw is) en in plaats van het plantje een chocolade sneeuwpopje!
  ik heb er nu al zin in!

 3. 2 december 2012 / zondag, 2 december 2012

  Leuk gedaan, maar nee voor mij geen oreo’s.

 4. Inge
  27 november 2012 / dinsdag, 27 november 2012

  Heel leuk!! ik heb het afgelopen weekend gelijk gemaakt tijdens een etentje en ze waren allemaal zwaar onder de indruk en het was echt toppie jammie lekker!!

  Voor de glaasjes heb ik waxinelicht glaasjes gekocht van 30 cent per stuk bij de action, mocht iemand het ook willen maken 😉 ik had er al 2 in huis en heb er nog 4 bij gehaald. heb nu dus altijd kleine glaasjes voor dit soort toetjes voor maar 30 cent per stuk!

  Top idee!

 5. laura
  26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  dat lijkt me echt super lekker! ik denk dat ik het ook eens ga maken alleen dan maak ik de chocolade mouse wel zelf 😉

 6. M.
  25 november 2012 / zondag, 25 november 2012

  schattig

 7. 24 november 2012 / zaterdag, 24 november 2012

  Wat super leuk! En lekker! Toen ik dit zag kreeg ik echt zin in chocolademousse of een ander toetje, ik ben meteen de koelkast ingedoken!
  En ik heb dit ook aan mijn vriend laten zien en hij was ook enthousiast en wil het misschien met kerst maken.
  Je moest trouwens eens weten hoeveel Nederlandse/Belgische mannen jij via je blog (indirect) bereikt joh!
  Mijn vriend weet nu allerlei beauty-termen als primer, shapen, mineralised skin finish enzo (en koopt leuke (MAC/Urban Decay) cadeautjes voor mij, jeej!).

 8. Roos
  24 november 2012 / zaterdag, 24 november 2012

  Lekker, ja! Je kunt ook de mousse met de verkruimelde oreo’s grof mengen, en er dan voor de gein een paar gummy wormen doorheen doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *