Philosophy Loveswept review

Alles aan Philosophy vind ik fijn. Hun geweldige skincare lijn, maar ook zeker hun parfums en heerlijke bath & bodyproducten. Mijn eerste aanraking met Philosphy was de eau de toilette Amazing Grace. Larissa en ik waren zo’n 5 jaar geleden voor het eerst samen in New York en werden in één klap verliefd op deze geur. Larissa draagt Amazing Grace nog steeds bijna dagelijks en ik wissel het af met mijn andere parfums. Amazing Grace blijft gewoon een topper. Heel fris en clean, als versgewassen beddengoed en zonnestraaltjes op je huid. Lees meer over Philosophy in dit artikel.

philosophy loveswept_4Vanaf februari kunnen we een nieuw Philosophy parfum verwachten. Loveswept is een sprankelend parfum waarbij liefde centraal staat. De liefde voor het leven, de liefde voor jezelf. Het moedigt je aan om elke dag weer je hart te volgen naar echte liefde, of het nu om een persoon, een plaats of om een passie gaat. En Loveswept ‘swept me of my feet’, all right.

philosophy loveswept_2Ook deze geur heeft me razendsnel verliefd laten worden. Wat zeg ik, verslaafd. Mijn pols zit al dagen aan mijn neus geplakt (en geloof me, dat is lastig afrekenen bij de kassa!). Loveswept is wat je noemt een typische ‘fruity floral’ oftewel een parfum met overheersend fruitige en bloemige noten. Fruity florals hangen een beetje tussen bloemig en zoet in, maar dan op een hele sprankelende en frisse manier.

Fruity florals met muskus hebben vaak iets zeepachtigs over zich, iets vertrouwds en verleidelijks, maar dan niet per se op een zwoele, bedwelmende manier. Fruity florals zijn over het algemeen vrij licht en ‘bubbly’ waardoor ze perfect geschikt zijn als parfum voor elke dag en overdag. Natuurlijk kunnen ze ook ‘s avonds gedragen worden, maar zelf ga ik dan eerder voor een iets zwaarder parfum, zoals Miss Dior of Love, Chloe. De fruity florals die ik heb draag ik alleen overdag en geven me een vrij gevoel, alsof de lente net begint en ik in de zon door de stad fiets.

philosophy loveswept_3Loveswept begint lekker fruitig en fris met de geur van bergamot (citrusvrucht) en blauwe viooltjes (licht poederig en zoet). Deze topnoot gaat al vrij snel naadloos over in het hart, bestaande uit de zoete, exotische geur van Jasmijn en lotusbloesem. Passievrucht zorgt voor een friszure, sprankelende touch. De basis rust op een trio van sexy muskus, romige amber en wit cederhout. De basis maakt het geheel compleet en zorgt voor een warm, vertrouwd en lang-op-de-huid-nageurend parfum.

philosophy loveswept_5Loveswept ruikt vrij zoet, maar het is geen snoeperige, eetbare, bedwelmende, zoete geur. Het is lekker fris en sprankelend, dankzij het zuurtje van de passievrucht. De viooltjes geven de geur een zacht en poederig karakter en dit gaat perfect samen met de warme geurnoten in de basis.

Ah, wat een liefde heb ik voor dit parfum! Ergens doet het me denken aan Cheap & Chic Cheap Petals van Moschino. Dit parfum heeft hele andere geurnoten, maar bevat iriswortel (dat ruikt poederig, net zoals viooltjes) met muskus en hout in de basis. Misschien dat ik het daarom een beetje in hetzelfde straatje vind thuishoren.

philosophy loveswept_9Hoewel Loveswept een eau de toilette is die niet ‘zwaar’ of exotisch ruikt, maar juist licht en sprankelend, blijft het parfum vrij goed en lang nageuren op de huid. Het is me opgevallen dat ik na zo’n 8 uur nog steeds Loveswept op mijn polsen ruik. Niet meer zo intens als in het begin en voornamelijk de basisnoten, maar het is nog zeker goed waarneembaar. Dat is in mijn ogen absoluut een pluspunt! Op deze manier kan je stukken zuiniger doen met je product.

philosophy loveswept_7Loveswept is perfect voor iedereen die houdt van frisse, sprankelende parfums met zoete fruitnoten en een zwoele, warme basis. Dit parfum is erg geschikt voor wie dol is op ‘clean’ geuren. En dan niet clean zoals chloor en Dreft afwasmiddel, maar clean zoals poederige, zeepachtige geuren. De geur van versgewassen beddengoed dat buiten in het zonnetje droogt en waarvan je een vleugje opsnuift terwijl er een fris briesje doorheen waait. Heerlijk! Als je dol bent op parfums van bijvoorbeeld Marc Jacobs of andere Philosophy parfums dan is de kans groot dat Loveswept je ook goed zal bevallen.

philosophy loveswept_6Loveswept is verkrijgbaar als 60 ml eau de toilette (€42,11) en als big ass 480 ml fles met Shampoo, Bath & Shower gel (€20,56) of Body Lotion (€42,17). Dit zijn de adviesverkoopprijzen.

Persoonlijk koop ik altijd alleen de eau de toilette, maar door de bijbehorende body lotion en shower gel te gebruiken kun je de geur ‘layeren’ zoals dat heet, waardoor de geur nóg beter en langer zal blijven nageuren op je huid. Hoe lekker om een bad vol Loveswept bubbels te nemen, je huid vervolgens te hydrateren en te geuren met de body lotion en als cherry on top de eau de toilette op te sprayen? Het is natuurlijk pure luxe, maar hee.. soms mag je jezelf bést wel eens verwennen. De body lotion en shower gel zijn natuurlijk ook perfect om los te gebruiken of om te combineren tot gift set, als cadeautje. Zei er iemand Valentijnsdag?

philosophy loveswept_8Nou, het moge duidelijk zijn: ik ben fan van Loveswept. Normaal zijn mijn parfums iets minder zoet, maar voor de komende lente en zomer vind ik dat juist wel eens even lekker. Het ruikt zo vrolijk en sprankelend! Ik krijg er helemaal de lentekriebels van. Bovendien maken de muskus, amber en cederhout dit parfum verslavend lekker waardoor ik dus weer een nieuwe favoriet kan toevoegen aan mijn parfum stash.

Mocht je deze review lezen en denken ‘dat is nu echt iets voor mij!’ dan moet je nog eventjes geduld opbrengen. Loveswept is vanaf februari 2015 exclusief verkrijgbaar bij Ici Paris XL en www.iciparisxl.nl

Wat vinden jullie van Loveswept, is het een geur voor jou? En welk soort parfums geven jou de lentekriebels?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

58 Reacties

  1. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat een mooi flesje en een fijne duidelijke review. De geur lijkt me niet echt iets voor mij, ik houd iets meer van de zwaardere geuren!

  2. Ans
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat een mooie foto’s en fijn geschreven review!
    Kan me zo al inbeelden hoe die ruikt.
    Hebben hebben hebben
    Xx

  3. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Lijkt me HEERLIJK!! Grace behoort ook tot m’n favo’s en de bodylotion blijft de hele dag ruiken

  4. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik ben nu erg benieuwd geworden naar de geur van dit parfum! De geur Trip To New York van Essence die ik in mijn kast heb staan geeft mij altijd een lentegevoel

  5. Sophie
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Prachtige foto’s weer Serena! En het lijkt me een heerlijk geurtje…ben benieuwd!

  6. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat een ontzettende lieve flacon! De geur lijkt me ook heerlijk. Thanks voor je fijne en uitgebreide review!

  7. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Dat klinkt wel heerlijk, denk dat ik maar snel eens ga ruiken.

  8. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Deze klinkt echt heerlijk ! De flacon vind ik er niet zo aantrekkelijk uitzien, maar ach, als de geur lekker is, dan is dat geen punt :)

  9. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik ben echt gek op de parfum van Marc Jacobs, dus dit geurtje is inderdaad ‘echt iets voor mij’! Mooie foto’s weer.

  10. Suus
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Klinkt heerlijk!! Prachtige flacon en prachtige foto’s!

  11. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik vind de verpakking echt heel erg niet-philosphy, maar het gaat natuurlijk om wat erin zit. Ik hou wel van een beetje zoet dus ik ga hier eens aan snuffelen. Ps. wat zijn je foto’s weer prachtig geworden!

  12. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Heerlijk blog! Parfums zijn natuurlijk helemaal mijn ding! De noten spreken mij aan, dit lijkt mij een heerlijke geur voor de zomermaanden

  13. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Klinkt heerlijk! Ben benieuwd!

  14. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Klinkt erg lekker! ik ben erg benieuwd!

  15. Sanne
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ohhh deze klinkt zooo heerlijk! Waar kun je het kopen?

  16. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ah alleen al de flesje vind ik er zo leuk uitzien! De geur ben ik nu ook wel heel erg benieuwd naar, dus maar eens snel eraan gaan snuffelen.

  17. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik ben zelf niet zo dol op philosophy parfums, vind ze net iets te zeepig ofzo?? Ik kan het niet goed uitleggen. Deze klinkt eigenlijk best lekker, dus die ga ik wel evne ruiken als ik ‘m zie staan!

  18. Amira
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Is dit dus zo’n geurtje waarvan je denkt: hmm heb je net gedoucht? Zo ja dan ben ik er heeeeelemaaal gek op! Love

  19. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Dit klinkt als een heerlijk parfum voor overdag! Ik vind overdag wat lichtere geuren altijd ook wel heel lekker en draag ‘s avonds graag een iets zwaarder parfum.

  20. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik ben heel benieuwd naar dit geurtje!

  21. Annabel
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Hoi Serena, leuk artikel! Waar ik je vooral op wil complimenteren zijn je mooie foto’s: wat heb je het toch ontzettend mooi gedaan! Wauw!

  22. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    cute maar simpel flesje :D ben erg benieuwd naar de geur!

  23. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik word vrolijk van dit flesje! Je hebt er weer prachtige foto’s van gemaakt!

  24. Shirley
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    ik heb deze geur een paar maanden geleden in Amerika gekocht, hij is heerlijk!

  25. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Hij klinkt erg lekker! Ben nu helemaal verslaafd aan een parfum van The Body Shop en die heeft ook een zoete, fruitige toon, echt heerlijk

  26. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat een snoepje van een flacon! ben heel erg benieuwd naar de geur, het spreekt me wel aan.

  27. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Deze geur klinkt erg lekker. Je hebt het uitgebreid beschreven en ik houd van de Marc Jacobs parfums. Voor mij zeker een reden om volgende maand even naar ici Paris te gaan.

  28. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ja, dit lijkt me eigenlijk wel een goed geurtje voor mij! De omschrijving bevat me goed met citrus geuren, bloemig en poederig. Ja dat is wat mijn neus wil ruiken:)
    De foto’s die je hebt gemaakt vind ik super, met name de laatste! Geweldig en deze zouden ze zo op hun eigen website kunnen gebruiken.

    Fijne donderdag!
    XoXo Melanie

  29. Marit
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik vind parfum reviews normaal gesproken nooit leuk om te lezen, maar deze vond ik super leuk en dat komt door de SUPER mooie foto’s! Erg leuk bedacht met die achtergronden, mijn complimenten!

  30. fluffy
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Lekker! Maar ik mis je DIY’s! Wanneer doe je die weer?

    • Serena
      Auteur
      15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

      Er staat er eentje voor volgende week op de planning. Normaal gesproken op vrijdag, maar nu moest het even plaats maken voor iets belangrijkers, namelijk een stukje van Angel :)

  31. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat een vrolijk flesje! Fris en zoet.. Kijk dat is echt iets voor mij! Ben benieuwd!

  32. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Het flesje ziet er cute uit en ben benieuwd naar de geur.
    Ik heb nog niks van Philosophy gehad of geprobeerd.

    Ik krijg het hele jaar door kriebels van Chanel parfum, ik ga nooit vreemd als het op parfum aankomt. Misschien toch een keer cheaten.

  33. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Dit parfum ziet er echt heel erg goed uit! Ik ben heel erg benieuwd.

  34. evelien
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik ga hem zeker checken in februari. Hij klinkt in ieder geval heel goed. Philosophy is echt een kwaliteitsmerk, dat zie je overal in terug.
    Mooie foto’s weer zeg.

  35. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ben gek op de verzorgin maar grace spreekt me niet aan en deze ook niet. Ben meer van de citrusgeuren.

    • Serena
      Auteur
      15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

      Dan heb ik een goede tip voor je, Bvlgari Mon Jasmin Noir l’eau exquise en In Love Again van Yves Saint Laurent. Dan natuurlijk DKNY Woman van Donna Karan (lange, smalle fles), Light Blue van Dolce en Gabanna Acqua Allegoria Lemon Fresca van Guerlain. Heerlijk, citrus voor in het voorjaar en de zomer!

  36. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik ben wel heel nieuwsgierig geworden nu!

  37. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Klinkt goed! Ik wist überhaupt niet dat Phillosophy parfums verkocht.. Maar ik ben dan ook niet zo goed bekend met dit merk, ik gebruik de laatste weken voor het allereerst een product en dat smaakt wel naar meer moet ik zeggen! Volgens mij klopt de prijs van de bodylotion trouwens niet..

    • Serena
      Auteur
      15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

      Ik vond het ook aan de dure kant voor een body lotion, maar het staat zo echt in mijn persbericht! Ik zal het eens navragen..

  38. Sanne
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Goede review! Klinkt als een goed parfum.

    Ik vraag me af of de prijs van de parfum, lotion en showergel wel klopt. Gezien het parfum los 42 euro kost. En de set 20 euro. Denk dat hier een foutje in staat..

    • Serena
      Auteur
      15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

      hi Sanne, er staat nergens dat de set 20 euro kost in de tekst.. wat bedoel je precies?

  39. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat een leuke verpakking. Het lijkt me een heerlijke geur.

  40. Syl
    15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat klinkt de geur lekker.

  41. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Wat een fijne review! Ik ben hier wel super benieuwd naar geworden, dus als hij in de winkels ligt ga ik ‘m wel even testen!

  42. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik heb Amazing Grace nog nooit geroken, maar daar wordt ik nu, naast Love Swept, toch ook wel heel benieuwd zijn! Misschien moet mijn ‘allereerste aanraking’ met Philosofy binnenkort ook maar eens gaan plaatsvinden.. :) De geur die je hier beschrijft klinkt echt onwijs lekker, en ja: echt iets voor mij. Ik ben benieuwd!

  43. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Ik houd enorm van zoete geuren, dus deze wil ik ook echt wel ruiken. Het flesje doet het hem vooral bij mij, dat vind ik zo leuk gedaan. Ook ben ik groot fan van Philosophy, dus dat wordt nog wat. xxx Lucinda

  44. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Oeeh wat klinkt deze lekker! Vrolijk en sprankelend, dat klinkt goed in de oren! Ik begin alweer helemaal zin in de lente te krijgen als ik dit lees!
    Liefs, Tessa

  45. 15 januari 2015 / donderdag, 15 januari 2015

    Lijkt me echt een heerlijke parfum! Ik ga hem zeker aanschaffen als hij in de schappen ligt!
    De geur die mij echt lentekriebels geeft is anna van annayake.
    Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *