Nieuwe Chanel Rouge Coco lipsticks

De klassieke Chanel Rouge Coco lipsticks zijn vernieuwd! Chanel heeft aan de textuur gesleuteld waardoor de lipsticks nóg romiger en verzorgender zijn geworden en nóg soepeler over je lippen glijden. Ze voelen aan als een verzorgende balsem, maar geven de kleur en glans van een lipstick.

nieuwe chanel rouge coco_32 In totaal zijn er 23 Rouge Coco kleuren die elk een vrouwen- of mannennaam hebben gekregen. Helaas zit er geen ‘Serena’ tussen, maar dat laat de pret niet drukken. Ik heb maar liefst 14 met veel liefde voor jullie geswatcht.

nieuwe chanel rouge coco_33 De hulzen zijn gewoon hetzelfde gebleven; glanzend zwart met een metallic goudkleurig riempje. De perfecte, klassieke Chanel verpakking.

nieuwe chanel rouge coco_38Chanel zorgt altijd voor kleuren die flatteus staan bij elk type vrouw. Als ik zo kijk zie ik er ook vrij lichte en vrij donkere, bruine kleuren tussen zitten, dus ik ben heel benieuwd of die kleuren inderdaad heel flatterend zullen staan bij mij.

nieuwe chanel rouge coco_39Van boven naar beneden, van links naar rechts;
eerste rij; Adrienne, Antoinette, Misia, Légende, Mademoiselle.
tweede rij; Olga, Edith, Roussy, Ina, Emilienne.
derde rij; Coco, Arthur, Dimitri, Gabrielle.

nieuwe chanel rouge coco_01The browns: Adrienne, Antoinette, Misia, Légende, Mademoiselle.

nieuwe chanel rouge coco_02The pinks: Olga, Edith, Roussy, Ina, Emilienne.

nieuwe chanel rouge coco_03The reds: Coco, Arthur, Dimitri, Gabrielle.

The browns

nieuwe chanel rouge coco_34Adrienne

nieuwe chanel rouge coco_04 nieuwe chanel rouge coco_05Adrienne is een hele mooie beige nudekleur met een vleugje roze, waardoor de kleur heel fris en natuurlijk staat. Zelfs op mijn getinte huid is het een mooie nudekleur. Erg mooi voor bij smokey eyes en everyday looks.

Antoinette

nieuwe chanel rouge coco_06 nieuwe chanel rouge coco_07Antoinette was de kleur waarover ik twijfels had door de bruine ondertoon, maar doordat het gemengd is met een vleugje koraal lijkt de kleur toch wat frisser eenmaal op de lippen. Het zou niet mijn keus zijn deze kleur, maar toch vind ik hem verrassend mooi en chic staan!

Misia

nieuwe chanel rouge coco_08 nieuwe chanel rouge coco_09Misia is koraaloranje met een bruinige ondertoon, en deze kleur zou ik ook nooit hebben gekocht als ik hem zo in de huls zou zien zitten. Eenmaal op mijn lippen verrast ook deze kleur me in positieve zin! Ik vind het een hele chique kleur. Niet knallend, maar ook niet onopvallend, een beetje ertussenin. Deze kleur staat echt heel mooi en warm en laat mijn gezicht echt stralen.

Légende

nieuwe chanel rouge coco_10 nieuwe chanel rouge coco_11Deze kleur is het beste te omschrijven als oudroze met een iets bruinige ondertoon en een parelmoeren finish. Niet mijn favoriete finish, maar de kleur is desondanks erg mooi. Net zoals Misia is ook Légende niet knallend, maar ook niet onopvallend. Een prachtige kleur die het gezicht verfrist.

Mademoiselle

nieuwe chanel rouge coco_12 nieuwe chanel rouge coco_13Mademoiselle deelde ik in bij the browns, omdat de zachte, koraalroze kleur een vleugje bruin lijkt te hebben. Vooral op de full face swatch kun je dit goed zien. Het heeft een zweempje taupe, zo lijkt het. Ik vind het persoonlijk een erg mooie kleur. Hij is wat donkerder dan een nude, waardoor het op mijn getinte lippen dan weer bijna een soort ‘own lips but better’ kleurtje wordt. Ik vind dit een erg mooie, vrij neutrale kleur voor elke dag.

The pinks

nieuwe chanel rouge coco_36Olga

nieuwe chanel rouge coco_14 nieuwe chanel rouge coco_15Olga is in de huls bijna – excuse my language – ordinair lichtroze. Nee echt, dat hele felle Barbieroze. Dat vond ik eigenlijk niets voor Chanel! Ik hield mijn hart al vast, maar wat blijkt, deze lipstick is niet zo heel gepigmenteerd waardoor het slechts een wat lichter laagje achterlaat op mijn lippen. Hierdoor valt de kleur juist prachtig uit en mengt het zich met de kleur van mijn eigen lippen tot een zachtroze nude. Het staat superfris, I love it!

Edith

nieuwe chanel rouge coco_16 nieuwe chanel rouge coco_17Edith is een wat fellere zachtroze kleur met een lichtelijke koele ondertoon, waardoor hij op de lippen heel fris en fruitig oogt. Het maakt mijn gezicht heel stralend en zacht. Ik ben dol op dit soort roze tinten!

Roussy

nieuwe chanel rouge coco_18 nieuwe chanel rouge coco_19Roussy lijkt op Edith, maar Roussy heeft juist een warme, gele ondertoon. Hierdoor is de kleur iets minder fruitig, maar minstens net zo fris. Omdat mijn huid ook een gele ondertoon heeft lijkt deze roze kleur iets meer te versmelten in mijn gezicht en oogt hij ook wat feller. Edith vind ik wat zachter van kleur. Ik vind Roussy erg mooi en ik denk dat deze kleur vooral geweldig staat op een (zon)gebruinde huid!

Ina

nieuwe chanel rouge coco_20 nieuwe chanel rouge coco_21Ina heeft een parelmoeren finish, dus ik dacht, dat kan toch niet mooi zijn? Ik ben absoluut geen fan van parelmoer finishes namelijk, voor zowel lipsticks als nagellakken. Ik vind het zo achterhaald. Toch heeft het wel wat bij deze zuurstokroze kleur. Ina staat lekker fruitig en fris. De kleur is vrij knallend, maar niet schreeuwerig.

Emilienne

nieuwe chanel rouge coco_22 nieuwe chanel rouge coco_23Emilienne zou ik omschrijven als een fruitige fuchsia gemengd met een flinke teug rood. Het is niet roze, het is niet rood, het zit er echt een beetje tussenin. De kleur is fel, maar dan op een hele beschaafde en elegante manier. De perfecte kleur voor mensen die rood willen dragen zonder per se te knallen.

The reds

nieuwe chanel rouge coco_35

Coco

nieuwe chanel rouge coco_24 nieuwe chanel rouge coco_25Coco zou ik omschrijven als een oranje kleur met een roestbruine ondertoon. De kleur misstaat me niet, maar ik vind het persoonlijk op mijn gezicht ook geen toppertje. Jammer, want mijn kat heet Coco en ik had het zo leuk gevonden als ik elke dag ‘Coco’ zou kunnen aanbrengen! Ik ben gewoon geen fan van oranje lipsticks, helaas. Toch is de kleur erg fris en elegant en een goed alternatief voor klassieke rode lippen.

Arthur

nieuwe chanel rouge coco_26 nieuwe chanel rouge coco_27Arthur is een wat fellere oranjerode kleur. De kleur vind ik al wat meer knallen, maar dan op een hele chique manier. Ik vind het een verhelderende, frisse kleur die het gezicht echt laat stralen!

Dimitri

nieuwe chanel rouge coco_28 nieuwe chanel rouge coco_29Dimitri is rood met een vleugje koraalroze, erg mooi! Niet zo knallend als dat echte felle rood, maar wat  subtieler. Dimitri vind ik heel fruitig en fris staan op mijn lippen, toch weer iets zachter dan knallend rood.

Gabrielle

nieuwe chanel rouge coco_30 nieuwe chanel rouge coco_31Rood, roder, roodst. Gabrielle is echt knallend felrood met een blauwe ondertoon. Heel klassiek en elegant en op en top chic. Als je op zoek bent naar een klassieke, rode lipstick dan is Gabrielle wat je zoekt. Toch vind ik een kleur als Dimitri stiekem nét iets interessanter. Ik heb al zo veel van dit soort knallende rode kleuren voorbij zien komen, en Dimitri is rood, maar dan net even anders. Dat vind ik zelf wat leuker.

nieuwe chanel rouge coco_37Mijn oordeel over de nieuwe Rouge Coco lipsticks van Chanel? Ze zijn inderdaad romiger en heel hydraterend voor de lippen. Ze glijden zacht en soepel over mijn lippen heen en voelen haast aan als een verzorgende lippenbalsem. Qua kleur moet ik zeggen dat sommige kleuren – zoals Olga – iets minder pigment bevatte dan ik dacht, maar dat is in dit geval alleen maar positief. Ik heb wel eens lipsticks gehad die intenser gepigmenteerd zijn, maar deze nieuwe Rouge Coco lipsticks geven ook erg goede kleur af.

Alle kleuren, zowel bruinig of heel lichtroze, stonden me verrassend genoeg heel flatterend en chic. De fellere kleuren zijn opvallend, maar niet op een schreeuwerige manier. Juist op een hele subtiele, elegante wijze.

Mijn favoriete kleuren zijn; Adrienne, Mademoiselle, Olga, Edith en Dimitri.

nieuwe chanel rouge coco_40De nieuwe Chanel Rouge Coco lipsticks zijn offline en online reeds te koop bij de meeste parfumerieën, luxe drogisterijen en bij De Bijenkorf. De lipsticks zitten in het vaste assortiment en kosten €33,50 per stuk.

Wat vinden jullie van deze vernieuwde Rouge Coco lipsticks? Welke kleur gaat er op je wish list?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

84 Reacties

 1. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een heerlijk klusje moet dat zijn geweest, 14 lipsticks swatchen. Ik ben fan van Dimitri en Edith.

 2. Evelyn Cluytens
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  wat een prachtige foto’s! Beter dan de campagnefoto’s :)

 3. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wow, Edith is echt prachtig! *wishlisted*

 4. Mulaty
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Coco staat je juist heef fris en bescheiden.

 5. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wauw!! Jouw favorieten vind ik ook het mooist bij je staan maar eigenlijk staan ze je allemaal goed. En wat een gave foto’s seen!

 6. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik vind het wel mooie lipsticks en kleuren. Ik vind alleen de finish niet zo mooi..

  x

 7. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een leuke collectie! Als je elke kleur in je stash hebt, ben je gewoon compleet. Deze collectie heeft gewoon alles! I love it! Mademoiselle is mij favoriet omdat hij lekker draagbaar is voor elke dag.

  De foto’s.. Ai, Ai, Ai Serena. Wat zijn ze mooi! Ik heb serieus eerst twee keer bekeken of het niet de persfoto’s waren:)!

  Geniet van deze mooie dag! Misschien kan je al wat van je voorjaarskleding aan;)

  XoXo Melanie

 8. Indy Dijkstra
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Super mooie lipsticks, ze staan je ook er mooi en stijlvol!

 9. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ze zien er allemaal erg mooi uit, ik ben zelf heel benieuwd naar de substantie van deze lipsticks.

 10. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wauw wat een mooie glans zit er overheen! De eerste kleuren staan trouwens super mooi bij je haar !! Love Chanel, maar vind ze nog steeds wel prijzig..

 11. Annika
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wauw! Wat een mooie kleuren allemaal!
  Ik zou graag af en toe lipstick dragen, maar ik doe het nooit. Ik weet niet goed welke kleur ik moet kiezen, er zijn zo veel mogelijkheden!
  Zou je misschien een keer een artikel kunnen maken over verschillende huids- en haarkleuren en welke kleuren lipstick daar bij passen?

 12. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Er zitten echt veel kleurtjes in de lijn, voor ieder wat wils! Ik vind ze er allemaal wel erg mooi en stijlvol uitzien. Ik zou niet weten welke kleur ik zou moeten kiezen!

 13. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wauw wat veel lipsticks! Ik vind ze ook echt allemaal mooi bij je staan en vind er zelf ook meerdere mooi. Fijn dat ze hydraterend zijn en zacht. 1 van deze ga ik zeker kopen, echte mooie kleuren. Fijne review, mooie foto’s. Liefs,

 14. Eva
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Mooie foto’s heb je gemaakt :)

 15. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik houd zelf net wat meer van fellere kleurtjes, al vind ik Gabrielle erg mooi!

 16. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Petje af Serena! 14 lip swatches en een super goed/lang artikel, daar zijn vast heel wat uurtjes in gaan zitten. Ik vind Mademoiselle echt prachtig, inderdaad zo’n eigen lip kleur maar beter. Toevallig weet ik dat er ook een is die Elise heet, alleen daarom zal ik die al willen hebben. Erg he haha :P!

 17. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Op Dimitri na, vind ik de kleuren niet zo bijzonder en ze lijken ook veel op elkaar.

  Btw de eerste drie foto’s zijn echt leuk.

 18. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Heee Serenaa,
  Ik was helemaal blown away door je eerste foto’s, heel creatief opgelost en goeie stappen gezet :D Ik zie echt vooruitgang in je foto’s die van de body shop waren ook al zo mooi! Maar dan zien we de full face foto’s en dan hebben die nog zo’n rommelige achtergrond, waardoor mijn enthousiasme in een keer rechtsomkeert maakt. ik begrijp dat je ze hebt gemaakt ‘in het perfecte lichtplekje in huis’ maar misschien is het een idee om een scherm ofso te maken met een mooie achtergrond die je daar dan neer kan zetten als je foto’s maakt? Zo’n bloemenwandje als bij je moeder bijvoorbeeld :D? Ik hoop niet dat je je aangevallen voelt. Ik ben nou eenmaal heel kritisch op dit soort dingen en soms moet ik gewoon even mijn mening geven. Ik denk gewoon dat je nog veel meer uit jezelf en de foto’s kan halen!
  Groetjes, Noortje

 19. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  O My GOD!! Mag ik eventjes een heel klein momentje jaloers zijn! Zooooveeeel lipsticks, dat wil ik ook! En alle kleurtjes zijn zoo mooi! Wat een leuk stukje! =)

 20. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Echt prachtig. Ik vind Dimitri mooi, maar zo heet mijn ex en om nou met mijn ex op mijn lippen te gaan lopen… ;)

  • Serena
   Auteur
   12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

   Of dat is nu JUIST de humor! ;)

 21. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een mooie kleuren zitten erbij zeg! Ik vind stiekem eigenlijk alle pinks wel mooi, maar ook Dimitri spreekt mij wel erg aan!

 22. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Hmmm… Op basis van deze foto’s weet ik niet zo goed wat ik van deze collectie moet vinden. Ze lijken hier allemaal een beetje op elkaar, terwijl het verschil op andere blogs groter was.

 23. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik vind Chanel we altijd zoooo luxe uit zien. Maar wat wil je ook voor een lipstick van €33,50 hihi. Ik vind légende en emilienne het aller mooist

 24. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een mooie, uitgebreide review! Ik vind de foto’s ook erg geslaagd! Mijn favorieten zijn emilienne en Dimitri. Ze zien er echt zo romig uit, net wat mijn lippen nodig hebben!

 25. Eliska
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik vind die nude kleuren heel mooi, ze staan jou ook prachtig !

 26. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wouw, wat een enorm uitgebreid artikel. Fijn! The reds, daar word ik echt warm van… die andere kleuren … not so much. Ja als ze niet zo prijzig waren geweest misschien meer :). Vind je die rode kleuren ook echt wouwie staan!

 27. Petra
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Als ik eerlijk ben, ben ik niet heel erg onder de indruk van de kleuren. Ze zijn mooi, maar niet bijzonder. De kleur ‘Edith’ staat je ontzettend mooi trouwens!

 28. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een prachtige en uitgebreide review. Hele duidelijke foto’s en wat een fantastische kleuren lipsticks! Ik vind deze lipsticks zelf heel fijn dus ga er zeker weer een aanschaffen van de nieuwe collectie. Love it!

 29. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Gave foto’s! En wat een mooie kleuren zitten er tussen, ik kan niet kiezen!

 30. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  The pinks vind ik allemaal erg mooi!

 31. Shannen
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik heb Adrienne voor m’n verjaardag gekregen. Ik moet alleen nog wel drie weken wachten. Mja dan had ik hem wel met 40% korting bij de ici paris. Wat overigens tot 15 maart nog steeds 40% korting geeft op alle lipsticks! Hint hint!!

  • Jo
   12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

   dankjewel

 32. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wauw wat een prachtige lipsticks! Ik zou hier echt niet tussen kunnen kiezen, er zitten zo veel mooie lipsticks tussen. Hele gave foto´s!

 33. Syl
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik ga in de winkel eens goed ‘Edith’ bestuderen

 34. Vannesa
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ze staan echt allemaal heel leuk. De Browns en pinks zijn m’n favorieten.

 35. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Vooral de roze kleuren vind ik echt prachtig!

 36. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Mooie kleuren, heel divers! Benieuwd naar hoe het aanvoelt, ga binnenkort maar eens testen

 37. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat veel prachtige kleuren. Echt leuk dat je ze ook echt allemaal hebt geswatched.

 38. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een plaatjes zeg, alleen die verpakking al! Wat wil je ook met Chanel.. :) De kleuren vind ik best tof, vooral de nude kleuren en de lichtere roze. De oranje tinten vind ik het allemaal nét niet, ik ben denk ik niet zo van oranje :) Mooie foto’s heb je gemaakt, en een fijne review om te lezen!

 39. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ze zien er prachtig uit en het zijn ook lekker veel verschillende kleuren. Toch zit er niet eentje tussen waarbij ik direct dacht: dat is hem en die wil ik hebben. Weet niet wat het is, maar ik laat ze liggen. xxx Lucinda

 40. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Hele mooie lipsticks! Er zitten een paar hele mooie kleuren tussen! Binnenkort maar even een Bijenkorf bezoeken… ;)

 41. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een gave foto’s, dit is puur genieten. Ik ben fan van Chanel maar ben nooit zo gek geweest op de lipsticks. Ben benieuwd naar de formule.

 42. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik heb de nieuwe formule van de lipsticks nog niet geprobeerd, maar ik ben fan van de ‘oude’ Chanel lipsticks, dus ik denk dat ze me niet teleur zullen stellen! Wat een prachtige foto’s van al die kleurtjes samen.
  Liefs, Iris

 43. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik ben benieuwd hoe lang de lipstick mooi blijft, want bij hydraterende lipsticks is vaak het nadeel dat je vaak bij moet werken. Er is zeker een uitgebreide selectie, maar niets heel gewaagd. Ik ben benieuwd hoe de andere negen kleuren eruit zien.

 44. Cherrylyn
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Ik heb er 2 weken geleden drie aangeschaft. En ben er super blij mee! Ik kan niet zo goed tegen dat “zware lipgloss gevoel”, en dat is net deze lipsticks helemaal niet terwijl ik wel een knalkleur draag! Echt toppertjes.
  En mooi artikel serena!

 45. Marjolein
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Er zitten beauty’s tussen! Je hebt trouwens mooie productfoto’s gemaakt, leuk met die roze/witte achtergrond! Have a nice day!

 46. 12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Wat een prachtige lipsticks!! Ze stralen heel veel luxe uit, dat heeft chanel goed gedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *