New week: stiekem zin in de winter

Afgelopen weekend bracht ik een bezoekje aan de prachtige stad Riga, de hoofdstad van Letland. Ik moet toegeven, van te voren zag ik een klein beetje op tegen deze persreis, omdat medereizigster Laura me al via de whatsapp had gewaarschuwd dat het er slechts 2 graden zou zijn. En inderdaad, Riga was koud. Ijzig koud. Op de grond lagen plassen bevroren water en af en toe waaide er een wind die wel door je heen leek te snijden.

Gelukkig was ik goed voorbereid met een gevoerde parkajas met capuchon, mijn warme Timberlands, gevoerde Uggs wanten, een geruite sjaal en een leuke, handgebreide muts die ik in Riga zelf kocht. Helemaal bepakt en ingesnoerd trotseerden we de kou en eigenlijk was het nog best goed te doen. Als je je goed tegen de kou kleed dan kun je gerust uren door de stad slenteren. Soms deed ik mijn wanten uit om een foto te maken, maar dan moesten ze daarna wel weer snel aan omdat ze anders echt verkleumd raakten.

fiets riga_1En weet je, het had wel wat, die kou.

Weten jullie nog dat ik in de zomer een artikel schreef over dat ik stiekem al zin had in de herfst? Ik heb weer precies hetzelfde, maar nu heb ik stiekem al zin in de winter.

Sneeuw dat uit de lucht komt dwarrelen. Boswandelingen maken door een wit, sprookjesachtig bos. Maagdelijke voetafdrukken zetten in de knisperende sneeuw. Kinderen die op sleëen worden voortgetrokken door hun vader. Sloten en meren die bevriezen. Schaatstochten. Koek& Sopie. Kattenpootjes in de sneeuw. Kerstverlichtingen in de winkelstraten. Prachtig ingerichte etalages. Limited Edition Kerst Make-up Collecties. Kerstcadeautjes inslaan. Kerstbomen uitzoeken en optuigen. Samen met mama leuke Kerststukjes maken op de veranda. De dozen met Kerstversieringen tevoorschijn halen. Mijn huis versieren met lichtjes, kaarsjes en kransen. Hopen op een witte Kerst. Kerststol met een dikke laag roomboter. Kalkoen uit de oven van mama. Samen eten met familie en geliefden. Voor de honderste keer Home Alone kijken. Shoppen met flinke kortingen na de Feestdagen. Een nieuw jurkje kopen voor oudjaarsavond. Plannen maken voor Oud & Nieuw. Sterretjes afsteken en woorden schrijven in de lucht. Papa’s legendarische oliebollen. Oud & Nieuw vieren met je beste vrienden. Goede voornemens en beginnen met een schone lei.

kerstmis-in-een-potje5snow cats_2coco in de sneeuwkerst 60 kerst51 kerst34 kerst37 kerst38 kerst8 kerst24De winter staat voor mij in het teken van Kerst en Oud & Nieuw en deze Feestdagen brengen heel veel tradities en nostalgie met zich mee. Daarbij vind ik het altijd zo magisch als de wereld is bedekt onder een dik pak sneeuw. Alles is ineens zo sereen en sprookjesachtig. Alsof er een dekentje overheen ligt die alles mooier maakt. En ook al is het koud buiten, des te fijner is het om binnen te komen, de sneeuw uit je haren te schudden en lekker neer te ploffen bij de verwarming met een lekkere mok warme thee.

Jawel mensen, ik kan niet wachten tot het straks weer écht winter wordt.

Verlang jij stiekem ook naar de winter? Deel het bij de comments.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

89 Reacties

 1. Sanne
  6 november 2014 / donderdag, 6 november 2014

  Winter is voor mij altijd al mijn favo seizoen geweest :).. En die foto’s zorgen dat ik juist nog meer zin in de winter krijg…

 2. Maartje
  30 oktober 2014 / donderdag, 30 oktober 2014

  Leuke post! Ik heb altijd zin in de winter, het is mijn favoriete seizoen! Ik ben dan namelijk ook jarig 🙂 Vraagje: hoe heb je die snowglobes gemaakt? Heb je het vastgelijmd of heb je losse sneeuw en losse figuurtjes in de pot gedaan?

 3. Dominique
  29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Heeel stiekem heb ik ook wel een beetje zin in winter :). Lekker sneeuw buiten als het kerst is is zo gezellig!

 4. Ester
  29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Ohh door die foto’s krijg ik alleen maar meer zin!!!
  Ik had al enorm veel zin in de winter, kerst en Oud&nieuw, maar nu ik al deze prachtige plaatjes zie … ooahhh!! Kom maar op!!!! 😀

 5. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Meh, nog steeds geen zin in vieze, natte, koude dagen. Ik ben echt geen winterpersoon!

 6. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Aaaaaah precies! Iedereen verklaart me voor gek wanneer ik mijn verlangen naar de winter uitspreek. Heerlijk artikel om zelfs nog meer in de stemming te komen!

 7. 28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Jij beschrijft precies wat ik al hele tijd in mijn hoofd heb 🙂
  Ik zit te wachten op echt herfstweer, dat een mooi brugje is naar echt winterweer. Niks van dat halfbakken “18-graden-in-oktober”-gedoe. Winter! Sneeuw! Vrieskou! Zon! Heeeeeeeeeerlijk, kan niet wachten…

 8. Jorinde
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  ‘Sneeuw dat uit de lucht komt dwarrelen. Boswandelingen maken door een wit, sprookjesachtig bos. Maagdelijke voetafdrukken zetten in de knisperende sneeuw. Kinderen die op sleëen worden voortgetrokken door hun vader. Sloten en meren die bevriezen. Schaatstochten. Kattenpootjes in de sneeuw. Kerstcadeautjes inslaan. Kerstbomen uitzoeken en optuigen. De dozen met Kerstversieringen tevoorschijn halen.’

  aaah wat doe je me aan haha ik had al zin in de winter en nu ik dit stukje lees nog meer!

 9. Rianne
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Oh ja ik roep het al weken: Ik heb echt zin in de winter!

 10. 28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Ik herken het helemaal! Ik hoop dat het gaat sneeuwen, en niet zo’n zachte winter als vorig jaar! En dat er dan zoveel valt dat de treinen niet meer rijden en ik gezellig thuis onder een dekentje kan kruipen.. 🙂

 11. Veerle
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Hoi Serena,

  Ik betrapte mezelf er laatst ook op dat ik stiekems weer zin heb in de winter! En dan met name Kerst, want dan ga ik altijd naar een tuincentrum met mijn moeder voor een kerstboom en om te kijken naar kersthuisjes. Die vind ik altijd zo schattig 😉

  Liefs, Veerle

 12. Lynn
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Hoi Serena,

  Ben je ook bij de Stenders geweest in Riga? Ze hebben zulke leuke zeepjes, en de verpakking is geweldig voor kerst!

 13. Lynn
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Hoi Serena,

  Ben je ook bij de Stenders geweest in Riga? Ze hebben zulke leuke zeepjes, en de verpakking is geweldig voor kerst!

 14. 28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Ik verlang stiekem ook naar de winter. Als ik dan toch mijn slippers aan de kant moet zetten, dan doe ik dat net zo lief direct voor mijn uggs.

  Als het begint te sneeuwen ben ik direct buiten te vinden. Die witte vlokjes die naar beneden komen vallen vind ik altijd iets magisch, alsof ik me in een snow globe bevind. Mijn eigen sprookje. Ik kan er ook intens van genieten als ik samen met mijn dochtertje de sneeuw trotseer, waar zij knieënhoog in weg zakt, om vervolgens samen een sneeuwpop te maken. En dan haar kleine tere handjes in de sneeuw, die het sneeuw amper durven aan te raken van de kou. Tenslotte als onze neusjes net zo rood zijn als die van Rudolph gaan we naar binnen, lekker knuffelen onder het genot van een kop Hot Choco.

 15. Ger
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Elk seizoen heeft zijn charmes vind ik. Ik heb er ook zin in, het begint met een uurtje extra slapen. Heerlijk! En daarna een nieuwe garderobe aanschaffen. Dat mag dan ineens he?

 16. Merel
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Geef mij maar winter. Ik ben echt een wintermens en kan echt zo genieten van de kou. Heb in deze tijd zoveel energie en ben dan ook positiever ingesteld dan in de zomer. De kleding enz. vind ik ook veel leuker.

  Het is jammer dat de winters in Nederland vaak zo matig zijn. Geef mij een winter in Oostenrijk. Dat is pas magisch en een tip voor iedereen die in de winter er even tussenuit wil. De grote stad in of een Alpendorp. 🙂 Heerlijk.

 17. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Meh nee, ik ben echt een zonnekindje. Het liefst elke dag 25 graden en s nachts regen. En dan de volgende dag weer heerlijk opstaan met het zonnetje door de ramen, heerlijk!

 18. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik snap precies wat je bedoelt, ik heb er ook erg veel zin in! Zolang het maar niet te veel regent haha!

 19. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Komt er nog een uitgebreid verslag van Riga? Ik ben benieuwd ^^

  • Serena
   Auteur
   28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

   Jawel, die is onderweg!

 20. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik kan niet wachten tot ik de eerste voetstappen in de sneeuw kan zetten, wolkjes kan blazen en mijn leuke mutsen uit de kast kan trekken. O, en al mijn sjaals. Ik hou van winter. Een weekje en daarna verlang ik terug naar de zomer, haha.

 21. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik hou van de herfst en de winter!

 22. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Wat een leuke foto’s ! Ik droom van een witte kerst 🙂

 23. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  oooh prachtige foto’s!
  ook wel zin in een witte kerst

  liefs
  Karlien

 24. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik ben er geen fan van, maar het heeft inderdaad wat.

 25. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Oh help, nu heb ik ook zin in de winter!

 26. Julia
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik hoop op eindelijk weet eens een witte kerst!

 27. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Leuke foto’s! Ik heb ook zin in de winter. Denkend aan de kerst, gezelligheid, knusse zondagen ennuh ik heb het eerste kerstliedje al geluisterd. Had er vorige week zo’n zin in.

 28. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik heb ook zin in de winter! Vind het dan altijd zo ontzettend gezellig.

 29. Valerie.
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik had vorige week ineens zó’n kerstmisgevoel! Stond ik daar, ‘s avonds tijdens het afwassen all i want for Christmas van Mariah Carey te zingen 🙂 Jaaa, ik heb er zin in! Doe mij maar weer een beetje sneeuw, helemaal nu ik een héél pretty nieuwe winterjas heb 🙂

 30. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Jaa.. ik heb ook zin in de winter, want dan komen vrienden en familie massaal bij me op bezoek in zwitserland. Dat maakt het dubbel zo gezellig, skiën, kerstmarkten bezoeken, fondue hmm… En deze winter ga ik voor het eerst terug naar waar ik vandaan kom.. Colombia 😉 . Dus winter kom maar op :-).

 31. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik heb ook super zin in de winter! En door jouw post alleen maar nog meer! haha

  Xo

 32. 27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Oh wauw! Door die foto’s heb ik meteen een superfijne wintersfeer!

 33. Marieke
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Doe mij maar winter! Ik heb echt een gruwelijke hekel aan de herfst. Heel leuk hoor, al die kleurtjes en ‘lekker binnen zitten met het geluid van de regen op je ramen’, maar helaas ben ik altijd degene die door weer en wind moet fietsen, om drijfnat en met een smoel vol bladeren op mijn werk aan te komen. Doe dan maar stevige kou, daar kan ik me tenminste fatsoenlijk tegen wapenen!

 34. Isetta
  27 oktober 2014 / maandag, 27 oktober 2014

  Ik voel meteen de warmte en gezelligheid!:) Super mooie foto’s ook.:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *