Halloween decoraties voor elk interieur

Halloween vind ik één van de leukste feestdagen die er zijn, ondanks dat het in Nederland lang niet zo groot wordt gevierd als in Amerika. Ik ben nu eenmaal dol op een beetje griezelen! Wil jij ook een beetje Halloween in huis halen, zonder meteen je huiskamer vol te gooien met skeletten, grafstenen en spoken? Dat kan! Hieronder heb ik 3 leuke Halloween decoraties bedacht die leuk staan in elk interieur. Het zijn prachtige herfstdecoraties met een subtiele knipoog naar de griezeligste feestdag van het jaar.

DIY halloween decoratie_4

DIY Bloedende kaarsen

DIY halloween candle_1 Voor deze DIY kun je het beste witte kaarsen gebruiken en een rode kaars voor het ‘bloed’. Zet de kaars op een ondergrondje, zoals een bordje of een stuk krant. Iets wat in elk geval makkelijk te draaien is.

DIY halloween candle_2 DIY halloween candle_3 Steek de rode kaars aan en houd hem zo vast, dat de vlam tegen het kaarsvet aankomt waardoor hij begint te smelten. Laat het rode kaarsvet nu langzaam over de witte kaarsen heen druppelen. Door meerdere druppels op dezelfde plek te laten vallen druppelen ze vanzelf naar beneden.

DIY halloween candle_4 Draai je bordje rond zodat je elke kant van de kaars goed kunt ‘bebloeden’. Zorg voor onregelmatige druppels voor een zo natuurlijk mogelijk effect. Het is echt zo gepiept dit! Het is makkelijk en je bent er snel mee klaar, terwijl het wel echt een heel gaaf effect geeft zo.

DIY halloween candle_5 Ook Clarence is onder de indruk!

DIY halloween candle_6Zet je ‘Bloody Candles’ bij elkaar neer op een tray en wissel af met bijvoorbeeld zwarte kaarsen of mooie waxinelichthouders. Op deze manier heb je een gezellige kaarsen tray, maar dan met een subtiel, griezelig Halloween tintje!

DIY Halloween Stolp

DIY halloween decoratie_1 Deze glazen stolp kocht ik een tijdje geleden bij Xenos en de leuke kalebas kocht ik bij de bloemist.

DIY halloween decoratie_2 Stop er wat andere leuke herfstige dingen in, zoals deze lampionnetjes of takken met rozebottels. Tip: hang eventueel wat spinnenwebben en spinnetjes tussen de takken voor een extra Halloween effect!

DIY halloween decoratie_3 Leg nu een vel stevig papier of een bord tegen de stolp aan en zet de stolp rechtop.  Het bord kun je onder de stolp laten staan  zodat je hem makkelijk kunt verplaatsen.

DIY halloween decoratie_5 Zelf vond ik het effect leuker om het stevig stuk papier onder de stolp vandaan te trekken, zodat echt alleen de stolp op tafel staat. Maar met een bord eronder is het wel praktischer natuurlijk!

DIY halloween decoratie_6Het effect is lekker knus en herfstig, maar door de pompoen heeft het weer een subtiele link naar Halloween. Op deze manier haal je toch een beetje Halloween in huis!

DIY Spinnenlamp

diy halloween lamp_2Deze flinkje joekels van nepspinnen kocht ik bij Xenos. Tape de spinnen vast, of bevestig ze met dubbelzijdig tape, aan de binnenkant van een lamp.

diy halloween lamp_3Op het moment dat je de lamp aanzet komen de griezelige contouren van deze grote, harige spinnen tot leven! Alsof ze zich daar al die tijd al verstopt hadden en nu door het licht wakker zijn geschrokken en je komen halen…

ezgif.com-makerEen geinig detail in je interieur, deze Spinnenlamp!

halloween toetjes_09Mochten er komende vrijdag vriendinnen over de vloer komen, dan is het wellicht leuk om je interieur een kleine Halloween twist te geven. Gewoon, omdat het leuk is, omdat het makkelijk is, omdat het snel klaar is en omdat het kan! En omdat jullie misschien wel horror movie night houden, dan kom je extra in de stemming met deze griezelige decoraties, nietwaar?

halloween toetjes_06HalloweenSpecial4Klik hier voor mijn griezelige Halloween toetjes en bekijk ook eens de leuke en simpele DIY Halloween snacks die mijn zusjes hebben gemaakt.

Volg:

73 Reacties

 1. X.
  29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Ik ben jarig op de 31e, dus meestal spooktochten enz. Op mijn verjaardag!

 2. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Wat een leuke foto’s , vooral de kaarsen vind ik leuk!

 3. Estrieke
  29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Heel leuke tips en mooie foto’s!

 4. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Die bloedende kaarsen heb ik een tijdje geleden ook al gemaakt. I love Halloween! Jammer dat er zo weinig aan gedaan wordt in Nederland.

 5. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  De bloederige kaars vind ik echt een onwijs gaaf idee!!

 6. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Ha leuk! Ik kreeg vorig jaar niet alleen met Sint Maarten kindjes aan de deur, maar ook met Halloween. Dat vond ik toch wat overdreven. Vooral omdat het dezelfde kindjes waren ;).

 7. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Vind die kaarsen er erg mooi uitzien!

 8. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  WAUW geweldig artikel dit! Allemaal super leuk en heel simpel om te maken 😀

 9. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Ah wat een geweldige ideeën! En het is niet eens moeilijk. Leuk, leuk! Ik vind die lamp met spinnen, maar eng hoor. Brrr, ik krijg echt kippenvel van spinnen haha! Vind de DIY’s van je zusjes ook onwijs tof. Jullie zijn alle drie zo creatief!!

 10. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Zo leuk! En ook echt heel mooie foto’s heb je weer gemaakt. Vooral de kaarsen en de stolp vind ik tof, omdat het zowel Halloween achtig en mooi is.

 11. 29 oktober 2014 / woensdag, 29 oktober 2014

  Hele leuke (en griezelige) ideeën hahaha!

 12. 28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  oooh zo leuk! En totaal niet zo moeilijk 🙂

  liefs
  Karlien

 13. Elke
  28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Die foto’s kunnen zo in een interieurmagazine, mooi! En die foto van Clarence is ook heel leuk, hij is zichtbaar geboeid door Halloween 😉 Misschien moet ik eens een lamp bij mijn ouders thuis versieren met spinnen, denk dat mijn moeder me dat noooooit zal vergeven haha… Hoor nu al gegil in mijn hoofd!

 14. 28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Die kaarsen en die lamp zijn echt awesome! 🙂

 15. 28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  De bloederige kaarsen vind ik erg leuk gedaan!

 16. 28 oktober 2014 / dinsdag, 28 oktober 2014

  Serena, wat ben je toch creatief! Ik vind de bebloede kaars en de spinnenlamp echt heel tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *