My 10 Holy Grails

Vorige week liet Nena jullie haar 10 favoriete producten zien en vandaag is het mijn beurt! Hieronder vertel ik waarom ik deze 10 producten tot mijn Holy Grails reken. Het zijn mijn absolute beautytoppers die ik aan iedereen kan aanraden! Mochten ze ooit uit het assortiment gaan dan zal ik eerst in tranen uitbarsten om vervolgens stad en land af te zoeken om de laatste partijtjes op te kopen! That's right. I love these products THAT much 🙂

Wenkbrauwpotlood van Chanel
Ik vind het erg belangrijk om mijn wenkbrauwen in shape te houden. Een goedgevormde wenkbrauw, passend bij jouw gezicht, staat meteen zo veel mooier en geeft een friss, open blik. Voorheen gebruikte ik altijd zwart, maar sinds vorig jaar maart (ik was toen een weekend in Milaan met Nena) heb ik dit wenkbrauwpotlood van Chanel gekocht en sindsdien ben ik er helemaal verknocht aan. Ik ben inmiddels toe aan mijn tweede en ik heb een back-up bij mijn vriend gelegd. De kleur is donkerbruin (brun cendré) zonder rode gloed en perfect voor brunettes zoals ik! Ik ben nog geen ander wenkbrauwpotlood tegengekomen in dezelfde kleur. Het borsteltje aan het uiteinde gebruik ik om het ingetekende gedeelte uit te vegen en bij elk nieuw potlood wat je koopt krijg je een Chanel puntenslijper cadeau. De prijs ligt rond de €20 en je doet er, bij elke dag gebruik, ongeveer een jaar mee.

Concealer van Bobbi Brown
Volgens mij is dit mijn vierde concealer en zoals je kunt zien is deze ook al bijna aan vervanging toe! Oh, how I love the creamyness!  De concealers van BB versmelten met je huid en geven een hele natuurlijke finish zonder te veel te glanzen. Waar sommige concealers juist droogheid en velletjes accenturen verbergt de concealer van BB ze juist feilloos en dat tot aan het einde van de dag. De concealer heeft daarbij een hele goede dekking. Wordt op foto's met flits niet opvallend en lichter dan je eigen huidskleur.  Ze zijn niet goedkoop, namelijk €21,50 per stuk (gewoon los, dus geen kitje zoals ik hier heb), maar ik blijf ze toch steeds kopen omdat ik gewoonweg geen betere ben tegengekomen. Ik gebruik eigenlijk best veel concealer en ik doe hier zo'n half jaar tot driekwart jaar mee. Lees hier mijn review van twee jaar geleden.

Volumepoeder van Osis+
Ik laat het de laatste tijd wat vaker staan, maar wanneer ik zin heb in een look met flink veel volume in mijn haren dan grijp ik naar het bekende rode potje. Even wat poeder op mijn haarwortels en BAM! Volume. Ik heb ook soortgelijke producten geprobeerd van andere merken, maar Osis+ blijft voor mij de beste en deze zal ik ook opnieuw blijven kopen. Eigenlijk alleen te koop bij kapsalons die Schwarzkopf gebruiken, maar laatst ontdekte ik het bij de webshop TopMerkenOnline.nl voor de helft van de prijs! Ik kan het iedereen aanraden die in één klap volume in zijn haren wilt hebben! Echt een toppertje.

Microdelivery Peel van Philosophy
Dit is voor toch wel de ontdekking van 2012 op skincaregebied! Zoals jullie weten gebruik ik het nu een paar maanden en ik ben er helemaal verliefd op! Na elk gebruik is mijn huid ZO zacht en ZO glad dat ik haast niet kan geloven dat het MIJN huid is. Je huid is elke keer weer als nieuw! Na een aantal weken merk je dat littekens en pigmentvlekjes langzaamaan vervagen en ik weet zeker dat mijn huid er na zoveel maanden nóg beter uit zal zien. Na elk gebruik is je huid gewoon weer een stukje mooier. Hoe het product werkt kun je terugzien en -lezen in dit artikel. Het is geen goedkoop product, de set kost namelijk €69,95, maar ik schat dat je er een jaar (misschien langer) mee kunt doen en het is echt de moeite waard. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een product die de huid egaler en stralender maakt.

Urban Decay 24/7 waterproof eyeliner
Van alle eyeliners die ik heb geprobeerd is dit – voor mij – de allerbeste en wel op twee grote redenen: het kwastje is heel fijn en smal zodat ik er de dunste lijntjes mee kan trekken. Dat is voor mijn hooded eyes echt een must. Daarnaast is deze eyeliner inderdaad goed waterproof, zodat het lijntje in de loop van de dag niet afgeeft en uitloopt. Het blijft de gehele dag goed op zijn plek en je zet er de mooiste, fijnste en strakste lijntjes mee. Ik ben nu bezig met mijn tweede eyeliner en ik heb een back-up bij mijn vriend liggen. De prijs ligt rond de €20 per stuk en Urban Decay is o.a. te koop via Sephora.

Essence Get Big Lashes! volume curl mascara + Volumizing Lash Powder combo
Ik heb een aantal mascara's die ik graag gebruik, waaronder die van Max Factor die Nena ook als haar Holy Grail bestempeld. Toch grijp ik ook graag naar de Essence Big mascara. Door zijn lekkere grote harige borsteltje geeft deze mascara mij volume en krul zonder dat mijn wimpers aan elkaar plakken of in de loop van de dag gaan hangen. In combinatie met het volume poeder heb je echt megawimpers, ze lijken bijna nep! Ideaal voor mensen die wel een fals lash effect kunnen gebruiken of voor mensen die gewoon een avondje verleidelijk willen wapperen! Lees hier mijn review.

Lancome Erika F. oogschaduw + dupe
Ik zweer het je, deze kleur staat bij iedereen mooi! Daarbij zitten er prachtige glitterende shimmers in die de aandacht meteen naar je ogen trekken. Het is zo mooi dat mensen me op straat aanspreken om te vragen welke oogschaduw ik draag. De kleur is lastig te omschrijven, het is een soort grijziggroen en de glitters zijn niet goud en niet zilver, maar ertussenin. Hier kun je mijn review lezen van vorig jaar. De mono kost zo'n €27 dus gelukkig heb ik ook een goede dupe voor jullie gevonden: L'Oréal chrome shine in de kleur 171 – dazzling khaki. Deze kost rond de €13.

Action serum
Mijn droge haarpunten hebben naast een voedend haarmasker altijd nog wat extra's nodig en daarom smeer ik er graag een dikke klodder serum in. Ik heb Biosilk gehad, ik heb allerlei andere dure salonmerken gehad, maar uiteindelijk ben ik verliefd geworden op het Hegron haarserum van de Action. Flesje kost €2,99 en werkt net zo goed als alle andere serums. Plus, het serum ruikt heerlijk naar mierzoete perzikjes. Waarom 20 euro neertellen voor een serum, terwijl dit net zo goed werkt, right? Ik kan het serum iedereen aanbevelen, maar wel alleen aan mensen die het nodig hebben (dus mensen met hele droge punten). Ik gebruik twee pompjes, die verdeel ik over beide handen, en dan smeer ik het in mijn punten van handdoekdroog haar. Eventueel nog een piepklein beetje wanneer het haar geheel is opgedroogd. Zachte, gezonde en glanzende lokken tot gevolg!

(Mavala) sneldrogende topcoat
Ik snap niet dat ik het jaren zonder heb gedaan, een sneldrogende topcoat. Scheelt je namelijk niet alleen tijd, maar ook bergen frustraties, gevloek en getier. We kennen allemaal wel de frustratie van pasgelakte nagels waar dan deukjes inkomen, toch? Met een sneldrogende topcoat is dit probleem opgelost. Breng het aan na je laatste laag lak, wacht 1 minuutje en je kunt al voorzichtig wat dingetjes doen, en 5 minuten later kun je bij wijze van spreken IKEA kastjes in elkaar timmeren. Ideaal! Ik kocht dit kleine flesje van Mavala bij de Etos voor €5 (dacht ik), maar wat ik heb gelezen moet de sneldrogende topcoat van INM out the door ook heel fijn zijn. Hoe dan ook: sneldrogende topcoat is een must voor elke nagellakliefhebber. Get yours today!

M.A.C. kwasten
Ik weet dat de kwasten van M.A.C Cosmetics heel kostbaar zijn, maar het zijn echt de allerbeste kwasten die ik tot nu toe heb gebruikt. Ik gebruik ze elke dag en ik heb er nog altijd veel plezier van. Ze worden na verloop van tijd niet hard, haartjes vallen niet uit en blenden is ineens een piece of cake. Gemiddeld kosten de kwasten zo rond de €30 (mijn stippling brush was zelfs zo'n €50!) en dat is echt een flinke duit, maar ik heb er zoveel plezier van dat ik ze toch graag wil aanbevelen, ik kan niet meer zonder. Ze gaan je leven lang mee, dus het is de investering meer dan waard. De kwasten koop je bij de M.A.C Pro Store, bij M.A.C counters of via de webshop van de Bijenkorf.

Dat waren mijn Holy Grails! Hebben jullie ervaring met deze producten, en zo ja, wat vind jij er van? En welke beautyproducten kun jij aanraden aan de andere Beautylabbers?

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

101 Reacties

 1. Marielle
  24 januari 2013 / donderdag, 24 januari 2013

  Over die oogschaduws wil ik even zeggen dat L’oréal en Lancomme van het zelfde bedrijf komen en het is zelfs bewezen dat er producten verkocht worden van beide merken met de zelfde ingredienten in. het enige verschil is de verpakking en de prijs! Het serum Youth code van L’oréal is het zelfde als Genefic van L’ancome zelfde ingredienten meer nog de ingredienten van het L’oréal serum staan de effectieve werkstoffen hoger in de ingredientenlijst dus deze zal beter werken dan dat van Lancomme!

 2. Shana
  18 december 2012 / dinsdag, 18 december 2012

  Hey Sereen, die concealer van BB, ga hem ook maar eens halen heb er zoveel goeds van gelezen.. nu ga ik hem van Sephora France bestellen aangezien ik in België woon.. Heb je tips voor hoe ik mss het best kan zien welke kleur bij me past? En moet een concealer de zelfde kleur hebben als je huid of lichter?
  Alvast bedankt!

 3. Charlotte
  25 september 2012 / dinsdag, 25 september 2012

  Dit kwam enorm van pas toen ik geen Erica F kon krijgen. Vervolgens dus maar voor €7,- de L’oreal dupe uit het schap gegrist bij een Duitse drogist 🙂
  Thanks!

 4. Kayka
  11 augustus 2012 / zaterdag, 11 augustus 2012

  Noeess… Ik kwam er gisteren achter dat Erika F uit t assortiment gaat…! Ik kon m al niet meer kopen bij Ici Paris of Douglas. Gauw nog eentje online gescoord maar wat baal ik zeg. Weer een topper die verdwijnt! So get yours while you can.

 5. 19 juni 2012 / dinsdag, 19 juni 2012

  Wat leuk om te lezen, die Osis+ poeder vind ik ook wel fijn! 🙂

 6. Marianne
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  ik zie het al, tijd om te gaan winkelen!!!

 7. danique
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  leuk artikel

  waar ik mij een beetje aan erger is dat essie nagellak reclame ding hierdoor heb je maar een klein stukje want dat ding wordt steeds groter als je scrolt

  hoe krijg je dit weg?

  x – jes

  a very beautylab lover

 8. marielle
  18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

  Ik heb zelf pas nog een absolute holy grail gevonden: Sally Hansen insta dry anti chip topcoat (rood flesje)….. En die is inderdaad ook zooooo snel droog en mn nagellak blijft ook langer mooi….. Ik wou dat ik dat eerder had gevonden, het maakt t leven zoveel makkelijker haha!!!
  Ik denk dat jij die ook maar eens moet proberen als je weer een nieuwe moet…
  Ik heb de mijne bij de ici paris gekocht….

 9. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Super mooie producten! Het haar serum van de Action is de laatste tijd ook een grote favoriet van me geworden. Hij ruikt zo heerlijk naar perzikjes ;D

 10. Marina
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Aan iedereen kan ik aanraden: probeer eens de Quick Dry Drops van Essence! Bij een topcoat moet je toch weer wachten tot je laatste laag nagellak droog is, maar deze drops druppel je over je vers gelakte nagels, en na MINDER dan een minuut zijn je nagels droog! Ik gebruik ze ook tussen de lagen nagellak door, na een aantal seconden was ik mijn handen en ben ik klaar voor de volgende laag. En kost maar paar euro!

 11. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Interessant, ik ga de Osis voluming powder toch eens aanschaffen.

 12. philine
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Ik vraag me toch even af of ik de enige ben die na het gebruik van dat wimperpoeder in de kroeg als een bespikkelde aliën rondliep toen het blacklight aanging? Ik heb het daarna nooit meer gebruikt!

  • Cindy
   18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

   Heel erg bedankt en ik ga erachteraan 😀

 13. Cindy
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Hallo Serena,

  Ik vroeg me af of L’Oréal chrome shine 171 dazzling khaki dezelfde kleur is als L’Oreal Color Infaillible Permanent Khaki? Dan weet ik welke ik aan moet schaffen 😀

  • Serena
   Auteur
   17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

   Nee je moet die chrome shine hebben, die heeft namelijk die mooie shimmers en glitters wat Erika F. ook heeft!

 14. kylie
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  ik heb de osis dust powder en de volumizing lash powder ook in mijn ‘stash’ and I love them! zelf vind ik de catrice mascara the giant extreme volume mascara erruug fijn..en twee producten die echt wel tot mijn holy grails behoren: MAC lip erase en de pout polishes van sleek vind ik erg fijn! gebruik deze twee producten echt dagelijks!

 15. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  1. Ook de philosophy peel-kit, mijn hele huid knapt er van op
  2. Tigi bedhead conditioner voor dik haar zodat het niet verzwaard
  3. Tigi catwalk curlesque shampoo, maakt mijn haar niet vet en geen SLS
  4. Hope in a jar creme van Philosophy
  5. Cacao butter van Palmer’s, al mijn tweede pot. Wondermiddel bij schrale huid
  6. Mascara van Etos, komt qua effect overeen met Chanel
  7. Chanel coco mademoiselle parfum
  8. Lipgloss van Chanel
  9. bb cream van L’oreal. Was eerst sceptisch, maar het is geweldig!
  10. Waterproof creme kohl van Chanel. Prachtige strakke subtiele lijntjes!

 16. Carlijn
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Leuk artikel! En tof dat je verwijst naar de MAC-pagina op de Bijenkorf.nl. ‘Mijn’ pagina (ik hou ‘m bij)!

 17. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Wat een leuk artikel =)

 18. Anjana
  17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Bobbi Brown concealer gebruik ik een paar jaartjes en het is een erg fijn concealer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen ervaring heb met andere merken concealers. Ik heb te kampen met donkere kringen en de mijn zijn behoorlijk donker 🙁 Maar gelukkig doet de concealer van BB goed zijn werk 🙂

  De volumepoeder van Osis+ gebruik ik af en toe. Deze heb ik een tijd geleden gekocht toen ik jouw review over dit product had gelezen. Ook een fijn spul. Bedankt, Serena 🙂

  Ik ben erg enthousiast geworden na het lezen over jouw review van de Microdelivery Peel van Philosophy. Deze MOET ik ook hebben. Deze heb ik al op mijn wishlist toegevoegd 🙂

  De hair serum van Action gebruik ik ook op aanraden van jou. Hiervan sla ik meteen een voorraadje in (4 stuks). Mijn dochter gebruikt het ook en we kunnen er beiden niet zonder. Ook onze holy grail thanks to you 🙂

  Van M.A.C. heb ik zelf ook een paar kwasten liggen. De stippling brush is the best. Ik kan er niet zonder. Het brengt mijn foundation ‘luchtig’ aan. Ik heb last van hyperpigmentvlekken en gebruik de foundation van Estee Lauder double wear maximum cover. Met een kwast aanbrengen is het zo ‘cakey’ op mijn gezicht. Met het aanbrengen met de stippling brush oogt het natuurlijker. Ik heb zelf ook een getinte huid (ben Hindoestaans) en ik ken het probleem wat jij ook hebt… dat het gedeelte tussen neus, mond en kin donkerder is en de wangen zijn lichter van kleur.

  Wat zou ik zonder jouw reviews moeten doen??? Geen idee.

 19. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Zelf vind ik de vloeibare waterproof eyeliner van catrice echt super fijn. heeft ook een heel dun en best wel hard kwastje zodat je niet uitschiet, ik heb zelf ook hooded eyes. perfect one. gaat er ook niet af zonder remover! én goedkoper dan urban decay!

  echt eens proberen!

 20. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Leuk artikel,die kwasten van MAC Klinken erg goed 🙂 x

 21. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Leuk! Ik moet een nieuwe mascara hebben en ga gauw voor de duurdere merken, maar n.a.v. dit artikel ga ik die van Essence maar eens uitproberen!

 22. Diana
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Bij de Bobbi Brown concealer, is het zo dat je gewoon de ene kleur gebruikt die goed bij je huid past, en de ander totaal niet nodig hebt?
  Of moet je een combi doen van die twee?
  Anders vind k het zonde, het is niet goedkoop, en om dan de helft niet te gebruiken..

  • Serena
   Auteur
   17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

   de rechterhelft is poeder die je over de concealer kunt poederen, maar dat doe ik nooit. Deze kit kost 32,50, maar je kunt de concealer ook los kopen, dus zonder het poeder, voor 22,50.

 23. Fatima
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Ik heb helaas niet zo’n goede ervaring met mijn MAC kwast, ik heb een eyeliner kwastje en na een half jaar ongeveer liet de bovenkant los van de hendel. Ik heb hem niet achterlijk veel gebruikt ofzo, soms een paar weken en dan weer een paar weken niet en ik heb heb ook nooit verkeerd om op laten drogen na het wassen of iets dergelijks dus ik vind het heel raar en erg jammer =) durf ook niet zo goed een andere kwast van MAC te kopen, omdat ze toch best prijzig zijn en ik bang dat het weer gebeurd. Ik blijf mijn Make-up studio en HEMA kwasten gebruiken!

 24. 16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Jaaa sneldrogende topcoat, dat is echt m’n redding! Vind zelf INM en Seche Vite heel fijn ^^ Heb nu Poshé, maar daar komen bubbeltjes in, heel vervelend!

 25. 16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Toch maar eens dat haarserum in mijn mandje gooien als ik de volgende keer naar de action ga…

 26. 16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Toch maar eens dat haarserum in mijn mandje gooien als ik de volgende keer naar de action ga…

 27. Anne
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Haha, ikeakastjes in elkaar timmeren!
  Je bent geniaal!

 28. Gulja
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Waarom koop jij de serum van Action als je ze gratis krijgt?

 29. D.
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Misschien is het al gezegd weet ik niet.. maar waar kun je z’n Bobbi Brown concealer kopen?

  • 18 juni 2012 / maandag, 18 juni 2012

   Bij de Bijenkorf, maar niet allemaal. In Utrecht verkopen ze geen Bobbi Brown.

 30. Rory
  16 juni 2012 / zaterdag, 16 juni 2012

  Hi nichtje, ik ben erg benieuwd naar het serum van Action, want ik gebruik inmiddels alweer jaren het werkelijk superfijne serum van Aveda (brilliant emollient finishing gloss – with rice bran oil). Geweldig spul, maar wel 35 euro ongeveer. Maar ik doe er wel een jaar mee…