Movies part V

Door Nena – Met het winterse weer (althans dat viel dit jaar reuze mee, maar misschien krijgen we het nog) kijk ik graag een filmpje op de bank. Doordat ik de afgelopen maanden toch alweer een aantal goede films heb gezien werd het alweer hoog tijd voor een update. In dit artikel besteed ik aandacht aan vijf films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Van sommige films had ik hoge verwachtingen, maar vielen ze uiteindelijk toch tegen. En andere films vind ik echte aanraders! Let er op dat een trailer soms al het één en ander kan verklappen. Wilde je de film toch al kijken of spreekt het verhaal je hieronder aan? Dan zou ik nog even niet op de trailer klikken.

The Croods

The-Croods_(Family)Plot: De prehistorische Croods slijten hun dagen in een donkere grot, die ze alleen durven te verlaten om eten te vinden. Vader Grug wil zijn gezin zo veel mogelijk beschermen tegen  de mogelijke gevaren van de buitenwereld, maar dat is nogal lastig met een zeer avontuurlijke dochter als onderdeel van het gezin. Een hevige aardbeving zorgt ervoor dat holbewoner Grug en zijn familie hun vertrouwde omgeving moeten achterlaten. Tijdens hun gevaarlijke zoektocht naar een nieuwe thuis ontmoeten ze een zwerver wiens moderne ideeën over de toekomst in schril contrast staan met de traditionele waarden van Grug. De hele situatie wordt niet eenvoudiger wanneer zijn oudste dochter ook nog eens valt voor de charmes van de vreemdeling.

collage stemmen

Mijn mening: Bij elke nieuwe animatie film hoop ik weer dat het een ouderwets hoogstandje is. De tekenfilms van vroeger doen het bij mij toch het best, maar af en toe komen er hele grappige animatiefims uit. The Croods is er eindelijk weer eens zo één!  Een grappig verhaal die echt vól met humor zit. Naast dat dit een komische film is, wordt ook duidelijk dat dit een film over naastenliefde is. Een goede film met een mooie boodschap.

Geregisseerd door: Kirk de Micco en Chris Sanders
Genre: Animatie / Avontuur
Met: de stemmen van: Emma Stone, Ryan Reynolds en Nicolas Cage.
Speelduur:  98 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.3

About Time

abouttimePlot: De 21-jarige Tim Lake ontdekt na het zoveelste saaie, onbevredigende nieuwsjaarfeestje dat hij kan tijdreizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel de loop van zijn eigen leven. Hij besluit zijn eigen leven wat aangenamer te maken met het krijgen van een vriendin. Helaas blijkt daten via tijdreizen net zo lastig als het klinkt.

Mijn mening: Ik ben groot van van Rachel McAdams. Ze is bekend van bijvoorbeeld The Notebook, ook zo’n film die je eigenlijk gezien moet hebben! Ik kan echt genieten van een goede romantische komedie. En met een regisseur als Richard Curtis (bekend van: Notting HillLove ActuallyThe Boat that Rocked) mag je toch ook wel een leuke film verwachten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet direct enthousiast was, omdat er sprake is van tijdreizen. Maar de manier waarop deze film dat laat zien vond ik dan toch wel weer verrassend. Het levert voornamelijk komische situaties op, want hoe handig is het? Als je per ongeluk een gênante opmerking maakt die je weer ongedaan kunt maken door eventjes terug in de tijd te reizen?! Ik zou zeggen: Heb je deze film nog niet gezien? Dan zou ik hem zeker even gaan kijken!

Geregisseerd door: Richard Curtis
Genre: Komedie / Sciencefiction
Met: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams en Bill Nighy
Speelduur:  123 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.9

Carrie (2013)

carrie-remake-movie-trailer-viral-prankPlot: De verlegen middelbare scholiere Carrie White (Chloë Grace Moretz) wordt opgevoed door haar angstaanjagend religieuze moeder Margaret (Julianne Moore). Wanneer ze de puberteit bereikt, komt ze in aanraking met haar verwoestende telekinetische krachten. Wanneer haar klasgenoten vervolgens het eindejaarsbal gebruiken als excuus om haar te vernederen voor de hele school, besluit ze deze dodelijke krachten in te zetten.

Mijn mening: Als je een beetje een fan bent van het horrorgenre, dan kan deze klassieker van Stephen King je haast niet ontgaan zijn. Carrie is in 1976 al eens verfilmd, maar in 2013 is het verhaal nieuw leven ingeblazen met deze nieuwe versie. Met een 6,1 op IMBD (vrij hoog voor een horror) kon ik niet wachten tot de release van deze film! Vorige week was het dan zo ver. Vol verwachting keek ik de film samen met mijn vriend… Helaas, deze film vond ik werkelijk zonde van mijn tijd. Ik vond hem heel erg tegenvallen. Alle elementen uit de vorige film zijn wel precies zo overgenomen en misschien dat dat het juist was. Destijds in 1976 was het een geweldige film! Maar anno 2014 vind ik het verhaal en met name hoe dat deze keer gefilmd is zeer teleurstellend…

Geregisseerd door: Kimberly Peirce
Genre: Horror / Drama
Met: Chloë Grace Moretz, Julianne Moore en Judy Greer
Speelduur:  100 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 6.1

Rush

rushPlot: Het waargebeurde verhaal over de rivaliteit tussen de onstuimige Britse Formule 1 coureur James Hunt en Niki Lauda, halverwege de jaren ’70, die ontaardt in een spannende race in 1976 tijdens het wereldkampioenschap. Hunt is een knappe, charmante coureur die het opneemt tegen de meer conservatieve en nederige Lauda. Een tragische wending tijdens de Grand Prix van Duitsland zorgt er voor dat Lauda’s seizoen bijna eindigt. Hunt levert ondertussen een strijd met zichzelf. Op en naast de baan.

Mijn mening: Je hoeft zeker geen fan te zijn van Formule 1 om dit een goede film te vinden! Mocht je vriend/ partner/ vader/ broer hier echter wel van houden, dan is het zeker geen straf om deze film met hem mee te kijken. Wauw, wat is dit een indrukwekkende film. Ik wil nog even benadrukken dat dit een waargebeurd verhaal is, waarbij het leven van Niki Lauda werkelijk zo gelopen is. Wat een held! Als je van een beetje actie houdt en een goed waargebeurd verhaal kunt waarderen, dan is deze film heel erg het kijken waard!

Geregisseerd door: Ron Howard
Genre: Actie / Drama
Met: Chris Hemsworth, Daniel Brühl en Alexandra Maria Lara
Speelduur:  123 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.4

Daglicht

daglichtPlot: Iris (Angela Schijf) is succesvol advocate en alleenstaande moeder van haar zoontje Aron. Haar Moeder Ageeth (Monique van de Ven) helpt Iris met de opvang van Aron. Wanneer Aron een week wordt geschorst, net terwijl Ageeth op vakantie gaat, besluit Iris samen met Aron in het huis van Ageeth te logeren. Bij oma wordt Aron altijd zo lekker rustig van het aquarium. Als er iets met een van de vissen is, besluit Iris de vissenman de bellen om Aron gerust te stellen. Wanneer deze langskomt en opmerkt dat Aron erg veel op haar broer lijkt, is Iris enorm verbaasd. Ze heeft toch helemaal geen broer? Als Iris erachter komt dat haar autistische broer Ray in een tbs-kliniek verblijft, besluit ze hem te helpen. Alleen dan blijken de familiegeheimen nog veel groter te zijn.

Mijn mening: Ik moet eerlijk zeggen dan ik Nederlandse films steeds beter ga waarderen. Net als Nederlandse series als Penoza en Overspel zitten er af en toe wat pareltjes tussen. Deze film is gebaseerd op het boek “Daglicht” van Marion Pauw. In het verhaal staan autisme en familiegeheimen centraal, waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op de spanningen binnen de familie. De film is hier en daar wat voorspelbaar, maar het goede acteerwerk van Fedja van Huêt maken een hoop goed. Een vermakelijk film die wel een beetje in het rijtje past van: De verbouwing, De eetclub en Loft.

Geregisseerd door: Diederik van Rooijen
Genre: Thriller
Met: Angela Schijf, Monique van de Ven en Fedja van Huêt
Speelduur:  114 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.0

Ik hoop dat er één of meerdere films tussenzitten die je nog moet kijken. Of misschien heb je al één van deze films gezien en wil je me laten weten wat jij er van vond? Zo ben ik bijvoorbeeld erg benieuwd naar jullie mening over Rush of Carrie!

Welke film zou je graag nog willen zien?

Liefs Nena

Volg je me al op Instagram? Ook daar zie je regelmatig films en series voorbijkomen! En dit is mijn Twitter.

 

Volg:

89 Reacties

 1. Lola Reggy
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Fijne post dit. Ben zeker geïnteresseerd in de film Rush en stiekem ook Carrie… Ik ga NL filsm ook steeds beter waarderen. Echt Nederland wordt er steeds beter in en stiekem ben ik ook trots op dit kleine kikkerlandje dat ze steeds betere films neer weten te zetten!

 2. Manon
  18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Leuk!

  Nog een tip; ik kan van harte de website YIFY torrents aanbevelen, super veel (nieuwe) films en allemaal in blue ray kwaliteit!

 3. Cherrelle
  17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  Ik vond Carrie ook echt geen leuke film ik ben blij dat ik niet de enige ben! Rush en die tijdreis film trokken me eerlijk gezegd niet maar ik zou ze na het lezen van je review nu wel eerder een kans geven. The Croods vond ik ook erg leuk, wat ik niet had verwacht!

 4. Jamilla
  17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  Ja Rush, goede film!

 5. 17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  Rush en Daglicht staan ook nog op mijn lijstje! Ben benieuwd wat je van de oscar-nominaties vindt. Heb je er daar al wat van gezien? Oh, en als je een oldschool animatie wil.. Frozen!

 6. 17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  Ik heb the croods gezien want k hou van animatie films

  Vond hem echt super leuk!

 7. 17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  The Croods is ook echt een favoriet, heb hem in de bios gezien en het word eens tijd om hem weer te kijke

 8. 17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  Altijd leuk die tekenfilms.

 9. 17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

  Leuk om te lezen! Ik moet nog steeds ‘into the wild’ kijken, maar het is er nog steeds niet van gekomen terwijl ik van alle kanten hoor dat het zo’n goede film is..

  • Nena
   Auteur
   17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

   Dat is één van de beste films ooit!

 10. Emmalee
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik heb dit weekend “Her” gezien, en dat was echt een hele toffe film.

  • Nena
   Auteur
   17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

   Wow hij krijgt ook een 8,6! En goede acteurs 🙂 Bedankt voor de tip!

 11. Heleen
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  De laatste met Angela Schijf zou ik zeker wel willen zien!

 12. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  ja about time! die wil ik ook nog graag zien 🙂
  xo, cheyenne

 13. Cari
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik vond ‘about time’ saai. Het kon mij niet bekoren.

 14. Shannon
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik wil about time nog heel graag zien! Lijkt me een hele leuke film, zeker omdat hij van de makers van love actually is haha
  X

 15. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  daglicht lijkt me een mooie film!

 16. Aukje
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik heb Rush in de bioscoop gezien en vorige week nog een keertje op de bank. Mooie beelden, super goed gecast en een indrukwekkend verhaal. Zeker een aanrader voor met vriendlief (of gewoon in je eentje voor Chris Hemsworth)

 17. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Rush is echt een mooie film die heb ik ook gezien en carrie wil ik echt nog zien!

 18. Jo
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  12 Years a slave is een enorme aanrader. Echt een geweldig historisch stuk. Verdient zeker een Oscar!

  • Nena
   Auteur
   17 januari 2014 / vrijdag, 17 januari 2014

   Ik heb hem even opgezocht en ik ga hem zeker kijken! Bedankt voor de tip!

 19. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  De film “dag licht” vond ik ontzettend leuk! Ik keek gisteren naar de film “The Call” met Halle Berry, dat is ook een ontzettende aanrader als je van spannende films houd!

 20. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik wilde About Time nog graag zien en dat blijft nu zo! Morgen moet ik best een tijdje in de trein (Schiphol > Groningen en weer terug) dus ik denk dat ik hem misschien wel download zodat ik hem op m’n iPod kan kijken… Ideeën! 😀

 21. Jacquelien
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Het weekend had ik Carrie gezien, ik vind m niet heel erg nep lijkt ofso en alle dingen die “niet kunnen” lijkt op een één of andere manier allemaal wel realistisch haha. Erg leuke film! En de andere films lijken me ook erg leuk.
  Liefs x

 22. Kirsten
  16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Carrie is ècht slecht. Nog een aanrader: FROZEN <3 Zó hard gelachen!

 23. 16 januari 2014 / donderdag, 16 januari 2014

  Ik heb nog geen een van deze films gezien. Carrie ga ik overslaan, want ik haat horrorfilms, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *