Movies part IV

Door Nena – In december vorig jaar plaatste ik mijn laatste Movies update (part III), dus nu dit jaar al bijna om is vind ik het hoog tijd voor een Movies part IV! Het is jullie misschien niet ontgaan dat ik graag films en series kijk, want je ziet regelmatig een foto op mijn Instagram (@nenaburger) of Twitter (@nenaburger) voorbij komen. In dit artikel deel ik vijf nieuwe films die ik de afgelopen maanden heb gezien en die ik zeker de moeite waard vind!

Omdat er in een trailer vaak al een veel te groot deel van de film wordt verklapt plaats ik bij elke film een teaser. Ook dit kan al het nodige verklappen… Mocht je een film toch al willen kijken of het verhaal spreekt je aan, dan zou ik me lekker laten verrassen door de film! Weet je het toch nog niet helemaal zeker? Kijk dan gerust de teaser om te beoordelen of deze film voor jou de moeite waard is…

World War Z

WWZ

Plot: Gerry Lane is een toegewijde vader en echtgenoot die werkt voor het leger en de overheid. Wanneer een zombie-apocalyps uitbreekt, wordt Gerry door de regering gevraagd om de invasie tegen te gaan. Tegelijkertijd moet hij zijn vrouw en kinderen beschermen tegen de verbazingwekkend snelle, vleesetende zombies.
Mijn mening: World War Z is een apocalyptische film, waarbij je als kijker te zien krijgt hoe de wereld langzaam wordt overgenomen door zombies. Dit is niet de eerste film in zijn genre, waardoor het even heeft geduurd voordat ik deze film ging kijken. Mede door het cijfer op IMDB en Brad Pitt die de hoofdrol van Gerry Lane vertolkt gaf ik hem een kans. Gelukkig was ik binnen 10 minuten al geboeid en vloog de tijd voorbij! De film is lekker snel, waardoor je niet het gevoel hebt dat scènes te lang duren. Ik vond de clou wel goed bedacht, waardoor ik het einde wel kon waarderen.
Geregisseerd door: Marc Forster
Genre: Actie/ Drama
Met: Brad Pitt, Mireille Enos en Daniella Kertesz
Speelduur: 116 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.1

The Conjuring

the_conjuring

Plot: The Conjuring vertelt het gruwelijke verhaal van de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren. Wanneer hun hulp wordt ingeroepen door een gezin dat door een duistere aanwezigheid in hun afgelegen boerderij geterroriseerd wordt, worden ze geconfronteerd met een machtige duivelse entiteit en raken ze betrokken bij de meest angstaanjagende zaak van hun leven.
Mijn mening: Oooeh, een 7,6? Voor een horror? Dan moet hij wel goed zijn! En inderdaad The Conjuring is lekker eng en heeft een goed sfeertje. Ik heb deze film in de bioscoop gezien met mijn vriend Roy en Serena (die een goede horror ook wel kunnen waarderen) en we vonden hem allemaal erg goed! Ik ben fan van Vera Farmiga (Lorraine Warren in de film), ik vind haar echt een mooie vrouw met een klassieke schoonheid die goed bij de film past. De film is gebasseerd op waargebeurde feiten, wat ik persoonlijk altijd wel wat extra’s vind geven. Ook bevat de film een aantal goede schrikmomenten, zeker wanneer je hem ‘s avonds laat kijkt met het geluid hard aan!
Geregisseerd door: James Wan
Genre: Horror/ Thriller
Met: Vera Farmiga, Patrick Wilson en Lili Taylor
Speelduur: 112 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.6

Pacific Rim

PRM

Plot: De film speelt zich af in twee gescheiden werelden. De eerste is een toekomstige versie van de Aarde waar in november 2012 een gigantisch monster uit de Stille Oceaan opdook en de stad Osaka in Japan aanviel. De andere wereld is de Anteverse, waar het monster vandaan kwam. Een portaal naar deze wereld ligt acht kilometer onder water. Sinds de eerste aanval spuugt het portaal steeds meer monsters uit die de kustplaatsen aanvallen, waaronder Tokio en Los Angeles. Om de monsters te verslaan ontwikkelt het leger het “Jaeger”-programma dat teams van twee piloten traint om gigantische mechanische harnassen vol met wapens te bedienen.
Mijn mening: Als je van films als Transformers houdt, dan is dit misschien ook wat voor jou. Pacific Rim duurt ruim 2 uur en bevat lekker veel actie tussen grote enge wezens (Kaiju) uit de diepte van de Stille Oceaan en de mens die met behulp van grote robots (Jaegers) deze wezens probeert te bestrijden. Ik vond het een erg interessant verhaal met zeer mooie special effects. De film is wel wat voorspelbaar, maar dat doet zeker geen afbreuk aan de kwaliteit van de film. Ook deze film heb ik in de bioscoop gezien. In IMAX en 3D, waardoor alle reusachtig opgezette scènes zeer goed tot zijn recht kwamen!
Geregisseerd door: Guillermo del Toro
Genre: Actie/ Science-fiction
Met: Charlie Hunnam, Rinko Kikuchi en Idris Elba
Speelduur: 131 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 7.3

The Frozen Ground

the_frozen_ground

Plot: Glenn Flothe, een rechercheur uit Alaska, is vast van plan een einde te maken aan de moorden van Robert Hansen , een seriemoordenaar die dertien jaar lang onopgemerkt bleef. Naarmate de lichamen zich opstapelen in de straten van Anchorage slaat de angst toe onder de bevolking. Flothe start een persoonlijke klopjacht om de moordenaar te vinden, waarbij hij zijn eigen leven op het spel zet. Wanneer een 17-jarig meisje ontsnapt aan Hansen, vindt Flothe eindelijk een aanknopingspunt.
Mijn mening: Deze film is gebaseerd op een waargebeurde zaak uit de jaren zeventig en tachtig waarbij een seriemoordenaar in de omgeving van Anchorage tientallen prostituees martelde en vermoordde. Het duurt dan ook niet lang voordat de kijker weet wie de moordenaar is, maar dat is ook niet het doel van de film. Het verhaal draait meer om het verzamelen van bewijsmateriaal en het langzaamaan opbouwen van een zaak om de schuldige voor het gerecht te kunnen slepen. Daarbij wordt het de recherche niet makkelijker gemaakt door een belangrijke getuige van 17 jaar (Cindy). Cindy heeft weten te ontsnappen aan de handen van de seriemoordenaar, maar is ook een drugsverslaafde prostituee, waardoor haar verhaal niet altijd even betrouwbaar lijkt…
Geregisseerd door: Scott Walker
Genre: Misdaad / Thriller
Met: Nicolas Cage, John Cusack en Vanessa Hudgens
Speelduur: 105
Jaar: 2013
IMDB: 6.2
Django Unchained
Django Unchained
Plot: Jackson, Mississippi. Het is de 19de eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in Amerika. Twee geliefden, Django en Broomhilda, worden onder deze gruwelijke omstandigheden uit elkaar gedreven en verkocht aan verschillende eigenaren. Terwijl Broomhilda haar nieuwe situatie leefbaar probeert te maken wordt Django ondertussen bevrijd door een eigenaardige premiejager, genaamd Dr. King Schultz. Deze ziet wel potentie in Django en besluit hem onder zijn vleugels te nemen en hem de fijne kneepjes van het vak bij te brengen. Samen gaan ze op zoek naar Broomhilda.
Mijn mening: Ik zat niet te springen om deze film te kijken. Een western sfeertje, slavenhandel… Ik weet niet. Ik ging dan ook niet mee naar de bios toen mij dat gevraagd werd. Afgelopen week heb ik hem dan toch maar een kans gegeven en wow, had ik hem maar in de bios gezien! Hoe  kan het ook anders met zo’n sterrencast en geregisseerd door Tarantino! Het verhaal heeft me de volle 165(!!) minuten geboeid! Er zitten aardig wat harde scènes in, maar toch ook een goede portie humor. Deze film bevat allemaal goede elementen, zoals de manier van filmen, de muziek, de foute teksten (à la Tarantino) etc. Echt een aanrader! Ook als je niet van Westerns houdt. Ik vind het trouwens altijd leuk dat Tarantino een mini-rolletje voor zichzelf heeft bedacht in zijn films, zo ook in Django Unchained.
Geregisseerd door: Quentin Tarantino
Genre: Western/ Actie
Met: Jamie Foxx, Christoph Waltz en Leonardo DiCaprio
Speelduur: 165 minuten
Jaar: 2013
IMDB: 8.5
Als je een beetje een filmliefhebber bent, dan heb je waarschijnlijk al wel het een en ander uit dit lijstje gezien. Zo niet, dan hoop ik dat ik jullie toch een beetje nieuwsgierig heb gemaakt naar één of meer films. Met de herfst in aantocht heb je dan toch weer lekker wat te kijken!
Welke film zouden jullie graag nog (eens) gaan kijken? Of wat vonden jullie van bovenstaande films?
Liefs Nena

Twitter: @nenaburger
Instagram: @nenaburger

 

Volg:

58 Reacties

  1. Pien
    28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

    Ik heb laatst the frozen ground met mijn vader gezien, ik vond het echt een leuke film ! Helemaal leuk dat nicolas cage en vanessa hudgens erin zaten ! Ik hou van misdaad en thriller maar normaal vind ik het leuker als je niet meteen weet wie de dader is maar er zat hier ook nog redelijk veel spanning in. Ik vind het echt een aanrader ! Ik wou the conjuring ook nog graag kijken maar na reacties van anderen lijkt het me toch beter als ik deze niet ga kijken, dat zou waarschijnlijk maanden niet slapen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *