Milk of Magnesia

Via Formspring kreeg ik laatst de vraag wat ik van Milk of Magnesia vond. Milk of Magnesia, Milk of Magnesia? Ik had nog nooit van dat spul gehoord. Was het een drankje? Een medicijn? Een beautyproduct? Het is het alledrie!

Milk of Magnesia is een medicijn in drankvorm en je slikt het omdat je ontlasting er maar niet soepeltjes uit wilt komen. That’s right, het is een laxeermiddel. Maar, omdat er magnesiumhydroxide in het drankje zit schijnt het zelfs de vetste koppen mat te kunnen maken. Amazing! Menig Amerikaans beautyblogger heeft een flesje Milk of Magnesia op haar toilettafel staan en op YouTube zijn er veel filmpjes te vinden waar de meiden het medicijn helemaal hypen.


Naar het schijnt gebruikt Beyonce het goedje ook vlak voor optredens. Haar visagiste brengt een dun laagje aan onder haar foundation om ervoor te zorgen dat B’s mooie hoofdje glansvrij blijft tijdens het drukke gedans onder de hete studiolampen.

Het geheim? Milk of Magnesia bevat een vrij hoog gehalte magnesiumhydroxide. Magnesiumhydroxide absorbeert olie like cray-zay, dus ideaal voor snel glimmende huidjes!

Nou, Milk of Magnesia klinkt als het wonderproduct waar ik al mijn hele leven naar op zoek was! Het goedje is helaas alleen in Amerika te koop, dus besloot ik een soortgelijk product in de plaatselijke apotheek op te snorren. Ik vond Regla pH suspensie met 20 mg/ml magnesiumhydroxide. In Milk of Magnesia zit wel een stuk meer, namelijk 80 mg/ml magnesiumhydroxide, maar goed, ik moest het er maar mee doen.


De suspensie kostte me €4,75 voor een flinke fles van 200 ml. Naast de werkzame stof magnesiumhydroxide bevat het ook aluminiumoxide, glycerol, sorbitol en parabenen (conserveermiddel). Alle ingrediënten zijn onschadelijk voor de huid, maar wanneer je een gevoelige huid hebt kan het voorkomen dat je huid niet zo goed op de parabenen zal reageren.

Belangrijk: na openen is het één maand houdbaar in de koelkast! Ik weet niet of het langer te bewaren is wanneer je het niet als medicijn gebruikt, ik denk eigenlijk van wel. Maar, ik wilde het toch even vermelden.

Het goedje is spierwit en heel vloeibaar, eigenlijk is het te vergelijken met wit water:


Voor het gebruik is het belangrijk dat je een gereinigd gezicht hebt. Op internet lees ik verschillende verhalen: de een brengt Milk of Magnesia aan vóór de dagcreme en de ander juist erna. Ik denk dat het een kwestie is van uitproberen wat het beste voor jou werkt. Zelf heb ik het voor mijn dagcreme aangebracht, dus direct op de huid.


Ik breng het hier aan met een kwast, maar het beste is eigenlijk een wattenschijfje. Breng een kleine hoeveelheid Milk of Magnesia aan op je watje (het moet niet doordrenkt zijn, slechts licht vochtig) en ga hiermee over je gezicht. Gebruik je te veel dan krijg je witte strepen en kan het wat trekkerig aanvoelen, dus het is even oefenen voordat je doorhebt wat de juiste hoeveelheid is. Je hebt maar een heel klein beetje nodig steeds!

Wanneer de Milk of Magnesia is aangebracht laat je het even opdrogen. Vervolgens breng je gewoon je make-up aan zoals gebruikelijk. Om te testen of Milk of Magnesia inderdaad matterend werkt voor mijn huid heb ik op een hete dag als vandaag de Catrice Photo Finish foundation aangebracht. Dit was de foundation waarbij ik het meeste ging shinen (zie ook het artikel ‘review budgetfoundations #1‘).


Zie je hoe lekker mat de foundation ineens is! Het lijkt wel de Catrice Infinite Matt, qua finish. Maar goed, hoe zag mijn gezicht er aan het einde van de dag uit? Hieronder heb ik links de foto uit het reviewartikel gevist, waarbij je goed kunt zien dat mijn voorhoofd ultiem glimmend is. Rechts draag ik dezelfde foundation na hetzelfde aantal uren, maar dan met een laagje Milk of Magnesia:


Het is niet meer zo mat als vlak na aanbrengen, maar ook zeker niet zo shiny als op de foto links. Mijn persoonlijke conclusie is dat Milk of Magnesia dus wel degelijk werkt!

Het spulletje is een uitkomst wanneer je een vette huid hebt die snel glimt en glanst zoals die van mij, maar wanneer je een normale tot droge huid hebt kan dit spul je huid wat trekkerig maken, of zelfs schilfers veroorzaken. Wanneer je een gemengde huid hebt is het daarom belangrijk dat je het alleen aanbrengt op de delen van je gezicht die gaan glimmen! Heb je iets belangrijks (een optreden of je eigen bruiloft) en wil je er zeker van zijn dat je make-up de gehele tijd glansvrij op zijn plek blijft? Dan is dit spul, ook wanneer je geen vette huid hebt, perfect voor eenmalig gebruik. Test het dan wel even uit van te voren, want het zou zonde zijn als je er als een droog vlokje bijloopt op al je trouwfoto’s!

Wanneer ik een ‘echte’ fles Milk of Magnesia te pakken krijg (misschien in Singapore) ga ik deze ook zeker kopen, aangezien hier meer magnesiumhydroxide in zit dat in deze fles Regla pH. Ik vind het ideaal om dit spul als primer te gebruiken, want zo ben ik minder beperkt in het kiezen van een foundation en hoef ik niet ‘bang’ te zijn dat mijn hoofd er na wat inspanning of bij warm weer uit komt te zien als een vettig bolletje.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

88 Reacties

 1. 11 maart 2019 / maandag, 11 maart 2019

  Ik wil weten waar het in Nederland te koop is. Ik ga het voor reiniging van mijn darmen gebruiken.

 2. Edith Liliomos
  24 januari 2017 / dinsdag, 24 januari 2017

  maar waar te koop????? groetjes Edith

 3. Vince
  30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Je gaat er overigens ook flink van aan de race, als je het drinkt ^^ Beware!

 4. Schmitz
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Milk of magnesia is te koop in uk, bij Boots, bijvoorbeeld. Of gewoon op eBay. Er zijn veel verkopers die Milk of magnesia opsturen vanuit uk of USA. Het is echt goedkoop en het werkt.

 5. Annuska
  10 oktober 2012 / woensdag, 10 oktober 2012

  Hoi Serena,

  ik weet niet of je al in Singapore bent geweest (dit is de eerste keer dat ik je blog bezoek) maar je moet wel de originele MOM hebben. Dus geen kersen, chocola of mint!

 6. 17 juni 2012 / zondag, 17 juni 2012

  Heel handig! Ik heb ook last van een vet gezicht, dit is wel een uitkomst als primer. Waar heb je dat spul gehaald?

 7. Melissa
  14 juni 2012 / donderdag, 14 juni 2012

  Ik zie net op de blog van cherryfizz dat in de Maalox Forte Suspensie 600 mg magnesiumhydroxide zit, misschien iets voor de nóg vettere huid?

 8. Natalia
  27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Hoi serena,

  Wist je dat je milk of magnesia ook kan drinken?
  Een lepel iedere ochtend na het douchen reinigt je lichaam van binnen waardoor je ook een hele mooie huid krijgt.
  İn brazilie nam ik het elke dag mijn moeder vertelde het me en inderdaad ik kreeg er een baby zachte huid van. İk heb zelf ook last van acne op me rug en glimmende huid met veel puistjes na 2maanden of eerder zelfs begon het echt te verdwijnen.

  Xx

 9. Tara
  27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  Ik vraag me echt af hoe iemand hier ooit op is gekomen..

 10. 26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

  Wat een wonder spul zeg, ga ik zeker voor kijken.

 11. Margot
  26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

  Heeeel apart om ineens een bekend flesje tegen te komen op je blog en dat het dan ook nog eens voor iets heel anders gebruikt wordt! Mijn vader heeft bij UCB gewerkt, heb het artikel meteen naar ‘m doorgestuurd. Leuk! 🙂

 12. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wauw, lijkt me wel wat, heb ook snel last van een ‘glimvoorhoofd’

 13. Genevieve
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Superhandig!

 14. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Klinkt als een goed product 😀 x

 15. Diana
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  MIss een gekke vraag maar kun je dan niet zo’n deal sluiten met de fabrikant, om het in de shop te verkopen?
  Dan ben jij de enige waar we dat kunnen kopen in Nl ->kassaaa & fijn voor iedereen die het hebben wil.

 16. Annika
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  gelukkig heb ik niet zo veel last van een vette huid 🙂

 17. Lola
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Handig! Ik heb zelf een superdroge huid dus voor mij is het niks maar één van mn vriendinnen zat laatst te klagen over een glimmend hoofd, ik zal haar dit eens laten lezen!

 18. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Goede tip! zeker met dit weer! Het enige minpuntje is wel dat dit goedje na een maand niet meer te gebruiken is:( Wel een heel leuk en leerrijk artikel! xoxo

 19. Pauline
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Inderdaad handig voor bij warm weer!
  Kun je dit ook invriezen? Want zoveel maak ik nooit op binnen die tijd…

  • Pauline
   25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

   Maar wat ik me wel afvraag, dit komt toch ook in je lichaam terecht, is dat niet ongezond?

 20. Maaike
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Dit is dus ECHT slecht voor je huid hey! Als je huid veel in aanraking komt met magnesium kun je last krijgen van diarree en een onregelmatige hartslag. Magnesium houdt namelijk vocht vast in je lichaam!

 21. Lois
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Handig! xxxx

 22. JoycevdB
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Leuke review. Had nog nooit van dit spul gehoord. Wel van magnesium-tabletten (met name voor de laxerende werking, maar niet dat dat dus ook op je gezicht kan).

  Ik hoop dat je in Singapore op zoiets als dit spul stuit en het nog beter kan testen 🙂

 23. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Hoi Serena,

  Wat leuk dat je een NL’se vervanger hebt gevonden! Ik had er ook al eens over gelezen, maar vraag me af of het wel goed is voor je huid?

  Voor bruidsmake-up zou ik dit in elk geval niet voor gebruiken, daarvoor wordt meestal een ampul gebruikt. Kan je gewoon kopen bij Douglas, ik zou zeggen, probeer het eens 😉 blijft je make-up echt de hele dag muurvast mee aan je gezicht plakken 🙂

  Groetjes!

 24. 25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  Wat een super post weer! Ik heb het zien voorbij komen op wat skincare forums, maar zelf eigenlijk nog nooit me erin verdiept. Het klinkt echt als een heel makkelijk iets om te gebruiken en ja, het verschl is toch wel merkbaar zo te zien! Heeft het eigenlijk ook effecten op langere termijn, of is het echt iets dat een tijdelijke werking heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *