Max Factor – Lipfinity Lip Colour

Door Nena – Wie kent ze niet? De bekende longlasting lipsticks van Max Factor! Een duo lipstick die bestaat uit twee aparte producten, genaamd: Max Factor – Lipfinity Lip Colour. Dit jaar zijn er zeven nieuwe kleuren uitgekomen om ervoor te zorgen dat er voor elke “fashionista” een geschikte kleur tussenzit. Ook hebben de lipsticks een vernieuwde applicator die de vorm van de lippen beter volgt. Daarnaast zorgt het voor een effen applicatie en een dunnere gelijkmatige laag, waardoor de lipstick lichter aanvoelt en er langer goed uitziet. Zouden de Lipfinity Lip Colours echt 24 uur blijven zitten? Ik testte het voor je uit!

De zeven nieuwe tinten:

collage kleuren

Van links naar rechts:

 • 06 Delicate
 • 022 Forever Lolita
 • 024 Stay Cheerful
 • 026 So Delightful
 • 125 So Glamorous
 • 146 Just Bewitching
 • 335 Just In Love

Max-Factor-Lipfinity-Lip-Colour-grouppackshot

Het complete assortiment Max Factor Lipfinity Lip Colour bestaat uit 20 kleuren, waarvan er nu 7 tinten nieuw zijn. Varierend van “Always Delicate” voor de ultieme nude look tot “Just in Love” voor verleidelijke rode lippen.

Forever Lolita, So Delightful & So Glamourous

Ik heb zelf de kleuren: 022 Forever Lolita, 026 So Delightful en 125 So Glamorous ontvangen. Deze zal ik dan ook verder gaan reviewen.

MF1

MF2.png

De Lipfinity Lip Colours zitten in een verpakking waarop de kleur goed te zien is. Ook heeft de verpakking een venster waardoor de kleur van de daadwerkelijke lipstick al goed te zien is. Zoals je kunt zien komt deze kleur exact overeen met de kleur van de verpakking. De nummers 1 en 2 verwijzen naar de lipstick (1) en de transparante balsem (2). Op de verpakking ook wel Stap 1 en Stap 2 genoemd.

De balsem “Stap 2”

balsem1

Stap 2 is gewoon een transparante balsem die je lippen voorziet van een glans en uitdrogen voorkomt.

balsem2

Dit is het maximale van de stick. In totaal 1,9 gram. De balsem gaat sneller op dan de lipstick, want met deze balsem werk je je lippen toch wel een aantal keer op een dag bij. Een losse balsem kost €8,99, maar persoonlijk zou ik gewoon een simpele labello of vaseline gebruiken. Dat geeft namelijk hetzelfde effect.

De swatches

MF4.png

Op bovenstaande foto zie je de swatches van alleen de lipstick zonder de balsem. Alleen “stap 1” dus. Het is de bedoeling dat je deze kleur aanbrengt op vetvrije lippen en de kleur vervolgens 60 seconden laat drogen.

MF5

Eenmaal gedroogd kan “stap 2” worden aangebracht. Deze balsem zorgt ervoor dat de lippen gehydrateerd blijven.

MF6

En zoals je kunt zien geeft stap 2 ook nog eens enorm veel glans!

022 Forever Lolita

Forever Lolita is een snoeperig zoete roze kleur met hele fijne shimmers. Althans in de verpakking zie je dat nog wel, maar op de swatches en later op de lippen zie je hier niets meer van.

Lolita1

Stap 1 & Stap 2 van Forever Lolita.

Lolita2.png

De applicator loopt iets gekromd, waardoor je de vorm van je lippen goed kunt volgen. Ook is hij aan het einde vrij plat, zodat je eventueel ook je mondhoeken mee kunt nemen. Ik vind deze applicator prettig!

lolita

Forever Lolita op mijn lippen. Deze kleur dekt in één laagje al goed.

look lolita.png

Ik had het niet gedacht, maar ik vind de kleur leuker staan dan gedacht! Zeker wanneer je de rest van je look vrij eenvoudig houdt.

026 So Delightful

So Delightful1

So Delightful is iets warmer dan Forever Lolita, maar is nog steeds vrij roze van kleur. Dit is mijn favoriet van de drie!

So Delightful2

Dit is de hoeveelheid product na één keer dippen. Voor lichte kleuren voldoende om je lippen mee in te kleuren, bij donkerdere kleuren zal je merken dat de dekking niet overal even goed is, dan heb je meer nodig.

SD.png

Hier draag ik So Delightful in één laagje op mijn lippen. Zoals je kunt zien is de kleur dan nog iets transparant en dus niet dekkend.

So delightful look.png

Op bovenstaande foto draag ik de lippenstift al de hele dag op mijn lippen, lees verder in deze review voor een duidelijke conclusie.

125 So Glamorous

So Glamorous1

So Glamorous is echt rood.

So Glamorous2

Op de applicator zie je de koele ondertoon goed.

So Glamorous lippen.png

Al direct tijdens het aanbrengen begint stap 1 te drogen, zoals je ziet is So Glamorous niet dekkend na één laagje, dus ik heb hem nog een keer aangebracht, zodat ik ook de vorm nog iets kon corrigeren.

SG.png

En dit is So Glamorous na twee laagjes en stap 2.

SG look.png

Zoals ik al zei So Glamorous is echt felrood! Het laat je tanden er altijd mooi wit uitzien, maar is wel wat lastiger om aan te brengen.

Blijft de Max Factor – Lipfinity Lip Colour 24-uur zitten?

Van bovenstaande kleuren vind ik de kleur 026 So Delightful het beste bij mij passen. Met deze Lipfinity Lip Colour heb ik dan ook een dag lang bijgehouden hoe de kleur zich houdt op mijn lippen…

gedurende de dag

De kleur blijft eigenlijk erg goed zitten! ‘s Ochtends na mijn ontbijt om 10.00 bracht ik hem aan en om 11.00 dronk ik een kop koffie. De lippenstift geeft niet af, alleen de balsem laat een vettig laagje achter. Om 13.00 heb ik een paar boterhammen gegeten en ook dat gaat prima! Het is wel aan te raden om je lippen daarna weer even bij te werken met Stap 2. Rond 16.00 at ik nog een snack en tussendoor heb ik nog water een thee gedronken. Zo op het eerste gezicht lijkt de lippenstift nog perfect op mijn lippen te zitten…

mokMaar als je goed kijkt, dan zie je op bovenstaande foto toch wat kleine gekleurde vlekjes op mijn mok. Gedurende de dag ontstaan er kleine barstjes in de kleur en kunnen er stukjes loslaten! Met als gevolg…

16 uur gebarsten

Dat wanneer je lacht of praat je lippen er toch niet meer zo fraai uitzien! Al zie je dit alleen maar van heel dichtbij. Toch heb ik So Delightful nog even laten zitten tot na het eten.

19 uur eten

Om 19.00 aten we broodjes hamburger. Dit is natuurlijk wel de ultieme test voor de lipstick!

20 uur .pngEn om 20.00 zagen mijn lippen er zo uit. Ik vond het nu wel tijd om mijn lippen weer schoon te maken…

***Ik moet er wel even bij vermelden dat ik So Delightful niet in één keer egaal dekkend vond (ook iets te zien op de swatch) en daardoor af en toe een tweede keer langs een deel van mijn lip moest. Daar waar het ietsje dikker op mijn lippen zat is het ook het eerst gaan barsten! Let hier dus op, wanneer je een dunner laagje aanbrengt is de kleur minder dekkend, maar blijft de lipstick wel wat langer mooi.***

Conclusie

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen, 24 uur houdt de lipstick bij lange na niet. Misschien blijven er na 24 uur zeker wat resten achter, maar ik zou al veel eerder ingrijpen. Ik heb mijn lippen gedurende de dag zo’n vier keer bijgewerkt met stap 2 om uitdrogen te voorkomen, maar ondanks deze verzorging ontstonden er aan het einde van de dag toch barstjes in de kleur. Ik zou zeggen: De lipstick blijft zeker een gemiddelde werkdag goed genoeg zitten. Wil je ‘s avonds ook nog genieten van de kleur? Dan is de lipstick eenvoudig te verwijderen met een goede waterproof reiniger. Ik heb een speciale oog & lip waterproof reiniger van Etos eigenmerk gebruikt en dat ging prima. Vervolgens kan je je lippen dan nog een keer stiften voor de avond!

MF3

Het concept vind ik wel fijn. Je hoeft de kleur maar één keer netjes aan te brengen met een spiegel in de buurt en vervolgens werk je je lippen de rest van de dag of avond even snel bij met de transparante balsem. Met de applicator kan je inderdaad zeer goed je lippen volgen en de kleur droogt snel. Wat dat betreft zeker een handig duo!

Uitgelicht MF

De Max Factor – Lipfinity Lip Colours zijn verkrijgbaar voor €16,99 per stuk. Een verpakking bevat 2,3 ml lipstick en 1,9 gram balsem.

Wat zijn jullie ervaringen met de Max Factor – Lipfinity Lip Colours? En wat vinden jullie van het resultaat van de test?

Liefs Nena

Mochten jullie me nog niet op Instagram volgen, dan is dit mijn account: @nenaburger. Ook op Twitter ben ik te volgen via: @nenaburger.

Volg:

84 Reacties

 1. Lieset
  30 oktober 2019 / woensdag, 30 oktober 2019

  Al jaren gebruik ik nr 120, Red hot. Deze heeft geen parelmoer glans. Hij vervaagt in de loop van de dag (ik breng hem heel dun aan) maar er blijft altijd iets zichtbaar. In ieder geval geen bleke lippen aan het einde van de dag. En afbrokkelen doet hij niet, zelfs niet als hij dubbel is aangebracht, mijn ervaring is dat alleen de parelmoer kleuren dat doen.

 2. J. Roetert
  2 april 2017 / zondag, 2 april 2017

  Ik gebruik lipfinity al jaren ook vanwege zijn kleuren maar met name de longstay.
  Wil het niet dat de laatste tijd het er halverwege de dag het merendeel eraf is.
  En de restjes die achterblijven in het flesje waar je niet bij kunt, zonde.

  Heel jammer deze nadelen want de kleuren zijn super!

  • Bouchka
   20 september 2017 / woensdag, 20 september 2017

   Dat klopt helemaal wat je aangeeft. Gebruik de lipstick al zeker 10 jaar. Voor mij nooit meer een andere. Heb wel meestal dezelfde kleur en vindt dat de roze tinten sneller verdwijnen. Ook heb ik de coat veel eerder op dan de lipstick. Dus dan de dure coat er maar weer bijkopen. Niet goedkoop die coat, maar wel de beste.

 3. José
  9 februari 2017 / donderdag, 9 februari 2017

  Voor mij de ideale lippenstift!
  Hoe verwijder je de laatste restjes? Het is niet heel fris maar ik heb ontdekt dat dit heel goed gaat met nagellak remover. Daarna je lippen goed schoonmaken.

  • Bouchka
   20 september 2017 / woensdag, 20 september 2017

   Met oogmakeup remover gaat dat heel goed. Bv van de Action.

  • Anita
   12 juli 2018 / donderdag, 12 juli 2018

   Hallo, ik gebruik deze lipstick al jaren en met de nivea reinigings doekjes gaat het super ervan af

 4. Chelsea
  6 september 2016 / dinsdag, 6 september 2016

  Al jaren voor mij DE perfecte lipstick.

  Een maar…..hoe krijg je de laatste restjes; die boven en onderin blijven zitten , eruit?

  • J. Roetert
   2 april 2017 / zondag, 2 april 2017

   Inderdaad Chelsea!
   Dat vraag ik mij ook af!
   en erg jammer

  • Frens
   1 december 2017 / vrijdag, 1 december 2017

   Hier wil ook graag een antwoord op. Ik heb hetzelfde probleem. Ik vind dat er veel te veel achterblijft wat ik niet kan gebruiken.

 5. Mirelle van Leenen
  8 augustus 2016 / maandag, 8 augustus 2016

  De Ladies die op zoek zijn naar Lipfinity kleuren die niet meer verkrijgbaar zijn, nodig ik uit om contact met mij op te nemen: mirellevanleenen@outlook.com

 6. Marion
  28 juni 2016 / dinsdag, 28 juni 2016

  Ik gebruik al jaren deze lippenstift. Altijd nr 100!! Maar is niet meer te krijgen.dit vind ik erg jammer. Op de beverwijkse bazaar heb ik hem nog eens gevonden heb er toen mtt 3 meegenomen maar zijn alweer op. Jammer?

  • Mirelle van Leenen
   8 augustus 2016 / maandag, 8 augustus 2016

   Hoi Marion,

   Wellicht kan ik je helpen.

   Stuur me even een email.

   Groetjes,
   Mirelle

   • Jolanda
    21 januari 2017 / zaterdag, 21 januari 2017

    Hallo Mirelle,

    Ik gebruikte altijd maxfactor no 8 stift maar dit nummer bestaat niet meer kun jij mij helpen deze kleur te vinden

    BVD Jolanda

   • Marion
    14 december 2017 / donderdag, 14 december 2017

    Kan ik aan nummer 100 komen?

 7. corrie odinot
  6 januari 2016 / woensdag, 6 januari 2016

  Gebruik jaren en jaren lipfinity. Perfect. Z it de gehele dag goed.
  Maar hoe krijg ik de flacon helemaal leeg? Nu blijft er veel onderin zitten.
  Ondekant is nu ook helemaal dicht. Voorheen niet.
  Groetjes.

  • Noodje
   14 februari 2016 / zondag, 14 februari 2016

   Wat je kan doen is de onderkant van je lippenstift in warmwater zetten voor 2 minuten en dat dan overgieten in lege lipstiftten palleten. Dit kan je ook doen met normale lippenstift dan zit er vaak nog best veel in aan de onderkant. En dit haal je dan met dun mesje eruit vervolgens op een lepel zetten en verwarmen op een kaars en overgieten. Zo heb je geen product verspilt en heb je leuke pallet gemaakt. Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest :)

   • J. Roetert
    2 april 2017 / zondag, 2 april 2017

    Oke Noodje, ga het proberen.
    Want anders is het een enorme verkwisting waar niemand wat aan heeft ook het milieu niet

 8. Annabell
  22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  Beste dames en heren,
  Al jaren gebruik ik max factor lippenstift. Het is de enige lippenstift die bij mij “blijft zitten”. Echter, ik kan mij kleur nergens meer kopen.
  Ik gebruikte altijd 100 = donker rood.
  Is die kleur uit het assortiment gehaald??
  graag een reactie.
  Groet, Amy

  • Ilse
   21 december 2015 / maandag, 21 december 2015

   Helaas hebben ze het uit de collectie gehaald. Dat vindt ik ook heel erg… Deze kleur droeg ik dagelijks de laatste jaren. Zomer en winter…
   Vreemd ook. Want er is geen kleur die ook maar dicht bij deze kwam…zeker niet in de lipfinity lijn.

  • Ineke van Pelt
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Ben ook overal op zoek naar nr 100. Kan deze kleur niet terug in de collectie? Vond ik de mooiste kleur die het langst bleef zitten

   • Bouchka
    20 september 2017 / woensdag, 20 september 2017

    Nr 070 of nr 330 komen dicht in de buurt van nr 100

  • Mirelle van Leenen
   8 augustus 2016 / maandag, 8 augustus 2016

   Hoi!

   Wellicht kan ik je helpen.

   Stuur me even een email.

   Groetjes,
   Mirelle

 9. 11 januari 2015 / zondag, 11 januari 2015

  Je krijgt de laatste resten er niet uit. En dat is best veel!!!

  Is daar een trucje voor?????

  Yvonne

 10. ria
  9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

  Wie weet een oplossing om meer uit het flesje lipfinity te halen. Nu blijft 1/3 in het flesje zitten omdat je er met het kwastje niet bij kunt. Jammer, het is een fijn product, maar het wordt hierdoor wel extra duur.

  • Ineke van Pelt
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Ben al een tijdje op zoek naar iemand die een kleine versie van een flessenlikker kan maken moet te doen zijn. Want er blijft inderdaad een heleboel inzitten wat je er niet uit krijgt.

  • Ineke van Pelt
   10 maart 2016 / donderdag, 10 maart 2016

   Een kleine versie van een flessenlikker. Zou fijn zijn als iemand dat kon maken

 11. Karlijn
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Gebruik geen lippenbalsem of vaseline als stap 2! Want zo haal je het er juist af. Deze lipstick haal je eraf met vet. Beter toch n bijbehorende balsem gebruiken, maybe van n ander merk dat dat cheaper is?

  • 20 augustus 2014 / woensdag, 20 augustus 2014

   Mijn supertip is de long lasting colour topcoat van de Hema. Precies dezelfde transparante balm, maar dan geloof ik maar 2.99!

 12. Nynke
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Wat staan die kleuren je allemaal leuk!

 13. Melanie
  14 juni 2014 / zaterdag, 14 juni 2014

  Fijne review en vind hem toch goed houdbaar; zeker in vergelijking met andere lipsticks, alhoewel ik zelf meer van de glanzende sheer tinten ben of lipgloss of balsems…af en toe lipstick. Misschien voor een feestje ofzo handig; hoef je niet steeds te smeren ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *