Mango lanceert nieuwe curvy kledinglijn

Goed nieuws voor al mijn welgevormde lezeressen! Mango lanceert vanaf 17 januari een nieuwe kledinglijn genaamd Violeta. Deze kledinglijn loopt vanaf maat 40 tot en met maat 52 en is dus speciaal bedoeld voor de curvy ladies. Eindelijk.

Het is misschien een beetje vreemd omdat ik mezelf niet tot een curvy size kan rekenen met mijn maten, maar ik kan echt blij worden van zulk nieuws. Ik vind vrouwen met ‘meer om van te houden’ juist heel erg aantrekkelijk. Sowieso ben ik erg blij met het feit dat curvy tegenwoordig veel meer wordt geaccepteerd. The Kardashians schuiven hun borsten en billen niet onder stoelen of banken (eerder in je gezicht) en ook in de magazines en op de catwalks lijkt men steeds meer gebruik te maken van curvy modellen. En waarom niet? Ze zijn prachtig.

mango-plus-size-violetaVioleta richt zich op comfortabele, vrouwelijke, moderne en vooral hele sexy kledingstukken die je zowel overdag als in de avond kunt dragen. De lijn bestaat uit zo’n 400 items waaronder broeken, rokjes, jasjes, topjes en accessoires en elke maand komen er nieuwe stukken bij. De items zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor de kwaliteit erg hoog is. Laten we hopen dat het prijskaartje dan wel laag wordt gehouden. We zullen nog eventjes geduld moeten hebben.

De nieuwe kledinglijn Violeta lanceert zowel in de winkels (te beginnen met 15 winkels door heel Europa, dus hopelijk ook één in Amsterdam) en online. Tegen het einde van 2014 hoopt Mango de Violeta-lijn in 100 winkels te hebben liggen en ook zijn er plannen voor Violetta standalone stores.

boohoo plus sizeEr is meer goed nieuws voor curvalicous women: Boohoo heeft aangekondigd een plus-size lijn te lanceren die loopt vanaf maat 44 tot en met maat 52 in maart 2014 en ook Asos Curve heeft zich sinds vorige maand uitgebreid naar maat 44 en groter.

Hoera!

Ik schreef eerder een artikel over curvy fashion. Klik hier voor leuke fashion inspiratie!

Wat vinden jullie van de uitbreiding naar grotere maten en speciale kledinglijnen voor curvy dames?

Until next time,

Serena Verbon

 

Volg:

109 Reacties

 1. Daaanielle
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ik werd heel erg blij van dit nieuws, vooral omdat deze lijn al bij maat 40 begint. De meeste ‘normale’ kledinglijnen stoppen bij maat 42 en de plussize merken beginnen vaak pas bij maat 46, terwijl ik er met mijn maat 42/44 precies tussenin zit. En Mango is natuurlijk gewoon een heel mooi merk, eindelijk een keer niet van die oubollige plussize kleding! πŸ™‚

 2. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  ik heb dan wel geen plussize maat, maar ik vind het heel goed nieuws! wat me wel altijd opvalt, is dat de modellen helemaal niet zo plussize zijn ?

  • Serena
   Auteur
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Ik denk dat ze het misschien net zijn, dat het meisje een maat 40 of 42 is en dan 1m80 ofzo. De H&M had laatst wel echt een plus size model in de folder staan, geloof ik!

 3. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ah leuk! Weet je wat ik tegenwoordig heel erg merk? De maten die ze aanhouden kloppen voor geen meter meer. Alles is veel te klein geworden. Bij elke winkel is het verschillend, ik kan geen standaard maat meer aanhouden. Zelfs bij de Kardashian Kollection klopt het niet, terwijl je dat wel zou verwachten van die curvy dames! X

  • 15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Dit. So. Much! Ik kan heel vaak een XL shirtje gewoon aan, niks aan de hand. Totdat ik dat bij de H&M probeer en het niet van Divided is. Die shirtjes zijn echt gewoon een S met een XL label!

 4. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ik vind het best leuk dat ze dit hebben gedaan.

 5. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Yay!! Goed nieuws! Daar word ik blij van πŸ™‚

 6. Anne
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ben ik de enige die hier niet zo enthousiast over is?
  Ik vind het geweldig dat er aan de grote maten wordt gedacht. Ik vind het niet meer dan normaal dat vrouwen met maat, ikzegmaarwat, 48 er ook fashionable en mooi bij kunnen lopen.
  Maar ik heb er een hekel aan dat er altijd onderscheid moet worden gemaakt. Waarom kan de lijn van de ‘kleine’ mensen niet worden uitgebreid naar ook grotere maten? Mensen zijn mensen, waarom onderscheid maken? Ik heb dan maat 34, maar ik vind die eerste jurk ook geweldig. Waarom ‘mag’ ik die niet aan? En waarom zou iemand met maat 48 niet mijn jurk aan ‘mogen’?

  • 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Punt is dat kleding voor mensen met kleine maten vaak niet ‘klopt’ bij mensen met een grote maat. De verhoudingen liggen vaak anders bij dikke en dunne lichamen. Dus ik snap wel dat er verschillende stijlen zijn voor mensen met dunne en volle lichamen.

  • Serena
   Auteur
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Omdat dit gericht is op curvy dames, dus met bredere heupen en vaak ook grotere borsten. De maten zijn dus niet alleen groter, ook de pasvorm is anders. Ik begrijp jou wel, maar ik snap ook wel dat er onderscheid wordt gemaakt. Het shopt wat gemakkelijker.

   • Anne
    14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

    @ Lin; Dan zou je de verhoudingen in de grotere maten anders kunnen leggen. Ik snap wel dat die verhoudingen anders liggen, maar dat kan je toch veranderen met dat je de maat groter laat worden?

    @Serena: Ja, ik snap wel dat het ook curvy is. Maar het lijkt me ook voor de curvyer dames niet leuk om een aparte afdeling te hebben. Kunnen ze eindelijk naar een ‘normale’ winkel, moeten ze weer naar een andere afdeling.
    En verder zijn er de ook meiden met een kleine maat en een curvy lichaam (waaronder ik, dus ik weet wat voor probleem het is), dus waarom vanaf maat 44?

    Meh, ik ben t gewoon niet eens met telkens onderscheid maken. Op welk gebied dan ook. Zwart, wit, dik, dun, curvy, plank, dom, lelijk. Iedereen moet toch op dezelfde afdeling kunnen zoeken?

    Ik vind het overigens wel heel goed dat je daar aandacht aan schenkt! En ja, op zich is t goed nieuws. Maar het was beter nieuws geweest als ze de normale collectie voor meer maten zouden inzetten. (:

    En nu stop ik met kritisch doen.

    • Serena
     Auteur
     14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

     Ik snap je! Vind het ook gek dat er make-up is voor de donkere huid, waarom niet gewoon 10 donkere tinten toevoegen aan de bestaande collectie. Maar mensen moeten nu eenmaal in hokjes denken, dat zit in de aard van het beestje. Het schijnt dat als we dat niet doen, we gek zouden worden.

     • Anne
      14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

      Precies! Fijn dat je me snapt, ik was mij waarschijnlijk al vervelend gaan vinden, haha.
      Beetje jammer dat de mens zo in elkaar zit dan, haha.

 7. Evelien
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wat goed! Curvy’s mogen er ook zijn! En hahah die grap over de kardashians ‘eerder in je gezicht’

 8. Nienke
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ik vind dit een goed initiatief. Eindelijk eens wat anders dan dat de mode vooral op dun dun dun is gericht. De gemiddelde vrouw heeft toch iets van maat 40 ofzo, dus daar zou de kleding ook naar moeten zijn. πŸ˜‰

 9. Vlinder
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ik ben benieuwd, ik heb maat 38/40 maar bij Mango zit ik al snel aan 40/42 omdat het zo klein valt en ik ook curves heb. Dus ik hoop dat deze kleding dan wat beter gaat vallen πŸ™‚

 10. Marianne
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Woohoo, daar wordt deze curvy lady heel blij van! Kan niet wachten; mango heeft leuke dingen alleen blijft het tot nu toe bij windowshopping met mijn plussize.

 11. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Oh, hier ben ik blij mee!

  Haha, op een of andere manier lijken de stukken speciaal gemaakt voor dames met vormen altijd veel beter ‘doordacht’. Het lijkt of er meer is nagedacht over of bijvoorbeeld een top of een jurk mooi is wanneer je wat grotere borsten hebt, of een buikje om te verbergen (niet perse verbergen, maar in elk geval zorgen dat hij niet 100x uitvergroot wordt, haha). Ik schommel nogal wat betreft mijn gewicht, maar op dit moment zou ik met mijn maatje 40 dus ook kleding kunnen kopen van deze lijn, yay!
  Alleen een beetje jammer wel dat we er nog even op moeten wachten (misschien heb ik dan allang deze maat niet meer, hehe), maar sowieso goed dat het er komt!

  • 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Ah, niet goed gelezen, ik dacht dat het overal eind 2014 zou zijn. Hopelijk binnenkort dus ook in een winkel in Amsterdam! (duimen maar :p)

 12. Annika
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ik vind de foto bij de collectie van Mango wel mooi, maar volgens mij heeft dat model geen maat 40.
  Als ze dan een collectie voor grotere maten uitbrengen, moeten ze niet alsnog slanke modellen gaan gebruiken.
  Maar verder vind ik het juist goed dat ze ook kleding gaan verkopen voor grotere maten, want volgens mij is het heel moeilijk om mooie kleren te vinden als je een wat grotere maat hebt.

 13. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  ik vind het super ! Als je curvy bent vind je enkel lelijke kledij precies. Alsof curvy vrouwen in dat ene jurkje niet mooi staan als het een paar maten groter zou zijn…. En nu hoop ik dus dat ik leuke, stijlvolle dingen vindt om te dragen.

 14. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Vind leuk dat ze dit uitbrengen! Doet me zowat denken aan de kardashians πŸ™‚

 15. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Het idee is leuk, maar dat curvy dames pas bij maat 42 beginnen is dus kul. Ik ben curvy maar niet zo heel erg groot. Maat 40 kan ik nog net aan, heel soms 42, maar daarna worden de kledingstukken al snel veel te lang. Ze zouden ook eens kleding moeten maken voor dames met rondingen in maten zoals 36 en 38, want ook curvy komt is allerlei soorten en maten en niet pas vanaf 1.70.

  • Evelien
   15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Ik ben bijna 1.80 en voor mij is juist alles voor te korte mensen!

 16. Anneloes
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Gelukkig! Ik heb maat 40 en ik heb altijd ‘ruzie’ met kleren. Bij een blouse zitten mijn borsten in de weg en broeken is een groot drama omdat ik redelijk dikke kuiten heb, dat is ook een probleem met laarzen. Ik vind het leuk dat er zo’n lijn komt, weer eens wat anders dan een rek doorploegen om er achter te komen dat er alleen nog maar maat 36 hangt

 17. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wat een super goed nieuws πŸ˜€

 18. Fleur
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Heel goed nieuws! Ik heb vaak maatje 40, maar pas de kleding van Mango nooit zo goed omdat het te recht loopt voor mijn zandloper figuur. Dus misschien is deze lijn dan een uitkomst, zou heel fijn zijn want ik vind de stijl van die winkel prachtig!

  • Fleur
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Oeps, twee keer reactie, dacht dat die niet verzonden was :/

 19. Fleur
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Heel gaaf! Ben heel benieuwd πŸ™‚ Heb vaak maatje 38/40, maar bij Mango 40/42 en is de meeste kleding te rechts voor mijn zandloper curves πŸ˜‰ Dus ik hoop heel erg dat ik hierdoor ook meer mooie Mango kleding pas, want die stijl vind ik echt geweldig!

 20. Amira
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Er is een groot verschil tussen curvy en dik.
  De Kardashians een maatje meer? Ze zijn gewoon slank hoor, ik durf te wedden dat de maatje 36-38 dragen. Ze hebben alleen vollere borsten en achterwerk
  Zoals een ander lezeres al zei: ik hoop dat ze ook rekening hebben gehouden met de verschillende vormen.

  • Serena
   Auteur
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   De Kardashians zijn curvy, niet per se een maatje meer (volgens mij beweer ik dat ook niet, maar misschien kwam het wel zo over in tekst). Geen idee welke maat ze hebben, ze zijn niet zo groot dus misschien heb je gelijk.

  • 16 december 2013 / maandag, 16 december 2013

   Kim Kardashians heeft wat van haar kleding stukken geveild op ebay voor een goed doel. Deze waren allemaal in maat 42. Ik vermoed dus dat ze maat 42 heeft.

 21. e nixo
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  wat raar dat vanaf maar 40 al als ‘curvy’ wordt gezien, ik ben klein (162 cm) en ook niet echt zwaar (55 kg) maar heb maar 38. dat lijkt me wel wat vreemd, of niet?

  • Serena
   Auteur
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Klopt maat 40 noemt men plus size, terwijl dat echt gewoon een standaard maat is! Maar misschien dat het wereldwijd gezien wel plus size is (de maten in Azie bijvoorbeeld zijn gemiddeld maat 36 denk ik?).

   • lousaa
    15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

    Nee. Das gewoon marketing. Zo kun je ren bredere doelgroep aanspreken. Door het curvy te noemen en niet plus size benadruk je vorm niet maat.

 22. Ilona
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ik ben hier zo blij mee!

 23. Debora
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Jammer dat het pas vanaf maat 40 begint.. Want er zijn ook genoeg meiden (zoals ik) met een kleinere maat EN curvy zijn. Bij kleinere maten is de stofverdeling dan vaak niet juist..

 24. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ik krijg mijn medicijnkilo’s er maar niet af en baal altijd zo hard dat ik niet alles maar overal kan kopen, nu kan ik dan eindelijk wat meer mango items toevoegen aan mijn enorme berg kleding, yay! πŸ˜€

 25. Mila
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Woehoe! Daar ben ik met mijn maat 46 (door medicatie gebruik) super blij mee! πŸ™‚

 26. Mara
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ziet er super uit! Ik vind dat altijd zΓ³ mooi, stikjaloers op zulke meiden.
  Zelf ben ik erg lang en dun. Ook kleine borsten (waar ik overigens harstikke trots op ben, daar niet van), gelukkig wel een mooi zandloper figuur en ik ben in het bezit van een goeie kont haha. Maar toch is dat anders, voel me nooit zo heel vrouwelijk met mijn over het algemeen vrij platte figuur.

  Het jurkje op de eerste foto ziet er echt prachtig uit!

 27. Annelie ahuis
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Boohoo heeft al grote maten online staan en bij asos bestel ik al sinds voor de zomer πŸ™‚ wordt hier altijd zo blij van en hoop dat mango mij ook laat verassen πŸ˜€

 28. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Aaah wat een leuk nieuws!! De kleding ziet er erg mooi uit! Ik ben zelf een maatje 36/38, maar mijn beste vriendin is een prachtig maatje ‘meer’. Ik ben dus vooral voor haar enthousiast over deze lijn! Ik zie ‘t haar al helemaal dragen! Hoop dan inderdaad wel dat de prijzen zacht zijn…
  Liefs, Eline

 29. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wat leuk! Hoeven de curved ladys niet alleen maar naar winkels als Miss Etam. Niet dat daar iets mis mee is, maar wat meer variatie is natuurlijk wel leuk! πŸ˜€

  • 15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Inderdaad! Ik vind vaak dat Miss Etam kleding net wat te oudbollig is voor mij (lang niet altijd, maar ik moet goed zoeken naar iets wat ik leuk vind) dus het is fijn dat merken met een jeugderige klandisie hier nu ook aan beginnen =)

 30. Andrea
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Heel leuk idee! Wel beetje raar dat het al bij maat 40 begint?

  • Serena
   Auteur
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Violeta is voor curvy vrouwen dus als je maat 40 hebt met curves kan je daar goed shoppen, ben je minder curvy dan kan je bij de reguliere lijn terecht. Vrouwen met maat 40 hebben dus juist geluk!

 31. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Leuk om te lezen dat meer merken eindelijk rekening houden met vollere dames. Ik heb het zelf niet nodig, maar toch is het fijn om te horen πŸ™‚ En leuk dat jij het curvy fashion noemt in plaats van plus size, zoals anderen dit nieuws brachten. Ik blijf het apart vinden dat maat 40 al onder plus size valt, terwijl het geloof ik de gemiddelde maat van de Nederlandse vrouw is.

 32. Isabel
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wauw mooie jurkjes ebay echt een top idee!

  Liefs Isabel

 33. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wauw super, super, super ! Hoop dat vele winkels volgen!

 34. Eline
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  hmm… dit is iets goed voor de wat stevigere vrouwen die mooi in proportie zijn,
  grote borsten en billen maar toch nog een taille…
  Ik vrees alleen dat een hele hoop van de vrouwen met een maatje groter niet zo in proportie zijn…. Een appeltje die zo’n jurkjes aandoet, dat zal nog steeds niet mooi zijn….
  Dus ik hoop dat ze ook rekening hebben gehouden met de verschillende vormen van een lichaam en niet enkel de zandlopers zoals het nu lijkt.

  • Nele
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Inderdaad! Ik heb zelf maat 36-38 van mijn bovenlichaam, maar maat 40 aan mijn onderlichaam. Jurkjes bvb zoals deze kan ik niet aan: ofwel zijn ze veel te groot boven de heupen, ofwel krijg ik mijn billen en heupen er niet ingeprest. Ik denk dat het probleem niet zozeer is dat er alleen te kleine maten zijn, maar meer dat er alleen kleding voor lichamen ‘perfect in proportie’ is. Al blijft dit natuurlijk wel een stap in de goede richting.

 35. t.
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wauw mama zal blij zijn. Ze kan nooit wat leuks vinden met dr maat 44

  • Sanne
   15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Het is ook lastig om aan ieders wensen te voldoen haha! Bij mij bijvoorbeeld kan er in mn taille altijd iemand bij, terwijl mijn stevige benen vaak iets meer ruimte nodig hebben… :p

 36. Ane
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Fijn dat Mango hiermee komt!

  Waarom heb ik het idee dat curvy vrouwen met een kleinere maat nog een beetje worden overgeslagen? Je kunt ook zeker in een maatje 38 veel curves hebben (zie ook hier weer de Kardashians, want ze zijn niet allemaal plus-size!). Dan is het toch best lastig om je in kledingstuken te proppen die niet voor ronde vormen zijn bedoeld!

  • Marielle
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Ja, hier heb ik ook last van! Je valt net tussen wal en schip, super irritant!

  • Serena
   Auteur
   14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

   Mee eens, ik heb daar ook ‘last’ van bij mijn onderlichaam vooral, dan knelt het bij mijn knieΓ«n of hangt er vet over mijn broekrand en een maat groter staat gewoon niet mooi en zit ook veel te ruim. Maar dat is alleen bij bepaalde zaken, daar moet ik gewoon niet naar broeken gaan zoeken.

   • Sanne
    15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

    Verkeerde antwoordknop! Hij hoort hier te staan ^^

    Het is ook lastig om aan ieders wensen te voldoen haha! Bij mij bijvoorbeeld kan er in mn taille altijd iemand bij, terwijl mijn stevige benen vaak iets meer ruimte nodig hebben… :p

  • Layla
   15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Helemaal mee eens! Ik heb maat 36/38 en heb altijd problemen met kleding. Als de taille goed zit, zit het voor de rest te strak, als de rest goed zit dan kan m’n taille er twee keer in. Balen!

  • mandy
   15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   heb ik inderdaad ook, ik heb geen maatje meer. maar vaak past gewone kleding niet door mijn heupen en borsten.

 37. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  als ik naar de vrouwen op deze foto’s kijk, zou ik persoonlijk niet zeggen dat zij een ‘eigen’ kledinglijn nodig hebben naast de ‘normale’ maten/vormen/lichamen. maar, dat zal de fashion wereld wel zijn, en ik vind het wel heel erg tof dat er zo positieve aandacht aan gegeven wordt, dus dat is zeker goed nieuws! het jurkje van violeta is in ieder geval al heel erg mooi πŸ™‚
  xo, cheyenne

  • lousaa
   15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Mmm. Op zich goed maar als je dan kijkt naar het model van de reclame… met die armen en die kuitjes zou ik haar echt niet tot de maatjes meer rekenen. Ja ze heeft rondingen maar dat hebben ook vrouwen met maatje 36

 38. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wat een mooie jurken zijn dat zeg!

 39. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Ja hier ben ik heel erg blij mee! Hopelijk zijn het fijne broeken, daar heb ik altijd de meeste problemen mee met mijn brede heupen. Ik ben zeer benieuwd!

 40. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Precies hoe het zou moeten zijn! Maatjes voor meer en minder!

 41. Irene Vermeer
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wordt een keer tijd! Curvy = sexy! en onze curves mogen gezien worden! Als je een ronde vormen hebt heb je tegenwoordig vaak een probleem bij bepaalde merken, ik zelf heb maat 38/40 maar ronde billen en borsten en vaak zitten bloesjes etc. te strak en begin maar niet over jurkjes!

 42. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wat een ontzettend goed nieuws!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *