Mango lanceert nieuwe curvy kledinglijn

Goed nieuws voor al mijn welgevormde lezeressen! Mango lanceert vanaf 17 januari een nieuwe kledinglijn genaamd Violeta. Deze kledinglijn loopt vanaf maat 40 tot en met maat 52 en is dus speciaal bedoeld voor de curvy ladies. Eindelijk.

Het is misschien een beetje vreemd omdat ik mezelf niet tot een curvy size kan rekenen met mijn maten, maar ik kan echt blij worden van zulk nieuws. Ik vind vrouwen met ‘meer om van te houden’ juist heel erg aantrekkelijk. Sowieso ben ik erg blij met het feit dat curvy tegenwoordig veel meer wordt geaccepteerd. The Kardashians schuiven hun borsten en billen niet onder stoelen of banken (eerder in je gezicht) en ook in de magazines en op de catwalks lijkt men steeds meer gebruik te maken van curvy modellen. En waarom niet? Ze zijn prachtig.

mango-plus-size-violetaVioleta richt zich op comfortabele, vrouwelijke, moderne en vooral hele sexy kledingstukken die je zowel overdag als in de avond kunt dragen. De lijn bestaat uit zo’n 400 items waaronder broeken, rokjes, jasjes, topjes en accessoires en elke maand komen er nieuwe stukken bij. De items zijn gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor de kwaliteit erg hoog is. Laten we hopen dat het prijskaartje dan wel laag wordt gehouden. We zullen nog eventjes geduld moeten hebben.

De nieuwe kledinglijn Violeta lanceert zowel in de winkels (te beginnen met 15 winkels door heel Europa, dus hopelijk ook één in Amsterdam) en online. Tegen het einde van 2014 hoopt Mango de Violeta-lijn in 100 winkels te hebben liggen en ook zijn er plannen voor Violetta standalone stores.

boohoo plus sizeEr is meer goed nieuws voor curvalicous women: Boohoo heeft aangekondigd een plus-size lijn te lanceren die loopt vanaf maat 44 tot en met maat 52 in maart 2014 en ook Asos Curve heeft zich sinds vorige maand uitgebreid naar maat 44 en groter.

Hoera!

Ik schreef eerder een artikel over curvy fashion. Klik hier voor leuke fashion inspiratie!

Wat vinden jullie van de uitbreiding naar grotere maten en speciale kledinglijnen voor curvy dames?

Until next time,

Serena Verbon

 

Volg:

109 Reacties

 1. Michelle
  23 december 2013 / maandag, 23 december 2013

  Ik vind dit echt heel erg leuk nieuws om te horen! Niet dat ik echt een hele grote maat heb, maar heb wel grotere vormen waardoor het lastig om kleding aan te schaffen dat echt bij je vorm past! kan niet wachten tot dat het uit komt 🙂

 2. betty
  19 december 2013 / donderdag, 19 december 2013

  YOEHOEEEEEE

 3. bb
  18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

  Ik ben wel heel benieuwd!

 4. yasemin
  18 december 2013 / woensdag, 18 december 2013

  echt geweldig! ben benieuwd als de kleren te koop zijn meteen even een kijkje nemen. werd tijd dat meerdere winkels een plussize afdeling krijgen 🙂

 5. 17 december 2013 / dinsdag, 17 december 2013

  Ben benieuwd vind het een goed idee. Ben alleen benieuwd hoe de kleding zal zitten, ik heb namelijk best rondingen( heupen, billen, borsten) en pas helemaal niks. Niks is voor mijn figuur gemaakt terwijl ik bij alle andere winkels maat 36 of 38 heb incl Zara. Ben benieuwd of de grote maten kleding dan ook echt voor dit soort rondingen gemaakt of dat het net ze als de andere kleding zal zijn.

 6. 16 december 2013 / maandag, 16 december 2013

  wauw geweldig nieuws! Ik vind de jurkjes helemaal geweldig <3

 7. Sabine
  16 december 2013 / maandag, 16 december 2013

  Leuk!

 8. Veradw
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Heel leuk en ben blij met dit nieuws. Als curved girl merk ik helaas toch dat het minder geaccepteerd is dan je zou denken. Ik krijg nog vaak opmerkingen over sporten en diëten.

  En ik blijf naar de modellen kijken met het idee, ‘zo zie ik er echt niet uit’ terwijl ik zuchtend naar mijn dikke buik kijk. Die hebben de modellen namelijk niet. Alleen prachtig perfect geproportioneerde borsten en heupen.

  Maar hé, ik wil niet klagen en ben happy met mijzelf.

 9. 15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Mijn moeder heeft al jaren een ruime maat en als ik met haar ga shoppen merk ik maar al te vaak dat er voor vrouwen zoals zij veel minder toffe kledij beschikbaar is. Ben alvast heel blij met het initiatief van MANGO 😉

 10. Sjess
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Dit is goed nieuws! Ik heb zelf 38/40 en ik scheur echt uit de zuidelijke kledingmaten zoals Mango en Zara. En als je dan een XL pakt is de pasvorm niet goed meer omdat het op bepaalde stukken juist weer veel te groot is -.-‘… Dus een 40 in de curvy lijn zou me als gegoten moeten zitten :)!

 11. kristie
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  is boohoo betrouwbaar om iets op te bestellen, heb iets heel leuks gezien namelijk!
  ik hoor het wel 🙂

 12. Mirjam
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Super! Ik vind mezelf geen plussize, maar ik heb wel een dikke kont, dikke bovenbenen en brede heupen. In combinatie met een slanke taille is broeken kopen zo moeilijk!

 13. 15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Leuk nieuws! Ik ben nu veel afgevallen maar ik weet precies hoe het voelt als je niet in maat 44 van de Zara past omdat je een portie billen hebt. Nu eindelijk een hippe winkel die rekening houdt met echte vrouwen!

 14. Evelien
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Tja. Overgewicht is en blijft ongezond. Hiermee valt de motivatie om af te vallen om mooie kleren te kunnen dragen ook weer een stukje weg bij sommige meiden. Ik ben zelf te dik geweest en moet ook nu met maatje 38 echt wel opletten maar zal mezelf nooit meer zo laten gaan.

 15. 15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Goed nieuws. Hoewel ik met mijn 42 ook niet curvy ben vind ik het wel fijn.

 16. Meer
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Oh dit vind ik echt een goed initiatief! Ik draag zelf 36, maar soms vind ik kleren wijd leuker staan en pak ik een 40. Soms valt iets klein en draag ik een 38 of erg baggy zelfs een 40. Ik vroeg me altijd af.. Maar de vrouwen die dan maat 42 hebben.. passen die deze kleren dan uberhaupt als het klein valt of als ze ook eens wat baggy willen dragen? Dit lost dat mooi op, fijn voor de dames met wat meer vormen!! En iedereen met nog grotere maten kan zo ook gewoon leuke dingen halen, wel zo eerlijk dat er voor elk lichaam iets te koop is!!

 17. ilse
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  ik vind het altijd jammer dat dezelfde kleding niet gemaakt word voor én slanke én cruvy dames. want als vrouw met een maat 38 pas ik niet in de specialere grote maten collecties, die vaak wel hele leuke dingen hebben, en ik kan me goed voorstellen dat vrouwen met een maatje 48 hetzelfde hebben met de standaardcollectie in winkels. ik pleit dus voor winkels met 1 collectie maar een grotere variatie in maten.

 18. Judith
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Ik zal hier waarschijnlijk wel op afgeschoten worden. Ik vind allereerst wel goed dat grote ketens beseffen dat vrouwen (en mannen) in alle maten en vormen komen en dat maat 34 echt niet de standaard moet zijn. Maar maat 52 is gewoon niet gezond en komt niet eens in de buurt van gezond en ik vind dat die curvy kledinglijnen ook een bijkomende ontwikkeling van de stijgende lijn in obesitas die er op de wereld is en dat baart me wel zorgen.

  • Evelien
   15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Juistem! Toen ik op de basisschool zat waren alle kinderen super dun want we sportte veel en moesten buiten spelen. Tegenwoordig hebben kinderen van 9 jaar een vetje. NEGEN!! Echt niet normaal. Ga lekker accijns heffen op dit probleem.

   • Janice
    15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

    Accijns helpt niks, dit doen we ook op sigaretten, gaan mensen verslaafd aan roken hierdoor stoppen? Ik heb het nog niet meegemaakt in mijn leven. Bovendien zie ik juist vooral dat de gezonde keuzes in de supermarkt ook duurder zijn, wellicht dat hierdoor juist de mensen lager op de maatschappelijke ladder met het probleem van obesitas kampen?
    Je kunt deze kledinglijnen niet als promotie voor obesitas zien, ook ik ben te dik, maar het niet passen van kleinere maten maakt mij niet ineens dun, helaas. En het maakt slankere meisjes niet dikker omdat ze zo weg zijn van deze kledinglijn in het bijzonder. Tot die tijd is het geweldig als er leuke kleding beschikbaar is in mijn maat!

  • Kim
   15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

   Tuurlijk is het niet gezond, maar er zijn ook mensen die er niks aan kunnen doen dat ze maat 52 hebben ( medicijn gebruik bijvoorbeeld).
   Maar dan zou je ook kunnen zeggen dat xxs of xs niet gezond is, want zo stimuleer je anorexia.

 19. Emma
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Hoera! Dat is fijn om te horen.

 20. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Goed nieuws! Ik blijf het trouwens wel echt heel raar vinden dat 38 ook al plus size wordt genoemd. Maat 38 is de meest voorkomende en meest normale maat volgens mij…

  Liefs

 21. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wat goed dat ze zich hier meer op gaan richten. Ik vind curvy ook heel mooi!

 22. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Goed dat er een lijn komt voor stevige dames… wel jammer dat mensen niet begrijpen dat curvy dames niet per sé stevig zijn maar ook slank kunnen zijn met wat grotere borsten, billen of bredere heupen…

 23. Lian
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Curry kan prachtig zijn, maar laten we maat 46 en hoger niet op een voetstuk zetten mensen! Dat vormt toch echt een gevaar voor de gezondheid en kan toch ook echt niet meer mooi gevonden worden naar mijn mening.

 24. Janice
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Leuk om te horen. Zelf heb ik een grotere maat, maar ik ga dan nog altijd liever voor de grotere maten van een normale kledinglijn, dan van een plus-size collectie. Dat zijn jammer genoeg vaak typische vormeloze, kleurloze dingen, bah. Kom maar op Mango!

 25. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Wat een goed nieuws! Fijn dat er meer rekening mee wordt gehouden!

 26. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  goed nieuws… maar meestal hebben mensen met curves last van een buikje.. en dan lijkt mij een strakke jurk toch niet handig …. of ben ik nou gek!
  ik vind de jurken erg mooi! en nogmaals goed nieuws… alleen ik zie mijzelf er niet in lopen ;(

 27. Auri
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Dat werd tijd zeg! Ik heb in Spanje gewoond, toen had ik een NL maat 38 bij 1.80 m, maar de grootste maat bij Mango (Spaanse 44) zat altijd te strak. Zara same story. Ik wist dat het niet aan mij lag, maat toch voelde ik me daardoor groot en lomp. Ik kwam dus alleen bij H&M, en dat terwijl Mango de mooiste jurkjes en tops had. Deze lijn komt voor mij als geroepen, ik ben na 2 zwangerschappen behoorlijk gegroeid *kuch*maat44 *kuch*, en om dan mooie kleding te vinden is lastiger dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Ik ga nu direct op onderzoek uit, thanks for the heads up!

 28. Syl
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Heerlijk! De meeste kledingstukken in grotere maten zijn eigenlijk gewoon relatief grotere versies van de kleinere/smallere versie. Zonder rekening te houden met de curves die ook anders worden naar mate je een grotere maat nodig hebt.

 29. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  super leuk dat ze dit doen!!

 30. Chantal
  14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  Nu nog een mini me lijn voor de kleinere vrouw… Alle jurken zijn mij altijd te lang… Innemen kan niet ( mijn romp heeft badpak maatje 164 ) dan kloppen de,verhoudingen niet… 🙁

 31. 14 december 2013 / zaterdag, 14 december 2013

  hehe! einnndeelijjkkk!
  grote maten mode is zooo beperkt (vind ik iig), ik vind het super fijn dat er wat meer winkels komen die grotere maten beschikbaar stellen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *