Recept: Maltesers Chocolademelk

Van de week plaatste ik een foto van Maltesers Chocolademelk op mijn Instagram en hier kwamen veel positieve reacties op. ‘Recept!!!’ riepen jullie massaal. Nu is het volgens mij niet zo moeilijk om te bedenken wat het recept van Maltesers Chocolademelk is, maar ik heb er toch maar even een fototutorial van gemaakt. Soms moet je het gewoon even eerst zien om overtuigd te worden!

Wat heb je nodig?

 • Melk (kan ook sojamelk of geitenmelk)
 • Maltesers
 • Honing (optioneel)

Stap 1. Verwarm voldoende melk voor het aantal beker Maltesers Chocolademelk wat je wilt gaan maken. Dit kan ik de magnetron, maar zelf doe ik dit altijd liever via een pannetje op het vuur. Blijf in elk geval altijd roeren en zet het vuur niet te hoog, anders kookt het over.

Stap 2. Terwijl de melk aan het opwarmen is, vul ik bekers met zo’n 15 tot 20 stuks Maltesers per beker.

Stap 3. Als de melk is opgewarmd schenk ik de melk bij de Maltesers. Omdat Maltesers zo luchtig zijn, drijven ze vanzelf naar boven.

Stap 4. Roer nu alles goed door, tot alle Maltesers zijn gesmolten. Zelfs de brosse vulling lost op.

Stap 5. Garneer de chocolademelk met een extra handje Maltesers. Deze worden zacht en blijven nog een beetje krokant. Die kun je er dan lekker uitlepelen voordat je de melk gaat drinken. Mmmmm!

Ook lekker, nog een extra scheutje honing. Voor de échte zoetekauwen.

Hier op het Beautylab kantoor hebben we gesmuld! Het is echt een ‘comfort drink’ en hoewel we al halverwege maart zitten, is het een perfect drankje voor het koude weer van nu. Het kan nog nét, want wie weet zitten we over een maand alweer te nippen van koele zomerdrankjes en frisse muntthee. Maltesers Chocolademelk is makkelijk te maken en bovendien ook superleuk voor (grote) kinderen. Pure verwennerij.

De credits voor dit recept gaan naar Kris Coorde, een vriend van mijn vriend. Deze Antwerpenaar kent het recept weer via Caffènation, een koffiezaakje in Antwerpen.

Enjoy!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

108 Reacties

 1. 8 februari 2014 / zaterdag, 8 februari 2014

  Hee serena, ik heb dit recept vandaag op mijn blog gezet! Wil je misschien eens kijken? Ik heb er natuurlijk ook een linkje van jou blog bij gezet.

  Xoxo lieve

 2. LOKKO
  6 juni 2013 / donderdag, 6 juni 2013

  swag!!! mr geen zin om te maken lijkt me wel LEKKERRRRRRRR!! xx LY..

 3. Kristel
  19 maart 2013 / dinsdag, 19 maart 2013

  Haha, yummy!
  Lijkt een beetje op bubble tea zo!

 4. 18 maart 2013 / maandag, 18 maart 2013

  Klinkt echt heerlijk! Moet ik zeker een keer uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *