L’Oréal Paris – The Nail Care Issue

Door Nena – Mijn nagels zijn eigenlijk altijd wel gelakt. Het komt een enkele keer voor dat ik ze een paar dagen rust geef, maar als er niets op zit beschadigen ze ook snel. Ik draag ook veel kleur, vooral veel rood en roze tinten. Of ik test weer eens een nieuwe (gel)nagellijn. Dit alles is niet altijd even goed voor mijn nagels. Ik merk dan ook dat ze af en toe behoorlijk geel kunnen worden van rode nagellak. Of dat ze gaan splijten wanneer m’n nagels te droog worden van elke keer dat reiningen.

L’Oréal Paris heeft daar het volgende op bedacht: L’Oréal Paris – The Nail Care Issue. Een complete nagelverzorgingsserie bestaande uit 8 verzorgende lakken, removers, een French Manicure Liner en een Manicure Corrector pen. De lijn ligt al een tijdje in de winkels dus je hebt het wellicht al eens gespot. De reden dat ik er nu pas een review over schrijf is omdat ik alle lakjes eerst uitgebreid wilde uittesten zodat ik er een goede mening over kan geven.

collectie

Miracle Repair 7 Serum

Laat ik beginnen met het eerste lakje uit de collectie. Het Miracle Repair 7 serum. Deze nagellak is eigenlijk een verzorgende serum voor de nagels. Dit Miracle lakje voorkomt volgens L’Oréal breken, splijten, scheuren, een geribbeld oppervlak en vergeling. Volgens L’Oréal Paris zou je met dit nagelverzorgingsproduct in één week perfecte nagels moeten kunnen bereiken. Je kunt het serum onder een kleurlak aanbrengen maar ook als dagelijks herstelkuur gebruiken. Het serum is onder andere verrijkt met Arganolie (rijk aan essentiële vetzuren) en vitamine E.

zonder nagellakZonder nagellak.

7 serumMet twee laagjes Miracle Repair 7 Serum.

Conclusie: Ik heb deze nagellak een week gedragen, zowel los als onder een gekleurde lak. Nou moet ik zeggen dat mijn nagels van nature erg sterk zijn en nauwelijks breken. Wél heb ik last van scheurtjes aan de zijkanten (zie het hoekje van mijn duim, daar is een stukje af), gele nagels, ook splijt er af en toe een bovenlaagje van mijn nagel en mijn nagels zijn niet erg egaal. Miracle Repair 7 Serum is een beetje melkachtig van kleur, maar nog wel transparant. Het frist mijn ietwat doffe nagels zichtbaar op en maakt hem inderdaad egaler. Ze zijn in die week goed beschermd geweest en zijn niet gaan scheuren of splijten. Uiteraard moet je deze lak nog veel langer testen om te zien of het de conditie van je nagel ook daadwerkelijk verbetert. Maar tot dusver ben ik er goed over te spreken!

Miracle Repair 7 serum kost €8,99 voor 5 ml. 

2-in-1 Serum Base coats

De volgende drie lakjes uit de collectie zijn een base coat en die zijn allemaal verrijkt met een geconcentreerd serum, inclusief verzorgende ingrediënten. Diamond Force versterkt de nagels en bevat een groen gekleurd serum. In dit serum zit onder andere Calcium om de nagels sterker te maken. Omega Grow voedt en beschermt kwetsbare nagels en bevat een blauw gekleurd serum. Het serum bevat het Omega vetzuren complex voor extra voeding en bescherming van de nagels. Crystal White is geschikt voor gele nagels en bevat een paars gekleurd serum. Dit serum bevat de Antioxidanten vitamine C en E om de nagels te verhelderen.

collage 2-in-1 base coats

Het serum is in de potjes goed te zien. Wanneer je ze uit de verpakking haalt zijn er duidelijk twee fasen te onderscheiden. In de potjes zitten metalen kogeltjes, zodat de twee fasen goed mengen als je ze schudt voor gebruik.

Diamond Force

Diamond ForceMet één laagje Diamond Force.

Conclusie: Aangezien ik van mezelf al sterke nagels heb, kan ik niet beoordelen of deze lak mijn nagels nog sterker heeft gemaakt. Van het gekleurde serum zie je niets meer terug op je nagels en Diamond Force geeft mijn nagels een mooie glans. Mijn nagels zijn wel goed beschermd, want ik heb geen scheurtjes of splijtende nagels gekregen.

Omega Grow

omega grow 2Met één laagje Omega Grow.

Conclusie: Ik heb Omega Grow gebruikt toen mijn nagels iets beschadigd waren na het gebruik van gelnagels. Mijn nagels waren toch iets kwetsbaarder dan normaal en best wel droog en broos. Na een weekje Omega Grow zagen ze er toch een stuk beter uit.

Crystal White

ongelakt 2Zonder nagellak.

DSC_0170Met twee laagjes Crystal White.

Conclusie: Kijk, hier heb ik nou wat aan! Mijn nagels zijn dus wel altijd geel. Dankzij Crystal White worden mijn nagels direct helderder en frisser van kleur. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je eerst je nagels ligt polijsten met een zachte (buffer) vijl en goed reinigen voordat je Crystal White aanbrengt. Dit is echt een aanrader wanneer je last hebt van gele of doffe nagels en is zeker een blijvertje!

De 2-in-1 Serum Base coats kosten €7,99 per stuk en bevatten 5 ml.

BB Perfect

Het kon eigenlijk ook niet uitblijven. Na de BB Cream is er nu ook de BB Perfect voor de nagels. De BB Perfect Nail Beautifier verzorgt en verfraait je nagels direct! Deze lak bevat pro-keratine waardoor de nagels direct een perfecte, glanzende en natuurlijk gezonde uitstraling krijgen. Ik vind BB Perfect vergelijkbaar met Miracle Repair 7 Serum, alleen is deze pastel roze van kleur in plaats melkwit. Daarnaast is het doel van de lak natuurlijk anders. De formule maakt het nageloppervlak mooi glad en laat de natuurlijke kleur opleven. Daarbij versterkt en beschermt het de nagels. Ik houd wel van dit soort lakjes en draag normaal ook graag een vergelijkbare nude kleur.

ongelakt 2Zonder nagellak.

DSC_0176Met één laagje BB Perfect.

BB PerfectMet de French Manicure liner en twee laagjes BB Perfect.

BB lak

De foto die Serena me stuurde

Conclusie: Deze nagellak doet exact wat het beloofd. Mijn nagels zien er duidelijk mooier uit. Ze zijn mooi glad en egaal en krijgen een natuurlijke kleur. Deze nagellak zou ik elke dag wel kunnen dragen! Ik vind deze nagellak een “Must have” voor iedere nagellak liefhebster. Zelfs Serena stuurde me een foto door via Whatsapp om te zeggen hoe mooi ze deze lak wel niet vindt. Dit is echt onze favoriet van de lijn!

BB Perfect kost €7,99 voor 5 ml.

Drie top coats

Naast base coats en verzorgend serums zijn er natuurlijk ook top coats in het assortiment. En wel drie stuks. Shinissime Gel is de Ultimate Shine top coat uit de collectie. Deze top coat geeft een UV-gel finish aan je nagels voor een ultra-glanzend effect. Ook beschermt hij langdurig de kleur. Dan is er de 2-in-1 Protect base & top coat. Met deze lak zijn niet alleen je nagels, maar ook je nagellak beschermd. En tenslotte is er dan nog de Fast Dry top coat. Deze is dan wel weer handig. Hij zorgt er namelijk voor dat je nagellak sneller droogt. Breng hem aan op de nagellak voordat deze droog is, om het drogen direct te versnellen.

3 top coats

Conclusie: Ik vind de 2-in-1 Protect base & top coat ideaal. Op deze manier heb ik aan één lakje voldoende om zowel mijn nagels als mijn kleur langdurig te beschermen. Shinissime Gel geeft inderdaad een hele mooie langdurige glans aan mijn nagels, maar ik vind dat de gemiddelde top coat dat toch wel voor elkaar krijgt. Fast Dry is natuurlijk super handig en werkt inderdaad ook. Mijn nagellak droogt sneller na het gebruik van deze top coat. Toch blijft de onderste laag (ik draag vaak twee laagjes van een kleur om hem dekkend te krijgen) nog best lang wat zacht. Ik blijf dan toch voorzichtig doen met mijn nagels. Het is een beetje te vergelijken met het ‘stof droog’ na vier uur bij een verf. Na 16 uur is het dan belastbaar.

De drie top coats kosten €7,99 per stuk en bevatten 5 ml.

De French Manicure Liner & Manicure Corrector pen

DSC_0177De applicator van de Manicure Corrector pen is doordrenkt met remover en heeft een handige vorm. Kleine vlekjes naast de nagel kan je gemakkelijk corrigeren.

DSC_0181De applicator van de French Manicure Liner is vrij klein en puntig. Je kunt er gemakkelijk een lijntje mee trekken of je nagel rand inkleuren. Ook erg geschikt dus voor Nail Art!

liner & BB perfect

De nagelverzorgingsserie is natuurlijk niet compleet zonder een Liner in de collectie. Met deze French Manicure liner kan je in een handomdraai zelf een french manicure zetten in slechts enkele seconden. Tenminste, ik vond het verrassend snel gaan! Je hoort hem te gebruiken zoals je een normale eyeliner of pen gebruikt. Zodra het applicatie puntje in contact komt met je nagel, komt de juiste hoeveelheid vrij. Op de bovenste foto draag ik de 2-in-1 Protector als base coat. Vervolgens heb ik op de tweede foto de French Manicure Liner aangebracht en op de laatste foto heb ik BB Perfect aangebracht.

Conclusie: Het werkt perfect. Dekt in één keer al erg goed (zoals op de foto). Het is erg gemakkelijk en doseert inderdaad precies genoeg zodra je met de applicator in contact komt met je nagels. Het enige minpuntje dat ik kan beschrijven is voor mij de kleur. Ik houd gewoon niet van dat afstekende wit. Ik vind dat te onnatuurlijk, maar als je er van houdt is dit echt een hele goede liner!

De French Manicure Liner en de Manicure Remover pen kosten €7,99 per stuk.

Manicure Removers

removers

Tenslotte zijn er ook nog twee removers. De Flash Manicure Remover die ik uitgebreid in dit artikel beschrijf en een Manicure Remover in een flacon. Le Flash Manicure Remover bevat geen aceton. En in Le Manicure Remover is dat juist het hoofdbestanddeel. De geur van beide removers is vrij sterk, maar wel dragelijk. Le Manicure Remover ruikt zelfs naar Amaretto en bitterkoekjes!! En hij droogt mijn nagels, ondanks de aceton, niet uit.

De Flash Manicure remover kost €7,99 voor 75 ml en de Manicure Remover kost €3,99 voor 125 ml.

de collectie

De L’Oréal The Nail Care Issue collectie is reeds verkrijgbaar bij de drogist.

***Bij de DA drogist is er tot en met 7 juli 2013 een actie, waarbij o.a. de nagellak van L’Oréal Paris onder de 1+1 gratis actie vallen!***

Hoe is het eigenlijk met jullie nagels gesteld, zit er een product tussen dat jouw nagels goed kunnen gebruiken?

Liefs, Nena

Volg je me al op Twitter? @nenaburger
En volg je me al op Instagram? @nenaburger

 

Volg:

78 Reacties

 1. Ingeborg
  6 april 2014 / zondag, 6 april 2014

  Hoi,
  Per toeval kwam ik op deze website. Ik heb gisteren repair 7 van l’oreal aangeschaft en gelijk op mijn nagels gesmeerd. Nu staat er op de verpakking: dagelijks gebruiken. Moet ik dan ook iedere keer dat laagje eraf halen en dan weer opnieuw aanbrengen? Ik heb het idee dat als je iedere dag de laag eraf haalt, je nagels juist brozer worden…
  Groetjes!

 2. Merel
  30 juni 2013 / zondag, 30 juni 2013

  wauwww

 3. Diana
  29 juni 2013 / zaterdag, 29 juni 2013

  Fijne uitgebreide review! Je schrijft erg fijn Nena =D
  Wat zou je aanraden om korte nagels een boost te geven? Calcium denk ik?

  • Nena
   Auteur
   29 juni 2013 / zaterdag, 29 juni 2013

   Thanks Diana! Ik zou voor korte nagels Omega Grow uitproberen.

 4. 29 juni 2013 / zaterdag, 29 juni 2013

  Het miracle repair serum zorgt er precies echt wel voor dat je nagels er niet meer zo grauw, gelig uitzien… Het frist ze echt op. Ik ga eens kijken of ik hem in de winkel kan vinden!

 5. Hoi-Yi
  29 juni 2013 / zaterdag, 29 juni 2013

  leuke review! van deze producten wil ik echt naar de winkel rennen en het kopen ^^

 6. 29 juni 2013 / zaterdag, 29 juni 2013

  Tof! Hier was ik al zo benieuwd naar, maar niet iets te duur om het op de gok allemaal te proberen. Bedankt voor de review!

 7. 29 juni 2013 / zaterdag, 29 juni 2013

  Oeh, die french manicure pen lijkt me erg fijn! Verder vind ik je nagels er precies beter uitzien met een laagje BB perfect dan met Chrystal White. Leuke, duidelijke review. 🙂

 8. Filiz
  28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Tip voor gele nagels: bakje water met citroendruppels. 10 min erin en hoppa witte nagels !

 9. Kavita
  28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Een vergelijkbaar product met de Crystal White hebben ze ook bij de Essence, de Studio Nails Pro White Effect. Ik heb het al vaker gebruikt en ook hierbij heb ik een vergelijkend effect. Een echte aanrader als het gaat om je budget! 🙂

 10. chucky1012
  28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Ziet er goed uit!

 11. Dominique
  28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Ik heb een vraagje! Mijn nagelriemen zijn echt vrij hard en heel erg droog. Wat kan ik hier aan doen? Ik zou ze graag wat terugduwen maar dat gaat amper omdat ze dus zo droog zijn..

  • Nena
   Auteur
   28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

   Ik gebruik Lemony Flutter van Lush. Heb je dat al eens geprobeerd?

   • Dominique
    28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

    Ik probeer momenteel die olie van de hema in zo’n nagellakpotje, is dat vergelijkbaar? Hoe lang duurt het voor je echt resultaat ziet?

 12. 28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Hier zou ik wel wat aan hebben! Goede verzorging afmaken met een mooie French, leuk!

 13. 28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Fijne review! Ik heb ALTIJD last van splijtende nagels, dan splijt er een groot stuk van de bovenkant af en dat vind ik echt heel lelijk, daarom vijl ik het altijd weg, maar ze blijven terug komen. Ik heb hier al best lang last van, het is al wel minder geworden sinds ik mijn nagels verzorg met nagelriemcrème van Lush. Dat is wel fijn, ik zou dat serum goed kunnen gebruiken, aangezien mijn nagels ook snel scheuren en niet egaal zijn, binnenkort eens kijken dus!

 14. Melanie
  28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Eindelijk een goede review!! Al op meerdere blogs gelezen, maar nergens werd ik overtuigd! Nu wel, ik ga het miracle serum , de BB, de liner en fast dry top coat morgen kopen, bedankt nena!!! Geweldig!!

 15. 28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Het Miracle repair serum bevalt mij heel erg goed, maar ben nu ook benieuwd naar de BB!

 16. Demi
  28 juni 2013 / vrijdag, 28 juni 2013

  Ga gelijk de hele lijn halen, goede review!
  Ik ben verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *