3 handige nagellakremovers

Door Nena –  Deze leuke nagellakremover potjes had ik al een paar keer in de winkels zien liggen, maar eerlijk gezegd liep ik er steeds weer voorbij. Totdat ik een paar weken geleden drie van deze potjes in mijn bezit kreeg door Serena. Ik pakte een willekeurig merk en begon het te gebruiken wanneer ik mijn nagellak wilde verwijderen en was al direct na het eerste gebruik verkocht! Wat is dat handig, makkelijk en snel! Het duurde dan ook niet lang of velen merken hebben dit tegenwoordig in hun assortiment. Hoogtijd voor een vergelijkende review. In dit artikel vergelijk ik 3 handige nagellakremovers van de merken l’Oréal Paris, Only You en Hema.

nagellakremovers1Van links naar rechts: Dip & Clean (Hema), Flash Manicure Remover (L’Oréal Paris) en Miracle (Only You).

Het principe van deze handige nagellakremover potjes

Alle drie de removers zitten in een potje dat gemakkelijk in de hand ligt. In dat potje zit een spons doordrenkt met vloeistof (de remover).

inhoud potje

In die spons zit een gat. Bij de ene remover is dit gat wat groter dan bij de andere, maar het principe is voor alle drie de removers gelijk. Eigenlijk kan je het niet fout doen, maar ik zal het voor de duidelijkheid toch nog even uitleggen.

voor remover 1

Voordat mijn nagels in de remover gaan.

in remover

Één vinger in de remover.

na remover

Resultaat na een paar seconden!

na remover 3

Binnen een minuut zien mijn nagels er zo uit!

Je steekt je vinger voorzien van nagellak in het gat van de spons. Dit voelt een beetje vreemd, of misschien eigenlijk best lekker, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Om de nagellak nu het beste van je nagel af te krijgen dien je het potje een beetje rond te draaien (of je draait je vinger rond in het potje), zodat je zo efficiënt mogelijk alle nagellak van je nagel verwijderd. De ronddraaiende beweging werkt beter, dan wanneer je je vinger er alleen maar in- en uitsteekt. Na een paar seconden (ongeveer 5 – 10 seconden, afhankelijk van hoe dik de nagellak erop zit haal je je vinger weer uit het potje en is al je nagellak verwijderd! Bij glitternagellak werkt het overigens iets anders. Je nagel moet iets langer in contact zijn met de remover en je moet je nagel een beetje met beleid in de spons ronddraaien. Anders beschadig je misschien de spons. Het is uiteindelijk goed te doen en werkt dus ook voor glitternagellak!

Hema – Dip & Clean Nail Polish Remover

HEMA1

Laat ik beginnen met de Dip & Clean Nail Polish Remover van de Hema. Wat me direct opvalt is de geur. Deze remover ruikt erg zoet en is duidelijk met een fruitige geur geparfumeerd. Ik weet niet of ik het lekker vind, maar het is in ieder geval beter dan de hele sterke remover geur, zoals ik hem doorgaans kende.

collage Hema

Het potje zit vrij vol met remover, dus pas op wanneer je het potje open op een tafeltje wilt zetten. Doe je dit te hard, dan spettert de remover eruit. Verder werkt de remover zoals de verpakking al aangeeft: “Removing nail polish has never been easier”. Deze remover bevat geen aceton, dus is ook geschikt voor de meeste kunstnagels.

Dip & Clean Nail polish remover werkt prima! Het haalt de nagellak binnen een paar seconden netjes van mijn nagels en droogt mijn nagelriemen niet uit. Na gebruik vind ik het altijd nog wel fijn om even mijn handen en nagels te wassen met water en zeep, vaak afwasmiddel vanwege de ontvettende werking. Vervolgens verzorg ik mijn handen en nagels.

Dip & Clean Nail polish remover is verkrijgbaar bij Hema en kost €4,50 voor 75 ml.

L’Oréal Paris – Flash Manicure Remover

l'oréal1

De Flash Manicure Remover van L’Oréal Paris zit in een strakke zwart-witte verpakking. Wat me direct opvalt is de tekst op het potje: “1 second – 1 nail – no cotton”. Zou deze remover echt in 1 seconde werken?

De geur van deze remover is niet erg bijzonder als je hem vergelijkt met de gemiddelde nagellakremover. Ik vind het wel echt een sterke geur dat direct op mijn ogen slaat, maar ze hebben hun best gedaan door hem iets te parfumeren waardoor het nog dragelijk is.

collage L'Oréal Paris

Ook dit potje zit lekker vol met veel remover, dus pas op met neerzetten. Verder is de spons wederom zwart met iets fijnere gaatjes. De remover werkt prima, maar helaas niet binnen 1 seconde. Ik was net zo lang bezit met deze remover van L’Oréal Paris als met de remover van Hema. Helaas slaan mijn nagels na gebruik direct wit uit, dat vind ik dan weer een groot verschil en dus ook een nadeel. Deze remover is sterk uitdrogend door het vele alcohol wat erin zit. Er zit overigens ook geen aceton in de Flash Manicure Remover. Dus ook deze is geschikt voor de meeste kunstnagels.

Flash Manicure Remover is verkrijgbaar bij de drogist en kost €7,99 noor 75 ml.

Only You – Miracle

OnlyYou1

Ik vond de Miracle Remover van Only You behoorlijk op die van de Hema lijken, met als grote verschil de geur. Deze ruikt namelijk heel sterk en chemisch en slaat direct op mijn longen/ogen. Miracle ruikt verreweg het minst aangenaam van de drie. Maar dat is natuurlijk maar bijzaak.

collage Only You

Miracle werkt exact hetzelfde als de andere twee removers uit deze review. Wat dat betreft is er dus eigenlijk niet iets spannends te vermelden. Ook Miracle heeft een zwarte spons met daarin een gat, waar je je vinger in moet steken. Hier staat dan al wel aangegeven dat je je vingers één voor één in de vochtige spons moet steken en vervolgens moet je je vinger draaien tot de nagellak loskomt. Een brandschone nagel is het resultaat. Deze remover is niet erg uitdrogend en bevat ook geen aceton.

Miracle van Only You is exclusief verkrijgbaar bij de Ici Paris XL en kost €6,65 voor 75 ml.

Conclusie

In alle drie de removers zit geen aceton. Dus in die zin zijn ze milder voor de nagels, minder irriterend en eventueel ook geschikt voor de meeste kunstnagels. In de removers zit wel alcohol, waardoor ze  uitdrogend kunnen zijn voor de nagels en nagelriemen. Voor L’Oréal laat bij mij witte nagelriemen zien. (Dit kan je goed zien op de nafoto van mijn hele hand. Ik heb Flash Manicure remover bij mijn ringvinger en pink gebruikt. Vandaar de witte nagelriemen.) Uit deze vergelijking komt bij mij de nagellakremover van de Hema Dip & Clean op nummer 1. Van de geur moet je houden, maar hij werkt erg goed. Daarnaast is deze met €4,50 de goedkoopste van de drie en drogen mijn nagelriemen niet uit. Miracle van Only You staat voor mij op de tweede plaats. Deze is met €6,65 iets duurder, maar ruikt minder lekker dan die van Hema. Ook deze droogt mijn nagelriemen nauwelijks uit. Tenslotte staat L’Oréal Paris met Flash Manicure remover op nummer drie. Deze kost €7,99 en droogt mijn nagelriemen uit.

Nog even een tip: Wanneer je nagelremover te erg verkleurd na veel gebruik (na zo’n 20 – 30 keer afhankelijk van het aantal lagen nagellak, de kleur en het al dan niet aanwezig zijn van glitters) zou je de remover kunnen vervangen door een goedkope remover uit een flacon. Mocht je sponsje nog redelijk gaaf zijn dan is het potje met spons gewoon her te gebruiken!

Zijn jullie al bekend met dit soort nagellakremovers? En wat zijn jullie ervaringen? 

Liefs Nena

Volg je me al op Twitter -> @nenaburger
En op Instagram -> @nenaburger

 

Volg:

124 Reacties

  1. Heike
    9 november 2014 / zondag, 9 november 2014

    Ik gebruik er eentje van essence en die ruikt, eenmaal ‘opgedroogt’, heel lekker! niet vlak na het removen ruiken, dat is te sterk! Hij is iets goedkoper dan die van Hema en werkt even goed.

  2. Pnina
    9 september 2013 / maandag, 9 september 2013

    NOOOOIT het sponsje uitspoelen en de remover vervangen, want dan vervuil je het milieu enorm. Gewoon een nieuw potje kopen en het oude bij het chemisch afval inleveren. tenzij het volkomen uitgedroogd is, dan mag het bij het restafval. Jij wilt toch ook dat deze troep niet in je drinkwater belandt? Dan moet je het niet in het riool wegspoelen. De rioolwaterzuivering kan niet alles, en uiteindelijk komt het gezuiverde rioolwater in het oppervlaktewater, waar het drinkwaterbedrijf weer jouw drinkwater van probeert te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *