Lieve baby,

toen ik net ontdekte dat je in mijn buik zat, was ik zo ontzettend blij! Ik rende naar boven om het goede nieuws aan papa te vertellen. Het was ochtend en hij lag nog slaperig in bed. Dolgelukkig hebben we elkaar geknuffeld en zijn toen samen weer in slaap gevallen.

Een paar weken later wist ik niet zeker of je nog bij me was, omdat ik heel veel bloed was verloren. Gelukkig stond er een dag later al een echo gepland. Onze allereerste echo. Je was toen slechts 8 weken oud. Ik was zo bang dat je er niet meer zou zijn, want ik wilde jou zo ontzettend graag houden. Papa heeft mijn hand de hele tijd vastgehouden. Toen er een kloppend hartje op het scherm verscheen, dat als een razende te keer ging, moest ik huilen van geluk. Wat was ik opgelucht. Je zat er nog!


Bij de volgende echo was je 13 weken oud. Omdat er veel fout kan gaan in de eerste weken van je leven vond ik het nog steeds erg spannend, maar ergens wist ik dat het goed zat. Mijn gevoel zei me dat je nog steeds lekker in mijn baarmoeder aan het chillen was. En ja hoor, je was inderdaad alive & kickin’. Letterlijk, want je sprong mijn hele baarmoeder door en maakte koprollen en salto’s. Daar moesten papa en ik heel hard om lachen.

Sindsdien groei je gezellig in mijn buik. De eerstvolgende keer dat we je zagen was tijdens onze 20-weken echo. Omdat papa en ik niet wilden weten of je een jongetje of meisje zou worden, hebben we steeds weggekeken op de momenten dat de echoscopist bij je beentjes was. Of nou ja wegkijken, we keken elkaar aan met een hele brede glimlach en twinkelende oogjes van nieuwsgierigheid. De echoscopist heeft jouw geslacht opgeschreven op een briefje en die in een dichtgeplakte envelop gedaan voor ons. Twee weken hielden we het vol. Toen ik jouw vader voor de tweede keer ‘betrapte’ (hij hield de envelop voor de grap tegen het licht om te kijken of hij kon zien wat er stond) zei ik ‘laten we maar gewoon gaan kijken dan!’. Want eerlijk is eerlijk, stiekem was ik ook erg nieuwsgierig. Vlak voordat we de envelop openden keken we elkaar aan en vroegen we aan elkaar ‘wat denk jij?’. Papa en ik dachten hetzelfde en… ons gevoel bleek te kloppen!


Een klein maandje later heb ik jou voor het eerst gevoeld. Heel zachtjes een piepklein kriebeltje. Alsof je me aan het kietelen was. De kriebeltjes werden met de week steeds duidelijker en zijn inmiddels golvende kronkeltjes geworden, met zo af en toe een zachte beuk of trap. Doet geen pijn, hoor. Tot nu toe ben je erg lief voor mij geweest. Je hebt me geen misselijkheid, pijn in mijn rug, bekken of ribben bezorgd. Alleen wat vermoeidheid en puistjes op mijn rug, maar dat vind mama geen probleem.

Inmiddels voel ik je elke dag op vaste tijden bewegen. Op die momenten aai ik over mijn buik zodat je hopelijk voelt dat ik bij je ben, of ga ik plat op de bank of in bed liggen om vol bewondering naar mijn bewegende buik te kijken. Ik vind het zo gezellig zo samen met jou! Ik geniet met volle teugen van mijn zwangerschap en mijn steeds groter wordende buik. Ik draag jou vol trots. En hoewel ik het heerlijk vind om zwanger te zijn, en het stiekem een beetje eng vind om straks voor jou te zorgen (zo veel verantwoordelijkheid!), kijk ik er ook heel erg naar uit om jou te ontmoeten. De laatste tijd word ik steeds meer en meer nieuwsgierig naar jou.


Ik ben benieuwd naar je haarkleur, als je überhaupt al haar hebt bij jouw geboorte. Zou het donkerbruin zijn, zoals dat van mij, of toch een beetje rood, zoals jouw papa vroeger had? Heb je bruine ogen zoals die van ons, of worden ze lichter omdat zowel jouw opa als oma blauwe ogen heeft? Krijg je je vaders amandelvormige pretogen of mijn grote, dromerige ogen? Zal je mijn hoge jukbeenderen erven en zijn lange benen? Zijn sproetjes en dat ene kuiltje in zijn wang? Krijg je een klein beetje van mijn tint mee of zal niemand meer kunnen zien dat je Indische roots hebt? Zal je mond omhoog krullen zoals die van mij, of juist omlaag zoals die van je vader? Zal iedereen zeggen dat je veel op mij lijkt, of juist veel op papa?

Ik ben heel benieuwd naar jouw karaktertje en naar de eigenschappen die je van ons zal overnemen. Zou je net zo muzikaal worden als je vader? Hij speelt zo mooi gitaar. En leer je net zo prachtig tekenen als hij? Word je net zo atletisch en sportief als papa, of een houten hark zoals ik? Zal je zijn flauwe gevoel voor humor erven, waar ik altijd zo hartelijk om moet lachen? En zal je zijn stevige handdruk en rechte houding overnemen, maar ook mijn trots en optimisme? Stap je, net zoals ik, elke ochtend vrolijk uit bed en kun je goed tegen je verlies? Kom je voor jezelf op, maar durf je dat ook voor anderen te doen? Word je een doorzetter, ben je sociaal in de omgang en creatief van geest? Maar ben je ook lief, behulpzaam en pienter? En ook niet onbelangrijk, zal je net zo dol worden op katten als ik?


Maar hoe je karakter zich ook zal ontwikkelen, en ongeacht hoe je eruit komt te zien, wij houden toch wel van je. Onvoorwaardelijk en voor altijd. We zullen van je houden, voor je zorgen en jou alles leren over het leven wat wij hebben geleerd. We zijn zo benieuwd naar jou! Papa en ik kunnen niet wachten om jou te ontmoeten, lieve baby.

Until next time,
mama

– deze brief schreef ik op 18 april 2018. Inmiddels is onze zoon gezond en wel ter wereld gekomen op 29 april 2018, om 2.18u ‘s nachts.


Welkom, lieve Marshall Austin Chvojka!

Volg:
Fotografie pregnancy shoot: Desirée Verver Photography

199 Reacties

 1. Eva
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Proficiat!!!!!!

 2. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Mooi geschreven Serena! Ik schrijf ons meisje nog steeds brieven in een mooi boekje. Inmiddels is ze nu bijna 9 maanden.. alle clichés zijn waar. Klein zijn ze maar zo kort. Geniet

  Xxx

 3. Annemarie
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Zo mooi, ik wil ook ?

 4. Denise
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat lief ❤️
  Wat hebben jullie een prachtig zoontje ??
  Ik vind hem echt super cute!

  X

 5. Angela
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief! Gefeliciteerd met jullie zoontje!

 6. Anneleen
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Beste wensen voor jullie alle drie!

 7. Babs
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat heb je dit prachtig omschreven, geniet van jullie gezinnetje <3

 8. Ilona
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Jaaaaaaa! Gefeliciteerd!! Zo freaking bijzonder, niet in woorden te vatten (toch?)!

  Mooie brief ook!

  Gaat alles goed met jullie?
  Geniet ervan!

 9. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat heb je dit onwijs mooi geschreven! En het was super moeilijk om niet in een weg naar beneden te scrollen. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige mannetje Serena, George en ook voor de hele familie. Ik wens jullie veel liefde, goede gezondheid en geluk als gezinnetje!

 10. MN
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Lieve Serena,

  Ik volg je al jaren en ik herinner mij iedere klein momentje, dat je altijd zei dat je een mooi gezinnetje wilde in de toekomst. Believe me, jullie zijn een prachtig gezinnetje nu, geniet van de momenten. Van Harte Gefeliciteerd!

 11. Teresa
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Lieve Serena, van harte gefeliciteerd met dit prachtige mannetje! Wat een heerlijk kereltje en mooie brief! Vooral die foto dat je net bevallen bent is prachtig! Ik heb zelf een dochtertje van 5 en jongetje van 2 en kijk zelf nog graag terug naar die foto’s van die eerste momenten.

 12. Isabel
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ik heb de verleiding moeten weerstaan om meteen naar beneden te scrollen, maar jouw brief was zeer ontroerend om te lezen. Gefeliciteerd met jullie zoon, wat een prachtig mannetje! Heel veel geluk en liefde voor jou, George en Marshall <3

 13. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd!! Wat mooi geschreven! Is leuk om later aan hem te laten lezen 😉 Geniet er van!! Ooh en prachtige foto’s btw 🙂

 14. Anneleen
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Super mooie brief! Super dikke proficiat met jullie prachtige zoon! Hopelijk stellen jullie het allemaal goed! X

 15. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw, wat een ontzettend mooie brief. Ook erg mooie foto’s zijn er van jullie gemaakt!
  En ontzettend gefeliciteerd, geniet er van 🙂

 16. Julia
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Aahhhwww Van harte gefeliciteerd Serena. Ontzettend mooi geschreven. Stiekem had ik idd het vermoeden dat het een jongentje zou worden. zoooo cuteee. Wat is hij mooii. En precies zijn papa. Geniet van je mooie gezin.

 17. Chatell
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Keihard zitten janken! Wat een mooie brief en wat een prachtige foto’s!

  Gefeliciteerd met dit heerlijke kleine mannetje!

 18. Ellen
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat mooi! Al mijn gevoelens van toen ik zwanger was, komen weer even terug 🙂 Fijn dat je deze brief ook met ons wou delen. Van harte proficiat met de geboorte van jullie zoontje – ik dacht wel dat het een jongetje zou zijn!

 19. Nikita
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Proficiat !!
  Zo een mooie brief en ik denk dat het zen gevoel is wat veel moeders delen.
  Wij hebben ook voor we de uitslag van het geslacht wisten tegen elkaar gezegd wat we dachten dat het zou worden.
  Wij dachten ook beiden een jongetje en dat was het ook ^^
  Geniet maar van jullie lieve zoontje, de eerste weken als pasbevallen mama zijn heel heftig en druk, ook met al dat bezoek. Dus neem ook zeker rust !

 20. Jenny
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wow, zo’n mooie tekst al eerst! En dan… tadaaa: hij is er?? van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Hopelijk maken jullie het wel en genieten jullie van de kraamtijd! ?

 21. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon, en heel veel geluk maar vooral ook gezondheid voor jullie allemaal.
  Geniet ervan!

 22. Christel
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Mooi geschreven, deze kleine bengel, is met zijn gat in de boter gevallen. Veel geluk samen. 😉

 23. Naomi
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtige brief. Je hebt een hele mooie zoon. Geniet ervan!!

 24. Yentl Schouwink
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief! En natuurlijk gefeliciteerd met jullie prachtige kindje!?

 25. Petra
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd met dit heerlijke mannetje. Wat een knapperd. Ik ben zo blij voor jullie, zit hier met tranen in mijn ogen 🙂

 26. Kim
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief en wat een mooi baby’tje. Van harte gefeliciteerd en veel geluk gewenst voor jullie drietjes!

 27. Dreamerslabnl
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Nog van harte gefeliciteerd? Wat ziet hij er prachtig uit??

 28. M
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Prachtkind met zijn prachtmoeder!

 29. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief! Leuk voor later ook :). Geniet van je kraamtijd. Liefs.

 30. Barbara
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtige brief! Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie mooie zoon!

 31. Michele
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd!!!

 32. Nicole
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon, George en Serena! Heel veel liefde voor jullie! ❤️❤️❤️

 33. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ahh wat een lieve brief! <3 Nogmaals gefeliciteerd!!

 34. Lieke
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon! Voelt ergens gek om iemand te feliciteren die je niet kent, maar aangezien je zoveel met iedereen gedeelt hebt, is een reactie wel op zijn plaats. Daarnaast blijft een kindje natuurlijk een mooi wonder. Ik wens jullie heel veel geluk!

 35. Marianne
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Daar is ie dan, de kleine man! Van HARTE gefeliciteerd met jouw geboorte lief, mooi jongetje! Ik wens je een héél lang en supergelukkig leven samen met jouw lieve mama en papa! Wat een GROOT GELUK! Jammer dat je geen brievenbus in je buik had Serena, anders had je de kleine vast van blijdschap horen schateren in je buik!

 36. Monique
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Prachtig! Heel veel geluk met jullie drietjes!

 37. Joyce
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ow Serena wat een mooi mannetje heb je op de wereld gezet! Van harte gefeliciteerd met jullie zoon?. Mooie naam ook. Geniet lekker met zn drietjes

 38. Marijke
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd! Wat een mooi mannetje en wat een prachtige brief. Wij schrijven regelmatig een mailtje naar onze dochter, soms ook met een foto erbij. Dan kan ze later wanneer ze haar e-mailadres echt gaat gebruiken alles terug lezen. Haar eerste woordjes, wat ze graag speelt en ook natuurlijk de streken die ze uithaalt. 🙂 Geniet van jullie lieve Marshall en neem de tijd voor jezelf en jullie gezin. Xxx

 39. Marlou
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Lieve Serena (en George),

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon, hij is prachtig! (l)
  Liefde overstroomt in deze brief, wat mooi en persoonlijk geschreven!
  Geniet van je kraamtijd en het mooie weer de komende dagen!

  Lieve groetjes, Marlou

 40. MichelleH
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon, Serena en George! ??

 41. Naomi
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Met mijn 8 weken oude zoontje op mijn buik lees ik jouw post. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige zoon Marshall! Wat een moppie en wat een bos haar! Het gevoel is onbeschrijfelijk, he?! Geniet ervan en alle geluk!!!

 42. Willemien
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw prachtig?. Van harte gefeliciteerd met jullie lieve zoon??. Lekker genieten?

 43. Andrea
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw gefeliciteerd!!!!!

 44. Amanda
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een super mooie brief en wat een prachtige foto’s!
  Kan me nog herinneren dat je ergens op je blog schreef dat je benieuwd bent wanneer je ooit eens mama zal gaan worden omdat je de 30 al voorbij was en ook geen geluk had in de liefde. En kijk nu eens, het is je zo gegund. Good things, take time! Heel veel geluk en geniet van je gezinnetje 🙂

 45. Marjolein
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd! Heel veel geluk!

 46. BK
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  GEFELICITEERD MET JULLIE MOOIE ZOON (L)

  Ik heb serieus met tranen in mijn ogen je tekst gelezen..(zullen de hormonen nog wel zijn) iets zei me al dat je baby was is geboren maar ik mocht van mezelf niet naar beneden scrollen.

  Geniet van deze mooie tijd, het is normaal als je onzeker bent over je prille moederschap maar het komt uiteindelijk allemaal goed! en trek je niks aan van betweterige mama’s haha.

  veel liefs.

 47. Elle
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een leuke brief echt super tof geschreven!
  Gefeliciteerd?

 48. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat leuk! Ik schrijf ook heel veel op over al mijn gedachten en gevoelens tijdens de zwangerschap, kan ook niet wachten tot ze er is!

 49. Anna
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd beide! Wat een knapperd! Normaal zie ik het niet snel maar ik vind hem echt heel veel op zijn papa lijken, die ogen. Geniet lekker van hem!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *