Lieve baby,

toen ik net ontdekte dat je in mijn buik zat, was ik zo ontzettend blij! Ik rende naar boven om het goede nieuws aan papa te vertellen. Het was ochtend en hij lag nog slaperig in bed. Dolgelukkig hebben we elkaar geknuffeld en zijn toen samen weer in slaap gevallen.

Een paar weken later wist ik niet zeker of je nog bij me was, omdat ik heel veel bloed was verloren. Gelukkig stond er een dag later al een echo gepland. Onze allereerste echo. Je was toen slechts 8 weken oud. Ik was zo bang dat je er niet meer zou zijn, want ik wilde jou zo ontzettend graag houden. Papa heeft mijn hand de hele tijd vastgehouden. Toen er een kloppend hartje op het scherm verscheen, dat als een razende te keer ging, moest ik huilen van geluk. Wat was ik opgelucht. Je zat er nog!


Bij de volgende echo was je 13 weken oud. Omdat er veel fout kan gaan in de eerste weken van je leven vond ik het nog steeds erg spannend, maar ergens wist ik dat het goed zat. Mijn gevoel zei me dat je nog steeds lekker in mijn baarmoeder aan het chillen was. En ja hoor, je was inderdaad alive & kickin’. Letterlijk, want je sprong mijn hele baarmoeder door en maakte koprollen en salto’s. Daar moesten papa en ik heel hard om lachen.

Sindsdien groei je gezellig in mijn buik. De eerstvolgende keer dat we je zagen was tijdens onze 20-weken echo. Omdat papa en ik niet wilden weten of je een jongetje of meisje zou worden, hebben we steeds weggekeken op de momenten dat de echoscopist bij je beentjes was. Of nou ja wegkijken, we keken elkaar aan met een hele brede glimlach en twinkelende oogjes van nieuwsgierigheid. De echoscopist heeft jouw geslacht opgeschreven op een briefje en die in een dichtgeplakte envelop gedaan voor ons. Twee weken hielden we het vol. Toen ik jouw vader voor de tweede keer ‘betrapte’ (hij hield de envelop voor de grap tegen het licht om te kijken of hij kon zien wat er stond) zei ik ‘laten we maar gewoon gaan kijken dan!’. Want eerlijk is eerlijk, stiekem was ik ook erg nieuwsgierig. Vlak voordat we de envelop openden keken we elkaar aan en vroegen we aan elkaar ‘wat denk jij?’. Papa en ik dachten hetzelfde en… ons gevoel bleek te kloppen!


Een klein maandje later heb ik jou voor het eerst gevoeld. Heel zachtjes een piepklein kriebeltje. Alsof je me aan het kietelen was. De kriebeltjes werden met de week steeds duidelijker en zijn inmiddels golvende kronkeltjes geworden, met zo af en toe een zachte beuk of trap. Doet geen pijn, hoor. Tot nu toe ben je erg lief voor mij geweest. Je hebt me geen misselijkheid, pijn in mijn rug, bekken of ribben bezorgd. Alleen wat vermoeidheid en puistjes op mijn rug, maar dat vind mama geen probleem.

Inmiddels voel ik je elke dag op vaste tijden bewegen. Op die momenten aai ik over mijn buik zodat je hopelijk voelt dat ik bij je ben, of ga ik plat op de bank of in bed liggen om vol bewondering naar mijn bewegende buik te kijken. Ik vind het zo gezellig zo samen met jou! Ik geniet met volle teugen van mijn zwangerschap en mijn steeds groter wordende buik. Ik draag jou vol trots. En hoewel ik het heerlijk vind om zwanger te zijn, en het stiekem een beetje eng vind om straks voor jou te zorgen (zo veel verantwoordelijkheid!), kijk ik er ook heel erg naar uit om jou te ontmoeten. De laatste tijd word ik steeds meer en meer nieuwsgierig naar jou.


Ik ben benieuwd naar je haarkleur, als je überhaupt al haar hebt bij jouw geboorte. Zou het donkerbruin zijn, zoals dat van mij, of toch een beetje rood, zoals jouw papa vroeger had? Heb je bruine ogen zoals die van ons, of worden ze lichter omdat zowel jouw opa als oma blauwe ogen heeft? Krijg je je vaders amandelvormige pretogen of mijn grote, dromerige ogen? Zal je mijn hoge jukbeenderen erven en zijn lange benen? Zijn sproetjes en dat ene kuiltje in zijn wang? Krijg je een klein beetje van mijn tint mee of zal niemand meer kunnen zien dat je Indische roots hebt? Zal je mond omhoog krullen zoals die van mij, of juist omlaag zoals die van je vader? Zal iedereen zeggen dat je veel op mij lijkt, of juist veel op papa?

Ik ben heel benieuwd naar jouw karaktertje en naar de eigenschappen die je van ons zal overnemen. Zou je net zo muzikaal worden als je vader? Hij speelt zo mooi gitaar. En leer je net zo prachtig tekenen als hij? Word je net zo atletisch en sportief als papa, of een houten hark zoals ik? Zal je zijn flauwe gevoel voor humor erven, waar ik altijd zo hartelijk om moet lachen? En zal je zijn stevige handdruk en rechte houding overnemen, maar ook mijn trots en optimisme? Stap je, net zoals ik, elke ochtend vrolijk uit bed en kun je goed tegen je verlies? Kom je voor jezelf op, maar durf je dat ook voor anderen te doen? Word je een doorzetter, ben je sociaal in de omgang en creatief van geest? Maar ben je ook lief, behulpzaam en pienter? En ook niet onbelangrijk, zal je net zo dol worden op katten als ik?


Maar hoe je karakter zich ook zal ontwikkelen, en ongeacht hoe je eruit komt te zien, wij houden toch wel van je. Onvoorwaardelijk en voor altijd. We zullen van je houden, voor je zorgen en jou alles leren over het leven wat wij hebben geleerd. We zijn zo benieuwd naar jou! Papa en ik kunnen niet wachten om jou te ontmoeten, lieve baby.

Until next time,
mama

– deze brief schreef ik op 18 april 2018. Inmiddels is onze zoon gezond en wel ter wereld gekomen op 29 april 2018, om 2.18u ‘s nachts.


Welkom, lieve Marshall Austin Chvojka!

Volg:
Fotografie pregnancy shoot: Desirée Verver Photography

199 Reacties

 1. Rosa
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Super lief en prachtig geschreven.
  Van harte gefeliciteerd! 🙂

 2. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  gefeliciteerd met jullie prachtige zoon en meid wat een onwijs gave naam!! die hoor je hier amper tot niet :D. geniet er lekker van xx

 3. Esther
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd! Super leuk voor jullie en fijn dat het kindje gezond is!

 4. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief en prachtige foto’s. Gefeliciteerd!

 5. Lein
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw, wat een kleine beauty!!!! Ik hoop van harte dat alles goed met jullie gaat en dat jullie kunnen genieten van elkaar en steun vinden, want is best even wennen, hè, mag best gezegd?. Neem álle tijd van de wereld!!

 6. Madhvie
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon! Veel geluk samen! ?

 7. Vera
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Jeeeetje kippenvel! Wat prachtig geschreven!
  Welkom lieve Marshall <3

 8. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoontje! Ik had het goed geraden haha. 🙂 Heel veel plezier samen ❤

 9. Chantal
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Prachtige brief voor jullie baby❤ Ik wens jullie al het geluk van de wereld! Geniet er van ❤

 10. Mama93
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd!

 11. Femke
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat ontzettend leuk en lief! Van harte gefeliciteerd! Fijn dat alles goed gegaan is.

 12. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Ach meid van harte gefeliciteerd! En wat een prachtig kindje 🙂 En wat zie je er blij en gelukkig uit! Ja echt wat een heerlijk nieuws ik ben helemaal blij voor jullie! Geniet ervan! Dit is een vreemde maar prachtige tijd <3

 13. Ilse
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief en gefeliciteerd!

 14. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooi artikel Serena! Heel leuk om te lezen hoe je alles ervaren hebt. De foto’s erbij zijn ook prachtig van jou en je mooie zwangere buik. Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je zoon, geniet ervan!

 15. Lou
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd! En wat lijkt hij op George zeg!

 16. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooie brief Serena! Heel herkenbaar ook! En natuurlijk ook via je blog van harte gefeliciteerd met jullie zoon. Geniet er maar van. Ik ben afgelopen september moeder geworden en ik vind dit het mooiste wat er is! Het gaat alleen zo hard! Geniet van ieder moment en neem het allemaal goed in je op!

 17. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  zo mooi! mijn zoontje wordt dit jaar 5 maar wat jij allemaal schrijf in je brief voel ik nog heel levendig in mij toen ik in verwachting was. Dit vergeet je nooit en die liefde voor je kind is zo overweldigend en diep!

 18. Nora
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Marshall Matters 🙂

  Liefde voor katten wordt doorgegeven via het DNA van de moeder, dus dat zit wel snor. Marshall wordt gewoon een crazy cat man.

 19. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  YAAAY! Wat ben ik zo blij en trots op jullie dat hij er nu eindelijk is! Wat een mooie brief, het maakte mij wel eventjes emotioneel toen ik het las. Je wordt een hele goeie mama en George een coole vader <3 Ik hoop je kindje snel te kunnen zien in real life!

 20. Michelle
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd! Geniet ervan met zijn drietjes!

 21. Sabrina
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd!! Wat een knap ventje!

 22. Syl
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd met jullie zoon.
  Wat een mooie naam hebben jullie uitgekozen.

 23. Melanie
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een mooi mannetje, een prachtig kindje. Hele mooie brief heb je geschreven hij ontroerde me. Geniet van deze bijzondere tijd. Het gaat ontzettend snel allemaal.

 24. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtig geschreven brief en natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie zoon Marshall. Toffe naam ook. Geniet ervan!

 25. Ilona
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Waaah wat een verrassing onderaan! Geweldige manier :-). Gefeliciteerd!

 26. Robin
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Zo mooi geschreven! Marshall mag blij zijn met jullie als zijn ouders. Jullie gaan het goed doen 🙂

  Gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige zoon!

 27. Kim
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  IK HUIL NIET, JIJ HUILT!

  Prachtig geschreven Serena! En wat hebben jullie een mooi kind op de wereld gezet. Geniet ervan! Houd je ons via insta op de hoogte hoe het met de baby gaat en wat de kittehs van de nieuwe lil’ hooman vinden?

 28. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtige brief en nogmaals gefeliciteerd met jullie kleintje! Wat is zo’n baby toch bijzonder!

 29. Loraine
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd! Wat is hij mooi! En ik heb wel honderden baby’s gezien! Je brief is ook prachtig, heel bijzonder voor hem later ook. Lieve Serena en George, heel veel geluk samen! Op naar heel veel eerste dingetjes beleven met Marshall.

  Liefs

 30. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Mooi geschreven! Gefeliciteerd en heel veel geluk samen!

 31. Lisa
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd, prachtige stoere naam!

 32. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een lieve en mooie brief. Gefeliciteerd met jullie zoon.

 33. Tember
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wow wat onwijs mooi geschreven. Gefeliciteerd en geniet!

 34. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte vasn jullie prachtige zoon….

  Heel veel geluk samen Xoxo

 35. Claire
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  O wat mooi! Je bent een lief mens! Proficiat met je mooie zoon, heel veel geluk!

 36. Kim
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Gefeliciteerd trots ouders van Marshall!
  Wat een mooie brief heb je geschreven, Serena! Ik wens jullie veel geluk toe❤️

 37. 3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtig artikel! En een minstens zo prachtige zoon! ♥ Gefeliciteerd met de geboorte van Marshall en heel veel geluk met z’n drieën!

 38. Nicky
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een kippenvel moment! Ik begon echt pas halverwege een vaag vermoeden te krijgen dat hij geboren zou zijn intussen… wat een prachtige foto’s, wat een prachtige boodschap. Ik hoop dat jullie kleine man dit ooit nog eens kan lezen, er straalt zoveel liefde vanaf. Heel veel succes toegewenst en een dikke proficiat. Geniet van jullie tijd samen!

 39. Nadine
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wow! Gefeliciteerd mama! ?

 40. Valerie
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw!! Gefeliciteerd, geniet van elk moment, want tijd krijg je niet terug?

 41. Pearl
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat mooi geschreven, Serena! Marshall ziet er prachtig uit. Van harte gefeliciteerd en veel geluk en gezondheid!

 42. Nikita
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Aaaaaahhhhhh. WAT een lieve brief. Echt prachtig! En dat einde.. wauw. Gefeliciteerd en heel veel geluk samen. Geniet er van. <3

 43. Chantal
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wat een prachtige brief, ik moest even een traantje wegslikken. Ik wens jullie drieën alle geluk van de wereld met elkaar!

 44. Sandra
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Haha dit had ik nirt verwacht maar gefeliciteerd!!

 45. Willemse
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Oh jeetje wat een gaaf en karaktervol snoetje.
  GEFELICITEERD!
  🙂

 46. D
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Wauw, gefeliciteerd!!! Wat enorm leuk!!

 47. Linda
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Heel veel geluk samen!! ♥

 48. Soso
  3 mei 2018 / donderdag, 3 mei 2018

  Van harte Gefeliciteerd!!!! kinderen zijn echt het mooiste wat er is! Volgens mij heeft hij jouw mooie donkere ogen. Prachtige baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *