Les intemporels de Chanel

Hiep, hiep, hoera! De iconische Chanel 2.55 bag is jarig! Het is deze maand precies 60 jaar geleden dat deze klassieker op de markt werd gebracht, namelijk in februari 1955 – vandaar ook de naam, 2.55. De 2.55 Chanel bag is een ware musthave voor veel fashionista’s. Dit klassieke model combineert mooi bij elke kledingstyle en geeft je outfit een absolute upgrade.

De gemiddelde vrouw moet voor een echte Chanel bag nogal wat centjes opzij leggen, maar zie het als een investering. Chanel bags verliezen eigenlijk nooit hun waarde en worden in de loop der jaren alleen maar meer waard. Vintage Chanel bags zijn namelijk nog duurder dan gloednieuwe uit de boutique! Zelf vind ik de 2.55 iets te klassiek, maar de Boy Bag van Chanel daarentegen is helemaal mijn ding. Ik twijfel steeds, zal ik het doen, zal ik het niet doen, maar als ik dan weer een fashionblogger met de Boy Bag in mijn Instagram timeline voorbij zie komen, ben ik weer helemaal overtuigd. Misschien, ooit. Wie weet.

les intemporels de chanelAls ode aan de verjaardag van de iconische 2.55 brengt Chanel een kleine limited edition make-up collectie uit genaamd Les Intemporels de Chanel. De collectie bestaat uit een prachtig oogschaduwpalette en een nagellak die geïnspireerd zijn op de 2.55 bag. Deze mini collectie is in Nederland vanaf nu exclusief te koop bij De Bijenkorf in Amsterdam. Het is slechts een kleine en zeer exclusieve collectie, dus echte Chanel fans, wees gewaarschuwd!

les intemporels de chanel_06 les intemporels de chanel_07 Vandaag zal ik de producten uit Les intemporels de Chanel voor jullie reviewen. Het oogschaduwpalette heet heel toepasselijk l’intemporel de Chanel en de nagellak heet simpelweg intemporel. Intemporel betekent ‘tijdloos’ vertaalt vanuit het Frans, net zoals de 2.55 bag van Chanel ook tijdloos is door de eenvoudige, stijlvolle uitstraling.

l’Intemporel de Chanel

les intemporels de chanel_08 les intemporels de chanel_09 les intemporels de chanel_10 les intemporels de chanel_01 Het oogschaduwpalette l’intemporel de Chanel is zoals altijd gehuld in een chic, zwart en glanzend doosje. In het doosje bevindt zich een vrij brede spiegel en twee dubbelzijdige sponsapplicators waarvan één kant zelfs een kwastje heeft van echte haartjes, waar best goed mee te blenden valt.

De oogschaduwkleuren zijn voorzien van een ‘chain’ motiefje, verwijzend naar de welbekende chain hengsels van de 2.55 Chanel bag. Het palette bevat een intense, matzwarte oogschaduw en twee donkere oogschaduwkleuren in zeegroen en aubergine. Geheel links zien we een verhelderende gouden highlighter en geheel rechts een zilverwitte highlighter. Met deze koele kleurencombinatie kun je zowel rustige ooglooks maken voor overdag, als de wat zwaardere avondlooks. Leuk vind ik dat een klassiek en tijdloos merk als Chanel nu juist heeft gekozen voor kleur, in plaats van bruin- of grijstinten. Een positieve verrassing!

De oogschaduw zelf is medium gepigmenteerd op mijn arm, maar op mijn oogleden pakt de kleur wat intenser uit. De kleuren zijn van die typische tussenkleuren met een koele, grijzige ondertoon. Aubergine is erg mooi bij groene en blauwe ogen en de zeegroene kleur is schitterend voor bruine en hazelnootkleurige ogen. Zwart is universeel. Dit palette is daarom geschikt voor elke oogkleur. De kwaliteit van de oogschaduw is lekker zacht en versmelt mooi in de huid en met andere kleuren tijdens het blenden.

les intemporels de chanel_02 les intemporels de chanel_04 les intemporels de chanel_03les intemporels de chanel_05 Op mijn ogen heb ik de volgende kleuren gebruikt; de zeegroene kleur op mijn bewegend ooglid, de aubergine kleur onder mijn ogen en de zilverwitte highlighter bij mijn traanbuis en onder mijn wenkbrauwen, voor een liftend en verhelderend effect. Het is een kleurrijke, maar toch rustige look geworden.

Le Vernis Intemporel

les intemporels de chanel_12 les intemporels de chanel_15 les intemporels de chanel_14 Le Vernis in de kleur intemporel is metallic zilver, refererend naar de zilveren glans van de chains in de hengsels. Deze nagellak dekt al met één laagje, maar ik breng er twee aan om streepjes te verminderen. Deze nagellak, zoals vaak bij nagellak met deze finish, is namelijk vrij streperig van nature, en je moet een bepaalde ‘lak skill’ hebben om te voorkomen dat het geheel té streperig zal worden. Ook viel me op dat deze lak eigenlijk geen top coat nodig heeft. Een top coat lijkt de glans te verminderen en streepjes te accentueren. Ik moet zeggen dat ik het effect heel gaaf vind, maar niet zo’n fan ben van de metallic/parelmoeren finish omdat deze heel streep-gevoelig is. Desondanks is het een gaaf kleurtje waarmee je zeker de show steelt, vooral als de zon erop schijnt!

les intemporels de chanel_11 Ik vind deze mini collectie van Chanel erg mooi en het is leuk dat ze een speciale limited edition collectie hebben gemaakt rondom de verjaardag van de klassieke 2.55 bag. Het palette heeft een mooie selectie van donkere kleuren en highlighters in zowel warme als koele ondertonen, lekker divers en je kunt er veel kanten mee op. De nagellak is gaaf, maar heeft naar mijn mening een te streperige finish, waardoor ik deze niet zo snel zelf zou aanschaffen. Het is natuurlijk wel een onwijs mooi collector’s item! Vooral voor de Chanel fans is deze Les intemporels de Chanel collectie geweldig. Echte musthaves! En ook een stukje betaalbaarder dan de originele 2.55 bag.

les intemporels de chanel_13De prijs van het palette is €58 en de nagellak kost €25,50. Deze limited Les Intemporels de Chanel collectie is exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf Amsterdam.

Wat vinden jullie van deze op de 2.55 geïnspireerde collectie? Is het iets voor jou, of spaar je dan toch liever door voor de tas?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

  1. 8 februari 2015 / zondag, 8 februari 2015

    Gelukkig is mijn vriend van mening dat er een dag zal komen dat ik een 2.55 zal hebben 😀

  2. 7 februari 2015 / zaterdag, 7 februari 2015

    Wat een ontzettend gave limited edition geinspireerd op de 2.55 bag! (die ik overigen ooit nog heel graag zou willen hebben, haha!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *