Latest Obsession: Chai Tea Latte

Een heeeeele goeiemorgen! Als ik via mijn vriend terug naar huis ga dan kom ik – yesyesyes – langs Utrecht Centraal. En daar kom ik graag, aangezien er een Starbucks te vinden is (twee zelfs!) en gezien ik de laatste tijd een zware verslaving heb opgebouwd voor hun heerlijke Chai Tea Latte’s!


Ik ben nooit een groot fan geweest van koffie, maar Starbucks koffie daarentegen lust ik wel! Gooi er genoeg melk, suiker, vanille en  caramel bij en ik ben tevreden. Vaak bestel ik er ook gewoon een kop groene thee, want ik blijf toch wel echt een sucker for tea. Toen de Chai Tea Latte een tijdje terug werd geïntroduceerd dacht ik, laat ik dat eens proberen. En sindsdien ben ik completely hooked.


Chai Tea Latte is voor mij ‘the best of both worlds’. Het is namelijk thee (which I love) in een Starbucks jasje. Dus lekker luchtig met opgeklopte melk en ook een beetje zoet. Wat ik zo lekker vind aan de Chai Tea Latte is de kruidige smaak. Je drinkt thee met een beetje pit, en dat is altijd goed wakker worden.

Hoe Starbucks zelf hun eigen Chai Tea Latte omschrijft;

“Tazo® Chai Tea Lattes mix the exotic with the familiar. This beverage starts with a rich, full-flavored Assam tea and blends five spices that have been used in Indian chai recipes for decades: ginger, cardamom, star anise, cloves and cinnamon. The blend is a “classic masala chai” – the Tazo recipe adds sweetness with honey, organic cane sugar and a hint of vanilla.”


Zelf customize ik mijn Chai Tea Latte met sojamelk in plaats van koeienmelk. Ook vraag ik er een extra pompje Chai Tea Latte-smaak bij, zodat het nét iets kruidiger smaakt. Ik vind die kruidenblend zo lekker, het smaakt zo… vertrouwd, warm en gezellig op de één of andere manier. Het voelt als thuiskomen, terwijl ik niet eens een Indiase afkomst heb. I just love the taste of it!

Een tall (de kleinste maat) bevat overigens 180 calorieën, wat neerkomt op zo’n 2 glazen vruchtensap of 36 kopjes zwarte koffie (!). Het is dus een wat calorierijker drankje, maar als je het blijft zien als special treat (ik neem het alleen wanneer ik langs Utrecht CS kom, en dat is gemiddeld 3 keer per week), dan is het nog wel te overzien 😉


Mijn zusjes hebben onlangs een DIY recept op hun blog geplaatst van Chai Tea Latte met sojamelk. Op deze manier kun je gewoon thuis je eigen Chai Latte in elkaar flansen, ideaal als je het aan het craven bent op momenten dat er geen Starbucks in de buurt is. Hun recept en fototutorial lees je hier terug (klik).

Wat ik nog wel even kwijt wil, ik heb bij Douwe Egberts ook een Chai Tea Latte genomen en die was helaas beduidend minder lekker. Veel te zoet en niet zo kruidig. Een beetje een slappe bak. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik blijf bij de versie van Starbucks!


Wat is jouw obsession van dit moment? Kan van alles zijn, eten, drinken, een serie, een boek, een spelletje, you name it. Ik ben benieuwd!

P.S. 
Wie van jullie is er al naar The Hunger Games geweest? Is het een goede boekverfilming? En moet ik eerst de boeken lezen of…? Tips please! 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

177 Reacties

 1. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Oeh dit is inderdaad heerlijk. Heb zelf ook een recept hiervan op mn site om het zelf te maken. is nog simpel ook. Heerlijk!

  Heb ik verder nog een verslaving.. Milkshakes!! En hoe kan het ook anders, Chocola

 2. Roxy
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ooh ziet er lekker uit!

  En over the Hunger Games, ik heb alle drie de boeken in 5 dagen uitgelezen, ze zijn zo spannend! Maar de film is ook goed. Toch zou ik eerst de boeken lezen, heeft toch altijd iets extra’s.

 3. Manon
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ik raad de boeken EN de film aan 🙂

 4. Diana
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  ik neem het alleen wanneer ik langs Utrecht CS kom, en dat is gemiddeld 3 keer per week’ ik ging stukk xddd

 5. Rianne
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ooow ik! ik ben naar the hungergames geweest haha en hij was echt goed vond ik maar ik zou je echt aanraden om eerst het boek (en het liefst gewoon ze alledrie te lezen, want ze zijn echt goed vind ik) want anders zijn er waarschijnlijk wel kleine stukjes die je niet begrijpt, maar verder maakt het volgens mij niet veel uit.

 6. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Omgg, ik moet het nog proeven!!

 7. Renée
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ik drink al jaren Chai thee, elke avond als ‘toetje’ 🙂 Je kunt het makkelijk zelfs maken met een merk als David Rio. Niet precies hetzelfde als Starbucks, maar lekkerder vind ik. De Power Chai is de lekkerste. Echt een aanrader voor de liefhebber!

 8. Ilse
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ik heb ooit in Australië een chai tea latte gedronken, op aanraden van mjn britse kamergenootjes die er verzot op waren.Ik vond het echt helemaal niks, maar dat kan ook wel komen doordat ze het steeds chai latte noemden en niet chai TEA latte, waardoor ik dácht dat ik een kruidige koffie latte zou krijgen. Was het dus niet, bah!

  Wat betreft The Hunger Games, ik heb het boek niet gelezen maar vond de film zeker de moeite waard! Ik blijf wel met wat vragen zitten (of eigenlijk vooral een hele grote, maar ik zal het voor me houden!), dus ik wil het boek nog wel gaan lezen.

 9. Mylaine
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ik heb net het boek in 2 dagen uitgelezen en kan niet wachten om ook naar de film te gaan! Ik weet dus (nog) niet of het handig is om eerst het boek te lezen, maar het is zeker wel leuk 😉

 10. Mara
  28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Ik heb thuis een Dolce Gusto apparaat en daar kan je online ook Chai Tea Latte opbestellen 🙂

 11. 28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

  Wij hebben al die kruiden hier in grote potten staan, en mijn vriend maakt dit vaak. Veel goedkoper dan bij starbucks, en ook veel lekkerder waarschijnlijk 🙂

 12. nadia
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ja! de starbucks chai tea latte is THE BEST! als er ergens chai tea latte verkocht word, probeer ik dat uit… Maak t zelf ook regelmatig, maar niets overtreft die van de starbucks…

  goed idee trouwens om een pompje siroop extra te vragen, want waar ik soms tegen aan loop (hier in amsterdam) is dat ze m een beetje slap maken…

 13. lsbth
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Pistachenootjes!

 14. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Haha ja in vergelijking met Starbucks is koffie overal slootwater.

 15. Zoe
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Deze ga ik proberen zodra ik weer geld heb!!
  en voor de hunger games ik zou het eerste boek zeker lezen, als je als eerst naar de film gaat snap je veel dingen niet of komt het niet het zelfde over als in het boek. maar het is zeker geen slechte verfilming maar het boek gaat over een groot deel over haar geachten en dat komt helaas niet in de film voor. je zou de film wel in grote lijnen kunnen volgen.
  xx

 16. Zwaan
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Oh en mijn latest obsession? Online shopping.
  Ik kan er niets aan doen, al die leuke jurkjes!
  Bovendien smeken de centjes op mijn bankrekening om uitgegeven te worden 😉

 17. Henrieke
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben naar de hunger games geweest! Het is echt een topfilm! Ik heb wel eerst het boek gelezen en dat raad ik jou ook aan. Het boek heeft bij bepaalde thema’s meer diepgang en daardoor is de film ook beter te begrijpen, denk ik, omdat je dat de achterliggende gedachte begrijpt 😉

 18. Zwaan
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Aaahh the hungergames is geweldig! De volgorde van eerst film kijken of boek lezen, maakt naar mijn mening niet uit. Maar je moet wel echt zeeeker gaan!

  Verder lijkt de Chai tea latte me erg lekker! Helaas hebben ze in Delft, waar ik woon, geen Starbucks, maar als ik er 1 tegenkom weet ik alvast wat ik ga bestellen 😉

 19. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Klinkt echt heel lekker! Zeker eens proberen 🙂

 20. C
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Je moet zéker naar The Hunger Games gaan! Maar wel eerst de boeken lezen, vind ik dan. Persoonlijk vond ik de film niet echt duidelijk en als je de boeken leest creëer je ook eerst je eigen beeld van het verhaal. :3

 21. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn obsessie is al een hele tijd Hello Kitty <3 Ik heb nu een heuse Hello Kitty Hoek in mijn kamer gemaakt 😀

 22. Elise
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  The Hungergames! Ja! Ik zou er echt heengaan als ik jou was 🙂 Ik had de boeken van tevoren gelezen, en ik vind het een goede boekverfilming. Goede acteurs, de filmmakers hebben duidelijk hun best op de film gedaan.

  Wel zou ik, voordat je naar the Hungergames gaat, het eerste boek (‘de hongerspelen’) alvast lezen. Fijn als achtergrondinformatie, en zit je niet de hele tijd zo van: ‘wie is dat? en wie is dat? en wat gebeurd er nu?’. Kijkt toch wat relaxer vind ik!

 23. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb die Chai Tea Latte een keer in Duitsland gehad (toen ik in CentrO was), maar ik vond het toen toch niet ‘spicy’ genoeg, hmm..

 24. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ah lijkt me zo lekker, ga het zeker een keer halen bij Starbucks (en dus niet bij DE, haha!) Ik hou van thee en koffie, dus ben benieuwd 😛 En over the Hunger Games: het is echt een hele goede verfilming, vooral heel goed geacteerd! Toch blijft het het leukst om eerst de boeken te lezen (heb ik ook gedaan), omdat je dan nog een beetje zelf een voorstelling van alles kan maken 🙂

 25. Daphne
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  de film is vrij trouw aan het boek, omdat de scriptschrijver ook de schrijfster is. maar ik zou zeker weten de boeken lezen!

 26. Nhi
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben hier ook helemaaaaal verslaafd aan maar elk moment van de dag starbucks kost je een vermogen. TIP: Pickwick Smooth Chai die je gewoon bij de supermarkt kan kopen hehe

 27. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Even een correctie in je artikel: de Chai Tea Latte van Starbucks heeft altijd al op het menu gestaan. Hij is alleen laatst gepromote. Ik drink hem al een hele tijd en iig langer dan de promotie campagne die onlangs gevoerd werd. Als je een nog lekkerdere wilt proberen: ga eens naar de Bagels & Beans. Die vind ik het allerlekkerst!

 28. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Geef mij maar een Latte Macchiato (hoe schrijf je dit?) met caramel! Mmmm!

 29. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Lijkt me erg lekker! Ik ben niet zo van koffie, dus dit is misschien wel een goed alternatief!
  IK ben ook naar the hunger games geweest en ik moet zeggen, hij is goed echt goed! Ik heb het boek gelezen, en er zijn natuurlijk wat andere dignen zoals altijd in een boek dat verfilmd word. Maar hij viel me echt heel erg mee. In tegenstelling tot twilight is hij redelijk goed verfilmd.

 30. Anouska
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Klinkt lekker !
  Grappig trouwens dat je het over obsessies heb, want ik ben de laatste tijd echt obsessed door 1 direction en Zayn die daarin zit hihi

 31. sofie
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Klinkt zoooo lekker ! Ik ga ook naar the Hunger Games maar ik ben pas op blz. 13 met het boek maar ik wil hem wel graag uitlezen want iedereen vond hem zo goed enzo !

 32. Emma
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben verslaafd aan Twilight, de Hongerspelen en One Direction, hihi! Die laatste is trouwens extreem en de eerste is een beetje weggeëbd sinds One Direction.

  Ik ben -natuurlijk- naar de film the Hungergames gegaan en ik vond het een prima verfilming. Als ik jou was zou ik eerst de film gaan kijken en daarna pas het boek lezen (wat je wel écht moet doen!!!) omdat het boek toch altijd meer details bevat en het dus leuk blijft om te lezen, ondanks je de film al hebt gezien. Ik heb eerst het boek gelezen en ik mistte wel een aantal dingen.. meestal details.

  Maar aan de andere kant is eerst het boek lezen leuker, omdat je dan nog je eigen draai geeft aan het uiterlijk van de personen in het boek en je niet het beeld van de acteur uit de film in je hoofd hebt.. moeilijk dit!

 33. Puck
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mmm lijkt me lekker!! Nog nooit geproefd en aangezien ik -net als jij- helemaal gek ben op thee (en niet zo op koffie) moet ik hem maar eens gaan proberen als ik weer eens langs een Starbucks kom! En over the Hunger Games: het is een superleuke film, maar ik denk dat je het inderdaad beter zou begrijpen als je het boek eerst leest (wat ik ook gedaan heb). Ik weet natuurlijk niet hoe het is als je hem niet gelezen hebt, maar zelf denk ik dat het handiger is als je eerst het boek (of de boeken ;)) leest!

 34. Sera
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik kom net van The Hunger Games..
  En nee je hoeft de boeken niet gelezen te hebben, soms gebeuren er dingen waarvan je denkt Huh?! , maar die worden dan later in de film duidelijk gemaakt. Ik moet zeggen , dat ik 2 uur lang met een glimlach op mijn gezicht naar de film bleef kijken. Een aanrader dus!!

 35. ellen
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik kom bijna nooit in de star bugs, maar als ik er kom zal ik deze wel proberen. Hungergames is echt heel leuk. zelf heb ik alleen de film gezien maar een vriendin van mij heeft het boek ook gelezen. Zij vond het jammer dat ze wist hoe het zou eindigen. misschien geen boek lezen dus.

 36. KORA
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  starbucks VANILLA LATE rocks my world !!

 37. joy
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Vind Starbucks wel 1 van de meest overrated dingen op deze planeet. Zelfs de espresso is nog een super slappe bak. Mensen komen er alleen maar om de naam, en omdat veel mensen het “cool” vinden om met zo’n bekertje over straat te lopen, want met koffie heeft het niks te maken.

 38. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben naar de Hunger Games geweest, en ik vond het in principe best goed verfilmd! Het is zeker een kijkje waard hoor (:

 39. Lana
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ik ga dit ook een keertje bestellen,
  mijn obsessie is nu pizza quick
  een soort italiaans achtig sausje met stukjes groente wat je op je boterham met kaas (en ham voor vleeseters) moet smeren en dan in de tosti apparaat. klaar is je pizza tosti.

 40. Genevieve
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben ook dol op Chai
  En mijn buurmeisje zegt dat je de film pas goed snapt als je het boek hebt gelezen 😉

 41. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Klinkt lekker! Ik ga dat recept van je zusjes eens proberen 🙂

 42. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ziet er lekker uit 🙂

  ik ben afegelopen zaterdag naar The Hunger Games geweest en ik kan hem je echt aanraden! je wordt helemaal in de film gezogen, echt het is zo spannend. ik zat soms op het puntje van me stoel, letterlijk haha!
  je hoeft niet perse eerst het boek (de boeken) gelezen te hebben, maar het einde is hier en daar wel anders dan in het boek. dus als je nieuwsgierig bent kan ik je het boek ook aanbevelen, bij de bruna kost ie nu 7,50 bij bol.com 10 euro dus ik zou hem dan bij de bruna halen als je hem wilt lezen 🙂

 43. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Die zou ik dus toch ‘s moeten proberen! Er moet echt een Starbucks in Zwolle komen!

 44. Lonneke
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ijskoffie:D

 45. Kirsten
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik vind wel dat je de boeken van de hongerspelen moet lezen. Niet omdat je anders niks van de film begrijpt. Maar omdat de boeken dat waard zijn. Ze zijn in 1 woord gewéldig!

  Lijkt me trouwens erg lekkere thee, ga ik zeker een keer proberen!

 46. Nancy
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn obsession op dit moment is ”lemon pie” thee van Pickwick :D!

 47. Layla
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  oeh ziet er lekker uit!

  Maar even over je laatste vraag…
  LEES de Hongerspelen. LEES. Haha serieus, al voordat een hype werd was het mijn lievelingstrilogie <3 Heb de film nog niet gezien (kan niet wachten, maar heb komende twee weken te druk met school ahh), maar als ik jou was zou ik sowieso eerst het boek lezen! Kan je langer van genieten dan van een film. Als je het boek al kent maar de film niet, is een film alsnog spannend. Maar als je de film al kent maar het boek niet, is een boek veel minder spannend. Vind ik tenminste haha!

  Dus als ik jou was zou ik zo snel mogelijk naar de bieb/boekwinkel gaan!
  xx

 48. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ik ben gisteren naar de hungergames geweest met mijn beste vriend en mijn moeder als verjaardagscadeau voor mijn beste vriend! ik vond het een hele leuke film, maar ik ben 16, en ik ben al jaren een huge fan van het boek. Ik raad je wel aan om het boek eerst te lezen, aan de andere kant, laat je verrassen en ga gewoon! dan kan je niet teleurgesteld worden. Maar misschien kun je het beste eerst de trailer bekijken? en reviews op zoeken op internet ofzo? ik raad hem in ieder geval aan 🙂 maar ik heb ook wel van mensen gehoord dat ze hem minder leuk vonden dan het boek. Dat is altijd wel zo natuurlijk, maar vond dat ze heeel erg mooi aan het verhaal bleven in de film. niet zoals bij inheart bijvoorbeeld, daar is het boek zo mooi maar hebben ze de film heel erg anders gemaakt. Wel ligt de nadruk in de film ook best bij vóór de hongerspelen en je ziet een paar lijken maar het is niet zo heel ranzig als in het boek beschreven staat. toch vond ik het leuk dat het niet braaf en walt-disneyachtig was maar ook gewoon met bloed, zoals het hoort (met DIT verhaal dan, niet dat overal bloed bij hoor hahahaha!)

 49. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Klinkt lekker, ik kom alleen nooit in de Starbucks. Hebben ze het ook bij de Coffee Company?

  En The Hungergames is leuk, maar niet super geweldig. Misschien ligt het aan mij, maar ik vind de boeken véél beter! De film is denk ik vrij moeilijk te begrijpen als je de boeken niet hebt gelezen, je begrijpt de hoofdlijn wel, maar heel veel achterliggende gedachten (zoals over de bonnen, maar hier zal ik niet meer over zeggen omdat jij het nog niet hebt gelezen) worden niet goed uitgelegd. Ik zou de boeken zeker gaan lezen, en het leukst is denk ik om ze te lezen voordat je de film gaat zien, zodat je de ‘diepgang’ in het verhaal begrijpt. De film zou ik na daarna ook wel gaan kijken, want het was op zich wel een leuke film.

 50. Valerie
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Oe klinkt leker!

  Over Hungergames; lees eerst de boeken want die zijn echt geweldig 😀 Anders verpest je het spannende een beetje voor jezelf als je eerst de film kijkt. Dat had ik met Twilight namelijk 🙁

  Kus Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *