Latest Obsession: Chai Tea Latte

Een heeeeele goeiemorgen! Als ik via mijn vriend terug naar huis ga dan kom ik – yesyesyes – langs Utrecht Centraal. En daar kom ik graag, aangezien er een Starbucks te vinden is (twee zelfs!) en gezien ik de laatste tijd een zware verslaving heb opgebouwd voor hun heerlijke Chai Tea Latte’s!


Ik ben nooit een groot fan geweest van koffie, maar Starbucks koffie daarentegen lust ik wel! Gooi er genoeg melk, suiker, vanille en  caramel bij en ik ben tevreden. Vaak bestel ik er ook gewoon een kop groene thee, want ik blijf toch wel echt een sucker for tea. Toen de Chai Tea Latte een tijdje terug werd geïntroduceerd dacht ik, laat ik dat eens proberen. En sindsdien ben ik completely hooked.


Chai Tea Latte is voor mij ‘the best of both worlds’. Het is namelijk thee (which I love) in een Starbucks jasje. Dus lekker luchtig met opgeklopte melk en ook een beetje zoet. Wat ik zo lekker vind aan de Chai Tea Latte is de kruidige smaak. Je drinkt thee met een beetje pit, en dat is altijd goed wakker worden.

Hoe Starbucks zelf hun eigen Chai Tea Latte omschrijft;

“Tazo® Chai Tea Lattes mix the exotic with the familiar. This beverage starts with a rich, full-flavored Assam tea and blends five spices that have been used in Indian chai recipes for decades: ginger, cardamom, star anise, cloves and cinnamon. The blend is a “classic masala chai” – the Tazo recipe adds sweetness with honey, organic cane sugar and a hint of vanilla.”


Zelf customize ik mijn Chai Tea Latte met sojamelk in plaats van koeienmelk. Ook vraag ik er een extra pompje Chai Tea Latte-smaak bij, zodat het nét iets kruidiger smaakt. Ik vind die kruidenblend zo lekker, het smaakt zo… vertrouwd, warm en gezellig op de één of andere manier. Het voelt als thuiskomen, terwijl ik niet eens een Indiase afkomst heb. I just love the taste of it!

Een tall (de kleinste maat) bevat overigens 180 calorieën, wat neerkomt op zo’n 2 glazen vruchtensap of 36 kopjes zwarte koffie (!). Het is dus een wat calorierijker drankje, maar als je het blijft zien als special treat (ik neem het alleen wanneer ik langs Utrecht CS kom, en dat is gemiddeld 3 keer per week), dan is het nog wel te overzien 😉


Mijn zusjes hebben onlangs een DIY recept op hun blog geplaatst van Chai Tea Latte met sojamelk. Op deze manier kun je gewoon thuis je eigen Chai Latte in elkaar flansen, ideaal als je het aan het craven bent op momenten dat er geen Starbucks in de buurt is. Hun recept en fototutorial lees je hier terug (klik).

Wat ik nog wel even kwijt wil, ik heb bij Douwe Egberts ook een Chai Tea Latte genomen en die was helaas beduidend minder lekker. Veel te zoet en niet zo kruidig. Een beetje een slappe bak. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik blijf bij de versie van Starbucks!


Wat is jouw obsession van dit moment? Kan van alles zijn, eten, drinken, een serie, een boek, een spelletje, you name it. Ik ben benieuwd!

P.S. 
Wie van jullie is er al naar The Hunger Games geweest? Is het een goede boekverfilming? En moet ik eerst de boeken lezen of…? Tips please! 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

177 Reacties

 1. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Het lijkt mij best lekker, ik ga het denk ik maar eens proberen te maken;D

 2. Nathalie
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Eerst de boeken lezen! Toen ik in de ban raakte van de film na de trailer bestelde ik op bol snel alle 3 de boeken (kosten maar 10 euro per stuk) en na 2 dagen had ik het eerste boek al uit. Dus hup hup, snel lezen jij!

  En die chai moet ik ook maar eens gaan proberen, helaas geen starbucks in de buurt 🙁

 3. Tess.
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Eerst het 1e boek lezen, tegen de tijd dat je dan naar de film gaat zal het misschien ook wat rustiger zijn in de zaal… (hoewel, ik had ‘m zelf na 2 dagen uit) Ik ben vrijdag geweest en de hele zaal zat vol met giechelende 14-jarige meisjes. Dat zal ook wel de doelgroep van de film zijn. Persoonlijk vond ik het 1e boek echt stukken beter en spannender dan deze film! De kostuums, make-up en decors zijn wel erg mooi, maar die waren in mijn fantasie ook al heel spectaculair! 🙂

 4. Monica
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben ook helemaal verknocht aan de Chai Tea Latte van de Starbucks! En ook ik maak hem zelf, alleen dan op een andere manier als je zusje.
  Ik gebruik Black Chai thee van Yogi (te koop bij de Plus). Ik vul een mok voor de helft met water en laat de thee trekken. Ik klop in de tussentijd halfvolle melk in een cappuchinoklopper, zet dit in de magnetron totdat het bijna overkookt en voeg dit vervolgens toe aan de thee. Erg makkelijk en erg lekker!

 5. Valerie Hutten
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben naar The hunger games geweest!
  Was zo’n super leuke film, zou er nog wel een keer heen willen.
  Heb het boek niet gelezen, dus dat weet ik niet. Maar de film is echt een aanrader!!

 6. Nina
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn verslaving / obsessie van het moment is toch wel het thuissportprogramma P90X. Serieus het eerste thuissportprogramma dat werkt! Maar je moet er dan ook hard voor werken. Iedere dag een uur tot anderhalf uur, zes dagen per week. Drie keer krachttraining, drie keer cardio. Maar het is lekker gevarieerd (veel verschillende workouts), waardoor het leuk blijft.

  Hierna wil ik Insanity gaan doen (een nog zwaarder programma van hetzelfde productiebedrijf).

  Ik zweer je, ik ben geobsedeerd. De vooruitgang die ik boek is niet normaal (zeker als je er gezond bij eet: zes keer per dag een kleine maaltijd en niet iedere dag snoepen).

  Ik zit ook de hele dag op youtube filmpjes te kijken van mensen die het programma hebben gevolgd (of Insanity) om te zien wat hun resultaten zijn en dat motiveert me nog extra. Ik ben al een slanke meid, maar heb nooit spieren gehad. Het is echt kicken om die nu opeens wel te zien ontstaan. Ik voel me ook echt heel stoer als ik weer eens vroeg opsta om te gaan sporten met P90X 🙂

  • Denise
   27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

   Ik ga ook met P90X beginnen en kan niet wachten! Na hoeveel tijd merkte jij een beetje resultaat? Ik ben echt benieuwd haha!! Maar denk dat het niet zo makkelijk gaat worden hehe =p
   Ik wil ook Brazilian Butt Lift doen! Misschien ook een aanrader?

 7. Fien
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn obsessie van dit moment is een jongen die ik leuk vind, maar hij is op iemand anders…leuk is anders (; Ik moet echt minder aan hem denken.

 8. Femke
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Chai latte <3333333333 Heurlijk! Vind die van de starbucks erg duur, maar hij is wel heel lekker 🙂

 9. Lotte
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Leuk artikeltje! Over de hungergames, ik ga over een paar dagen de film kijken, maar heb de drie boeken al gelezen. Ik zou toch eerst de boeken lezen, want je wordt echt in het verhaal ‘gezogen’ en je vormt zo je eigen beeld van het verhaal. De boeken zijn ECHT de moeite waard, en de film ook volgens mij…. Veel plezier alvast!

 10. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Klinkt me erg lekker in de oren! 🙂

 11. Lydia Hosters
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hee Serena,

  Zelf ben ik een enorme fan van Latte Machiato. Dat bestel ik bijna altijd als ik ergens lekker een terrasje ga pikken 🙂 Helaas hebben we hier in het zuiden geen Starbucks in de buurt dus ik kan die Chai tea latte niet proberen maar ik zal het onthouden als ik binnenkort met mijn vriendin ga Lentetouren dan zal er vast en zeker een Starbucks zijn hoop ik dan.. Even een vraagje: graag wou ik ook de ketting bestellen met het liggende kruisje via jou site maar ik zie dat die tijdelijk is uitverkocht. Wanneer kan ik het weer bestellen? Alvast bedankt voor je reactie…

 12. Corien
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik neem graag de chai thee zakjes van een merk dat ze bij van die bio winkels verkopen (ik weet zo het merk niet uit mijn hoofd) en doe er dan een scheutje warme melk bij en een schepje honing. Ik vind die van de starbucks niet zo lekker omdat ze zo mierzoet zijn… ik doe liever gewoon een klein beetje honing erdoorheen.

 13. joline
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Je hebt het ook voor de Dolce Gusto 😛
  helaas moet je het wel online bestellen

 14. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Java chip van starbucks, dat is een ijskoffie waar ook stukjes chocolade inzit, ohmygod ik haal het altijd als ik in amsterdam ben, dat is ongeveer 1 x per week of 2 x in de week en al vriest het buiten en zijn mijn handjes nog zo blauw, ik heb het ervoor over en heb het dus ook in de winter wel eens gehaald!
  De chocolade melk caramel versie is ook lekker <3

 15. Ellis
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Altijd eerst de boeken lezen!
  De boeken zijn heerlijk 🙂

 16. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Vorig jaar was ik in NY en daar kon je dit toen al op elke hoek van de straat krijgen, ook bij niet-starbucks coffeeshops. Vroeg mij toen steeds af wat het nou precies was, maar niet geprobeerd, ben meer van de koffie 🙂

 17. Nanda
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik lustte nooit koffie totdat ik zelf mijn cappuccino’s ben gaan maken! Niet van automaten of van cups of zakjes, nee van zelfgemalen koffiebonen, een dikke laag opgeklopte melk en wat kaneel er op strooien. Nu moet ik er 4 per dag daar van. Smorgens 2 en savonds 2.

 18. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ken het gevoel! Ik moet aaaaltijd een Caramel Macchiato hebben als ik in de buurt kom van een Starbucks, ik ben helemaal verslaafd! Toen ik in Londen was dronk ik er wel 3 op een dag, ik wandelde het er toch af 😛

 19. Anouck
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Jaa Chai latte! Haal ze zelf altijd bij de Coffee company, ook lekker!

  Hunger games: ik vond hem erg goed. Origineel verhaal, zeer goede cast, goede opbouw en evenwicht tussen drama/actie/komedie. Gaan! Ik had de boeken verder niet gelezen, trouwens.

 20. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn obsessie van dit moment zijn blauwe besjes. Ik moest ze eten van mijn schoonheidsspecialiste omdat ik op dit moment echt last heb van een acne huid met veel ontstekingen. Volgens haar zou dit helpen.

  Ik ben ze gaan halen, had ze nog nooit gegeten. En ik vind ze super lekker! Nu ben ik verslaafd!!

 21. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Iiieuw, lijkt me eerlijk gezegd echt vies. Maar als ik nog eens langs starbucks kom ga ik het toch eens proberen 🙂

 22. Bo
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  The hungergames is te gek! Ik heb niet eerst het boek gelezen maar ben zaterdag gewoon meteen naar de bios gereden met een paar vriendinnen. 1 minpuntje, de zaal was na ons aardig leeg. En dat snap ik helemaal niet. Het is een erg boeiend en mooi verhaal. Heel mooi verfilmt!! X

 23. Karin
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Dat drink ik ook wel eens bij mijn vriendje 😀 is inderdaad super lekker!

 24. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Oh dat klinkt best interessant! Ik zou het graag eens testen. Houd m in mn achterhoofd wanneer ik bij n Starbucks in de buurt ben!

 25. Petra
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn huidige verslaving is ook bij de Starbucks te koop! Namelijk de Frappuccino Light – echt een soort milkshake mmm! En, in de light-versie doen ze magere melk dus is al een stuk beter qua calorieen 😉 Al doe ik er dan aan de counter nog wel wat extra chocolade/kaneel of vanillepoeder (naar mn humeur) bij haha. Jammer dat ik nu standaard 2 keer per week langs de Starbucks op Leiden Centraal kom want het kost nog wel wat maar ik kan me ook niet inhouden om het niet te nemen 😛

  Sowieso is ijskoffie echt n verslaving van me in de zomer!

 26. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  hallo,

  de hungergames vond ik wel opziich goede film alleen de regie was niet zo goed en ze deden te lang over het opbouwen. dus ik kan je hem aanraden als je een okee film wilt zien. maar echt aanraden kan ik je hem niet;)

 27. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Die thee lijkt me heerlijk :)! Jammer dat we geen starbucks hebben in deze buurt. Oja de laatste tijd heb ik een obsessie voor yogi thee. 🙂

 28. lara
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Yay, chai latte, ik crave die dingen al sinds ik er in een boek iets over las, zoo lekker

  en de hungergames, eerst het boek lezen is toch wel het leukst 🙂

 29. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik begin licht verslaafd te raken aan een app op de ipad. Een of andere tap tap. Lijkt op guitar hero. Kan er niet meer vanaf blijven!

 30. Layla
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  In Seattle heb ik me drie keer in de rondte gedronken aan Chai Chargers, dat is ongeveer hetzelfde. Ik maak het nu thuis vaak zelf en bij Bagels&Beans kun je ze ook krijgen 🙂

 31. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Latest obsession : milkshakes 😀
  Gewoon blender : aardbeien, appel, 1 sinasappel, beetje kwark, wat havermout en voilà, I’m happy <3
  Verder ben ik chronisch verslaafd aan thee, dus ja, ik ga zeker de Starbucks binnensluipen 😀

 32. Chantal
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb deze laatst ook geprobeerd in de starbucks, viel zeker niet tegen! Maar vind het toch wel veel te duur voor een thee.

 33. Nora
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  God, dit is de enige reden waarom ik zo baal dat we geen Starbucks in Italie hebben. Het is zooo verdomd lekker, chai latte! Ik probeer het periodisch weer eens na te maken maar het wordt nooit zo lekker als daar :-(.

 34. Elske
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben woensdag naar the Hunger Games geweest en het is echt een heel goede boekverfilming! Alle belangrijke momenten komen er in voor en de toevoegingen zijn ook erg mooi gedaan. Zeker de moeite waard!

 35. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb de Chai Tea Latte eens genomen bij Star Bucks, maar die smaakte toen erg slap… Waarschijnlijk pech dat hij slecht gemaakt werd? Want ik neem wel vaak gestoomde melk met die Chai kruiden en dat vind ik zalig!
  Hunger games gisteren gezien, maar het boek nog niet gelezen dus ik wist niet goed aan wat ik me moest verwachten (wou eigenlijk muppets zien, maar die speelde ze zo laat niet meer…). Vond het een bijzondere film :p

 36. Irene
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Goede tip, ik ga deze zeker een keer uitproberen! The Hunger Games vond ik niet zo’n geweldig boek, het leest heel makkelijk enzo, maar ik miste een beetje een diepere laag. De film daarentegen is echt briljant gedaan, een hele goede verfilming van het boek! Ik zou ‘m zeker gaan kijken!

 37. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb hier nog nooit van gehoord, bijzonder drankje zeg!

 38. Madeli
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  De Coffee Company heeft ook Chai Latte. Heb die wel eens geproefd, maar vond het te machtig en te zoet. Toch maar eens Starbucks proberen!

 39. Renske
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn obsessie van het moment is….kopen kopen kopen!
  Ik weet niet wat er met me aan de hand is, maar ik heb zin om alles te kopen. Tot nu toe (nog) een vlieger&vandam tas, 2 haarserums van biosthetique, en 2 paar laarzen in de sale afgeprijsd van 449 voor 79 ohhhh…

 40. Lisa vdS
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Eerst de boeken lezen en dan naar de films wat de Hungergames betreft.
  Ik vond de boeken en de film geweldig!!! Ik ben helemaal verslaafd =)

 41. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik hou van groene thee en niet zomaar groene thee, alleen de groene thee van T-Sticks.

 42. Cecile
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Chai Latte is héérlijk, die bij Coffee Company is ook een aanrader 🙂

  Over the Hunger Games: Ik had de boeken niet gelezen maar wilde toch graag naar de film. Ik vond hem superleuk, spannend en meeslepend en Jennifer Lawrence is een heldin. Ook ben ik nu hopeloos verliefd op Josh Hutcherson (Peeta).
  Mijn zusje heeft het boek wel gelezen, vrij kort geleden, en die vond het een beetje tegenvallen… Ze vond hem wel goed, maar ze miste dingen uit het boek (“Ik begrijp ook wel dat je de film geen vier uur lang kunt maken, maar toch…” :P). Ze zei zelf dat het misschien zelfs leuker was geweest als ze het boek niet van tevoren had gelezen, omdat je anders een beetje kan gaan zitten mierenneuken in je hoofd, om het zo maar even te noemen. Dat je wordt afgeleid door het stemmetje in je hoofd dat zegt “Ja maar in het boek ging het anders! ANDERS ZEG IK JE!!”

  In ieder geval, film is sowieso een aanrader 🙂

 43. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hmmmm ziet er heerlijk uit!

  Ik vraag me precies hetzelfde af bij de Hungergames. Ik wou eerst de boeken lezen…maar dat heb ik nog niet gedaan..dus nu vraag ik me ook af: eerst de boeken, of lekker naar de film? Tegen de tijd dat ik alle boeken heb uitgelezen zijn we weer een tijdje verder..

 44. Suzanne
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik zou de boeken niet lezen en wel naar de film gaan, of de boeken erna.
  Heb de boeken zelf vantevoren gelezen en was behoorlijk teleurgesteld, want de boeken waren echt heel erg goed, maar in de film was er gewoon een heleboel veranderd (veel dingen onnodig).
  En ik vind dat hij helemaal niet te bloederig of spannend is, als kinderen van 12 de boeken lezen, dan is de film daarbij vergeleken veel minder erg, en er zijn echt maar een paar secondes met bloed en volgens mij maar 1 echt spannend stukje.
  Maar ik zou sowieso gaan, want het verhaal is gewoon heel goed en anders als andere films!

 45. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Mijn obsession op dit moment zijn toch wel de paaseitjes.

  En de Sims 3

  En Vampires v.s Zombies

  En Draw something
  Als ik nog ff door ga heb ik zo een héééle lange lijst hahaha. Ik heb zo veel verslavingen.

 46. Carolien
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hay 🙂 fijn om te horen dat meer mensen de chai latté kunnen waarderen 🙂 coffee united heeft een hele vieze, Doppio echt de beste ever!

  En de hunger games… de boeken schijnen beter te zijn dat de film(zelf niet gelezen, film wel gezien) maar ik vond de film geweldig, heel spannend, goed verhaal. Mijn tip: kijk eerst de film, lees daaran het boek. Dan waardeer je de film en irriteer je je niet aan eht feit dat het geen perfecte boekverfilming is… en kan je no genoeg genieten van het boek 🙂

 47. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb het nog nooit op! Ik ga altijd voor de vanilla latte als ik bij Starbucks ben 🙂

 48. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ken het helemaal niet.. maar als ik jou zo hoor is het een bijzonder lekker drankje 😀

 49. natasja
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  waarom doe jij zo weinig aan formspring om daar de antwoorden tebantwoorden ik had een vraag aan jou en ben toch benieuwd hoe jou vriend eruit ziet woont hij vlak bij jou

 50. Deszie
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Of jij de boeken moet lezen?! Hell to the yes! Vooral deel 1 is echt heel erg leuk. Het begin van het boek vond ik wel een beetje moeilijk om doorheen te komen, maar daarna kon ik niet meer stoppen met lezen. Serena, koop dat boek en lees het, NU! En doe dat voor je naar de film gaat, want dan kan je alle personages in je hoofd vormen, dat is veel leuker! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *