Latest Obsession: Chai Tea Latte

Een heeeeele goeiemorgen! Als ik via mijn vriend terug naar huis ga dan kom ik – yesyesyes – langs Utrecht Centraal. En daar kom ik graag, aangezien er een Starbucks te vinden is (twee zelfs!) en gezien ik de laatste tijd een zware verslaving heb opgebouwd voor hun heerlijke Chai Tea Latte’s!


Ik ben nooit een groot fan geweest van koffie, maar Starbucks koffie daarentegen lust ik wel! Gooi er genoeg melk, suiker, vanille en  caramel bij en ik ben tevreden. Vaak bestel ik er ook gewoon een kop groene thee, want ik blijf toch wel echt een sucker for tea. Toen de Chai Tea Latte een tijdje terug werd geïntroduceerd dacht ik, laat ik dat eens proberen. En sindsdien ben ik completely hooked.


Chai Tea Latte is voor mij ‘the best of both worlds’. Het is namelijk thee (which I love) in een Starbucks jasje. Dus lekker luchtig met opgeklopte melk en ook een beetje zoet. Wat ik zo lekker vind aan de Chai Tea Latte is de kruidige smaak. Je drinkt thee met een beetje pit, en dat is altijd goed wakker worden.

Hoe Starbucks zelf hun eigen Chai Tea Latte omschrijft;

“Tazo® Chai Tea Lattes mix the exotic with the familiar. This beverage starts with a rich, full-flavored Assam tea and blends five spices that have been used in Indian chai recipes for decades: ginger, cardamom, star anise, cloves and cinnamon. The blend is a “classic masala chai” – the Tazo recipe adds sweetness with honey, organic cane sugar and a hint of vanilla.”


Zelf customize ik mijn Chai Tea Latte met sojamelk in plaats van koeienmelk. Ook vraag ik er een extra pompje Chai Tea Latte-smaak bij, zodat het nét iets kruidiger smaakt. Ik vind die kruidenblend zo lekker, het smaakt zo… vertrouwd, warm en gezellig op de één of andere manier. Het voelt als thuiskomen, terwijl ik niet eens een Indiase afkomst heb. I just love the taste of it!

Een tall (de kleinste maat) bevat overigens 180 calorieën, wat neerkomt op zo’n 2 glazen vruchtensap of 36 kopjes zwarte koffie (!). Het is dus een wat calorierijker drankje, maar als je het blijft zien als special treat (ik neem het alleen wanneer ik langs Utrecht CS kom, en dat is gemiddeld 3 keer per week), dan is het nog wel te overzien 😉


Mijn zusjes hebben onlangs een DIY recept op hun blog geplaatst van Chai Tea Latte met sojamelk. Op deze manier kun je gewoon thuis je eigen Chai Latte in elkaar flansen, ideaal als je het aan het craven bent op momenten dat er geen Starbucks in de buurt is. Hun recept en fototutorial lees je hier terug (klik).

Wat ik nog wel even kwijt wil, ik heb bij Douwe Egberts ook een Chai Tea Latte genomen en die was helaas beduidend minder lekker. Veel te zoet en niet zo kruidig. Een beetje een slappe bak. Smaken verschillen natuurlijk, maar ik blijf bij de versie van Starbucks!


Wat is jouw obsession van dit moment? Kan van alles zijn, eten, drinken, een serie, een boek, een spelletje, you name it. Ik ben benieuwd!

P.S. 
Wie van jullie is er al naar The Hunger Games geweest? Is het een goede boekverfilming? En moet ik eerst de boeken lezen of…? Tips please! 🙂

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

177 Reacties

 1. Barbara
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ijsjes!<3 zeker met dit weer,, we hebben hier in naaldwijk z'n IJssalon zitten die het echt zelf helemaal maakt en er zitten iedere week weer een paar anderen smaken in en er is meestal wel aardbei vanille enz,, maar ze hebben soms redbull stoofperen Marsijs enz! Zo verslavend<3

 2. Kim
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Verdorie, ik stond zondag nog bij Starbucks en toen stond ik te twijfelen, of een frappucino of een chai tea latte, heb voor de eerste gekozen. De eerst volgende keer neem ik de chai tea latte.

  Mijn laatste obsessie is komkommer schijfjes met aromat erop. Yummie!

  • noortje
   27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

   Aaah komkommer met aromat is zoooo lekker! Net als tomaten met ketchup, raar misschien, maar echt lekker.

   • Iva
    27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

    Pas op: Aromat is pure MSG en echt heel slecht voor je. Google maar eens op mononatriumglutamaat. Brrrrr

    • Nina
     27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

     Aaaaaaaaaahhhh, E 625, toch? Haha. Dat ik dit weet 🙂 Ja, vreselijk spul is dat. Maar het zit ook in alle bouillons, voorgekruid vlees en vis, vet lastig te vermijden.

 3. Killyfishy
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  oeioeioei dit is zooooo heerlijk ik drink deze altijd bij de bagels and beans ! hmmm

 4. Nora
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hoort wel heel lekker.. alleen geen starbucks. drink eigenlijk nooit koffie of thee dus ben opzich wel benieuwd of ik dat wel lus :P! als ik jou zo hoor praten dan denk ik jaaa.. ik wil ook haha!

 5. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik zag het inderdaad al voorbijkomen op de blog van je zusjes en ben wel heel nieuwsgierig hoe het smaakt, al ga ook ik toch liever voor de frappuchino’s en latte macchiato’s! 🙂

 6. Susan
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  In Amerika had ik voor het eerst Chai Latte bij de Starbucks besteld en daar krijg je een zakje thee met opgeklopte melk, terwijl je hier van die siroop krijgt. Ik had liever echt met een zakje chai thee. 🙂

  Die van Bagels & Beans is ook erg lekker en bij de Lebkov & Sons ook. 😀

  • 8 juni 2013 / zaterdag, 8 juni 2013

   Ik heb zelf ook liever zakjes thee, maar nu heb ik gistere ontdekt dat je een cream frappucino kan laten maken met de chai siroop. Zooooo lekker. Dus ik ben toch wel blij dat ze hiet siroop hebben. 😉

 7. Sophie
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben verslaafd aan koffie , sigaretten ( maar ik ben hard verminderd =) ) , nagellak , mijn mannen joggingbroeken , sneakers , mijn vaste km om te joggen en mijn bed

 8. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Jaaaaaaaaaaaa die is lekkerrrrr!
  Afgelopen zomer werden we op Bondi Beach in Australie getrakteerd op dit lekkere drankje. Sindsdien zoeken we hier in Nederland naar een drankje dat net zo goed smaakt. Helaas is er geen Starbucks in Den Bosch………….

 9. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik blijf nog bij mijn Soy Mocha Cafe (of nu het warmer wordt Soy Mocha Frappucino), maar de Chai Tea Latte klinkt ook lekker 😀 Mijn obsessie van dit moment… working out? Jarenlang niet in de sportschool geweest, nu ga ik 3-4 keer in de week en doe ik tussendoor ook nog thuis pilates, love it!

 10. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb een verslaving ontwikkeld voor een Latte Macchiato Caramel. Maar die haal ik bij zowel Starbucks als Coffee Company :p

 11. Lisanne
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik blijf toch voor de lekkere frappucino’s of latte macchiato’s gaan bij Starbucks 😉
  The Hunger Games vond ik een goede film, maar ik heb eerst de boeken gelezen. Het is één van de betere verfilmingen van de laatste jaren, beter dan Harry Potter, Twilight etc. Het ligt aan je eigen voorkeur of je eerst de boeken moet lezen, ik vind het fijn dat ik dat wel gedaan had. Ik zou het wel doen.

  • Nadia
   27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

   Ik ben het helemaal met je eens!
   Ik heb zelf ook eerst de boeken gelezen, ik denk dat als je eerst de film kijkt de spanning er een beetje af is (ook al is het boek van zichzelf al een beetje voorspelbaar).
   Maar ze hebben dit boek inderdaad veel beter verfilmd dan de afgelopen boekverfilmingen 🙂 (vond ook dat ze Percy Jackson en I am number four erg slecht hebben gedaan).

 12. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  ik hou helemaaal niet van koffie, maar ben thee “verslaaft” altijd drink ik thee wat voor weer het ook is 🙂

 13. Mieke
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Die van de Coffee Company vind ik zelf lekkerder. Betaal je ook niet extra voor sojamelk:)

 14. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Oh heerlijk ! Ik hou ongelofelijk veel van de Caramel latte ( ofzoiets :p), just delish ! Wel een caloriebom en reteduur maar goed, af en toe kan het wel he.

 15. kn0fje
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ohh die van starbucks heb ik nog nooit gehad, die moet ik proberen! Helaas is er hier geen in de buurt dus binnekort maar naar Utrecht of Amsterdam. Bij ons in Breda heb je een koffiezaakje waar je ook zoiets kunt bestellen, echt goddelijk! Het DIY recept van je zusjes had ik inderdaad gelezen, hoog tijd om die eens te gaan maken. Leuk artikel. Liefs!

 16. Annabel
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben ook in love met dit drankje^^

  En eerst het boek lezen! Het is zooooooon spannend boek dat de film het als het ware verpest. Omdat je dan weet hoe het afloopt enzo. Have fun!=)

 17. Vera
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  The hungergames is best leuk, alleen toch een kleime teleurstelling als je de boeken al gelezen hebt, die zijn fantastisch! 🙂

 18. Ester
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hmm , die thee ziet er werkelijk heerlijk uit zo met dat laagje room.
  Nog niet eerder zoiets gezien , dus als ik een keer bij een starbucks kom, zal ik je raad even opvolgen & het even uit proberen.

  Mijn verslaving op dit moment :
  MILKYWAYS! Kan er echt pakken van op , helemaal dol erop! Wel een beetje slecht , want zit vol met suiker & vetten .. maar af en toe mag je jezelf best even lekker verwennen.

  & qua drinken ben ik compleet verslaafd aan Perzik Thee van de Pickwick!
  Nog niet eerder die smaak gehad , alleen de normale zoals : Aardbei – Kers – Bosvrucht! Maar die perzik vind ik echt geweldig lekker! Jummmmmie.

 19. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Haaaaaa starbucks. Met mijn zomers in amerika was het een vaste stop, wat mis ik die! Ik ben de laatste tijd wel helemaal verslaafd aan vanilla chai thee van Pukka, man is die lekker!

 20. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Leuk! Ik ben nu wel benieuwd, had het artikel van je zusjes al gelezen. Mijn obsessie… goede cijfers halen haha. Toetsweek…

 21. Saartje
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Heb je de thee al bij Bagels & Beans geprobeerd? Ik ben benieuwd welke je lekkerder vindt.

 22. mirjam
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  my obsession bij de Starbucks, niet origineel, maar o zo lekker:decaf skinny latte!! JAM!!

 23. Kim
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Oeh dat klinkt heel lekker!

  Heb de hunger games zondag gezien nadat ik er zoveel over hoorde. heb het boek niet gelezen maar dacht vanwege het aantal bezoekers dat het wel heeel goed moest zijn..

  Jammer maar helaas, ik had er meer van verwacht. Het is een oké film, maar zeker geen 8 waard zoals imdb aangeeft, eerder een 6,5.

  Je kunt er beter heen gaan zonder verwachtingen.

 24. Emmalee
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  De boeken lezen sowieso. Ik ben ook nog niet naar school geweest.

  Momenteel ben ik echt obsessed met de series, once upon a time, grimm, new girl, monster man en helaas is face off net afgelopen.

 25. Emma
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Eerst de boeken lezen! Dan begrijp je de film veel beter 🙂 Het boek is echt heel erg leuk en ik denk als je eerst de film ziet snap je sommige dingen niet en dat zou jammer zijn! Haha lees asjeblieft eerst de boeken!

 26. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Leuk artikel, ik had er nog nooit van gehoord!

 27. Robin
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Grappig, ga ik ook eens proberen! Ik ben naar The Hunger Games geweest, en het is de beste film die ik ooit gezien heb! Ik kan niet wachten tot ik hem weer kan zien! Ik had zelf wel het boek gelezen ervoor, dat kan ik hè wel aanraden, want het is een fantastisch boek en dan snap je de film beter!

 28. Maaike
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb nog nooit chair tea latte gehad, maar vroeger dronk ik altijd thee met melk dus het zal wel lekker zijn haha. Ik zou van The Hunger Games wel eerst de boeken lezen, anders zijn er een aantal dingen misschien onduidelijk. De boeken zijn sowieso geweldig, iedereen moet ze lezen!

 29. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Je moet juist altijd eerst naar de film gaan, daarna de boeken lezen. Als je het andersom doet worden jouw gedachten (de wereld die jij van het boek maakt) verstoord door de plaatsen in de film. Als jij een boek leest en je leest over mensen in een huis (als voorbeeld) dan denk jij aan een willekeurig huis waar jij ooit ‘s bent geweest en dat wordt dan verstoord door het beeld van de film…

 30. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Eerst de boeken lezen!! Ik heb ze alle 3 gelezen, en ben zondag naar de film geweest. Zeker een mooie film maar de boeken zijn mooier!

 31. anne
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Altijd eerst de boeken lezen! Geld voor de hunger games ook:D dat is mijn verslaving:D

  Xxxx

 32. Christa
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik ben zaterdag nog naar de hunger games geweest zonder dat ik de boeken had gelezen (ben niet zo’n lezer) en ik vond het echt een onwijs leuke film, snapte alles ook gelijk want na 1 uur komt er pas actie en daarvoor worden alle personages een beetje geintroduceerd.
  Maar het is echt een aanrader!

 33. irene
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Een vriendin van mij is er ook gek op, geef mij maar gewoon een cappuccino of een lekkere kop thee, ik doe nooit melk of suiker in mijn thee dus ik vind een chai tea latte vaak wat minder. BEHALVE als het nog lekker koud is, bij dat soort drankjes denk ik wel altijd aan lekker voor de open haard zitten. Net als met boterrum, ooit gehad?
  Vanavond ga ik naar de hunger games, schijnt echt heel goed te zijn. Mensen die de boeken lezen vinden ze geweldig, maar als je twijfelt of je de boeken gaat lezen ~ gewoon doen, schijnbaar (3 vriendinnen van me zeiden dit al) zijn de boeken niet zo heel geweldig om te lezen als je de film al hebt gezien.
  Kwestie van smaak.
  Ik vind het sowieso leuk boeken te lezen voor een film, dan kan je fantasie nog lekker op hol slaan, anders krijg je altijd de gezichten van de acteurs in je hoofd ipv die lekker jongen die je zelf bij het verhaal bedenkt, om maar een voorbeeldje te geven 😉

 34. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Soms vind ik het wel jammer dat ik het allemaal moet missen, maar ik lust geen thee 🙁

  Liefs

 35. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik blijf de bekers ook zo leuk vinden ^^

 36. Bo
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik vind de Chai Tea Latte juist helemaal niet lekker, maar smaken verschillen!

  The Hunger Games is wel echt geweldig! Ik ga vrijdag voor de tweede keer en ik denk niet dat het heel erg uitmaakt of je de boeken eerst leest of dat je meteen naar de film gaat. Hij is echt geweldig, dus ik vind het zeker een aanrader- maar ik ben dan ook een diehard fan..

 37. T-shirrtje
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Groene ijsthee van lipton is m’n nieuwe craving sinds 2 weken. Helemaal gek van Hihi….

 38. Jessica
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb de film bekeken nadat alle amerikanen erover ravede! Vond hem érg leuk maar niet echt zó geweldig als ik had verwacht

  Heb de boeken niet gelezen, dus daar kan ik niet over oordelen.

  Btw, waar woont je vriend dan ? ^,^

 39. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Starbucks is altijd zo lekker! Laatst kreeg ik er gratis koekjes omdat ik mijn trein midden in de nacht, had gemist ;d

 40. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Lijkt me erg lekker.. Ik had er nog nooit van gehoord..

 41. Jen
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Nu kriebelt het nog meer om de Chai Tea Latte van jouw zusjes uit te proberen!

 42. Anika
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hoihoi! Leuk artikel!

  Ik drink geen koffie, wel heel erg veel thee maar er moet dan wel veel suiker bij! Hahaha!

  Ik ben ook naar The Hungergames geweest en hij was echt heel erg leuk! Ik heb de boeken niet gelezen maar de vriendinnen waarmee ik ging wel, zij vonden de film even leuk als mij dus dat maakt opzich niet uit. Het is echt een leuke film! Spannend maar niet eng, en alles loopt anders dan je verwacht..

  Liefs!

  • Annika
   27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

   hee! cool! een bijna-naamgenootje! spreek je je jouw naam ook uit alsof er maar 1 N in zit (aanika)?

   maar okee, ik vind thee erg lekker, maar zo gauw ik koffie ruik… gatsie! dus ik blijf bij mijn citroengrasthee, heerlijk!
   en ik denk dan mijn latest obsession bloemetjes haken is 😛 ik heb er gisteren een stuk of 10 gemaakt als verjaardagscadeautje, door ze op haarspeldjes te maken, en de jarige was er heel blij mee!

   • Anika
    27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

    Hahaha, nee, je spreekt het uit zoals je jou naam waarschijnlijk uitspreekt. Anniekaa dus eigenlijk.. Hihi:)

    Aah, wat leuk dat je die verjaardagscadeau’s zelf maakt!
    Ik heb dat met koffie ruiken niet.. En als ik zo’n chocolaatje met koffie smaak eet vind ik het ook niet vies…

    xx

 43. Erik
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Hmm, dat ziet er lekker uit, moet ik eens proberen!

  Over The Hunger Games; naar mijn gevoel is het beter als je de boeken, nou ja, in ieder geval deel 1 van de trilogie, wel gelezen hebt. Je snapt het verhaal dan beter. Ik heb van een aantal mensen die de boeken niet hadden gelezen gehoord dat ze het een nogal rare film vonden, ze konden het niet helemaal volgen. Ik zou dus eerst het boek lezen, maar zonder het boek gelezen te hebben is het ook best te doen. Het is trouwens een hele goede boekverfilming, er zijn natuurlijk wel een aantal dingen uit het boek weggelaten, maar daar merk je niet echt iets van. Veel plezier in ieder geval!

 44. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik heb nog geen Chai Tea Latte van Starbucks gehad, maar maak het thuis met mijn Dolce Gusto apparaat,.. En ook ik ben hooked! Geweldige smaak, perfecte combinatie! Ben nu ook nieuwsgierig naar de variant van Starbucks 😉

 45. Nina
  27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Oeh, klinkt lekker!

  Over The Hungergames: het is natuurlijk aan jezelf wat je doet, maar ik vond de boeken beduidend beter dan de film, maar dat is een kwestie van smaak.
  Persoonlijk vind ik dat je de boeken altijd moet lezen voordat je de film kijkt, omdat anders het hele beeld van alle personages al voor je word ingevuld, en dat is jammer.

  • Marchal
   27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

   Omdat ik de trailer heb gezien is dat nu toch al gebeurd.

 46. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Dit lijkt mij erg lekker! Ik ben ook meer een theefan dan een koffiefan, dus dit is wel wat voor mij.

  Ik ben naar The Hunger Games gegaan, maar ik heb de boeken niet gelezen. Ik ging de film in terwijl ik niks van de trailer snapte, en de film heeft mij erg verrast. Ik vond ‘m echt heel leuk/goed! Wel een tikje bloederig hier en daar, en niet echt geschikt voor 12-jarigen (de minimumleeftijd).

 47. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Ik kende dit nog niet eigenlijk! Ik ga het wel proberen binnenkort, bedankt voor de tip!

 48. 27 maart 2012 / dinsdag, 27 maart 2012

  Heerlijk ziet het er uit toch ben ik geen “latte” type in thee. Mijn verslaving tijdschriften elke dag naar werktijd loop ik op het station via de tijdschriften retour

  • Bella
   28 maart 2012 / woensdag, 28 maart 2012

   Jeetje ik snapte helemaal niks van je comment, moest echt drie keer lezen. Elke dag naar werktijd??

   • Ninaaaa
    30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

    Ze vind de thee heerlijk, en haar verslaving is tijdschriften. Elke dag na haar werktijd (of er naartoe) loopt ze langs de tijdschriften stand.

    Ik denk dat ze dit bedoelt.. 😉

    • Ninaaaa
     30 maart 2012 / vrijdag, 30 maart 2012

     Excuseer : het ziet er heerlijk uit, maar ze is geen ‘latte’ type 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *