Lancôme l’Absolu Rouge lipstick

Lancôme brengt deze week nieuwe lipstickkleuren op de markt geïnspireerd op verschillende soorten rozen. Het komt wel vaker voor dat men bloemen gebruikt als inspiratiebron, maar Lancôme heeft daadwerkelijk rozenblaadjes geanalyseerd in een laboratorium en met speciale technieken de exacte kleur weren te reproduceren. De Lancôme l’Absolu Rouge lipstick bestaat uit een levendige, natuurgetrouwe rozenkleur en heeft een heerlijk voedende formule. Kijken jullie mee naar mijn review van deze nieuwe lipjuweeltjes?

lupita l'absolu rouge lancomelancome l'absolu rouge posterDe boegbeelden voor de nieuwe Lancôme l’Absolu Rouge lipstickkleuren zijn Penelope Cruz en Lupita Nyong’o. Lupita draagt de kleur Rouge Amour en Penelope draagt de kleur Rose Lancôme.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 11.42.42 PM Lancôme haalt zijn kleuren direct uit de natuur. Na een selectie van de rozen waarvan Lancôme de kleur wil reproduceren krijgt elk bloemblaadje een kleuranalyse. Het blaadje gaat in een spectofotometer waar het licht wordt geregistreerd dat door de rozenblaadjes weerkaatst wordt.

Ik heb zelf op een laboratorium gewerkt, dus volgens mij kan het blaadje niet rechtstreeks in een dergelijk apparaat gezet worden, maar moet het eerst in oplossing zijn. Er wordt vervolgens licht door de rozenoplossing gestraald en licht door een blanco sample (het oplossingsmiddel zonder de rozen) en het verschil bepaalt welke golflengte van het licht door de rozenoplossing is geabsorbeerd. Deze gegevens worden verwerkt in een UV-VIS spectrum, te zien op de meest rechterfoto.

Schermafbeelding 2014-09-29 om 11.43.06 PMDe waarden uit dit spectrum worden vervolgens veranderd in colorimetrische waarden. Aan de hand van de colorimetrische waarden weet de kleurexpert welke dosis kleurpigmenten en parelmoerdeeltjes hij aan de lipstickpasta toe moet voegen om de exacte kleur van het rozenblaadje te reproduceren. Op de foto hierboven zien jullie helemaal rechts hoe de kleurexpert het mengsel uitgiet in een mal en in de Lancôme hulzen drukt. Dit zijn de labsamples.

lancome l'absolu rouge lipstick_12 Vandaag review ik de 5 nieuwe lipsticks van Lancôme, gebaseerd op de kleuren van echte rozenblaadjes.

lancome rouge absolu lipsticks Lancôme heeft zich laten inspireren door een vijftal rozen die niet alleen krachtig en geraffineerd van kleur zijn, maar ook een mooie geschiedenis hebben.

lancome l'absolu rouge lipstick_01 Van links naar rechts zien jullie: Rouge Amour, Rose Amnésia, Rose Comtesse, Rose Carrousel en Rose Lancôme. 

De swatches zijn echt prachtig! De lipsticks zijn zeer intens gepigmenteerd en hebben een prettige en comfortabele formule. Ze glijden soepeltjes over mijn huid heen en bevatten een subtiele, satijnen glans. De formule bevat Moisture Locker-complex met ProXylane, wat de lippen tot 8 uur zou moeten hydrateren.

Rose Amnésia

lancome l'absolu rouge lipstick_17 lancome l'absolu rouge lipstick_02 lancome l'absolu rouge lipstick_03Rose Amnésia is een zachte en sensuele houtroze kleur, geïnspireerd op de Amnesia-roos. Deze roos is een vintage
bloem met een kleur die varieert tussen beige en lila. Deze bloem is het symbool van de romantiek en is dan ook favoriet in het bruidsboeket van bruidjes. Ik vind Rose Amnésia een prachtige, zachte kleur die heel fris en lieflijk staat. Het geeft mijn gezicht meteen een zachtere uitstraling. Het is geen opvallende kleur, dus een perfecte kleur voor overdag of juist voor bij heftige eyelooks, om het geheel wat meer in balans te brengen. Dit is echt een kleurtje die ik elke dag zou kunnen dragen!

Rose Comtesse

lancome l'absolu rouge lipstick_14 lancome l'absolu rouge lipstick_04 lancome l'absolu rouge lipstick_05Rose Comtesse is afkomstig van de Comtesse de Ségur, een hele gracieuze roos met wel honderden delicate rozenblaadjes per bloem. Rose Comtesse is roze met een warme ondertoon en een vleugje koraal, waardoor de kleur heel flatterend en subtiel staat. Het is wel roze, maar niet zo zacht als Rose Amnésia en toch ook niet heel fel of knallend. Het is een hele beschaafde, roze kleur.

Rose Lancôme

lancome l'absolu rouge lipstick_16 lancome l'absolu rouge lipstick_08 lancome l'absolu rouge lipstick_09Deze sprekende fuchsiaroze kleur is afkomstig van de Lancôme roos, een roos die in 1973 speciaal voor Lancôme gecreëerd is door de wereldberoemde rozenkweker Georges Delbard. De Lancôme roos is een hybride van een paarse en een magentakleurige roos. Ik vind deze kleur wat roder dan fuchsia, met een paarsige ondertoon. Ik vind Rose Lancôme echt fan-tas-tisch. Lekker opvallend, levendig en krachtig. Een prachtige knalkleur!

Rose Carrousel

lancome l'absolu rouge lipstick_13 lancome l'absolu rouge lipstick_06 lancome l'absolu rouge lipstick_07De kersenrode tint met een flinke teug koraalroze tint is afkomstig van de Carrousel-roos, die haar naam dankt aan de carrousels van de 19e eeuw. De kleur is roodroze te noemen, met een koraalkleurige ondertoon. De kleur is wat feller en opvallender en eigenlijk heel fris en best wel zomers, alhoewel deze kleur het gehele jaar door vast en zeker prachtig zal staan.

Rouge Amour

lancome l'absolu rouge lipstick_15 lancome l'absolu rouge lipstick_10 lancome l'absolu rouge lipstick_11Rouge Amour is een intens scharlakenrood, geïnspireerd op de Rose Grand Amour. Deze roos is heel erg krachtig en heeft een vurige rode kleur die nooit verbleekt. Rouge Amour heeft naar mijn idee een klein vleugje oranje en is daardoor wat warmer van kleur. Het is een echte knallende, flamboyante kleur die heel klassiek en chic staat bij elk type vrouw.

lancome l'absolu rouge lipstick_18Wow, ik ben helemaal in de wolkjes met deze nieuwe kleuren l’Absolu Rouge! De pigmentatie is erg intens en de formule is lekker romig en glijdt tijdens het aanbrengen soepeltjes over mijn lippen. Mijn lippen lijken gladder en daardoor ook een klein tikje voller en ze zien er gezond en ‘plump’ uit. De formule is hydraterend en houdt mijn lippen zacht, gevoed en soepel. De kleuren variëren van heel delicaat en zacht naar vibrerend en levendig.

Het is niet per se een long lasting formule, maar omdat het pigment zo goed is blijft de kleur erg lang op je lippen zitten. Ik zou zeggen dat je ongeveer na een halve dag (zo na de lunch) moet bijstiften. Drankjes en kleine hapjes overleeft het prima, maar na een wat grotere, vettere maaltijd is bijwerken zeker geen overbodige luxe.

lancome l'absolu rouge lipstick reviewMijn persoonlijke favorieten zijn Rose Lancôme (links) en Rouge Amour (rechts). Sommige kleuren doen niets voor me, maar andere kleuren doen juist heel veel voor me. En dat heb ik bij deze kleuren! Ze geven mijn looks net even wat meer pit.

De Lancôme l’Absolu Rouge lipsticks zijn vanaf 1 oktober verkrijgbaar en koop je bij de parfumerie en bij de Bijenkorf. De prijs is €32,50 per stuk.

Welke kleur spreekt jou het meest aan? En welke kleur vinden jullie mij het mooiste staan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

67 Reacties

 1. Fannie
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  aaawh super mooi, ik wil ze allemaal!

 2. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Rose Amnésia en Lancome vind ik super mooi! Ga zeker eens bij de parfumerie kijken naar deze kleuren!

 3. Sanne
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Rose Lancôme vind het mooiste! 🙂

 4. Annika
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Oooh rose lancôme staat je heel erg goed!

 5. Nienke
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Ik vind jou prachtig, en de lipsticks ook! Maar die nepwimpers (zijn dat die van Catrice?) vind ik echt niet geslaagd. Te lang, te weinig volume en raar gespreid… Ik denk dat nepwimpers die tegen de wimperlijn wat voller zijn, je mooier staan.

  • Serena
   Auteur
   30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

   Haha, ja dat denk ik ook hoor Nienke 😉
   In het doosje leken ze mooier en ook niet zo lang.

 6. Anna30
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Amnesia past het best bij mij

 7. Michèle
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wauw hele mooie kleuren, ze staan je prachtig!

 8. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wauw! Die rode staat je prachtig. Ik ben al heel lang opzoek naar een rode lippenstift, maar ik heb het idee dat mijn tanden daardoor altijd geel lijken :/
  (Dat zijn ze totaal niet, maar bij rood lijkt het wel zo)

  • Serena
   Auteur
   30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

   hi Sabrina, als je een lipstick kiest met een blauwe/koele ondertoon dan lijken ze juist witter!

 9. Anna
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wow, mooie lipsticks! En wat sta je goed op deze foto’s. Je doet me denken aan Kim Kardashian haha.

 10. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Rose Amnésia is zo mooi! Leuk en interessant artikel!

 11. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wauw! Wat een mooie lipsticks. Ik vind ze je echt prachtig staan. De eerste kleur vind ik ook wel iets hebben. Perfect voor een natural look. XX

 12. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Rose Carrousel vind ik echt heel erg mooi!

 13. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Mooie kleuren!!! Ik zou zelf voor Rouge Amour gaan en Rose Amnésia. Ik vind Rose Amnésia bij jou het mooiste staan. Je huid gaat erdoor stralen en het geeft een zachte uitstraling. Heel mooi!
  Ruiken ze ook naar roosjes of niet?
  Groetjes!

 14. Assiepoester
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  wauwww ik ben helemaal onder de indruk van je wimpers. Is het een specifieke mascara of extensions? :O

  • Assiepoester
   30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

   ohh oops, het zijn plakwimpers. Hoedanook, ik vind het wel wat hebben 😉

 15. Nadja
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  ROSE LANCÔME, staat je erg goed en dat lijkt mij ook wel een mooi kleurtje!

 16. Nadja
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  ROSE LANCÔME, staat je erg goed en dat lijkt mij ook wel een mooi kleurtje!

 17. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wat een prachtige kleuren! Vind ze allemaal wel erg mooi!

 18. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wauw! Ik heb echt niet vaak dat ik alle kleuren die geswatched worden mooi vind, maar bij deze vind ik dat wel!

 19. Veronique
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Mooie kleuren, de fellere varianten staan inderdaad het mooist. Ik draag geen merken die op dieren testen dus kan ze niet aanschaffen.

  p.s. Ik denk dat het qua plakwimpers mooier is als je kiest voor een variant die van kort in de binnenkant naar wat langer naar de buitenkant. Deze lijken een lengte en zien er daardoor niet erg natuurlijk uit. Je hebt ze ook erg ver naar binnen geplakt, het ziet er natuurlijker uit als je ze een klein beetje meer naar de buitenkant plakt, dat ze mooi langs je eyeliner lopen.
  Niet vervelend bedoeld hoor, je bent prachtig en heel goed met make-up, het is meer een tip 🙂

  • Serena
   Auteur
   30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

   hi Veronique,
   ik draag hier de wimpers die ik in deze video uittest: https://www.beautylab.nl/review-nieuwe-catrice-en-essence-producten/ en deze zijn juist wat langer naar de buitenkant toe, zoals jij omschrijft. Ik heb ze ook niet te ver naar de binnenkant geplakt, ik denk dat er 1 cm speling is. Ze zijn gewoon niet jouw smaak, deze wimpers. Dat kan en dat mag! Ik vind ze persoonlijk ook iets te lang, maar ik had ze nog op en ik vond het wel wat hebben om eens een keer met nepwimpers op lipstick te swatchen! 🙂

   • Veronique
    30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

    Ik bedoelde ook niet dat ze te ver naar binnen zijn geplakt, ik had moeten zeggen dat ik ze wat meer naar buiten zou plakken zodat ze mooi vanuit je ooghoek langs je eyeliner naar buiten waaien. My bad.

    Het ziet er in de look mooi uit hoor, dus snap dat je ze op hebt gehouden. Je bent prachtig 🙂

 20. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Leuk om te zien dat ze de kleuren écht uit de natuur halen! Prachtig zijn ze, alleen een beetje boven mijn budget helaas…

 21. Sanne
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Waaauw wat een prachtige kleuren! Maar helaas wel wat duur 🙁

 22. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Heel mooie kleuren! Leuk verhaal erachter ook 🙂

 23. Judith
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Die Lancombe kleur is inderdaad erg mooi! Je wimpers zijn daarentegen wel wat te lang… ze raken bijna je wenkbrauwen!

 24. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Oh wauw! Wat een prachtige kleuren zijn het! Ze staan je ook stuk voor stuk prachtig Serena!

 25. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Oh wauw! Wat een prachtige kleuren zijn het! Ze staan je ook stuk voor stuk prachtig Serena!

 26. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Ze staan je allevijf prachtig! Maar Rose Amour geeft je toch die je ne sais quoi. Dan zie je er echt uit als een powervrouw.

 27. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Ah ik ben echt onder de indruk van deze prachtige lipsticks!

 28. Syl
  30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Ik wil ze allemaal! Ow wacht… dat is wel veel geld.

 29. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Aah wauw wat een prachtige kleuren! Ze staat je ook heel erg mooi!
  Liefs, Tessa

 30. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wat een prachtige kleuren! Ik ben echt onder de indruk! Mooie foto’s ook.

 31. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wat een prachtige kleuren! Ik ben echt onder de indruk! Mooie foto’s ook.

 32. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Rose Lancome is echt de meest prachtige roze kleur. Super mooie kleuren waar ik zeker na ga kijken als ik ze met een beetje korting zou kunnen krijgen. Prachtig Prachtig Prachtig. xxx Lucinda

 33. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Rouge Amour vind ik erg mooi!

 34. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Prachtige kleuren en wat mooi dat ze geïnspireerd zijn op de natuur! Ik vind het model Lupita Nyong’o ook echt een plaatje, wat straalt haar huid. De kleur Rouge L’ancome vind ik zelf het mooiste en staat jou ook erg goed :).

 35. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Rouge caroussel vind ik het mooist.

 36. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wauw… Wat een mooie kleuren!
  Ik vind ze allemaal zo intens (mooi) dat ik ze gewoon moet hebben. Helaas zijn ze wat mij betreft te duur om ze allemaal te kopen, maar eentje in mijn collectie moet kunnen.

 37. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Wauw wat een mooie kleuren! Ik vind dat rouge amour het mooist bij je staat 🙂 zelf zou ik denk ik voor een iets rozere tint kiezen. Leuk verhaal erachter met die rozenblaadjes 🙂

 38. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Hele mooie kleuren, vooral Rose Amnésia vind ik mooi. Dat is omdat ik niet zo van hele opvallende kleuren hou. Interessant om te lezen hoe ze die kleur zo exact verkrijgen! 🙂

 39. 30 september 2014 / dinsdag, 30 september 2014

  Eigenlijk vind ik alle kleuren heel mooi uit deze collectie, en dat gebeurt niet vaak! Mooie foto’s ook weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *