Dit is het bestverkochte oogschaduwpalette van Zoeva

Het Duitse merk Zoeva staat bekend om hun goede en zeer betaalbare kwaliteit make-up kwasten. Hier ken ik het merk dan ook van. Ik heb ooit een aantal prachtige brushes van ze opgestuurd gekregen die ik nog vaak gebruik.


Later heeft het merk hun assortiment uitgebreid met lipproducten, blushes, highlighters, eyeliners, wenkbrauw- en oogschaduwpaletten, maar hier heb ik zelf nog geen ervaring mee. Ik hoorde echter supergoede verhalen over hun oogschaduw, dus ik vond dat het de hoogste tijd was voor een testdrive met hun #1 bestseller: het Zoeva Caramel Melange palette.

Even wat geschiedenis


Maar voordat ik verder ga eerst even wat achtergrondinformatie over Zoeva. Tijdens mijn online zoektocht ontdekte ik dat dit Duitse cosmeticamerk is opgericht in 2008 door Zoe Boikou. Van oorsprong is ze Grieks en daar komt de naam Zoeva dan ook vandaan: het is een combinatie van Zoe (wat ‘leven’ betekent in het Grieks) en Eva (wat ‘eerste’ betekent). Letterlijk betekent Zoeva dus ‘het leven van de eerste vrouw’. Hoe je het precies uitspreekt is mij nog steeds een mysterie, maar de meeste mensen zeggen Zoe-va, Zo-eva of Zo-ieva.

Zoe is ooit begonnen door heel kleinschalig make-up kwasten via Canada te importeren en die door te verkopen via haar eBay shopje. De eerste 3 jaar werkte ze vanuit huis en deed ze alles alleen; het beantwoorden van mailtjes, het inpakken en opsturen van bestellingen en het bijhouden van de webshop. Inmiddels verkoopt Zoeva wereldwijd zo’n 100,000 kwasten per MAAND en is het uitgegroeid tot een miljoenenbedrijf. Wát een verhaal!

Zoeva Caramel Melange palette

Met deze achtergrondinformatie vind ik het wellicht nóg leuker om het Caramel Melange palette te reviewen. Leuk feitje is dat Zoe zelf de namen van de palettes en de kleuren verzint. Wanneer ze een woord ziet, bijvoorbeeld in een gedicht of een liedje, schrijft ze die op. Inmiddels heeft ze notitieboekjes vol geschreven met inspirerende namen, die wachten om gekoppeld te worden aan een kleur. De kleuren kiest ze overigens gewoon op gevoel. ‘Ik wil geen trendsetter zijn, want zo zie ik mezelf ook niet’ zegt ze. ‘Ik creëer het liefste klassieke dingen, in plaats van iets dat slechts één seizoen meegaat’.


Het Caramel Melange palette is zo’n klassieker. Het palette is bruin en bedrukt met een goud metallic motiefje, wat het een mooie luxe uitstraling geeft. Hij is lekker plat en gemaakt van karton. Niet per se heel stevig en geplastificeerd karton (zoals de palettes van Anastasia), dus het voelt wel wat goedkoop aan. Ik denk ook dat dit palette na verloop van tijd zal slijten en niet echt meer mooi zal blijven. Het Caramel Melange palette bevat verder geen spiegel, kwast of applicator, dus het is een vrij basic palette, maar dan wel met een mooi, luxe jasje.

Swatches


Maar goed, it’s the inside that counts! Het palette bevat 10 kleuren oogschaduw met chocoladebruine, terracotta, koperkleurige en oranjeachtige ondertonen in verschillende finishes (mat, shimmery, metallic). De kleuren doen mij denken aan de typische herfstkleuren, maar ik vind dit schitterende kleurtjes die je juist het gehele jaar door kunt blijven dragen, zowel in zwoele zomermaanden als koude winters.


Met deze kleuren creëer je prachtige, natuurlijke en vooral hele warme ooglooks waar lichte ogen (blauw, grijs, groen) éxtra van zullen stralen. Zelf heb ik donkerbruine ogen en daar vind ik deze kleuren ook prachtig bij staan.

Wax Paper – een romige, witte kleur met matte finish
Universal Delight– zacht camelbruin met een matte finish
Aftertaste– helder terracotta met oranjerode ondertoon en matte finish
182C– een warme koperkleur met gouden shimmers
Liquid Centre– een koperkleur met bronze ondertoon en gouden shimmers
Alchemy– warme kaneelkleur met matte finish
Start Soft– warme middenbruine kleur met matte finish
Finish Sensual– melkchocoladebruine kleur met matte finish
Almost Burnt– shimmery goud met metallic finish
Edible Gem– diepe, pure chocoladebruine kleur met matte finish én gouden shimmertjes

Wow, er zit werkelijk geen enkele kleur in dit palette waarmee ik NIET zou kunnen werken. Ik vind de kleurenkeuze erg goed; er is een goede balans tussen lichte en donkere tinten en hun verschillende finishes. De kwaliteit is ook echt TOP! Nu snap ik waarom mensen zo enthousiast zijn over de Zoeva oogschaduwpaletten. De pigmentatie is super intens en de oogschaduwen voelen lekker romig aan en blenden moeiteloos in de huid.

Eyelook


Omdat alle kleuren zo mooi bij elkaar passen is het heel simpel om hier een ooglook mee te creëren. Voor bovenstaande look heb ik allereerst Wax Paper aangebracht onder mijn wenkbrauwen. Deze matte, witte kleur werkt als een naturel highlighter. Daarna Aftertaste en Alchemy in mijn arcadeboog, Almost Burnt op mijn bewegend ooglid en als laatste Edible Gem onder mijn ogen (heel lichtjes aangebracht). Ik vind het een hele mooie, warme en vooral neutrale everyday look geworden zo.

Eindoordeel


Tja, het Caramel Delight palette is niet het meest spannende palette op aarde, maar het is zeker een palette waarvan je elke dag plezier zal hebben. Je creëert hier namelijk vooral warme, neutrale everyday looks mee. De pigmentatie van de oogschaduwen is erg goed en ik ben te spreken over de diversiteit aan kleuren en finishes. Het palette zelf heeft een speelse, luxueuze uitstraling, maar is ‘gewoon’ van karton en doet dus wel wat goedkoop aan.

Al met al ben ik tevreden met het resultaat, maar had de verpakking wel wat steviger gemogen van mij. Of de prijs net een fractie goedkoper. Mocht je nog op zoek zijn naar een betaalbaar, goed gepigmenteerd oogschaduwpalette met warme neutrals, dan kan ik het Caramel Delight palette absoluut aanbevelen!

Prijs & verkrijgbaarheid


Het Zoeva Caramel Melange palette kost €22,99. In Nederland is Zoeva verkrijgbaar via geselecteerde Douglas filialen. In elk geval bij het filiaal in Hoog Catharijne, het overdekte winkelcentrum naast Utrecht Centraal, waar ik dit palette heb gekocht. Het is natuurlijk ook online te bestellen via Douglas.nl.

Wat vinden jullie van het Caramel Delight palette, is het iets voor jou? En hoe spreek jij Zoeva uit?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

16 Reacties

 1. 2 juli 2018 / maandag, 2 juli 2018

  Oeh heel mooi! Ik vind je foto’s erg mooi geworden en de kleuren in het palette ook.

 2. Denise
  22 juni 2018 / vrijdag, 22 juni 2018

  Ik heb ook een palette van Zoeva.
  Ik gebruik dit palette meer bij mijn moeder met haar blauwe ogen maar ga zeker zelf ook weer eens aan de slag.

  X

 3. 21 juni 2018 / donderdag, 21 juni 2018

  Heb het palette zelf ook en eigenlijk was ik hem een beetje vergeten! Ik ga hem weer eens tevoorschijn halen en hem weer gebruiken 🙂

 4. 20 juni 2018 / woensdag, 20 juni 2018

  Het is absoluut een palette die ik veel zou dragen. Precies de kleuren waar ik van hou! Mooie, warme tinten passen goed bij mijn huid en ik vind de pigmentatie ook erg mooi.

 5. diana
  20 juni 2018 / woensdag, 20 juni 2018

  Hele bruikbare kleuren, mooie swatches.

 6. Robin
  20 juni 2018 / woensdag, 20 juni 2018

  Wat een mooi palette, hier kan je veel kantenn mee op!

 7. 19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Prachtig palette! Ik heb er ook een aantal van Zoeva waar ik heel enthousiast over ben. 🙂

 8. 19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Ik hoor ook altijd veel goede verhalen, maar bezit ook alleen de kwasten die overigens zeer goed zijn. Ik ben nog wel nieuwsgieriger geworden hiernaar. Liefs soraya

 9. 19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Wauw hij ziet er prachtig uit zeg! en je kan er prachtige looks mee maken

 10. Emyne
  19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Mooie oogschaduwkleuren!

 11. Mariëtte
  19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Ik gebruik hem al heel lang, het is echt een fijn palette. Ik vind de bruine kleuren iets te dicht bij elkaar liggen, ik had liever een donkere kleur extra gehad, maar dat is echt maar een klein minpuntje. Met het slijten valt het enorm mee en als ik reis doe ik het hoesje er weer om, om te voorkomen dat hij open gaat.

 12. 19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Dit zijn mijn kleuren! ♥ Trouwens, wat straal je op de foto’s!

 13. Linda
  19 juni 2018 / dinsdag, 19 juni 2018

  Wow ik ben om 🙂 ik bleef maar twijfelen,maar ik ga nu echt snel een bezoekje Douglas doen.
  Ik kan hier met met mijn blauwe ogen ook heel wat mooie looks mee maken.

  Enne ik spreek Zoeva uit als soeeva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *