How-to: wenkbrauwen laten groeien

Bij de comments van mijn ‘Bitch Brow’ artikel las ik dat er bezoekers zijn die helaas te weinig of te smalle wenkbrauwen hebben voor zo’n vorm. Het is natuurlijk deels genetisch bepaald hoe vol je wenkbrauwen zijn, maar ook door te veel epileren kan het voorkomen dat je wenkbrauwen steeds smaller worden… en blijven! Als je wenkbrauwen net iets aan de smalle kant zijn en je wilt ze liever wat voller, dan moet je echt door zo’n fase waar je liever niet doorheen wilt: niemand heeft zin in stoppeltjes en korte haartjes in haar wenkbrauwen, toch? Jullie kennen vast allemaal het gezegde ‘wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’ wel? Maar in dit geval staat pijn synoniem voor ‘een tijdje voor schut lopen’, haha! Hieronder wat tips om je wenkbrauwen te laten groeien en om die stomme fase door te komen!

1. Leave the tweezers alone!
Als je niet tevreden bent met je vorm wenkbrauw en je wilt ze laten groeien dan moet je echt de pincet met rust laten. Verstop hem desnoods, serieus ik maak geen grappen! Als je dit echt wilt doen moet je zo’n 1 tot 2 maanden niets aan je wenkbrauwen doen. Echt helemaal niets. Ok, tussen je wenkbrauwen kun je alles weghalen en echt hele verdwaalde haartjes natuurlijk ook. Maar verder helemaal niets. Je moet echt streng zijn voor jezelf.

2. Bekijk jezelf niet in een vergrotende spiegel
Je hebt van die speciale superuitvergrotende spiegels met ingebouwde lampen. Nou, die moet je dus zien te vermijden. Of er in elk geval niet in kijken. In zo’n spiegel kijken is sowieso een slecht idee want je ziet echt ALLES wat iemand van 30 cm afstand toch nooit zou zien. Wanneer ik in zo’n spiegel kijk wil ik ALLES epileren en alles aanstippen dan wel uitknijpen wat ik zie, en geloof me, zelfs met perfecte huidjes zie je nog onzuiverheden zitten met zulke spiegels. Als je thuis zo’n spiegel hebt stop hem dan achterin je kast zodat je niet de neiging krijgt erin te koekeloeren. En wanneer je door de Mediamarkt struint probeer dan niet langs het schap te lopen waar deze spiegels staan.

3. Wimperserum voor je wenkbrauwen
Er bestaan speciale goedjes die je op je wimperrand kunt aanbrengen en die je wimpers laten groeien, maar wist je dat dit ook schijnt te werken voor je wenkbrauwen? Breng het serum aan op je wenkbrauwen en concentreer het vooral op de kale plekjes. Ik heb verschillende verhalen online gelezen van mensen waarbij het haar van hun wenkbrauwen weer is gaan groeien na zoveel jaar te hebben gekampt met sterk uitgedunde wenkbrauwen. Yes, er is nog hoop! Catrice (te koop bij Kruidvat en Trekpleister) heeft een wimperserum in haar assortiment, dus je hoeft er niet meteen €100 voor neer te tellen. Het heet Lash Plus Intensive Lash Growth Serum en kost €4,99. Just try it! En heb geduld.

4. Shape it!
De komende maanden kun je het volgende verwachten: stoppeltjes, stompe haartjes en een wenkbrauwvorm waar zelfs Bert van Sesamstraat U tegen zegt! Om het toch enigszins draagbaar te maken is het belangrijk om je wenkbrauwen te shapen met wenkbrauwpotlood of -poeder. Teken vooral buiten je oorspronkelijke vorm, maak het wat dikker en breder, zodat je de stoppeltjes en kleine stompe haartjes bedekt. Verdwaalde haartjes kun je wegplukken, maar de rest moet je echt laten staan. Gebruik een lichte, matte oogschaduw net onder je wenkbrauwen om ook eventuele haartjes daar wat te camoufleren.

5. Vitaminen?
Of het echt effect heeft weet ik niet, maar Nena had een tijdje geleden een review geschreven over Vitamine B complex en dit schijnt een zeer positieve invloed te hebben op de gezondheid van je huid, nagels en haren. Dus ook  voor je wenkbrauwharen? Je kunt het altijd slikken, baadt het niet dan schaadt het niet, om te kijken of je nieuwe wenkbrauwharen sneller en sterker zullen groeien.

Dit waren mijn tips voor het groeien van je wenkbrauwen. Bedenk je van te voren dat het een tijdelijke fase is, tel desnoods af in je agenda, je moet er gewoon echt even doorheen. Je kunt het ook aan je familie en vrienden vertellen, zodat zij die pincet uit je handen kunnen rukken wanneer je ermee voor de spiegel gaat staan. That’s what friends are for! Gewoon even doorzetten! Beloon jezelf met een afspraak bij een professionele Brow Bar als cadeautje, dit kan allicht helpen je door die paar maanden heen te slepen :)

You can do it!

Hoe ‘slepen’ jullie je door een periode waarbij je je wenkbrauwharen of haren wilt laten groeien? Vooral bij korte koppies naar middenlang lijkt me dit lastig.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

152 Reacties

 1. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Leuke tips! Ik heb van mezelf niet echt te dunne wenkbrauwen.. xx

 2. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Heel lang geleden heb ik ( in een vergrotende spiegel ) mijn wenkbrauwen veels te dun geëpileerd. Ik heb toen echt bijna een half jaar moeten wachten eer dat het wat voller werd. Ik deed er niks aan, behalve de haartjes echt een stuk onder ( waar je je ooglook maakt) weg te halen en degene die te lang waren en er dus uitsprongen. Ik heb dit goed weten vol te houden en gelukkig zijn ze nu al best vol na een jaar. Ik heb normale wenkbrauwen, niet dun en niet dik en ik heb er geen moment spijt van gehad. DOEN DUS MENSEN! :)

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Zie, die spiegel is echt EVOL!!!

 3. Mirte
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  OMG die kat! Wat een geniale foto! Echt onwijs grappig

 4. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Story of my life right now! Elke keer als ik ging epileren haalde ik iets meer weg en uiteindelijk was er zo weinig over, lelijk! Dus nu zit ik in zo’n uitgroeifase. Nog iets van twee weken, in ieder geval als ik terug ben van vakantie mag ik weer epileren van mezelf. En je hebt gelijk, zulke uitvergrootspiegels zijn echt killing, haha!

 5. Gabriëlla
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik ben nu ook bezig met het laten groeien van mijn wenkbrauwen. Ik heb sowieso heel veel donshaartjes boven mijn wenkbrauwen en daar irriteer ik me erg aan omdat mijn wenkbrauwen er dan niet strak uit zien. Verder is de 1 hoger dan de andere, 1 wenkbrauw heeft een grote hap en de 1 is veel maar dan ook veel voller dan de ander. Ik las trouwens het artikel van de Brow Bar terug en ik hoop(te) zo hard dat de actie nog steeds geld haha. Ik ben namelijk binnenkort jarig ;) Maar het zal wel niet meer gelden aangezien het artikel van een jaar geleden is..

  Wow, beetje lange comment, excuses :)

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Misschien wel hoor, ik zou even een Sephora bellen met een Brow Bar, who knows! :)

 6. do
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Heb je dan misschien ook tips voor 2 totaal verschillende wenkbrauwen?
  de haartjes groeien gewoon de andere kant op ofzo
  de ene is vrijwel perfect, en de andere…… een grote ramp
  ze zien er dus ook totaal anders uit.. leuk

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Ik heb dan echt een foto nodig, anders is het lastig advies geven.

 7. Alexandra
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Zou je misschien een keer die Lash Plus Intensive Lash Growth Serem willen proberen? Het lijkt me best leuk om te zien of het echt werkt.. :)

 8. Yoko
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Castorolie (of wonderolie) werkt ook heel goed als je je wenkbrauwen, wimpers of zelfs je (hoofd)haar langer en dikker wilt krijgen!
  Ik gebruik deze olie vaak als ik weer eens te enthousiast met het pincet bezig ben geweest op mijn wenkbrauwen… ‘s Avonds met een wattenstaafje een laagje erop aanbrengen en na 4 dagen al resultaat!
  Toch een superartikel, Serena! :)

 9. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb teveel wenkbrauwen maar ze groeien overal, like a bush-bush -___- De Bitch Brow tutorial vond ik echt amazingly beautiful (: Misschien maar eens die catrice proberen om mijn wenkbrauwen op de “goede plek” te laten groeien hahaha.. Thank you!

 10. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Iedereen zegt altijd over vitaminen baadt het niet schaadt het niet, maar mijn huisarts heeft gezegd dat dat echt niet zo is.

 11. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik vind het altijd zo fijn dat je echt luistert naar wat mensen zeggen, en daar dan op inspeelt bij een volgend artikel. Daardoor ben je ook echt een beautyblogger die er voor de lezers is, en niet eentje waarbij de lezers er voor de beautyblogger zijn.
  Ga zo door!

 12. Isabel
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Vooral mijn ‘gewone’ haar laten groeien vind ik echt niet moeilijk :P

 13. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb serieus luidop zitten lachen met die katten foto!
  Mijn wenkbrauwen zijn nogal aanwezig, dus deze tips hoef ik niet te volgen :)

 14. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Handi artikel! Maar ik werd een beetje afgeleid door die katten foto’. Beter gezegd… ik ging helemaal stuk! Hahahahaha!

 15. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb juist heel erg volle wenkbrauwen van nature, maar ik epileer ze wel natuurlijk. Ze zijn na 2 weken alweer gewoon gegroeid, want ik hou ze nooit echt bij,
  daar ben ik weer te lui voor :P

 16. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  ik word altijd zo vrolijk van jouw fijne schrijfstijl, leuk artikel!

 17. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Het valt toch wel mee met het voor schut lopen? Ik epileer mijn wenkbrauwen alleen als ik daar zin in heb (oftewel: soms gewoon 4 maanden niet)
  Ik heb nou niet echt het gevoel dat ik voor schut loop eigenlijk :p Dus voor mij is het (gelukkig!) niet zo’n issue!

  Volgens mij speelt het voor schut lopen gedeelte zich vooral tussen de oren af :-)

  • Serena
   Auteur
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Nee hoor, ik heb donkere haartjes en als ik het een maand niet bijhoud dan ziet het er echt niet uit Lisanne! Ook gewoon dat vriendinnen zich afvragen wat er allemaal aan de hand is, dus trust me on this one ;-)

  • Nora
   19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

   Is best makkelijk praten als je blond bent en maar één keer in de vier maanden hoeft te epileren :p. Als ik mijn wenkbrauwen 10 dagen niet aanraak zit ik al vol verdwaalde dikke en zwarte wenkbrauwharen die daarbij nog eens in verschillende richtingen groeien XD echt niet mooi.

 18. Tanasja
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Kan je ook je wenkbrauwen laten groeien met dat serum als je van jezelf geen volle wenkbrauwen hebt? Heb ook nog nooit geepileerd. Ik wil namelijk zo graag vollere wenkbrauwen..

 19. Maaike
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb mijn wenkbrauwen nu vier dagen niet geëpileerd… echt killing. De verleiding om het pincet te pakken is ZO groot!

 20. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Handige tips! Zelf ben ik obsessed met m’n wenkbrauwen, als die niet goed zitten kan mijn look nog zo mooi zijn, maar dan voel ik me echt lelijk, haha. Gelukkig heb ik van mijzelf al wel goede haargroei bij m’n wenkbrauwen.

 21. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Wonderolie,(ricinusolie of castorolie) erop wrijven schijnt ook echt wonderen te doen, net als met wimpers :)

 22. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb niet echt weinig wenkbrauw, dus niet heel nodig voor mij! (:

 23. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Hihi oja dramatisch, zo’n periode! Ik ben nu juist mijn hoofdhaar aan het laten groeien en slik daarom inderdaad ook vitamine B.. met helaas nog niet zo’n overweldigend resultaat als ik had gehoopt.
  Die foto van de kat is trouwens echt geweldig!

 24. Laura
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Mijn wenkbrauwen zijn juist een van de weinige dingen van mezelf waar ik echt tevreden mee ben, ze zijn van zichzelf al vol en gevormd, dus ik hoef eigenlijk maar heel weinig te epileren en ik vul ze ook bijna nooit in oid (:

 25. Janneke
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik vind het vreselijk lelijk. Brrr. Enorm dunne streepjes vind ik ook niks, maar gewoon mooi verzorgde wenkbrauwen hou ik van.
  En zou het geen vit. D zijn? Daarvan gaan je nagels en haren sneller groeien.

 26. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Leuk artikel! Het wimper/wenkbrauw serum gaat trouwens uit het assortiment dus het product is momenteel voor 50% korting verkrijgbaar! :)

 27. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Hahaha, die foto van die kat in die vergrotende spiegel.
  Zelf ben ik gelukkig wel gezegend met genoeg wenkbrauwhaar :P

 28. tirza
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik zag vanmiddag dat het groeiserum van catrice voor de helft van de prijs is!! ik gebruik het voor mijn wimpers en vind het goed werken (:

 29. Sanne
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik moest zo lachen om die foto met de spiegel en je poes. Iedereen natuurlijk vragen waarom ik moest lachen haha. Verder een goed artikel en handig ik ging het een tijdje geleden geprobeerd maar ik werd gek

 30. Perry
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Oeeehhh dat van die catrice is wel heeeuuull handig!! dankjewel!! ga m meteen kopen

  • Anjana
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Dit is echt geen fabeltje!!! Eerst proberen voordat men een oordeel hierover velt. Serena, ik wacht met smart op jouw review ;)

 31. Alicia
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  met een stuk ui over je wenkbrouw gaan, schijnt ook te helpen

  • 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Bedankt voor de tip maar nee dank je.
   Als ze die dingen op het aanrecht liggen jank ik al hard zat.

   • Mirte
    17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

    Wat wel echt werkt is wonderolie van de etos. Beetje op een wattenstaafje doen en op je wenkbrauwen smeren. Succes gegarandeerd! Flesje kost 2 euro

    • Serena
     Auteur
     17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

     Ik snap niet dat iedereen dat gelooft van die wonderolie…
     ik ga het uitzoeken, want volgens mij is het een fabeltje!

     • Lieselot
      17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

      Neeee Serena geen fabeltje nee, t werkt echt! ook op je lippen als je van die stomme plekjes hebt echt binnen een dag, gone! en met blaren het helpt het ook prima. Review over het wondermiddeltje ? Is super idee

 32. Dorana
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Een jaar geleden had ik echt super dikke wenkbrauwen.. Het was echt een grote driehoek. Natuurlijk was ik eigenwijs en heb ik nu een vaag boogje/streepje..
  Ik ben nu 14 en ik heb nog steeds dezelfde vorm. Ik heb al vaker geprobeerd om mijn wenkbrauwen te laten groeien maar er komen alleen maar verdwaalde haartjes!
  Is hier ook iets aan te doen?

 33. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb 3 maanden niets gedaan en overal zat haar behalve direct onder de basislijn van mijn wenbrouw dus er zat een kale streep tussen, heb gister maar weer alles weggehaald.

 34. tina
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  ik heb dit een tijdje terug gedaan! maar heb ze nu weer verpest :( volgende x maar door iemand laten doen. Sommige haartjes zijn ook krullend! zoooo raar haha. Die moet ik er dan wel uittrekken. En dan is het bye bye vorm

 35. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Gaat de Lash plus serum van Catrice niet uit het assortiment?
  Maar wel een goed idee want ik heb een kaal stukje in mijn verder volle wenkbrauwen!

 36. lala
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Je kunt misschien ook een pony knippen :) !

  • Lieselot
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   slimm idee johh

  • 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   Dat is zeker een goed idee! Toen ik nog een volle rechte pony had, vergat ik zo vaak m’n wenkbrauwen en als ik dan op een gegeven moment er naar keek of ik droeg pony schuin, schrok ik me dood van die behaarde borstels boven m’n ogen hahahaa!

 37. tesss
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  ohh. ja wil mijn wenkbrauwen al n tijdje wat dikker, ga dit dan maar eens proberen :D thank god is het vakantie hahaha, goede timing!

 38. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Toevallig ben ik ze nu aan het laten groeien, ik heb de Tweezerman voorlopig even ver weggestopt ;-)

 39. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Gelukkig ben ik gezegend met mooie wenkbrauwen. Ik hoef er echt nooit niks aan toe doen :-)

  • 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Oh heilige Marielle….straal me in en geef me ook een beetje van jouw geluk hahaha..

 40. Marjan
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Maar even over dat serum: volgens mij is dat niet bedoeld voor je wenkbrauwen maar voor je wimpers. Lashes zijn, volgens mijn Engels, nog altijd wimpers…

  • Fleur
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Ze zegt ook dat het bedoelt is voor je wimpers, maar het OOK schijnt te werken voor je wenkbrauwen!

  • marie
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Lezen is, volgens mijn Nederlands, nog altijd het zien en interpreteren van een tekst.

   • 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

    Hahaha Marie, ik moest hardop lachen om je comment. You go girl!

 41. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Vroeger heb ik ook een tijd veel te veel haartjes weggehaald tussen mijn werkbrauwen. Ze stonden daardoor echt te ver uit elkaar. Toen ik doorkreeg (godzijdank) dat het er toch wel een beetje raar uitzag, heb ik de haren laten staan en zijn ze gelukkig weer redelijk snel aangegroeid! Dat is inmiddels ook weer een paar jaar terug, maar ik weet nog dat het laten staan van m’n wenkbrauwen, terwijl ik gewend was om het bij te houden, toch wel lastig was. Toen waren zulke tips wel fijn geweest!

 42. Geer
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  hoezo moeten die vitaminen in bad?

  • 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   haha nee dat moeten ze niet. gewoon innemen is voldoende ;)

  • Annelise
   18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

   ‘Baadt het niet dan schaadt het niet’ is een gezegde, dus de vitamines moeten niet in bad :)

 43. Kim
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ieuww, dat eerste plaatje…. Hahah.
  Die 3e is heel erg cute! Ik weet dat je het dagelijks van mensen hoort, maar ze zijn echt schatjes!
  Handige tips :)

  • Chantal
   17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

   Die kat is niet van Serena volgens mij.

 44. cupcake
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  de Lash Plus Lash Growth Serum van Catrice gaat binnenkort uit assortiment.. dus als je het wilt halen, moet je snel zijn!

 45. Melis
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb het ook gedaan 3 weken lang toen kon ik het niet meer aan!
  Uiteindelijk heb ik ze na de vakantie geëpileerd en niet uitgedunt want dat doe ik altijd en dat was ook de boosdoener nu zijn ze weer netjes en vol.

  Geweldige site trouwens ik volg het elke dag! :)

 46. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  wenkbrauwen laten groeien vergt echt veel zelfbeheersing. Haha ik kan erover mee praten doe nl zelf momenteel een poging…..

 47. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Superhandige tips serena!
  Shapen is vooral handig maar dat met vitamines wist ik echt niet!
  :)

  xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *