How-to: wenkbrauwen laten groeien

Bij de comments van mijn ‘Bitch Brow’ artikel las ik dat er bezoekers zijn die helaas te weinig of te smalle wenkbrauwen hebben voor zo’n vorm. Het is natuurlijk deels genetisch bepaald hoe vol je wenkbrauwen zijn, maar ook door te veel epileren kan het voorkomen dat je wenkbrauwen steeds smaller worden… en blijven! Als je wenkbrauwen net iets aan de smalle kant zijn en je wilt ze liever wat voller, dan moet je echt door zo’n fase waar je liever niet doorheen wilt: niemand heeft zin in stoppeltjes en korte haartjes in haar wenkbrauwen, toch? Jullie kennen vast allemaal het gezegde ‘wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’ wel? Maar in dit geval staat pijn synoniem voor ‘een tijdje voor schut lopen’, haha! Hieronder wat tips om je wenkbrauwen te laten groeien en om die stomme fase door te komen!

1. Leave the tweezers alone!
Als je niet tevreden bent met je vorm wenkbrauw en je wilt ze laten groeien dan moet je echt de pincet met rust laten. Verstop hem desnoods, serieus ik maak geen grappen! Als je dit echt wilt doen moet je zo’n 1 tot 2 maanden niets aan je wenkbrauwen doen. Echt helemaal niets. Ok, tussen je wenkbrauwen kun je alles weghalen en echt hele verdwaalde haartjes natuurlijk ook. Maar verder helemaal niets. Je moet echt streng zijn voor jezelf.

2. Bekijk jezelf niet in een vergrotende spiegel
Je hebt van die speciale superuitvergrotende spiegels met ingebouwde lampen. Nou, die moet je dus zien te vermijden. Of er in elk geval niet in kijken. In zo’n spiegel kijken is sowieso een slecht idee want je ziet echt ALLES wat iemand van 30 cm afstand toch nooit zou zien. Wanneer ik in zo’n spiegel kijk wil ik ALLES epileren en alles aanstippen dan wel uitknijpen wat ik zie, en geloof me, zelfs met perfecte huidjes zie je nog onzuiverheden zitten met zulke spiegels. Als je thuis zo’n spiegel hebt stop hem dan achterin je kast zodat je niet de neiging krijgt erin te koekeloeren. En wanneer je door de Mediamarkt struint probeer dan niet langs het schap te lopen waar deze spiegels staan.

3. Wimperserum voor je wenkbrauwen
Er bestaan speciale goedjes die je op je wimperrand kunt aanbrengen en die je wimpers laten groeien, maar wist je dat dit ook schijnt te werken voor je wenkbrauwen? Breng het serum aan op je wenkbrauwen en concentreer het vooral op de kale plekjes. Ik heb verschillende verhalen online gelezen van mensen waarbij het haar van hun wenkbrauwen weer is gaan groeien na zoveel jaar te hebben gekampt met sterk uitgedunde wenkbrauwen. Yes, er is nog hoop! Catrice (te koop bij Kruidvat en Trekpleister) heeft een wimperserum in haar assortiment, dus je hoeft er niet meteen โ‚ฌ100 voor neer te tellen. Het heet Lash Plus Intensive Lash Growth Serum en kost โ‚ฌ4,99.ย Just try it! En heb geduld.

4. Shape it!
De komende maanden kun je het volgende verwachten: stoppeltjes, stompe haartjes en een wenkbrauwvorm waar zelfs Bert van Sesamstraat U tegen zegt! Om het toch enigszins draagbaar te maken is het belangrijk om je wenkbrauwen te shapen met wenkbrauwpotlood of -poeder. Teken vooral buiten je oorspronkelijke vorm, maak het wat dikker en breder, zodat je de stoppeltjes en kleine stompe haartjes bedekt. Verdwaalde haartjes kun je wegplukken, maar de rest moet je echt laten staan. Gebruik een lichte, matte oogschaduw net onder je wenkbrauwen om ook eventuele haartjes daar wat te camoufleren.

5. Vitaminen?
Of het echt effect heeft weet ik niet, maar Nena had een tijdje geleden een review geschreven over Vitamine B complex en dit schijnt een zeer positieve invloed te hebben op de gezondheid van je huid, nagels en haren. Dus ook ย voor je wenkbrauwharen? Je kunt het altijd slikken, baadt het niet dan schaadt het niet, om te kijken of je nieuwe wenkbrauwharen sneller en sterker zullen groeien.

Dit waren mijn tips voor het groeien van je wenkbrauwen. Bedenk je van te voren dat het een tijdelijke fase is, tel desnoods af in je agenda, je moet er gewoon echt even doorheen. Je kunt het ook aan je familie en vrienden vertellen, zodat zij die pincet uit je handen kunnen rukken wanneer je ermee voor de spiegel gaat staan. That’s what friends are for! Gewoon even doorzetten! Beloon jezelf met een afspraak bij een professionele Brow Bar als cadeautje, dit kan allicht helpen je door die paar maanden heen te slepen ๐Ÿ™‚

You can do it!

Hoe ‘slepen’ jullie je door een periode waarbij je je wenkbrauwharen of haren wilt laten groeien? Vooral bij korte koppies naar middenlang lijkt me dit lastig.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

152 Reacties

 1. Arwen
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Ik zorg eigenlijk gewoon het meest dat de aandacht niet naar de ogen getrokken worden. En ik doe mn haar voor mn oren. Your are the best,Serena!!

 2. Sandra(hpw)
  12 juni 2015 / vrijdag, 12 juni 2015

  Oke.. bijna 3 jaar later kom ik dmv googlen bij dit artikel uit.. hehe
  Weet iemand misschien of er nog zo’n wimper/wenkbrauw serum (zoals op de afbeelding) te koop is?

  • Kyra
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   Ik denk het niet, ik ben op zoek geweest, maar kon het niet vinden. Helaas…

  • Demi
   18 juli 2015 / zaterdag, 18 juli 2015

   ja is nog te koop bij Kruidvat, alleen in de grote filialen ( werk bij Kruidvat vandaar) heb hem laatst aangeschaft en werkt echt super!

 3. fien
  18 september 2014 / donderdag, 18 september 2014

  Bij t kruitvat ik heb hem daar gisteren gekocht en hij koste wel 14.99 of 15.99maar van cartice niet wel van gosh

 4. lisa
  17 september 2014 / woensdag, 17 september 2014

  Toen ik klein was had ik de helft van mn wenkbrauwen afgetrokken nu zie ik op fotos dat ik zichtbare dike goeie wenkbrauwen had nu zijn ze wel een stuk beter alleen ik krijg de votm niet terug mwa ewn beetje zie ik het maar alleen de haartjes zoals boven komen niet terug en het groeit niet snel ik heb alles gedaan kokosolie op gesmeert elke dag vitamine ik zie dr leine.haartjes op die pleken maar ze komen niet Wat moet ik doen.
  .

 5. Marcella de Haas
  27 juli 2014 / zondag, 27 juli 2014

  Hoi Serena,

  Weet jij misschien waar ik de Catrice Lash Plus serum kan kopen?
  Heb zelf donkere wenkbrauw haren maar helaas niet zo veel en probeer er al van alles aan te doen.
  Ik weet dat je van Fusion Beauty een product hebt voor je wimpers maar die kost 100,- dus wil ik eigenlijk eerst die van Catrice proberen maar kan het nergens vinden.
  Kan je mij hier bij helpen.

  Met vriendelijke groet,

  Marcella

 6. Joyce
  12 juli 2014 / zaterdag, 12 juli 2014

  Dun was niet dun genoeg. Mijn wenkbrauwen zijn zo dun, dat het weinig tot niks doet voor mijn gezicht. Dus ben nu ook bezig met het uitgroeien van me wenkbrauwen. Brrrr geen gezicht.

 7. 24 november 2013 / zondag, 24 november 2013

  Ik heb altijd al zulke lichte blonde wenkbrauwen gehad dat je ze nauwelijks ziet.
  Bovendien zijn ze erg dun. Heb daar al jaaaaaaaren een complex van.
  Verven zet niet veel zoden aan de dijk. Met potloodjes werken in ook zo’n gedoe.
  Wie heeft er tips?????

  Alvast bedankt!!!

  • Jaleesa
   12 september 2015 / zaterdag, 12 september 2015

   Verven!!

 8. mariel
  26 september 2013 / donderdag, 26 september 2013

  Wonderolie werkt ook super trouwens

 9. amanda
  22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Ik heb deze tips gevolgd. zonder de vitaminen en heb 3 maanden lang er niks aan gedaan en het is echt hard gegroeid!

 10. Nienke
  15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

  Dit gaat weer ‘pijnlijk’ worden. Ik heb zelf altijd hele volle en dikke wenkbrauwen gehad en heb ze een keer uitgedunt. Nu zien ze er echt verschrikkelijk uit omdat het een keer fout ging. Dat word weer aan laten groeien. Bedankt voor de tips! ๐Ÿ™‚

 11. Soor
  20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  Ik heb echt al bijna jaren geleden mijn wenkbrauwen laten epileren bij een Turkse kapper, zij had ze echt heel mooi dik gelaten, maar daarna heb ik ze super dun geplukt en nu wil ik ze terug laten groeien, maar kan het nog wel of zullen ze voor altijd zo blijven? Het is al een aantal jaartjes terug gebeurd, maar ik hoop nog steeds om wat dikkere wenkbrauwen te krijgen. Tekenen heeft niet echt bepaald nut, want dan krijg ik zo’n getekend gezicht.
  Oh, en zijn er ook middelen die je kunnen helpen? Ik had namelijk iets gelezen over (Olijf)olie dat het de groei stimuleert, of zo. Ik weet het niet precies, maar is dat echt zo?
  Kus

  • Serena
   Auteur
   20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

   Ik denk dat je wonderolie/ricinusolie bedoelt, maar het lijkt me sterk.. Misschien helpt het voor de รฉรฉn, maar niet bij iedereen. Wat wel echt helpt zijn die serums die wimpers langer laten groeien, zoals Revitalash. Wel een kostbaar product alleen.

 12. 12 januari 2013 / zaterdag, 12 januari 2013

  Hoi
  Ik heb mijn wenkbrauwen al heel vaak geepileerd en nu had ik last perongelijk verkeerd gedaan waardoor ik nu bijna geen haartjes meer heb.. En ik ben bang dat ze niet meer groeien.. What to do? Kus Floooori

 13. lynn
  3 oktober 2012 / woensdag, 3 oktober 2012

  hoe hoort de kleur van dat bolletje aan het uiteinde van de haar dat in de huid zat eruit te zien? ik heb soms wit en soms zwart en groot en dan dat er iets doorzichtigs boven dat zwarte bolletje zit, ook nog op het stuk dat in de huid zat.
  misschien is dit een beetje off the topic maar ik zoek al heel lang naar een antwoord maar het lijkt nergens op internet te staan en durf niet naar de dokter ofzoo xd

  • chantal kenters
   28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

   Zijn dat niet gewoon je haarzakjes?

   • Chantal
    28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

    Zijn dat niet gewoon je haarzakjes?

 14. amina
  24 augustus 2012 / vrijdag, 24 augustus 2012

  het artikel van nena over de vitamine B supplementen werkt niet meer! ๐Ÿ™ moet ik nou vitamine B 50 of vitamine B 100 supplementen hebben om mijn haren langer te laten groeien? alvast bedankt! xxxx

  • Nienke
   15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

   Ikzelf heb B100, als het goed is. Maar je kan altijd navraag doen in een kruidenzaak, daar weten ze genoeg vanaf. ๐Ÿ˜‰
   Wel goed water blijven drinken als je vitamine B gaat slikken, anders krijg je maagklachten, en geloof me, die zijn niet fijn…

 15. isabella
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  ik heb mijn wenkbrauwen laten groeien toen in 20 dagen naar griekenland ging met mijn ouders ik dacht gewoon niemand kent mij daar (behalve mijn ouders dan) dus wat maakt het uit. x

 16. Nienke
  23 juli 2012 / maandag, 23 juli 2012

  Jaaaa, dat va die vitaminen is echt een geniale tip! Ik heb een hele tijd pillen geslikt die ‘huid, haar en nagels’ heet (zowel bij Kruidvat als Etos van eigen merk verkrijgbaar) en dat werkte als een tierelier. Mijn haar ging er van glanzen en serieus sneller groeien, en opeens kon ik ook mijn nagels laten groeien (terwijl ze dus normaal altijd afbrokkelen, scheuren en dat ‘t bovenste ‘laagje’ er af gaat bij de bovenkant). Dus kan me voorstellen dat het ook werkt voor je wenkbrauwen.

 17. C_Justine
  21 juli 2012 / zaterdag, 21 juli 2012

  Ik heb deze week mijn wenkbrauwen nog laten bijwerken. Mijn schoonheidsspecialiste zei dat ze iets te dun waren en dat ik ze 5 weken moest laten groeien. Dus niet aankomen, voor 5 weken lang!

  Ik ben nog geen week bezig en ik word nu al gek! Ik vind het gewoon zo onverzorgd staan..

  Leuk artikel! ๐Ÿ˜‰

 18. 20 juli 2012 / vrijdag, 20 juli 2012

  Handige tips! Ik heb niet last van hele dunne wenkbrauwen, maar soms laat ik het ook even groeien. Dat ik weer een beetje de natuurlijke vorm zie, soms haal je toch wat te veel weg en worden ze steeds dunner. De vakantie is een mooie gelegenheid voor dat. ๐Ÿ™‚

 19. Inge
  19 juli 2012 / donderdag, 19 juli 2012

  Heel handig artikel!
  Ik ben echt jaloers op vrouwen met mooie volle wenkbrauwen. Mijn probleem is echter niet dat ik mijn wenkbrauwen overpluk. Aan de aanzet van mijn wenkbrauwen heb ik genoeg haartjes maar het is eerder aan het einde dat ze niet zo vol zijn. Ik pluk ze daar dan ook nauwelijks en toch groeien ze niet. Misschien moet ik toch es kijken naar dat serum van Catrice.

 20. Naomi
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Je hoeft natuurlijk niet perrrr sรฉ voor schut te lopen toch:) ik ben nu al paar weken bezig met mijn wenkbrauwen. Ik teken ze altijd al maar epileerde altijd zonder ze getekend te hebben dus dan haalde ik waarschijnlijk meer weg dan nodig was. Maar als je ze eerst tekent zoals je ze uiteindelijk wilt hebben (zonder te tekenen) en daarna alle รฉchte wilde haartjes wegplukt, en dit een paar weken volhoudt krijg je ook mooie volle wenkbrauwen:)

 21. ta
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  OMg zon toeval, ik ben laat ze net een klein weekje groeien. Ik heb hele volle wenkbrauwen van mezelf en daardoor gepest, daarom heb ik ze een hele poos dun gehad. Nu wil ik ze weer laten groeien, omdat ik het veel mooier vind en de kapster t verpest heeft.. Die had het veel te druk met haar collega..

 22. anne
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  ik heb mn haar van kort naar middenlang laten groeien en het is idd een niet zo euke tijd, maar gelukkig kan je gewoon een knipje indoen of een haarband zodat het er iets minder lelijk uit ziet, en met wenkbrouwen heb ik er niet zo veel moeite mee, gewoon een poos niet epileren, maar ik snap dat het voor sommigen wel lasig is

 23. Jaimy
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Die foto van je kat is echt geweldig

 24. -
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  die wimperserum gaat denk ik weg
  en hij kost 2.50

 25. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Super handig artikel. Ik gok alleen niet dat ik dat ga volhouden, 2 maanden lang…

 26. Es
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  ik hou van volle wenkbrauwen!!

  ik had zelf ook hele volle wenkbrauwen maar door al het stres en het epileren zijn er kale plekken ontstaan

  xxx

 27. Tess.
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Dit artikel komt echt als geroepen! Want een van mijn wenkbrauwen is gewoon te kort en te lelijk, dus ik kan het goed gebruiken! Dankjee!

 28. julia
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Dat wimper groei middel gaat uit het catrice assortiment (ze krijgen binnenkort weer nieuwe spulletes, ben benieuwd) en daarom is alles wat er uit gaat nu -50%. misschien even een handige tip om er in je artikel bij te zetten!

 29. Layla
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik heb m’n wenkbrauwen een jaar geleden laten groeien naar een mooie bitch brow, ik ben er nog steeds tevreden mee!

 30. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  M’n wenkbrauwen laten groeien is echt een uitdaging voor mij haha

  • 16 december 2014 / dinsdag, 16 december 2014

   Jaa voor mij ook, ik ben 12 jaar (super jong voor dit) en ik epileer me wenkbrauwen nu 2 a 3 wenkbrauwen..alleen ik hen ze veelte kort en te dun geรซpileerd, ik heb er super veel spijt van want alle maal mensen zeggen op school dat me wenkbrauwen lelijk en eng zijn. Ik vind me zelf al niet knap en hier word ik nog onzekerder door…. Het is echt een uitdaging om er van af te blijven want ik ben heel onzeker en al zie ik haartjes moeten die er gewoon uit…echt vreselijk… En de ene wenkbrauw is ook grote dan de ander:( echt vreselijk… Ik weet dat niemand me kan helpen maar ik moest het ff zegge x

 31. norma
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Hihi ik was al bezig ze zo te laten groeien haal idd alleen t overtollige weg loop naar een klein beetje voor lul, vind ik zelf…

 32. Annelies
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Ik teken gewoon mijn wenkbrauwen met een wenkbrauw potlood en poeder. Alles wat uit de vorm valt epileer ik gewoon weg. Op deze manier werkt het het beste voor mij, dan heb ik al een idee van de vorm

 33. Genevieve
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Echt GE-WEL-DIG dit artikel
  Ik ga die wimperserum kopen en moet nog een goed wenkbrauwpotlood vinden
  Verder probeer ik nog iets aan te shapen of juist meer te laten groeien

  Ik ben echt blij met dit artikel!

 34. Nikita
  18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Elke avond castor/wonderolie smeren helpt echt.

 35. 18 juli 2012 / woensdag, 18 juli 2012

  Als ik me haar heb geknipt omdat ik het wil laten groeien dan doe ik weave in.

 36. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Hoe ik een dergelijke overgang overleef? Denial, denial, denial.. ๐Ÿ˜›
  Hoe? Idd niet te dicht bij de spiegel staan en niet te veel focussen op het probleem gebied ๐Ÿ˜›

  Is mijn haar op een onmogelijke lengte (of zoals nu verpest door de kapper) dan probeer ik het zo te dragen dat ik het niet meer zie, bijv. door mn haar te krullen of vast te dragen.

 37. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Goede tips! En hahaha I lol’ed bij DE foto ^^

 38. diana
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Sorry voor dubbele reacties, mn telefoon flipt em ;o

 39. diana
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Een jaar terug heb ik het donste ooit gedaan. Er was zo’n olie dat je wimpers langer deed groeien. ik dees soms smeren, daarna vergeten. Later vond ik het terug, opde dag dat ik super droge wangen had…Op mn wangen gesmeerd en fml, heb superveel donshaartjes nu, heb er echt veel gedoe mee ๐Ÿ™

  Ps miss een tip voor wenkbrauwen laten groeien: knip een mooie pony (:

 40. leen
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  pff mijn wenkbrauwen mogen ook snel weer groeien. Ik heb de haartjes laatst weggehaald met een depilator. Verschrikkelijk ik heb nu stoppels! Pff dat doe ik dus echt neit meer, ben de hele vorm kwijt en nu loop ik dus met stoppels rond ๐Ÿ™ hoop dat ze snel weer langer worden! Maar er van afblijven is moeilijk.

 41. Flo
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Hahaha ik moest echt hard lachen door jouw schattige kat in de vergrootspiegel !!

  Ik volg je blog elke dag ๐Ÿ™‚ X

 42. Nelleke
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Hier zit ik dus echt midden in! Het helpt dat ik op vakantie en geen fatsoenlijke spiegel met goed licht in de buurt, maar toch… Toen ik vandaag werd opgemaakt bij bareMinerals dacht ik die vrouw zal wel denken, haha! Ze groeien wel snel merk ik! Na een week is het zelfs in slechtbelichte spiegels even schrikken ๐Ÿ˜‰

 43. Ramona
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Hahaha wat grappig.
  Ik ben nu ook bezig om mijn wenkbrauwen te laten groeien (nu al 5 weken niets gedaan) en ik teken ze inderdaad bij met een wenkbrauwpotlood en daarna ga ik eroverheen met wenkbrauwgel zodat t er toch nog een beetje fatsoenlijk oogt haha.
  Can’t waitt om ze weer te laten epileren (met touw) en eindelijk weer een mooie oogomslag te hebben.

 44. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Oh dit was ook een drama voor mij! Ik was 12 toen ik mijn wenkbrauwen ging epileren echt zo lelijk was het toen! Daarna heb ik ook serieus meer dan 2 maanden niets aan gedaan en toen kon ik ze epileren hoe ik wou.

 45. Lieselot
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  ow wat dacht je van een Review Serena? durf je het aan, Hahah!
  Goede tips heb je gegeven ! hier kan ik wat mee! ๐Ÿ˜€
  Net zoals altijd super ๐Ÿ˜€

 46. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Handig artikel! ik heb het gelukkig nog niet nodig gehad ๐Ÿ™‚

 47. Leila
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Ik heb hele volle wenkbrauwen die ik elke twee weken laat epileren.. Ook niet echt een pretje xP
  Biotine (Biotin in het Engels) schijnt ook goed te zijn. Ik gebruikte het zelf om mijn hoofdhaar sneller te laten groeien, maar toen mijn wenkbrauwen, snor en been/okselharen sneller terug kwamen stopte ik er al snel mee.

 48. Hilde
  17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Haha, leuk artikel. Ik heb niet hele volle wenkbrauwen van mezelf, maar ik ben er best tevreden mee. Mijn vriendin heeft dat lash grow serum, maar ze zei dat het
  irriteerde ( ze gebruikte het wel voor haar wimpers). Ik wou het ook even proberen en smeerde wat op m’n hand en toen begon het ook al te prikkelen, dus ik weet niet of dat een goed of slechts iets haha. Maar we vonden het allebei niet zo fijn.

 49. 17 juli 2012 / dinsdag, 17 juli 2012

  Handige tips! Leuke foto van die kat en de spiegel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *