How-to: Rose Gold Hair

De laatste weken heb ik een flinke obsessie met Rose Gold Hair. Ik vind het gewoon zo ongelofelijk mooi, en het is de perfecte kleur voor tussen de zomer en de herfst in. Het geeft een fantastische, warme gloed en staat mooi bij elke haar- en huidkleur. Met Rose Gold bedoel ik overigens niet de koperkleur die je nu veel ziet in interieur accessoires, maar een beetje dat verwassen, oudroze met een hintje peach en goudblond. Soms bevat het nog wat hintjes lavendel. So pretty!

Semi-permanente kleuren hebben nooit goed ‘gepakt’ op mijn donkerbruine haren, maar nu ik balayage highlights heb bedacht ik me dat het voor mij nu eindelijk mogelijk is om mijn haren van een kleurtje te voorzien. Op Facebook vroeg ik jullie om advies, ik bestelde de haarverf online en ging aan de slag!

In de video hieronder laat ik zie hoe ik met twee kleuren haarverf een Rose Gold effect probeer te creëeren in mijn lokken;

Mijn mix bestond uit;
180 gram haarmasker
40 gram La Riche Directions in Pastel Pink
10 gram La Riche Directions in Tulip

Dit heb ik als een haarmasker in mijn haren gemasseerd en zo’n 30 minuten laten intrekken. Daarna heb ik het er goed uitgespoeld met water en shampoo en nog eens een haarmasker gebruikt. Achteraf gezien had ik best wat minder conditioner kunnen gebruiken zodat de kleuren wat geconcentreerder zouden zijn, en misschien ook iets meer Tulip voor een iets rozere/paarsere gloed.

Zo zagen mijn haren er van te voren uit;

rose gold hair beforeEn zo zagen ze eruit na de haarverf:

rose gold hair diyIk vond het effect een beetje tegenvallen, maar in een ander licht zag je toch best wel veel van het roze en als je de foto’s naast elkaar houdt zie je een subtiel verschil. Mijn haren na de kleuring zijn een stuk warmer en hebben een ietsiepietsie hintje roze.

before and after rose gold hairOmdat ik mijn haren toch nét iets rozer wil hebben ga ik het nog eens proberen, maar dit keer met minder conditioner en iets meer Tulip, voor een iets heftiger effect. Ik vond het superleuk om te experimenten met de haarverf van La Riche Directions! Gelukkig is het semi-permanent, dus met een paar wasbeurten zal het langzaamaan weer vervagen tot de kleur die ik oorspronkelijk had. Op deze manier kun je verschillende kleuren uitproberen en ‘spelen’ met je style, zonder dat je er lang aan vast zit. Ideaal! Ik zit er nu al over na te denken welke kleuren ik nog meer in mijn haren wil proberen. Lavender zag er prachtig uit, of misschien een keertje Kylie Jenner-teal?

De haarverf van La Riche Directions is er in veel verschillende kleuren, zowel pastel als knallend. Ik bestelde mijn potjes online via Barberstore.eu (niet gesponsord). Een potje bevat 88 ml en kost gemiddeld zo’n €6,50 per stuk.

Hebben jullie je haren wel eens voorzien van een buitengewoon kleurtje? En wat vinden jullie van Rose Gold Hair, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

87 Reacties

 1. 11 november 2022 / vrijdag, 11 november 2022

  De overgang vind ik erg mooi geworden! De kleur past ook erg goed bij je eigen natuurlijke haarkleur. Zelf zou ik balayage ook eens uit willen proberen. Ik denk dat het goed past bij mijn huidige lengte en lagen.

 2. Sanne
  7 juli 2016 / donderdag, 7 juli 2016

  Ik kwam pas laat achter dit filmpje maar na het zien heb ik meteen de spulletjes besteld en ga ik straksjes t verven wel met minder masker en iets meer roze fingers Crossed

 3. Daphne
  26 september 2015 / zaterdag, 26 september 2015

  Hay,
  Na hoeveel wasbeurten is de kleur eruit gegaan?
  En is hij er ook echt volledig uit doormiddel van wassen?

  X

 4. Chantal
  31 augustus 2015 / maandag, 31 augustus 2015

  Hoi! Ik heb mijn haar perongeluk rosegold geverfd. Ja perongeluk…
  Ik had het grijs en wou het verven naar koper rood. Ik had alleen geen zin om mijn haar eerst te blonderen en heb het maar gewoon bovenop men grijze haren gekwakt. met als resultaat een hele mooie rosegold kleur waar ik ook best blij mee ben ook al was het niet de bedoeling 🙂
  Maar hoe moet ik deze kleur nou behouden? Ik kan geen conditioner met de haarverf mengen omdat het uit een doosje komt. :/

 5. 23 augustus 2015 / zondag, 23 augustus 2015

  Ik vind dit er toch heel natuurlijk uitzien, mooi!

 6. 18 augustus 2015 / dinsdag, 18 augustus 2015

  Wat knap dat je dit durft! Ik zou echt bang zijn dat het compleet mis gaat als ik het zelf doe haha. Ik vind het effect mooi alleen mag het net nog iets intenser zijn.

 7. 18 augustus 2015 / dinsdag, 18 augustus 2015

  Ik vind het juist erg mooi dat het niet zo fel is, prachtig zo!

 8. 18 augustus 2015 / dinsdag, 18 augustus 2015

  Wauw dit ziet er echt heel erg vet uit! Nu krijg ik ook zin om mijn haar te verven!

 9. Marloes
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Pas wel op met deze haarverf, want sommige kleuren kun je er niet helemaal uitwassen. Bij rood/roze kleuren zal er altijd een beetje rood pigment in blijven, zeker als het haar eerst ontkleurd is. Zelf heb ik ook teal haar gehad, en dat ging er zelfs helemaal niet uit. Heb het uiteindelijk kort moeten knippen om mijn eigen kleur weer terug te krijgen.

 10. 17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Ik had verf van Manic Panic en heb het niet gemixt met conditioner. Dan pakt t wss veel beter!

 11. desiree
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  je kan ook proberen om eens de pastel pink erin te doen en dan de lila van direction. of een hele goede zilver shampoo.

  door de lila word het rose wat meer koeltoon en krijg je meer het rose goud in je haren

 12. Joyce
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Mooi!
  Ik was knalroze voor een goed doel. Gebruikte hiervoor een van de rode tinten (even de naam kwijt)met conditioner. Was al blond.
  Vind de pastel tinten niet hun werk doen (eerst genrobeerd)en ontkleuren wou ik niet. Stond super cool. Alleen me uitgroei had ik apart gedaan daarna met minder conditioner en meer tint. Tjsa dat duurde natuurlijk langer dan de rest tot het eruit was. Geen gezicht dus mooi tijd om weer de kapper te bezoeken voor een opfrisbeurt.

 13. 17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Ik vind het echt super mooi! Wauw, ik zou het nu zelf ook wel willen proberen.

 14. wendy
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Als ik je een tip mag geven? Revlon nutri crème color.. Werkt hetzelfde maar heeft wel degelijk dekking!

 15. Charlotte
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Het is niet zo tijdelijk als je denkt! Wel degelijk semi-permanent. Ik gebruikte het altijd om mijn haar felrood te verven en mijn haar bleef zo’n 3 maanden goed rood met Directions, daarna werd het oranje. Houd het dus rekening mee dat het niet geheel tijdelijk is en niet makkelijk uit te spoelen is! (met de rode/groene/blauwe kleuren. Pastel roze zal idd wel snel eruit gaan)

 16. 17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Het is wel semipermanent maar als je het die teal kleur doet dan blijft het waarschijnlijk wel een beetje groen/blauw-achtig… Tenminste, dat is wat de kapper mij vertelde (ik heb er zelf geen ervaring mee verder). Roze kan wel altijd 🙂

 17. 17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Ik heb mijn haar ook roze/paars gehad (in combinatie met grijs), maar mijn haar wordt dan ook altijd helemaal ontkleurd. Ik denk dat dat precies het probleem is bij jouw haar. Het is nog steeds behoorlijk donker en heeft een warme tint. Vond dat je het effect op de foto’s op IG wel goed kon zien hoor, erg leuk.

 18. Simone
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Heel mooi je haren zo. Alleen zal het nooit meer volledig terug kleuren. Je haren zullen een ietsiepietsie rose blijven en dat is met elke andere kleur die wil hebben.

 19. Mandy
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Ik vind het erg mooi geworden!!
  Zelf gebruik ik ook geregeld Directions potjes.
  Kijk wel uit met blauwgroen tinten, deze zijn echt heel moeilijk weer uit je haar te krijgen.

 20. Dorien
  16 augustus 2015 / zondag, 16 augustus 2015

  Ik vind het effect nu ook al mooi! Benieuwd naar het resultaat van de volgende keer!

 21. Freya
  16 augustus 2015 / zondag, 16 augustus 2015

  Staat je echt heel mooi! Ik denk dat als je minder conditioner gebruikt volgende keer en het langer laat zitten (ik laat het meestal een paar uur zitten gewikkeld in plastic folie) het misschien wel iets beter pakt en de kleur iets helderder is. Dan blijft het ook iets langer zitten. Je haar wassen met koud haar schijnt de verf ook langer van te blijven zitten maar is heel vervelend!

  • Lola
   17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

   Lauw in plaats van warm scheelt ook al ontzettend veel en is een stuk beter te doen 😉

 22. Fleur
  16 augustus 2015 / zondag, 16 augustus 2015

  Kijk alsjeblieft uit met de donkerpaarse kleur van la riche heb een jaar geleden mijn haar daarmee geverfd en het zit er nog steeds in!

  • 17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

   Ik manic panic en die is top! Purple Haze!

  • Lola
   17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

   Niet dat jij hier nog iets aan hebt, maar voor het geval mensen die dit lezen de kleur die jij bedoelt overwegen (plum neem ik aan?)(of een andere ‘heftige’ kleur), 1 op 1 mengen met conditioner heeft nagenoeg geen invloed op de kleurintensiteit en verkleint de kans op staining enorm 😉

 23. Petra
  16 augustus 2015 / zondag, 16 augustus 2015

  Ik vind dit echt heel mooi! je kan het best goed zien, vooral als je de voor en na foto’s naast elkaar ziet. het ziet er warmer uit met het roze.

  zelf zit ik al een tijdje te denken aan highlights in het onderste van mijn haar en dan ook pastel roze erin. die haarverf die je hebt gekocht vind ik heel mooi! ik ga zeker zo’n potje kopen. bedankt voor de tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *