How-to: op vakantie naar Amerika

Een Amerika-deskundige a la Maarten van Rossum wil ik mezelf niet noemen, maar na 9 maanden stage gelopen te hebben in Texas en zo’n stuk of 8 vakanties die kant op mag ik best stellen dat ik enig verstand heb van reizen van en naar Amerika toe. Omdat ik weet dat veel van de Beautylabbers de wens hebben om Amerika eens te bezoeken leek het me leuk om hieronder een aantal tips op een rijtje neer te zetten. Handig wanneer je vakantieplannen richting The States aan het maken bent!

Trouwens, met Amerika, United States of America (afgekort USA of US), The States en Verenigde Staten (afgekort VS) bedoel ik Noord-Amerika zonder Canada. Dus het gedeelte hierboven op de kaart.

#1 ESTA Visum
Of je nu een dag of 3 maanden in Amerika vertoeft, je hebt absoluut een ESTA visum nodig. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en zonder geldige ESTA word je simpelweg niet toegelaten tot de VS. Voor een ESTA visum betaal je zo’n $14 (met je creditcard) en je visum blijft twee jaar geldig. Je kunt ’em hier aanvragen. Ga je binnen twee jaar meerdere malen naar de VS dan dien je je verblijfadres steeds te wijzingen via dezelfde site.

#2 Creditcard
Iets wat ik je echt kan aanraden als je naar Amerika reist is een creditcard. Ik kon met mijn pinpas (dat heet debet card in Amerika) bij de meeste winkels gewoon betalen, maar niet bij alles en vooral niet bij restaurants. Omdat het lastig is om steeds met veel cash rond te lopen (die haal je overigens uit een ATM machine, oftewel een pinautomaat) is een creditcard echt een musthave. Let op, in Amerika hoef je alleen je handtekening te zetten als akkoord (en dus geen extra pincode in te toetsen zoals in de meeste Europese landen) waardoor je éxtra goed moet opletten dat je creditcard niet gestolen wordt. Ze vragen niet altijd om een photo-ID waardoor de dief gemakkelijk binnen no-time je kaart leeg kan maken.

Er bestaan verschillende creditcards, maar zelf heb ik er een via mijn ING rekening. Ik hoef geef rente te betalen over het uitgegeven geld, het wordt simpelweg eenmaal per maand van mijn ‘normale’ ING rekening afgeschreven. Op deze manier hoef ik niet bang te zijn dat ik meer geld uitgeef dan me lief is. Het is gewoon een superhandig betaalmiddel in Amerika, zeker bij restaurants en als je een wat grotere uitgave wilt gaan doen. Of voor noodgevallen (bijvoorbeeld dure ziekenhuiskosten die je eerst altijd moet voorschieten eer je het van de verzekering terugkrijgt).

#3 Reisverzekering
Als je geen doorlopende wereldwijde dekking hebt, vergeet dan geen reisverzekering af te sluiten. Ik heb het afgesloten via ING en dan gewoon precies voor de tijd dat ik weg zou zijn. Ik was geloof ik €6 kwijt voor een week.

#4 Online deals vinden
Het is altijd een goed idee om buiten het hoogseizoen – dus buiten de vakanties om – te reizen. Dit kan makkelijk honderden, soms duizenden euro’s schelen (afhankelijk van de grootte van je reisgezelschap en de duur van je reis). Daarbij is het ook een goed idee om niet vlak van te voren te boeken, dan zijn de prijzen namelijk ook een stuk hoger. Te ver vooruit boeken zou ik ook niet zo snel doen, maximaal een half jaar voor je reis lijkt me de beste optie en dan is de kans groot dat je een aantrekkelijke deal vindt. Zoek niet naar Last Minutes, die zijn er praktisch niet, maar naar goede deals bij het reisbureau of via online travelsites zoals Expedia.nl.

Expedia is zelf mijn go-to site. Ik vind deze site makkelijk navigeren en ik vind het prettig om meteen klantenbeoordelingen van hotels te checken. Ik heb wel eens geprobeerd of het goedkoper zou zijn een los ticket plus losse hotelovernachtingen te boeken, maar dit bleek nooit het geval. In alle gevallen was het stukken voordeliger om de combinatie vlucht + hotel via Expedia te boeken. Bovendien is het makkelijk om tijdens het boeken je vluchttijden te kiezen, zodat je zelf de meest gunstige vlucht kun selecteren. Je hebt een goed overzicht van de bijkomende kosten als je je kamer upgrade of de vlucht aanpast, dus je komt nooit voor verrassingen te staan.

#5 Geld sparen

Een reis naar Amerika ain’t cheap. Voor een week New York ben je minstens €600 kwijt (en dan heb je écht een goede deal gevonden), maar je moet daar natuurlijk ook eten, sightseeing doen en wat shoppen dus houdt al snel rekening met zo’n €1000. En dat is dus voor een week! Ga je langer op vakantie, zeg twee weken naar bijvoorbeeld Florida, dan ben je gemiddeld minder kwijt aan hotelkosten en eten (vaak zit ontbijt bij hotel inbegrepen), maar hier komt dan weer de autohuur bij en het bijbehorende gas (benzine = gas), waardoor je voor twee weken al snel op zo’n €1500 per persoon uitkomt. Zonder shopping money dus! Ga je drie weken of langer op vakantie reken dan op minstens €2500 per persoon. Het blijft altijd zoeken naar de beste deals, maar houdt rekening met zo’n €1500 – €3000 per persoon per reis. Je kunt het natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt. Voor een hostel kiezen in plaats voor een 4-sterren hotel, of altijd eten bij de food courts in plaats van een restaurant. Of gewoon niet shoppen. Alhoewel, dat is bijna onmogelijk natuurlijk!

#6 Rental Cars + TomTom
Het huren van een auto is niet eens zo heel erg duur. Voor een week in Orlando was ik €200 kwijt en we hebben niet eens hoeven  te tanken. Gas (= benzine) is hier sowieso een stuk goedkoper. Auto’s huren is overigens wel een stuk duurder wanneer je jonger bent dan 25 jaar, dus houdt hier rekening mee!

In New York heb je geen auto nodig, en in San Francisco weet ik dat ze ook een goed OV-systeem hebben, maar in de meeste andere steden/gebieden heb je écht een rental car nodig. In Amerika is alles groter, dus ook de afstanden. Gelukkig zijn de parkeerplekken ook huge waardoor je gemakkelijk overal vooruit kunt inparkeren. Parkeren was nog nooit zo makkelijk! Natuurlijk kun je de bus pakken, maar het is zoveel fijner om zelf de auto te kunnen pakken en gewoon op je eigen houtje ergens naartoe te rijden tot voor de deur!

Wat ik dan wel aanraad is een TomTom. Ideaal! Je hebt dan wel een kaartje nodig voor de VS (die kun je kopen, of je kunt je oude kaartje laten upgraden). Dat kost rond de €60, maar het is echt een aanrader! Ik neem zelf ook altijd een notitieboekje mee waarin ik adressen krabbel van plekken waar ik graag heen wil. Het is leuke voorpret om adressen op te zoeken voordat je op reis gaat! Dat boekje heb ik dan altijd bij me zodat we op elk moment van de dag kunnen besluiten waar we heen gaan.

#7 Stay.com App
Mijn vriend is niet zo van het schrijven in boekjes en heeft via de mobile app stay.com een city guide gecreëerd. Deze city guide kun je offline bezoeken en raadplegen. Deze app is beschikbaar voor zowel de iPhone als Android phones.

#8 Tolwegen
Bovendien vertelt de TomTom je of er tolwegen aankomen, of dat je ze juist wil ontwijken, die optie is er ook. Bij tolwegen moet je trouwens contant betalen, of geld in een automaat werpen, dus een tip is om altijd $1 dollarbriefjes en quarter-muntjes bij de hand te houden. Wij spaarden ze op en bewaarden ze in het dashbordkastje zodat we nooit voor verrassingen kwamen te staan als we (per ongeluk) een tolweg opreden.

#9 Rijden in Amerika
Verder nog een paar eigenaardige dingen: in Amerika mag je zowel links als rechts inhalen. Schrik dus niet als er ineens een monstertruck uit het niets rechts van je opdoemt!

Als het verkeerslicht op rood staat en je moet naar rechts, en het kan, dan mag je door rood rijden. Trouwens, de meeste verkeerslichten hangen aan de overkant van de weg. Dat is even wennen!

Bij een Stop-bord MOET je absoluut stoppen. Dus niet langzaam aan komen rijden en doorrijden als er niets aankomt zoals hier in Nederland. Als de politie ziet dat je niet stilstaat kan je een boete krijgen. Er zijn kruispunten waar bij elke weg een stop-bord staat. Degene die het eerst komt, eerst maalt. Dus als er drie auto’s komen aanrijden, maar jij bent de eerste die bij het kruispunt aankomt en stopt, mag jij ook als eerste optrekken en doorrijden.

Als je naar links moet en het verkeerslicht bestaat uit een groen licht (dus geen groene pijl) dan is het vaak zo dat de auto’s tegenover je ook groen licht hebben om rechtdoor te rijden. Laat deze auto’s eerst voor en ga daarna zelf naar links (wel vast voorsorteren op het kruispunt). Ok, beetje ingewikkeld allemaal, hoop dat het duidelijk is! Als je daar rijdt merk je het vanzelf 😉

En verder…
Reizen naar Amerika is superleuk! Zelf ben ik in Texas, Florida, South Carolina en Georgia geweest en natuurlijk New York City. Ik kan niet wachten om volgende maand met mijn zusjes naar Las Vegas te vliegen. Eindelijk eens wat anders dan de Oostkust. We zijn zo benieuwd naar al die lichtjes, de casino’s, de feesten, de hele vibe en sfeer van de stad. We blijven maar een week omdat we zijn uitgenodigd voor Fashion Week Las Vegas, maar ik heb gehoord dat een week Las Vegas meer dan genoeg is (bovendien is het geld waarschijnlijk toch op na die tijd haha!).

Als je ook van shoppen houdt bekijk dan eens mijn oudere artikel ‘Beautyshoppen in Amerika‘ voor tips. En nu we het over shoppen hebben…

Je mag vanuit Amerika voor €430 kostenloos invoeren, mits het voor persoonlijk gebruik is. Dit geld alleen als je daar zelf op vakantie bent geweest (bestel je iets via een US webshop, dan heb je wel kans op extra kosten). Meer informatie lees je op douane.nl.

Als jullie nog meer willen weten wat reizen naar Amerika betreft, please ask! En als je zelf nog goede aanvullende tips hebt, please share!

Happy travelling!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

255 Reacties

 1. Annemarie
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Echt een leuk artikel! Vooral met het autorijden zou ik iets hebben van; huh, wat is hier aan de hand?!
  Een vakantie staat ook echt nog op mijn lijstje wat ik graag nog wil gaan doen, ik hoor er vaak verhalen over, en dan vooral het shoppen, lijkt me echt geweldig.

 2. Liesbeth
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Hoewel je het misschien niet zou denken, vind ik Las Vegas een echt shoppingparadijs! 🙂 Al die winkels in die grote hotels, zalig! Ik herinner me dat er een hele grote shoppingmall was met supertoffe winkels ook, maar ben helaas de naam vergeten. Maar sowieso kom je dat wel tegen! Het is helemaal aan het begin van de strip, denk ik.

  Nog enkele aanvullende dingen bij je artikel:
  – Het is niet alleen duur om onder je 25ste een auto te huren, ook ermee rijden kost veel meer. Toen ik met mijn ouders ging, hadden mijn ouders het zo aangevraagd dat zij allebei mochten rijden. Als ze mij (20) er nog bijgenomen hadden, had dat echt veeeel meer gekost. Heel stom.
  – Er bestaan speciale VISA kaarten waarbij je automatisch een reisverzekering hebt en waarbij je bagage nog eens extra verzekerd is in geval van diefstal of verlies. Mijn ouders hebben zo’n verzekering en dat was echt handig.
  – Qua creditkaarten zijn er ook vaak hele goede deals te vinden voor jongeren. Zo is mijn VISA kaart, speciaal aangevraagd voor ik naar Amerika ging, in het eerste jaar volledig gratis en in het tweede jaar betaal ik slechts 11 euro. Mijn bank is Fortis btw.
  – BOEK JE HOTEL OP VOORHAND. Ik kan het niet genoeg zeggen :p Voor wij vertrokken kregen we vaak de tip om geen enkel hotel op voorhand te boeken en alles ter plaatse te regelen, omdat je dan vrijer bent en het zogezegd goedkoper is. Wij hadden slechts 1 dag (van de 3 weken) ons hotel niet op voorhand geboekt en het was een hel om iets te vinden (in een grote stad als Los Angeles dan nog!): alles was volboekt + veel duurder. Bovendien verlies je veel tijd met een hotel te zoeken en is het handiger als je op voorhand reviews kan lezen.
  – Voor reviews raad ik iedereen Tripadvisor aan.
  – Om hotels te boeken is booking.com een supergoede en voordelige site. Als je 10 nachten/hotels met hun geboekt hebt, krijg je zelfs een nacht gratis. Bovendien zijn ze veel voordeliger dan het gewoon los te boeken.
  – Ga niet met de auto naar San Francisco. Parkeren is daar een hel en heel erg duur en het OV zit relatief goed in elkaar.
  – Als je je vliegtuig moet halen in New York: neem de metro en niet de taxi! Taxi is duurder, en vooral: tijdens de spitsuren zitten de taxi’s vaak vast in het verkeer, terwijl je met de metro zeker bent dat je er op tijd raakt.

  • Liesbeth
   7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

   Ohja: nog vergeten! Wij logeerden in de Stratosphere in Las Vegas, echt een supergoed hotel. De meest luxueuze kamers die ik ooit gezien heb, voor maar 25 dollar per nacht. En je moet echt op die toren gaan, en als je durft ervan skydiven of op die attractie gaan 😀

  • 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

   Los Angeles is al een hel om iets op voorhand te vinden. Kan me niet indenken hoe het ter plekke te doen. Je kunt wel met de auto naar SF, maar zoek een hotel/motel met free parking. Je gebruikt de auto daar niet, maar als je op doorreis bent dan kan ik met een gerust hart stellen dat er ook motels in de stad zelf zitten.

   Maar ik kan me indenken dat je een allereerste keer in SF in een lux/leuk hotel wilt zitten in het bruisende centrum of bij de pier, tja dan betaal je echt teveel aan parking bij het hotel 😀

 3. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Bedankt voor de tips! Heel fijn omdat ik zelf ook graag naar Amerika wil met mijn man. Het lijkt me echt fantastisch! Hij houdt alleen van shoppen, dus dat gaat een opgave worden haha 🙂

 4. do
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Leuke tips!
  Maar wat je zegt over t stoplicht en linksaf slaan, is in nederland toch ook gewoon zo :’)

 5. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Zo’n leuk artikel!
  Echt leuke weetjes, bedankt!

 6. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ik ben zelf ook fervent VS-bezoeker. En de tips hierboven zijn heel goed. Zoals de ESTA, de verkeersregels, de kosten (€1.000 euro per week per persoon is een handige formule).

  Kleine opmerkingen (kunnen al gemaakt zijn in de comments natuurlijk): voor de VS heb je sowieso al een creditcard nodig om hotels te boeken, ook vanuit NL. Hotels/motels/B&B’s/etc. willen standaard de garantie van een creditcard.

  Ik heb wel wat aanvullingen, want wil je rondreizen gaan maken en veel nationale parken bezoeken dan zijn er wel wat extra dingen waar je rekening mee dient te houden. Denk voornamelijk aan het bezoeken van het zuid- of noord westen van de VS.

  Wil je verblijven in een hotel/lodges/camperen binnen in het nationale park dan moet je zeker dit soort zaken zeker één jaar vantevoren vastleggen. De Amerikanen zelf boeken zo’n 13 maanden van tevoren en campinggrounds en hotels/lodges in de parken zijn dus snel weg (voornamelijk de goed geprijsde). Want qua prijs hoeft het niet veel duurder te zijn om in het park te zitten.

  Als je een samengestelde reis wilt doen, is Expedia handig voor het boeken van het eerste hotel en de vlucht. Je hebt altijd een eerste hotel nodig voor de VS ook als je op de bonnefooi wilt gaan. Dit moet je al invullen op de ESTA. De rest van de hotels kun je beter via de websites van het hotel boeken. Op eigen websites vind je vaak goed deals; 2 nachten voor de kosten van één. Ook in het hoogseizoen, want het zuidwesten is erg heet in juli en augustus waardoor de prijzen van hotels op plekken als Palm Springs, Las Vegas, Death Valley aan de lage kant zijn. Lees veel reviews, maar geloof niet alles. Mensen zijn eerder geneigd negatieve berichten achter te laten dan positieve. Daarnaast willen Amerikanen zelf al snel roepen dat iets ver lopen is, maar dat is de cultuur. Zij vinden 10 minuten ver lopen, voor ons is dat de hoek om.

  Dus wil je zelf een reis samenstellen MET nationale parken en verblijven in het park, dan moet je één jaar vantevoren dit gaan vastleggen. Houdt alles wel goed bij, want de vluchten kun je dan nog niet boeken. Vaak vlieg je op Los Angelos of San Francisco.

  Vind je het niet erg om net buiten de parken te zitten dan adviseer ik het boeken tot minimaal een half jaar vantevoren. Dus je reis voor de zomer van 2013 zou dan nu al geboekt moeten zijn.

  Vergelijk ook veel, hotels, vluchten, auto en zoek de beste prijs/kwaliteit verhouding. Sommige autoverhuurbedrijven zijn wel wat lager in de kosten, maar hebben bijv. geen ruit en bandenschade opgenomen in de verzekering. Geloof me in de VS wil je goed verzekerd zijn, want daar houden ze wel van een rechtzaakje 😀

  • Liesbeth
   7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

   Ja, klopt. Ik raad iedereen ook aan om echt wel binnen een park te slapen. Als je buiten het park slaapt, moet je vaak eerst nog een paar uur rijden voor je in het park kan en daarmee verlies je best veel tijd…

 7. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Leuk artikel Serena! Ik ben inmiddels ook zo’n 8 keer in Amerika geweest en rekende laatst uit dat ik in 17 staten ben geweest. Heb me dit jaar ook ingeschreven voor de Green Card Lottery want emigreren naar Amerika is al een droom van me sinds ik 10 was. Het is trouwens een debit card, niet debet 😉 Ik weet zeker dat jullie veel plezier gaan hebben in Vegas! Ik was er een paar maanden geleden maar 2 dagen, op zich niet erg want behalve shoppen, feesten en gokken is er niet heel veel te doen daar haha. Ga trouwens sowieso naar de mall The Fashion Show! Die zit aan The Strip maar een beetje aan de noordkant, net voorbij The Venetian. Een gigantische mall met alle leuke winkels. Voor de dure high-end merken is de mall in Cesar’s Palace en in The Venetian the place to be. En een flink stuk zuidelijker zit ook een heel grote outlet, mochten jullie daarheen willen. Veel plezier!

 8. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  wat een super handig artikel Serena!! Je bent echt top!!
  Alles wat ik wou en moest weten staat er gewoon in 🙂
  Ik hoop echt heel gauw ook naar florida te kunnen, wil al jaren naar Sea World om mijn lievelings dieren: De orca te bezichtigen! En natuurlijk ook eens naar NYC

  Maarja voorlopig zit dat er nog niet in helaas becaussssse I’M PREGNANT!! yayy 😀 hihi ook super leuk natuurlijk!

 9. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Serena, bedankt voor jouw tips! Ook iedereen bij de comments bedankt, ik lees echt een boel handige dingen! Ik ben zelf nog nooit naar Amerika geweest, maar dat gaat er vast een keer van komen!

 10. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Wat een super goed en handig artikel! Mijn droom is echt om nog naar Amerika te gaan en dan met name naar het Harry Potter pretpark. Ik ben al zo lang fan! Het kost alleen zoveel. Ik ga dit artikel er in elk geval zeker weten bijhalen als het eenmaal zo ver is, haha! 😀 Er staan zoveel dingen die ik nog niet wist.

 11. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Hoi Serena,

  Wat een leuke en handige tips heb je hier voor ons getypt.
  Mijn vriend en ik zijn in 2009 en in 2011 naar Las Vegas geweest en inderdaad een week is meer dan genoeg. Mochten jullie tijd hebben om ook andere dingen te ondernemen, dan wil ik jullie zeker Valley of Fire aanraden.

  Dit is echt een prachtig natuurpark.

  Groetjes,

  Margarethe

 12. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Supercoole handleiding, ik hoop echt binnen nu en 2 jaar voor het eerst naar Amerika te gaan! Ik heb nog tijd zat natuurlijk (ben 18 ;)), maar het zou toch wel gaaf zijn. Mijn ouders hebben voordat ik geboren werd ruim een maand in Amerika rondgereden en getourd, en als ik hun verhalen moet geloven lijkt het me enorm gaaf! Het lijkt me leuk om daar ooit stage te lopen, dat heeft m’n vader ook gedaan.

  Wat een mazzel heb je dat je volgende maand WEER naar de VS mag! Gaaf hoor!

 13. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Superhandig artikel aangezien we met het hele gezin deze zomer een roadtrip doen langs de West Coast! Ik zie het al helemaal zitten 🙂

 14. Eline
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Super leuke actie! ik doe mee 🙂

 15. Denise
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Ga je naar Vegas?! Ohhh dat is zoooo gaaf!! Ik ben er zelf vorig jaar geweest maar iedere dag denk ik er nog wel aan terug. Echt, die stad is zo gaaf! Wij zijn er 6 dagen geweest en opzich is dat wel genoeg. Dan heb je alles gezien, kunnen luieren aan het zwembad en flink kunnen feesten! Bereid je wel voor op zeer weinig slaap! Echt, ik heb nog nooit zo’n gave stad mee gemaakt als Las Vegas! Ben benieuwd naar jouw ervaringen als je terug bent. Als je nog tips qua winkelen, restaurants, clubs oid nodig hebt dan laat maar weten!

 16. lotte
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  even niet over dit onderwerp maar hoe kan ik mijn foto bij de coments veranderen??

 17. Judith
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Wat superhandig! En wat toevallig! Ik heb gisteren een reis geboekt naar New York! Ga in de zomervakantie samen met een andere vriendin een vriendin opzoeken in The Big Apple 😀

 18. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  heeeel handig deze tips! ik ga dit jaar hopelijk met mijn zus naar de west kust!! ze heeft al een autoreis door usa gemaakt, dus ik hoef me nergens zorgen over te maken!

 19. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Handig artikel! Vooral voor de mensen die (binnenkort) naar Amerika gaan. Amerika lijkt me echt zo geweldig. Ik wil daar echt heel graag heen. Maar dat wordt vast nog even wachten tot ik zelf op vakantie kan;) Ik wens jou en je zusjes alvast heel veel plezier in Las Vegas!

 20. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Dat rijden daar is inderdaad mindfuck. Oh enne, haal absoluut geen schoolbus in op het moment dat deze stilstaat en het stop-bordje is uitgeklapt. Dat staat daar bijna gelijk aan het omverrijden van een kind.

 21. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Roadtrippen door Amerika is zalig ! Ik verlang al naar volgend jaar, dan ga ik naar Miami. Je artikel is héél mooi en duidelijk uitgelegd, een goed begin voor een reis naar de States !

 22. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Ik wil dolgraag eens naar Amerika en super handige tips!

 23. Jill
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Zo jaloers! wil heel graag naar Miami gaan, kan in principe wel (wonen kennissen van ons) en in New york woont familie van een vriendin van me.
  California lijkt me ook wel heel leuk 🙂

 24. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Een aantal jaar geleden deed ik een rondreis van drie weken aan de westkust van Amerika. Super gewoon! Ik ga zeker nog eens terug!

 25. lady
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Woow, kei gaaf dat jij en je zusjes zijn uitgenodigd voor de Fashion week.

 26. Anne
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Via Hotwire (http://www.hotwire.com/uk/) kun je voor een goede prijs (veel goedkoper dan normaal) luxe hotels boeken. Ik zat deze zomer in het Aria voor echt een spotprijsje! Superfijne locatie.

  Veel plezier in Las Vegas!

 27. Marleen
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  heei serena,
  ik vind het echt super lief dat je dit doet!
  ik doe ook zeker mee! ik hoop heeeel erg dat ik dit win, en dat ik nog een beetje amerika in huis heb ! haha

  liefs

  • Marleen
   6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

   sorry, verkeerde artikel maar ik moest net de site even herladen haha

 28. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  superhandig aritkel en leuk dat je de tijd hebt genomen om dit allemaal voor ons op een rijtje te zetten, ik wil zo graag in New York wonen later. Ik ben 1 keer op vakantie geweest naar LA en Las Vegas en Hawaii, dat was echt super! Ik wil sowieso nog een keer terug gaan op vakantie en dan is dit artikel natuurlijk super handig! heel erg bedankt ♥

 29. Stephanie
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Wat een handige tips, bedankt! Dit artikel sla ik op, hoop het nog een keer nodig te hebben 😉

 30. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Goede tips Serena. Ik zal ze zeker onthouden. De komende negen maanden ben ik echter nog in Israel, Hopelijk kan ik daarna een keertje naar de VS. Veel plezier in Las Vegas!

 31. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Ik ben in de zomer naar Hawaii geweest! Eerst vanuit Amsterdam naar Los Angeles, van Los Angeles met Delta naar Hawaii en daar zijn we 9 dagen gebleven. Vervolgens weer terug naar Los Angeles en daar een auto gehuurd en naar Las Vegas gereden. (Het rijden is trouwens erg leuk. Je ziet zo veel meer dingen van het land/omgeving en het is natuurlijk een echte Amerikaanse ervaring, roadtrip!). 5 dagen later terug met de auto naar Los Angeles en daar 2 nachten gebleven. Ik ben in April ook naar NY geweest en idd, een creditcard is erg handig! Geld pinnen kan daar heel lastig, dus hou daar rekening mee. Zoek van te voren ook uit waar de outlets zitten. Elke stad heeft er wel een of zelfs meerdere! Scheelt een hoop geld + je hebt veel leuke dingen voor minder.

 32. Eva S.
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Super handige tips.
  Het zal alleen nog wel even duren voordat ik naar Amerika (ik ben nu 14)
  Maar als ik er heen ga zal ik er zeker wat aan hebben.
  Xoxo

 33. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Leuk artikel! Ik hoop zelf ook ooit een keer naar Amerika (New York) te gaan!
  Ben alleen bang dat ik dan niet meer terug naar Nederland wil 😉

 34. Yara
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Super handig artikel! Ik ga hem zeker nog wel gebruiken als ik naar de USA ga om me zus op te zoeken. Ze is nu aan het afstuderen in Texas. Ik ben al een keer in Amerika geweest maar dat was aan de west kust. Las vegas is echt gaaf! Alleen was ik er na een dag al uitgekeken omdat ik pas net 16 was toen ik daar was. Veel plezier in Las Vegas! liefs yara

 35. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Las Vegas is fantastisch! In de casino’s gratis drankjes als je meespeelt aan de tafels. En ‘s nachts is het echt één groot feest! Net buiten de Strip vindt je 2 outlet shopping malls met giga kortingen!

  Een week LV genoeg?! Ik zou er zo twee weken willen zitten! ^^

 36. Cherrelle
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Een vriendin van mij is vandaag naar NY gegaan, zo jaloers ! haha Ik zou ook graag weer een keer naar Amerika willen. Sowieso weer een keer naar NY omdat ik daar vrienden heb wonen, maar ik zou ook een keer naar Miami willen. Mn vriend heeft daar familie dus we zouden in principe alleen een ticket moeten boeken. Zijn neef verhuurd of verkoopt auto’s dus dat scheelt ook weer 🙂

 37. Thamar
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Wat een handige info mijn zusje gaat over een paar maanden heb het haar gelijk door gestuurd ze is er helemaal blij mee!!

 38. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Ik denk niet dat ik er ooit heen zal gaan, maar ik vind het erg interessant om te lezen 🙂

 39. Titia
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Gaaf hoor.
  Mij lijkt het ook heel mooi om ooit in Amerika op vakantie te gaan.
  Maar er zijn zoveel staten die wel iets moois hebben.
  Het liefst ga ik naar een staat waar het klimaat gemiddeld is.
  De winters niet ijskoud en de zomers niet snikheet.
  Een beetje tussen in dus.
  Welke staten hebben zo’n klimaat?
  Verder lijkt het me mooi om ooit het Laura Ingalls Wilder museum in Walnut Grove, Minnesota te bezoeken.
  De serie Het Kleine Huis vind ik erg mooi.

 40. Hayat
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Amai dit artikel heeft me echt goesting gegeven om naar Amerika te gaan :D. Ik vraag me wel af, ben je nooit rare dingen tegengekomen, dan vooral in NY haha. Soms kom je van die filmpjes tegen van het openbaar vervoer in NY en dan denk je.. WHAT! :p x

 41. chell
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Mijn eettips: ga lunchen bij het terras van paris paris, je kijkt uit over de fonteinen. Wij liepen er straal voorbij omdat we dachten dat het wel te duur zou zijn. Een lunchgerecht heb je voor $5 -$15, wij aten uiteindelijk een ‘goedkope’ hamburger voor $16 (!) ergens driehoogachter dus we hadden beter daar kunnen eten! Het dinerbuffer van bellagio is de beste, voor $30 kun je je urenlang onbeperkt volbuffelen. Het toetjesbuffet was 6 meter lang, macarons, taartjes, chocolate chip cookies… een sushibar, pizzabar, kingcrab en je kunt daar het duurste vlees ter wereld krijgen! Kortom, luxe alom voor een skeer prijsje. Verder zou ik (als jullie verblijf niet betaald wordt) doordeweeks in een iets luxer en centraler hotel zitten, aangezien de prijzen doordeweeks low zijn! In het weeoend kun je dan naar Stratosphere, ligt aan het einde van de strip maar voor $6 heb een je een 24uurs buskaart die je overal naar vervoerd. Het is een prima hotel, én je krijgt een free ticket voor de mega hoge uitkijktoren, waarmee je uitzicht hebt over heel vegas. Gegarandeerd mooie foto’s!

 42. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Leuke tips!! Ik ga zelf al jaarlijks sinds ik klein ben naar Amerika. Dit komt deels ook omdat mijn ouders daar gewoond hebben en we dus een groene kaart hebben.

  Ik ben nu reeds enkele keren en Vegas geweest en als ik mag wil ik je wel een aantal tips geven.
  Ik zou ook daar een auto huren (al is het voor 1 dagje) en naar Lake Mead gaan. Een super groot meer, heel mooi en komt uit aan de Hoover dam. Een van de grootste dammen ter wereld (als ik me niet vergis :p). Rij je naar Hoover dam dan kan je de straat oversteken en ben je in Arizona.

  In Las vegas heb je 2 grote outlet shoppings (north en south) die je zeker eens moet bezoeken. Daar zitten veel locals maar begint toch ook wel wat touristen te trekken.

  Bovenop de stratosphere kan je gaan eten. Het restaurant draait op 90 minuten helemaal rond waardoor je heel vegas gezien hebt. Leukste is om dit te doen op een uur waar je zowel Vegas by day als by night ziet.

  Gaan eten in de eiffel toren is ook wel leuk maar helemaal niks vergeleken met de stratosphere. Het eten is er heel duur en niet echt lekker en je ziet eigl maar een heel klein deel van de strip. In de stratosphere is het eten echt super!!

  Een cirque du soleil show is echt een aanrader!

  Oke dit is het dan zowat :p Sorry voor de veel te lange comment en hoop dat je er wat aan hebt.

  Geniet ervan met je zusjes!!!!

 43. Karin
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Hoi Serena, ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe je het regelt met je bagage? Zoals je in je 2 geweldige shoplogs al hebt laten zien moeten er veel spulletjes mee terug naar Nederland, kom je dan niet over de 20kg bagage heen? Ik neem altijd al teveel mee als ik reis moet ik zeggen en m’n koffer is ook leeg al best wel zwaar (6kg) Ben benieuwd hoe jij dat oplost of geef je bij je boeking al aan dat je met een 2e stuks bagage terug vliegt?

 44. Marije
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Echt hele handige tips! Ik ga deze zomer een uitwisseling doen naar Amerika. Bij veel dingen sta je niet eens stil, dus ik heb hier zeker wat aan!

 45. chell
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Wat ik en mn amour deden; kijken of er een serveerster aankwam, gauw een dollar in een automaat doen en bestellen, wachten tot ze terugkwam en dan weer snel een dollar erin doen en je drankje aannemen. De serveersters komen namelijk niet zo veel (en als ze al komen gaan ze naar het ‘Grote Geld’ aan de tafels aangezien ze afhankelijk zijn van hun fooien) en anders ben je snel door je gok-ekkies heen! En oh ja, in het casino van The Cosmopolitan lopen ze écht af en aan! Verder is dat een heel girly glittery casino met duizenden diamantjes.

 46. Rianne
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Goede tips! Ik ben zelf deze zomervakantie voor het eerst naar Amerika geweest en wel naar Las Vegas dus ik kan je wel vertellen dat je een heeeele leuke tijd tegemoet zal gaan daar 🙂 Nou ben ik zelf 16 en ging ik met mijn ouders mee, dus praktische tips heb ik niet echt haha.

 47. 6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  oh my goshh ik zou zoooo graag naar Amerika willen, helaas is het best wel duur. Maar ooit.. ooit ga ik er vast heen 🙂

 48. Berber
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  What happends in Vegas, Stays in Vegas!
  Have Fun Serena!

 49. Kimberley
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Oh wat een leuk artikel! Ik ben ook al vaak in Amerika geweest, absoluut mijn favoriete vakantieland! Ik ben al aan het aftellen tot mijn volgende reis: Florida (Orlando en Miami) en daarna naar de Bahama’s! 😀
  Twee jaar geleden was Las Vegas al aan de beurt, ik vond het geweldig!! In welk hotel verblijven jullie?

  Aanrader is vooral eens binnen in de hotels te kijken (o.a. Venitian, MGM Grand, Ceasars Palace) want dat is al een belevenis op zich. Gratis drankjes krijg je als je ook daadwerkelijk aan het gokken bent.
  Tip: Primm Valley Fashion Outlets, ongeveer een half uurtje rijden, kan ook met de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *