How-to: Fris & Fruitig

Goedemiddag Beautylabbers! Het is weer maandag. Hebben we er zin in? Nee? Snap ik. Maandagen, ik ben er ook niet zo dol op. Zeker niet na een heftig weekend. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik twee dagen lekker heb kunnen uitslapen en dan ineens weer vroeg op moet staan heb ik een hoofd alsof… nou alsof ik een figurantenrol heb gespeeld in ‘The Walking Dead’. Zonder grappen.

Dus, je wilt natuurlijk zo snel en effectief mogelijk goed voor de dag komen. But how?

1. Take a shower
Super voor de hand liggend natuurlijk, maar ik moet hem er toch even bij vermelden aangezien het echt HELPT. Douche niet te heet, douche niet te lang en gebruik een lekkere verfrissende douchegel waarvan je helemaal opkikkert. Douchegels met citrusgeuren, daar wordt je vrolijk mee wakker. Of iets met eucalyptus en mint. Al moet ik zeggen dat mijn Pink Grapefruit facewash (dus niet eens een douchegel) van Neutrogena me ook meteen vrolijk maakt. Een verfrissende shampoo kan ook al heel erg helpen. En, ook niet onbelangrijk, poets meteen je tanden als je daar toch staat. Zorgt voor een fris gevoel in je mond en daardoor voel je je in het algeheel ook meteen wat fruitiger.


2. Detox ontbijtje

Groene thee, citroensap met heet water, een vruchtensapje met bosbessen, acai bessen, granaatappel… allemaal drankjes rijk aan anti-oxidanten die ervoor zorgen dat eventuele gifstoffen (ehhh, alcohol) worden afgebroken en waarvan je huidje gaat glanzen van gezondheid! Ik heb een aantal artikelen geschreven over voeding die je huid frisser maakt en laat stralen, waarvan deze wel de moeite waard is om terug te lezen:

Eet jezelf mooi! Vette/Acné huid

Zelf start ik mijn dag altijd met een kop groene thee en heel soms met een kopje citroensap, honing en heet water.


3. Glowy Skin
We hebben het gehad over douchen en over een ontbijtje, maar nu begint de echte opknapbeurt: je belabberde gezicht. Laten we de basis, de huid, eerst eens even zo egaal en stralend mogelijk maken zodat je er in elk geval niet meer uitziet alsof je bent overreden door een tractor.

Je gezicht is onder de douche al lekker fris en schoon gewassen met een facewash en daarna volgt een tonic en een dagcreme. Misschien heb je al een dagcreme met miniscule shimmers die je gezicht stralend maakt, en zo niet dan kun je na je dagcreme een primer aanbrengen die niet alleen je foundation beter laat zitten, maar vaak ook shimmers bevat die zorgen voor een stralend effect. Daarnaast bevatten primers ‘fillers’ die je huidje mooi glad en porie-vrij maken, waardoor je sowieso al een frissere uitstraling zal krijgen.

Zelf gebruik ik nu  de Skin Perfecting Primer Matte Finish van Murad, waarvan ik een sample heb gekregen op het John Beerens event. Hij bevalt erg goed en het bevat mooie lichtreflecterende deeltjes zodat mijn huid er supergezond en glowy uitziet. Meteen!

Andere mooie brightning face primers zijn:
+ Benefit – That Gal
+ MAC – Prep + Prime skin base


4. Blozend huidje
Nu ons huidje zogenaamd glanst van gezondheid is het tijd om het nog meer te faken. Creëer een sunkissed look met iets meer bronzer dan je normaliter zou gebruiken. Zet het wat meer aan op je neusbrug, wangen en een tippie op je voorhoofd. Een gezond blosje maken we door simpelweg een peachy/roze blush op de appeltjes van onze wangen aan te brengen.

5. Conceal
Omdat je wallen donkerder zijn dan normaal en ook een stukkie lager hangen gaan we ze goed verbergen. De donkere kringen werk je weg met een concealer met een oranje ondertoon. Vervolgens ga je er met een huidskleurige concealer overheen om de kleur gelijk aan de rest van je gezicht te krijgen. Werk met een deppende beweging in plaats van wrijven voor een betere dekking. Goed dekkende concealers die ik jullie kan aanraden zijn:

+ Kat von D – tattoo concealer
+ MAC – Studio Sculpt concealer (Nena’s favoriet)
+ Bobbi Brown – creamy concealer (mijn favoriet)

6. Grote ogen
Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar mijn ogen zijn in de ochtend twee keer zo klein als in de middag. Strange! Anyhow, ik heb een manier gevonden waarmee ik mijn ogen optisch kan vergroten. Ik doe dit pas sinds twee dagen en elke keer als ik in de spiegel kijk denk ik ‘wow, wat zijn mijn ogen mooi zo!’ Echt, je ziet er meteen lekker fris en fruitig uit als je het volgende doet:

+ Oogschaduwbasis
+ Creamy eyeshadow in een peachy of gouden shimmery kleur
+ Wit oogpotlood op de onderste waterlijn
+ Smal eyeliner streepje met lichte wing boven de wimpers
+ Brede, donkerbruine streep gelliner onder de ogen
+ Muchos many mascara, zowel boven als onder
+ Donkerbruine oogschaduw boven de crease, wat dikker aangezet in de buitenste ooghoek

Op deze manier krijg ik groter lijkende ogen en heb ik meteen een frisse, stralende blik. Als je echt hele erge donkere kringen hebt kun je misschien beter de streep en de mascara onder je ogen weglaten, dat is even een kwestie van uitproberen. Bij mij is het mooier als ik het wel doe, maar bij jou kan het misschien de donkere kringen verergeren, ondanks alle concealer.

7. Bredere wenkbrauwen
Als je je wenkbrauwen bijtekent, trek ze dan wat langer door. Door bredere wenkbrauwen krijg je meteen een open blik. Ik heb ergens eens gelezen dat je hierdoor ook jonger lijkt en kijk, dat is altijd mooi meegenomen als je een heel brak hoofd hebt.

8. Fresh lips
Net zoals je wangen een gezond blosje hebben gekregen gaan we dat ook op onze lippen faken. Dus, hop, geen rode signature lipstick (wat je huid toch wel bleker maakt), maar een lekker fris roze of peachy kleurtje. Bij voorkeur een tinted lipbalm of een creamy lipstick, zodat het wat natuurlijker oogt. Kies in elk geval niet voor een hele nude kleur, een donkere kleur, een felle kleur of een kleur met een blauwe ondertoon. Ga voor frisse en fruitige kleuren, met een warme ondertoon. Een berry lipstick is ook prachtig, maar dep de kleur dan op je lippen en smeer er een beetje vaseline overheen. Looking fresh!

9. Finishing Touch
Nu ons gezicht helemaal gepimpt is en je al bijna zelf begint te geloven dat je een fantastische nachtrust hebt gehad, is het tijd voor de finishing touch. En daarmee bedoel ik: highlighter en parfum. Highlight je jukbeenderen en je wenkbrauwbot voor een nóg frissere aanblik en spray een lekker fris en fruitig parfum op, zodat je je helemaal in je element voelt. Mooie highlighters zijn:

+ Benefit – Girl loves Pearl
+ Guerlain – Les Perles
+ e.l.f. – mineral glow in Shimmer
+ MAC – Lustre Drops
+ Catrice mono eyeshadow in Oops, nude did it again

Frisfruitige/opwekkende parfums zijn:
+ DKNY – Be Delicious
+ DKNY – by Donna Karan
+ Dolce & Gabbana – Light Blue
+ Clinique – Happy
+ Fendi – Fan di Fendi

Zo zag ik er (serieus!) uit toen ik vandaag opstond (I know, mijn make-up was niet goed afgehaald, shame on me, but I’m keeping it real):


En na deze 9 stappen zie ik er zo uit:Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben! Happy Mondays!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

124 Reacties

 1. Elinee
  11 april 2012 / woensdag, 11 april 2012

  oh hier houd ik nou van ! stap voor stap mooier worden met een leuke uitleg erbij (: leuk geschreven, en een origineel artikel ! go on!

 2. Ginny
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  haha dit is zo leuk! NO SHAME AT ALL, super :p

  I also hate mondays …pfffffffffffff maar je maakt het wel een stuk draaglijker met je blog!

 3. simoon
  29 januari 2012 / zondag, 29 januari 2012

  Geweldig ! ik ga er meteen gebruik van maken , goeie tip meid !

 4. 27 januari 2012 / vrijdag, 27 januari 2012

  Ik vind alles mooi behalve die witte potlood in je ogen , niets voor mij , verder alles ok

 5. Dorien
  26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  hahahah geweldig die foto’s! :D

 6. Emma
  26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Haha wat kan je toch heerlijk schrijven! En die foto doet ‘t hem helemaal!

 7. karlijn
  26 januari 2012 / donderdag, 26 januari 2012

  Heeeerlijk die realiteit!

 8. Denise
  24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Hey Serena!

  Ik wil niet betweterig zijn, maar ik moet je toch even verbeteren! De primer That Gal van Benefit is inderdaad super, maar Girls MEETS (niet loves;-)) pearl kan ook als primer gebruikt worden en hier zitten wel shimmers in, waar je over schreef!

  Ook een hele mooie highlighter van Benefit, die nog beter zichtbaar is en beter bijft zitten is High beam.

  Ik werk voor Benefit vandaar dat ik het even moest verbeteren, het voelt een beetje als mijn plicht :)

  Top artikel!

 9. Danielle
  24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Geweldig de voor foto!
  Maar het resultaat is verbluffend!

 10. Chinouk
  24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  hihi héél leuk geschreven, superhandige tips!

 11. irene
  24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Ziet er mooi uit na die stappen !! De meeste doe ik zelf ook al :) Vooral douchen maakt zo’n gigantisch groot verschil voor mij, zonder een douche word ik gewoonweg niet helemaal wakker.
  Ik zag dat de lipstick van burberry is en vroeg me af of er nog een artikel komt over de nieuwe make up collectie van Burberry :) x

 12. 24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Hahaha die foto van je, zo zie ik er ook uit als ik wakker word (of nog veeeel erger)
  Mac prep&prime is echt fijn!
  En citrus geuren zijn idd heerlijk om mee te douchen als je verrot bent en je weer fris wilt voelen, ik douche ook vaak met badedas <3

  Hayden heeft echt mooie wenkbrauwen!

 13. 24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Zoveel tijd heb ik niet smorgens hoor hahaha

 14. Laura
  24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Dat vind ik nou zo leuk aan jou Serena, gewoon met je slaperige hoofd op de foto en de foto op je site zetten. No shame! Daarom blijf ik beautylab.nl ook bezoeken en ojaa! Leuk stukje =)

 15. 24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Ik denk dat jij de enige blogger bent die zo oprecht en eerlijk is. Ik bedoel: wie plaatst er nou een foto van als je net wakker bent? RESPECT!

 16. Kimberly
  24 januari 2012 / dinsdag, 24 januari 2012

  Dit is nou echt een reden waarom ik jou blijf volgen, jij bent volgens mij éen van de enigste bloggers (al dan niet beauty) die zich van deze kant laat zien! jij geeft al die meisjes tenminste niet het gevoel dat iedereen wakker word met een fluwelen gezichtje.
  You go girl!!
  xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *