How-to: fashion no-buy

Een no-buy, een shop-stop of winkel-verbod, je kent het wel. Je zet jezelf op een ernstig fashiondieet omdat je aan het sparen bent voor iets duurs of omdat je gewoon écht te veel geld uitgeeft aan kleding. Maar ja, dan is er weer ergens sale, of dan zie je weer een prachtig jasje hangen die je niet kunt laten liggen… jaja, het is lastig, maar met deze tips slepen we je door je no-buy heen!

Via Lindsay van lindsayvallen.nl kwam ik op de website van de ‘Free Fashion Challenge’ – een site die je uitdaagt om een jaar lang geen kleding te kopen, te maken of aan te nemen als cadeau. That’s right, people. Een jaar lang geen nieuwe kleding shoppen. Het lijkt onmogelijk, maar aan de andere kant: wat is er mis met de kleding die nu al in je kast hangt? Juist, helemaal niets.

Nu wil ik je niet per se aanmoedigen om een jaar lang niets te kopen, maar de filosofie achter deze challenge is erg mooi en de assignments kunnen je helpen bij je no-buy. Door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen moet je jezelf er namelijk toe dwingen om je creativiteit en je eigen stijl te herontdekken en in je no-buy periode kun je hetzelfde doen.


#1 Inventariseer je kledingkast
Oei, de een zal er sneller mee klaar zijn dan de ander, maar je moet ergens beginnen. Een goede manier om de inhoud van je kledingkast te inventariseren is om je kast op te ruimen. Haal alles uit de kast, bekijk het, sorteer het op seizoen en sorteer het op favoriet kledingstuk (wat je regelmatig draagt) en eventueel kleur. Zelf heb ik het op seizoen en op kleur. En eh, mijn favoriete kledingstukken hangen meestal over een stoel 😉 Nu je weet wat je hebt kun je zien dat je eigenlijk genoeg kleding hebt om de rest van de tijd mee door te komen. Nieuwe kleding kopen is heel verleidelijk, maar houd in je achterhoofd dat je genoeg hebt!

Ik bedoel, als één meisje één jurk voor een heel jaar kan dragen met steeds een andere combinatie, dan moeten wij toch ook voldoende creaties kunnen bedenken met onze hele kledingkast? Check voor meer informatie theuniformproject.com.


#2 Waarom heb je een no-buy? Maak een belofte aan jezelf!
De meest voorkomende reden om een no-buy in te lassen is geld, maar het kan ook een hele andere reden zijn. Misschien spaar je ergens voor? Misschien vind je het zonde dat je zoveel koopt en het soms maar één keertje draagt? Wat het ook is, schrijf het op en hang het bij je spiegel of een andere plek waar je elke dag tegenaan kijkt. In een no-buy moet je erg vastberaden zijn, dus je moet het wel echt wíllen! Door het op te schrijven maak je het al iets officiëler, wat kan helpen.

#3 Wees creatief!
Bij stap 1 heb je de inhoud van je kledingkast geïnventariseerd, dus nu je weet wat er zoal inhangt kun je combinaties maken die je misschien nog niet eerder gemaakt hebt. Combineer die ene broek met dat ene truitje, of dat rokje met dat topje wat je niet zo graag draagt, maar toevallig wel heel leuk staat samen. Gewoon even een middagje fröbelen. Alleen, of met een vriendin samen. Maak combinaties die je niet eerder droeg en wees creatief! Hang de combinaties gewoon kant-en-klaar terug in je kast, net zoals ik doe in dit filmpje. Voor inspiratie kun je kijken op lookbook.nu – hier haal ik zelf erg veel inspiratie vandaan!

#4 Find a buddy!
Een no-buy hoef je niet alleen te doen! Zoek steun bij vriendinnen. Je kunt het samen doen, maar het kan ook al helpen door ze over je no-buy te vertellen. Mocht je in de verleiding komen dan kunnen ze je weerhouden van een aankoop. Wat je ook kunt doen is een kleding-ruildag organiseren met vriendinnen! Kom op een avond bij elkaar en neem kleding mee die je niet of zelden draagt en ruil het met kleding van vriendinnen die zij niet of zelden dragen. Everybody wins!

#5 Pimp je oude kleding
Come on, je hoeft geen ultieme creabea te zijn om je kleding te pimpen. Wat dacht je van tie-dye, ombre, kledingverf, de schaar erin of studs erop naaien? Mijn zusjes hebben veel kleding DIY’s op hun site gepost (kittehscupcakes.com) maar ook vind je veel inspiratie op psimadethis.com en honestlywtf.com. Natuurlijk vind je via google ook een hele hoop!


#6 Ontwijk kledingwinkels zo veel mogelijk
Het is lastig, maar probeer jezelf niet in de buurt van winkels te begeven als je er niets te zoeken hebt. Dus als een vriendin vraagt of je mee gaat shoppen, gewoon als gezelschap, gewoon nee zeggen. Als je door het centrum moet lopen zet dan denkbeeldige oogkleppen op (don’t you dare windowshopping!) en blader niet in catalogussen en reclamefolders. Houd dit vol en je komt feilloos door je no-buy periode heen, I’m sure!

#7 Houd in gedachten hoeveel centjes je bespaart!
Ga eens na hoeveel geld jij dit jaar al aan kleding en accessoires hebt uitgegeven. Schrijf het op en tel het bij elkaar op. Ja, das schrikken he? Ik denk dat ik een maand door California had kunnen reizen van het geld wat ik aan designer shoes en kleding heb gespendeerd. Een maand. Naar Amerika. Inclusief hotelovernachtingen, vliegreis, eten en shoppingmoney. And I’m not even kidding! Misschien moet ik ook maar op een no-buy… jeetje! Dus, elke keer als je ook maar de neiging hebt om te shoppen herhaal je als een mantra in je hoofd: ‘vakantie naar Californie, vakantie naar Californie, vakantie naar Californie‘.

Hmmmm… 4 maanden geen kleding en schoenen shoppen of dit:

Ik hoop dat deze tips jullie helpen om je no-buy periode te starten en door te komen. Als je mee wilt doen aan de Free Fashion Challenge kun je hier klikken voor meer info. Binnenkort (13 mei) is er een grote ruilbeurs in de Humana Loods in Utrecht, georganiseerd door ‘Little Green Dress’. Ook kun je daar je oude kledingstukken laten restylen door naaisters en worden er stylingworkshops gegeven. Fun! Meer info vind je op hun website.

Zijn jullie wel eens op een no-buy gegaan? Hoe lang was dat, en hoe sloeg jij je er doorheen? Deel aanvullende tips gerust bij de comments en deel je ervaring!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

118 Reacties

 1. Shining Rose
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ah wat een fijn artikel! Ook zo herkenbaar. Al die sales zijn idd erg verleidelijk maar probeer sinds 4 maanden echt minder aan kleding etc uit te geven. Ik koop nu alleen iets wat ik echt nodig en echt nog niet in mijn kledingkast heb. Dit gaat tot nu toe best wel goed! Maar deze tips zijn weer erg motiverend, vooral die ene met het oog op een vakantie in amerikaaaa! Bedankt! X

 2. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik denk niet dat ik het echt een jaar vol zou kunnen houden! Alhoewel, waarschijnlijk is het de eerste paar maanden ‘t moeilijkst en ‘wen’ je er daarna aan. Maar minderen met kleding kopen wil ik sowieso, ik heb de laatste paar maanden echt véél te veel geld aan kleding uitgegeven. Nog steeds wil ik een paar dingen heel graag en heb ik het gevoel dat ik niet genoeg heb, maar ik hou me in. Ik wil namelijk ook sparen voor zo’n vakantie!

 3. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Oeh, moeilijk ik kan niet langer dan 2 maanden zonder nieuwe kleding kopen denk ik. Goede tips! Ik moet al een hele tijd eens huishouden in mijn kleding kast. Zo zie je wat je allemaal hebt en kun je nieuwe combinaties maken.

 4. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Heel leuk, maar zou het zelf onmogelijk kunnen. De keren dat ik mezelf toesta om te shoppen, wat slechts 1 keer om de 2 maand is tegenwoordig, heb ik echt hard gewerkt en gespaard voor die ene nieuwe jeans of dat paar schoenen..en het gevoel dat je dan krijgt als je het perfecte paar hebt gevonden ‘SCORE!’…nee dat zet ik echt niet opzij! Hihi:D xoxo

 5. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  aargh dit moet ik eigenlijk ook doen, maar het is zó lastig!
  elke keer als ik iets leuks zie hangen gaat er automatisch door me hoofd: dat heb ik nog niet, dat moet ik hebben!.
  ben best wel verslaafd aan nieuwe kleding kopen, en dan nog zó goedkoop mogelijk ook en veel in 1 keer!
  maaaarr.. ik ga over 3 maandjes al op vakantie naar Kroatië met vriendinnen, en moet mezelf er elke maand als me geld weer gestort word weer aan herinneren dat ik een deel weg moet zetten op me spaarrekening, en dat valt soms nog niet mee 😛
  ik ga toch proberen mezelf op een fashion no buy te zetten en deze komende maanden niets meer kopen, heb nog zat kleding in me kast hangen, het valt er nog net niet uit..
  ga binnenkort maar is me kast uitzoeken en nieuwe combinaties maken!
  thanks voor de tips 🙂

 6. Lies
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik vind het een leuk idee, maar op dit moment komt het niet uit – ik ga op reis naar de VS en daarna ga ik een half jaartje in Italië wonen, er moet natuurlijk geshopt worden! 🙂
  Maar ter compensatie heb ik vanaf 1 januari tot gisteren (bijna vijf maanden dus) niets gekocht. Maar nu heb ik echt wel T-shirts en cardigans nodig.

 7. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Kleren zijn voor mij niet echt een probleem, het is de make-up die me fortuinen kost xD Het gebeurt el vaker dat ik op een zaterdagmiddag gwn ff naar de Kruidvat ga en dat ik thuis kom met zaken vol 😛 Het is gewoon zo verslavend xD

 8. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Wow een heel jaar zou ik dus écht niet kunnen! Op het moment mag ik van mezelf ook niet zoveel uitgeven omdat ik volgende maand ga shoppen, maar zelfs dat gaat al moeizaam! Oops.

 9. Lonneke
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik ga juist zeker geen no buy inlassen. Sinds een paar maanden heb ik pas een beetje mijn stijl gevonden. Dus ik heb nog niet zo veel kleding in die stijl (ik hou van stoer met een girly randje). Wel heb ik met mezelf afgesproken dat ik geen ‘saaie’ kledingstukken meer koop, maar net wat apartere. Anders veranderd er nooit iets in mijn kast.

 10. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Serena, ga je zelf ook een no buy doen of was het alleen ter inspiratie.. Vindt het in elk geval een goed idee maar weet niet of ik een jaar vol zou houden 😉

  • Serena
   Auteur
   29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

   Nee, ik wil het niet (niet voor een jaar) en het kan ook niet, want ik krijg nog wel eens kleding van webshops voor fashionoutfits. En kleding aannemen mag ook niet. Dus voor mij heeft het geen zin.

   • Dani
    29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

    Maar kleding aannemen kost je niets toch?

    • Serena
     Auteur
     29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

     Nee, maar als ik meedoe aan die challenge dan mag dat dus ook niet!

 11. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Wat een super idee! Ik ga het doen, sowieso post ik al mijn ervaringen op mijn blog.

  Liefs, Mariette

 12. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Een heel jaar geen kleding kopen?! Oeh nee, dat kan ik echt niet 🙂 shoppen is een hobby voor mij, denk ik! haha 🙂

 13. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Erg handige tips!
  Zelf ga ik ook een soort van no-buy doen. Ik heb wel een lijstje gemaakt met dingen voor de zomer die ik nodig heb, en als ik dat in de winkels zie en het is echt wat ik nodig heb dan mag ik het kopen. Maar voor de rest wil ik zo min mogelijk kopen zodat ik kan sparen voor Amerika en daar heel veeell kan shoppen!

 14. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Poeh! Ik zag er laatst al iets over op TV, ik zou het denk ik niet volhouden. Het is natuurlijk niet onmogelijk, maar ik koop vrij goedkope kleding en die kwaliteit is vaak niet zo goed. Maar natuurlijk zou het wel moeten kunnen, en het zou zoveel schelen! Heb nu een maand niks gekocht, vond ik ook al wel een prestatie 😛 hahaha!

 15. sophie
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  ik ben net een maand een nobuy doorgekomen omdat ik geld wilde sparen om in londen los te kunnen gaan, maandag kan ik eindelijk weer shoppen! 😀

 16. Daphne
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  wooow, een heel jaar geen kleding kopen zou ik niet volhouden.. ;$
  dat is best wel verwend als je denkt dat sommige mensen in de derde wereld landen blij mogen zijn dat ze 1 paar schoenen ofzo hebben…

  Maar gister heb ik weer een leuk t-shirtje gevonden in mn kast die ik nog maar 1 keer had aangedaan, dus ik heb hem gelijk weer aangedaan en eens anders gecombineerd 🙂

 17. Sara
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik denk dat ik ook maar op een no-buy ga, maar dan voor drie maanden ofzo. Ik krijg €50,- per maand kleedgeld, dus met drie maanden niets kopen heb ik al €150,-! Ik heb genoeg kleding, dus ik ga ervoor. 🙂 Wat ik dan wel doe is zelf kleding maken en echt nodige dingen (bv. nieuwe jeans of ondergoed ofzo) wel kopen. Ik ga het maar proberen!

  • Serena
   Auteur
   29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

   Maar zelfs een nieuwe jeans…heb je die wel echt nodig? Je kan ook een oude pimpen. Of een tweedehands kopen voor 3 euro en die mooi oplappen. Je kan zo veel geld besparen als je echt wilt!

 18. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Je kledingkast regelmatig opruimen is sowieso een must, maar gooi niet te snel dingen weg! Ik heb een groen wolvilten blazer wat ik echt al 8 jaar in de kast heb hangen. Ik draag hem 1 keer per 1 a 2 jaar, maar het is echt zo’n item dat je 1x vindt en daarna nooit meer. Dus choose wisely!

 19. lieve
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Woww! Als ik dat een jaar lang doe heb ik 660 euro 🙂 misschien ga ik het wel doen! Echt een super idee! Ik krijg nog best veel kleding van mijn moeder, vandaar 😀 Super artikel, en trouwens ik ben ook in de lush in Utrecht geweest, het is maar 2 minuten fietsen 🙂 het is echt superleuk!!! Heb al meteen badbruisbal, lemony flutter en 2 gezichtsstoomtabletten gekocht 🙂
  I love your site!

 20. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Wat een leuke tips! Ik moet zeggen dat ik zelf weinig moeite heb met geen kleding, schoenen en accessoires kopen.. maar bij beauty-shoppen gaat het bij mij altijd mis. Al merk ik wel dat sinds ik de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks kleding koop (na een periode van extreem veel kopen), ik er heel veel geld mee bespaar.

 21. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Leuk artikel! Het zou niets voor mij zijn, ik houd gewoon te veel van fashion!

 22. Maaike
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Hmm, ik heb mezelf wel eens op een no-buy gezet… Ik hield het amper 2 weken vol. Ik word gewoon heel gelukkig van nieuwe kleren, can’t help it!

 23. Naomi
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ok, perfect het artikel wat ik nodig had!

 24. Anne
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Even mekkeren hoor: “#7 Houd in gedachten hoeveel centjes je bespaard!”

  Moet ‘bespaart’ zijn.

 25. norma
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik heb maar 2 planken als kast heb dus geen ruimte om dit te doen zo jammer

 26. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Leuk artikel!! Ik zou het ook is moeten proberen maar shop zo graag!!

 27. Charel
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik ga ook maar een no-buy inlassen. Ik heb deze maand bijna al mijn geld uitgegeven aan kleding. Het enige wat ik misschien mezelf nog toe laat om te kopen zijn basics zoals hemdjes,sokken,ondergoed enz. omdat die dingen bij mij altijd super snel slijten. Ik hoop echt dat ik het vol houd want ik ben echt snel een opgever met dit soort dingen.

 28. MoiMay
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik mag blij zijn als ik een keer iets mag kopen. Het is meestal zo dat ik erg geen geld en tijd voor heb. Zal mezelf dus nooit op een no-buy hoeven zetten, omdat ik al een gat in de lucht spring als er wat geld over blijft voor bijv. een nieuwe broek.

 29. Vlinder
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik merk wel verschil nu ik ouder ben en wat meer te besteden heb. Vroeger ging ik naar de H&M en omdat alles toch zo goedkoop was kwam ik met tassenvol thuis waarvan ik uiteindelijk de helft niet droeg en dingen vaak snel lelijk waren. Ik koop nu toch wat meer duurdere artikelen, hier denk ik langer over na voordat ik ze koop waardoor ik er uiteindelijk een stuk langer mee doe, geen impulsaankopen meer voor mij. Dus op zich ben ik al een heel stuk geminderd vergeleken met vroeger.

 30. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Dit artikel komt echt op tijd haha. Ik wil misschien een no by inlassen in mei!
  Ik koop veels te veel kleding

 31. Sanne
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Oh dit artikel komt net op tijd! Ik heb net weer bijna al mijn geld (letterlijk al mijn geld) uitgegeven aan kleding/schoenen. Ik voel me er ook heel slecht over als ik er over na denk haha. Ik ga op een serieuze no-buy vanaf 1 mei. Maar toch spelen nu alweer de verleidingen op, ik heb bij de schoenen die ik eergisteren heb gekocht een cadeaubon van 20 euro gekregen die alleen geldig is in de week van 14 mei (zonder minimaal aankoopbedrag). Die mag ik van mezelf toch wel benutten. Natuurlijk wel met een maximaal aankoopbedrag voor mij (niet 2 paar schoenen voor samen 200 euro). Haha, ik voel me nu al slap. Nou ja ik ga het gewoon een poging wagen. 1 jaar lang geen nieuwe kleding kopen, ik denk niet dat ik daartoe in staat ben…

 32. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik vind het een leuk idee, maar ik shop eigenlijk al bijna nooit kleding. Ik heb – eerlijk waar – vrij weinig. Dus ik zou nooit een jaar kunnen teren op wat er al in mijn kledingkast hangt.

 33. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Goede tips, en het laat je inderdaad beseffen dat je al veel hebt en vaak geen nieuwe jkledungstukken nodig hebt!

 34. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Leuk artikel! Een no buy is niks voor mij.. Ik krijg dan alleen maar meer drang om iets te kopen!

 35. Simone
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik ga het na de zomer proberen.. Het hele jaar geen kleding kopen.. Alleen ondergoed en sokken en leggings want die slijten zo snel.. Ik begin dan aan een banketbakkers opleiding dus ik loop dan toch hele dagen in bakkers kleding (heel flatteus *kuch* maar iedereen loopt er zo bij dus zo erg zal het wel niet zijn) dus dan ziet niemand dat ik al maanden dezelfde kleding afwissel.. Het word denk ik moeilijker dat ik dan geen nagellak meer mag dragen!

 36. Sanne
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Kun je eenzelfde artikel maken voor makeup? Ik koop eig bijna nooit fashion maar wel makeup! Goede tips!

 37. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ja zo herkenbaar maar niet shoppen is echt zo moeilijk vooral omdat er zoveel winkels zijn die voor een prikkie (Primark, H&M) leuke dingen hebben. Maar ik wil mezelf wel weer toespreken er wat meer op te letten

 38. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Wow, 1 jurk, 365 dagen dragen. Die meid heeft skills!!

 39. Kim
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik ben nu al een weekje in no-buy mode wil namelijk sparen gaat tot nu toe erg goed! Heb helemaal geen shopdwang haha

 40. Luna
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Handig artikel!! Ik zou wel op dat strand willen liggen 🙂

 41. Emmalee
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Mijn broeken zijn binnen een half jaar vaak al kapot omdat mijn boven benen tegen elkaar aan schuren. Dus dat word m niet.

 42. nina
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik denk dat het goed is om dat een maand of misschien langer te doen. Om te sparen. Ik probeer dat deze maand ook. Maarja gister merkte ik dat er weer 3 leggings kapot waren en veel sokken waren versleten(ik doe veel staand werk) dus dan moet ik toch echt iets nieuws kopen. Jammer dat daar geen rekening mee wordt gehouden.

  • 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

   Volgens mij wordt daar wel rekening mee gehouden 🙂

   • Serena
    Auteur
    29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

    Nee, want ondergoed en sokken mogen ook niet! Maar als je broeken zo snel slijten dan kan je toch de regels wat aanpassen, just for you.

 43. Cindy
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Handig artikel!

 44. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Ik zit nu onvrijwillig in een no buy ~.~ Doordat ik doordeweeks stage loop en in het weekend werk, heb ik totaal geen tijd om de stad in te duiken. Moet wel zeggen dat het averechts werkt, want deze donderdagavond, toen ik eindelijk tijd vrij wist te maken, ben ik ook helemaal los gegaan tijdens het shoppen onder het idee van: ‘ik heb al zooo lang niets gekocht, nu mag het wel..’ dus ik had in 2 uur evenveel geld uitgegeven als dat ik normaal in een bijna maand doe. oeps.

 45. Senaya
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Leuk artikel. is idd waar!
  maar zou het nooit kunnen volhouden een jaar lang niet shoppen. Jij zelf wel?

  • Serena
   Auteur
   29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

   Wel. Als ik ergens aan begin, dan houd ik het ook vol. Dacht dat ik detoxen ook niet vol zou houden en tot nu toe gaat dat prima. Maar ik WIL het niet, dat is wat anders 🙂

 46. c
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Haha, hier ook iemand 😀 !
  Wel een slim idee.. maar zo moeilijk ! Een paar maanden zou het me wel lukken denk ik .. maar een hele jaar? Echt niet 🙂 xx

 47. Saartje
  29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Hier nog iemand die midden in de nacht op beautylab zit

  • Serena
   Auteur
   29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

   Wat doen jullie hier zo midden in de nacht?! 🙂

   • Diana
    29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

    Na het uitgaan kom ik rond een uur of 4 thuis, maak ik thee voor mezelf ( jaa lach maar) en ga ik lekker al mijn lievelings sites bezoeken (:

    • Serena
     Auteur
     29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

     Wow, dat je daar nog puf voor hebt! Ik duik meestal gewoon meteen mijn bedje in hoor!

 48. 29 april 2012 / zondag, 29 april 2012

  Zalig zo’n artikel in de nacht! Hier is een nachtraaf heel blij, hihi! Ik heb het dus al een paar keer geprobeerd, maar het is echt moeilijk! Kleren heb ik zat en sommige maar één keer gedragen, echt doodzonde! Eigenlijk ben ik het soort persoon dat altijd teruggrijpt naar dezelfde favorieten. Het inventariseren van je kledingkast is echt best slim! Ik vind het zelf altijd zo geweldig om te zien hoe creatief mensen kunnen omgaan met hun kleren, het werkt echt inspirerend! Maar echt een no-buy doen, ik weet niet of ik het kan, eeek! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *