Hoe krijg ik gratis producten?

Een vraag die ik de laatste tijd vrij veel voorbij heb zien komen is de vraag hoe men, net als ik, aan gratis producten kan komen voor hun (beauty)blog. In de meeste gevallen gaat het om blogs die nog moeten beginnen of om hele nieuwe blogs, maar ook bloggers die al langere tijd bezig zijn kunnen vast wel wat tips gebruiken! Immers, gratis spullen zijn altijd leuk.

1. Bewijs jezelf
Ik vind dat gratis producten niet de hoofdreden moeten zijn om te beginnen met bloggen. Producten opvragen terwijl je nog niet eens bent begonnen of terwijl je net enkele weken bezig bent is in mijn ogen een hopeloze zaak. Bedrijven, webshops en PR bureaus werken graag samen met bloggers waarop ze kunnen bouwen. Het is daarom belangrijk om jezelf eerst te 'bewijzen' als blogger. Het is belangrijk dat je blog er ten eerste professioneel uitziet, dus werk aan je lay-out en probeer het er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Ook je foto's moeten kwalitatief in orde zijn, let op je spelling en zinsopbouw, en laat zien dat je je blog serieus neemt door regelmatig te bloggen. Dat hoeft echt niet twee keer per dag zoals ik, maar probeer het toch minstens één keer per week bij te houden.

Als je dit allemaal in orde hebt ben je al op de goede weg! Nu willen merken, webshops en PR bureaus natuurlijk wel weten met wie ze in zee gaan. Ze willen weten of het voor hun merk of bedrijf zin heeft op jou gratis producten toe te sturen, dus wat ze graag willen weten is hoeveel bezoekers jouw website heeft. Om een redelijk betrouwbaar bezoekersaantal door te kunnen geven denk ik dat je minimaal 6 maanden bezig moet zijn met bloggen. Installeer dus meteen statistieken op je blog – de meeste bedrijven vinden Google Analytics het meest betrouwbaar – en houd dit de komende 6 maanden goed in de gaten.

Hoe krijg ik de mooiste lay-out? Hoe installeer ik widgets? Hoe krijg ik statistieken op mijn blog? Voor alle technische vragen moet je niet bij mij zijn, want ik heb er zelf weinig verstand van en ik heb mijn lay-out dan ook door iemand anders laten maken. Ga zelf op zoek naar oplossingen, maak gebruik van Google, bezoek speciale fora waar mensen komen die er verstand van hebben, werk aan het verbeteren van je foto's en lay-out, blog regelmatig. Kortom, het kost tijd en moeite, maar uiteindelijk is het jouw blog en na maanden knutselen, fröbelen en oefenen mag jij best van jezelf zeggen dat je jezelf hebt bewezen als blogger!

2. Wees creatief
Omdat jij nog geen berg beautyproducten klaar hebt liggen die wachten op een review is het belangrijk dat je creatief bent. Je moet je blog natuurlijk wel zien te vullen met interessante artikelen! Toch heb je niet altijd beautyproducten nodig om een artikel te schrijven en ik denk dat ik daar wel het bewijs van ben. Ik maak regelmatig recepten en schrijf artikelen die met lifestyle te maken hebben (zoals hoe krijg je inspiratie en hoe word je minder verlegen). Of maak een lijst met jouw favoriete webshops en maak een mooie collage met jouw wishlist. Voor dit soort artikelen heb je helemaal geen beautyproducten nodig!

Verder heb je vast wel iets in huis. Of misschien mag je wel wat lenen van vriendinnen? Je kunt een leuke nail art maken, je everyday make-up routine laten zien, een DIY maskertje, laten zien wat er in je badkamer ligt, een kapsel namaken. Of wees slim en gebruik gratis parfum samples! Bij de parfumerie kun je vaak gratis de nieuwste parfum samples ophalen en deze kun je natuurlijk ook gewoon reviewen. Je kunt dit en nog veel meer gratis samples opvragen via allesvoorniks.nl. Je kunt natuurlijk ook meedoen aan zo veel mogelijk winacties om kans te maken op beautyproducten. Wat ik wil zeggen is, je hebt echt niet per se contacten nodig met een PR bureau en gratis beautyproducten om een blog bij te houden. Wees creatief en zet door! Dat is het allerbelangrijkste. Niet opgeven.

3. Trek de stoute schoenen aan!
Nadat je vind dat je jezelf hebt bewezen als blogger – nogmaals, mijn raad is om het minimaal 6 maanden vol te houden zodat je ook meteen betrouwbare statistieken kunt laten zien – is het tijd om de stoute schoenen aan te trekken! Ik krijg vaak de vraag hoe men in contact komt met PR bureaus en het antwoord is heel simpel: op dezelfde manier als in contact komen met ieder ander persoon. Dus, stuur een mail of pak de telefoon op. Zo simpel is het!

4. Hoe vind ik PR bureaus?
Ook weer heel simpel: door te googelen! Soms is het makkelijker om eerst een merk in gedachten te hebben en vervolgens te zoeken welk PR bureau dit merk in hun portfolio heeft. Soms is het makkelijk om eerst een PR bureau te zoeken en dan kijken of hun merken aansluiting hebben met jouw blog. Ik ga jullie in elk geval geen voorgekauwd lijstje van PR bureaus voorschotelen want ik heb er soms dagen over gedaan om uit te zoeken bij welk bureau ik moest zijn (inclusief bellen naar het buitenland en tientallen mails versturen) en ik vind dat jullie dat ook moeten doen. Gewoon, omdat het er nu eenmaal bij hoort als blogger om af en toe Sherlock Holmes te zijn. En omdat je daarna trots op jezelf kunt zijn!

5. Jouw blog is jouw product
Net zoals PR bureaus en webshops achter hun merken staan, zo moet jij achter je blog staan. Je blog is je baby, je kindje, het resultaat van maanden hard werk, bloed, zweet en tranen. Wanneer je een mail stuurt of besluit te bellen is het belangrijk dat je je blog van binnen en van buiten kent en dat je er zelfverzekerd over bent. Stel dus een professionele maar enthousiaste mail op waarin je jezelf en je blog aan het PR bureau voorstelt. Maak hem niet te lang, daar heeft niemand tijd voor. Vraag ook niet meteen om gratis producten, want dat komt hebberig over. Vraag of je op de perslijst gezet kunt worden. Wanneer je belt is het belangrijk om van te voren al te bedenken wat je wilt gaan zeggen, dus studeer een mooi verhaaltje in wat je afratelt zodra je de juiste persoon te pakken hebt. Spreek duidelijk, ABN, enthousiast en kom zeker over. Vaak wil men alsnog een mail ontvangen na een telefoontje, dus houd daar rekening mee.

6. Ik sta op de perslijst, en nu?
Hoera! Je staat op de perslijst! Wat kun je nu zo ongeveer verwachten? Het PR bureau zal jou voortaan voorzien van persberichten: bestandjes met informatie en foto's van nieuwe producten die later in de winkels komen te liggen. Superleuk, omdat jij nu als eerste op de hoogte bent van deze producten én over hele mooie professionele persfoto's beschikt. De hoeveelheid persberichten ligt een beetje aan het PR bureau, sommige gooien je er echt mee dood en anderen sturen er eentje per week of eentje per maand. Raak in elk geval niet in paniek van de hoeveelheid persberichten, je hoeft echt niet elk bericht te plaatsen!

Om op de perslijst terecht te komen heb jij jezelf eerst moeten bewijzen als blogger, maar nu je eenmaal op de perslijst staat moet je je opnieuw bewijzen! Omdat PR bureaus vaak eerst willen weten wat ze aan je hebben is het verstandig om zo nu en dan iets met de persberichten te doen. Dus vertaal het bericht in eigen woorden en schrijf er een leuke newsflash over op je blog. Stuur de link door naar het betreffende persbureau om te laten zien dat je er wat mee hebt gedaan. Als je dit een aantal keren hebt gedaan kun je eens een poging wagen om een product op te vragen. Bij het eerstvolgende persbericht met een product dat jij interessant vindt kun je een reply mailen met de vraag of er misschien nog samples beschikbaar zijn. Spannend! Als het persbureau tevreden over je is en als er voldoende samples beschikbaar zijn dan sturen ze je wellicht iets toe! Wie niet waagt…

Mocht je een product hebben ontvangen dan is het belangrijk om dit meteen even te laten weten aan het persbureau door ze een kort mailtje te sturen. Wees altijd dankbaar met alles wat je krijgt! Wanneer je het product goed hebt getest en wanneer je er een review over hebt geschreven stuur je de link weer door naar het bureau zodat ze weten dat je het hebt gebruikt en dat je er wat over hebt geplaatst. PR bureaus hebben vaak honderden blogs in hun bestanden en kunnen moeilijk elke dag alles af om te zien of er nog iemand over hun merken heeft geblogd, het is daarom belangrijk dat je goed contact met ze onderhoudt en dat ze je op de hoogte houdt.

7. Geen succes bij PR bureaus?
Krijg je geen reactie op je mails en lukt het niet om op de perslijst geplaatst te worden? Geef niet op. Als je écht wilt dan kom je er uiteindelijk wel. Probeer eens wat kleinere, nieuwe webshops aan te schrijven die alle aandacht kunnen gebruiken. Vaak zijn webshops wat toegankelijker. Of laat je blog eens zien aan je vrienden en familie om te vragen of zij nog tips hebben voor jou. Misschien dat zij verbeterpunten zien die jij niet ziet. Misschien is je bezoekersaantal het probleem. Werk in dat geval door aan je blog, zorg dat je meer bezoekers krijgt (mijn tips lees je hier) en probeer het over een half jaar nog eens. Never give up!

Zelf heb ik in het begin regelmatig afwijzingen gekregen van PR bureaus en nu nog steeds heb ik er wel eens 'last' van. Dan zijn er slechts een gering aantal samples en stuurt men liever samples naar magazines. Ik kan het allemaal wel begrijpen (de mediawaarde van een magazine is nu eenmaal hoger dan die van een blog) en mij hoor je absoluut niet klagen (echt totaal niet, ik ben alleen maar blij en dankbaar). Wat ik wil zeggen is dat ook ik nog wel eens te horen krijg dat ze me niet kunnen helpen en dat ik ook gewoon doorga. Doorga met Beautylab nóg leuker maken en zorgen dat ik nóg meer bezoekers krijg zodat ze op een dag écht niet meer om mij heen kunnen! 😉

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben gehad en dat jullie begrijpen dat je niet meteen vanaf de eerste dag dat je blog online gaat kunt verwachten dat je wel even wat gratis beautyproducten kunt opvragen. Zo werkt het gewoon niet. Ook ik heb mezelf eerst moeten bewijzen als blogger om te komen waar ik nu ben. Ik krijg nu dagelijks pakketjes thuisgestuurd, maar ik ben dan ook 3,5 jaar intensief met mijn blog bezig. It takes time! Ik wil jullie absoluut niet ontmoedigen maar juist stimuleren om door te gaan. Want ook jij kan bereiken wat ik heb bereikt en wie weet nog veel meer. Ik bedoel, als ik het kan, dan kan jij het toch ook? Probeer gewoon het beste uit jezelf te halen, blog met passie, zet door en dan kom je er wel.

Go, beauty!

Until next time,
Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

149 Reacties

 1. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Heel erg bedankt voor dit artikel! Ik vind het een heel handig artikel met goede tips waar veel mensen zeker wat aan zullen hebben. Ook de tip van de proefmonsters vind ik een hele goede. Ik vraag al heel lang proefmonster aan, maar had er eigenlijk nooit aan gedacht dat ik die ook zou kunnen gebruiken voor een artikel.

 2. Genevieve
  7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Heel nuttig dit!

 3. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  That was useful 🙂 My next goal is to make Dutch companies see that I’m ‘alive’. I have been blogging in Holland for a long time but I dont have any connection to Dutch companies. Jammer 🙁 😀

 4. Sieb
  7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Prachtmens, top dat je dit deelt. Echtwaar. Keep up the good work Serena 😉

 5. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Wat een geweldig goed artikel Serena! Ik ben het er echt helemaal mee eens.

  Ik krijg ook best vaak de vraag hoe je aan gratis producten komt en hoe je het beste een blog kan beginnen. Vaak beginnen deze mensen alleen maar om de gratis producten, ik BLIJF uitleggen dat je niet met die intentie moet beginnen met bloggen. 😉 Maar goed. Echt een leuk artikel!

 6. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Heel erg bedankt voor alle tips, hier heb ik zeker wat aan gehad.
  Liefs

 7. maartje de bever
  7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  hoe kan ik een blog aan maken want dat wil ik heel lang al maar het lukt niet

 8. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Fijn artikel! Wat lief dat je deze tips geeft aan je medebloggers! Ik heb er iig wel wat aan, thanx!

 9. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Hoi Girls,
  Ik werk voor een webshop / online apotheek die op dit moment actief op zoek zijn naar meiden met een blog die, net zoals Serena zegt, een passie hebben voor het bloggen en testen van producten! Het gaat hier om huidverzorging van merken zoals Vichy, La Roche Posay, Louis Widmer, RoC, Bioderma, Lierac enzoverder. Interesse? Stuur me een mailtje met wat uitleg over jezelf en je statistieken op claudia@farmaline.be !

 10. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Ik heb trouwens nog een vraagje: Ik weet dat het bij bloggen niet om de spullen die je krijgt, en het geld dat je ermee zou kunnen verdienen gaat.. Maar het is toch leuk als je van je hobby je bijbaantje zou kunnen maken. Dus mijn vraag is hoe kom je aan de adverteerders? Ook gewoon mailen of bellen?
  Alvast bedankt!

 11. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Op zo’n artikel was ik aan het wachten 🙂 Ik heb overlaatst voor het eerst in de lange tijd dat ik blog, naar een bedrijf gemaild (naar ELF). Helaas kreeg ik een afwijzing omdat ik te weinig bezoekers had en ik had tot nu toe geen zin meer om te bloggen. Misschien moet ik toch maar terug beginnen met mijn blog, want ik heb hem een beetje verwaarloost sinds het negatieve antwoord van het bedrijf. Thanks! x

 12. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Wauw dankje voor dit artikel!
  Hier hebben beginnende bloggers als ik echt veel aan 🙂
  Ga gelijk beginnen met stappen ondernemen!

 13. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Echte handige tips waar we wat en hebben! Ook nog eens erg motiverend. Dank je wel Serena, dit had ik nodig ^^

 14. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Dank je voor dit artikel! wij bloggen al ruim 2 jaar en hebben eigenlijk bijna nooit gratis producten gekregen, daar is het ook totaal niet om te doen maar soms lijkt het me ook wel leuk wat nieuwe producten te kunnen laten zien en reviewen dus dan heb ik zeker wat aan je tips 🙂

 15. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  it is all about stats, isn’t it! Statistisch gezien (hoe ironisch) wist ik niet dat er zo snel causale verbanden gelegd werden tussen stats & kwaliteit! of laat het me anders stellen, stats zijn blijkbaar van groter belang dan kwaliteit.

  • Serena
   Auteur
   7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   Dat is niet helemaal waar, ik denk dat de uitstraling van een blog ook veel meespeelt. Dus, een mooie lay-out die er aantrekkelijk en professioneel uitziet, incl. leuke vlotte stukjes zonder spelfouten en mooie scherpe foto’s.

  • Serena
   Auteur
   7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   Jouw blog ziet er trouwens super uit! En je hebt leuk mushroom-haar ^^

 16. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Mooi, heel handig en interessant artikel :)!

 17. nanadoe
  7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Wow wat een goed artikel! Dat alles zo in elkaar steekt wist ik niet, leuk om een ‘kijkje’ achter de schermen te krijgen. Je schrijft erg goed, bent veelzijdig en dat loont. Het belangrijkste vind ik dat iemand passie moet hebben voor zijn blog, wat jij ook zegt, bloggen om gratis producten te krijgen werkt niet.

 18. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Heel handig,
  bedankt voor je tips x

 19. 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

  Leuk artikel, ik was al een beetje op zoek naar zulke artikels want ik vind het altijd een beetje rot om te vragen. Heb er veel aan dankjewel!

 20. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  I like! Thanks for sharing this article. Hier heb ik zeker wat aan.

  x

 21. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Tja, ruim anderhalf jaar verder en 500 blogposts later ben ik nog steeds niet veel opgeschoten :P. Ik vind het af en toe lastig om mensen te trekken zonder heel het net vol te spammen en dure winacties te financieren (dat gaat gewoon niet met mijn inkomen)… Langzaam maar zeker komt mijn blogje wel op hoor! Maar het is vaak frustrerend om te zien dat sommige mensen die net een maandje bezig zijn, op het zelfde ‘niveau’ zitten zegmaar!

  • 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   Ja inderdaad, dan vraag ik me ook wel af hoe zij dat doen. Wellicht gewoon een heel grote stash. Maar ik vind jou blog wel heel mooi en leuk om te lezen, hij zal zeker en vast wel groter worden 🙂

 22. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Wat een onwijs handig artikel, ga er zeker wat mee doen!

 23. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Hi Serena,

  Wat een heerlijk informatief artikel! Vind het zo fijn dat je lekker positief schrijft. Ik krijg bijna het gevoel alsof je het persoonlijk tegen mij hebt! Krijg er helemaal een boost van, heb weer zin om te schrijven voor mijn blog. Het is soms lastig om tijd ervoor te maken als je een fulltime baan hebt (ik werk in een laboratorium nota bene! Hoe toevallig :)) terwijl ik beautybloggen zo leuk vind om te doen.

  Bedankt voor je fijne artikel.
  Keep up the good work, je blog staat dagelijks in m’n leeslijstje.
  Xoxo

 24. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  wat een leuke tips allemaal!

 25. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Wat een onwijs handig en leuk artikel! Het inspireert mij ook echt om door te blijven bloggen. Niet alleen om gratis producten te krijgen, maar om meer connecties te krijgen! Gratis producten krijgen is dan een mooie bijzaak!

  Bedank dat je dit wilde delen!

 26. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Dankjewel voor de handige tips! Ik ben ook pas begonnen met mijn blog en ondanks dat ik nog maar weinig bezoekers heb, vind ik het super leuk om te schrijven. Ik doe echt m’n best om alle make upjes die ik heb te gebruiken, aangezien ik graag veel schrijf! Fijne tips en lief dat je dat wil delen! <3
  Liefs, Anke

 27. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Wat een geweldige tips!

 28. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Handige tips!

 29. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Serena je bent top!
  Je bent een groot voorbeeld voor mij en ik geniet elke dag van jou posts, deze post steekt mij weer een hart onder de riem, so thanks!

  Liefs XX!

 30. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Wat een leuk artikel!
  Heel leerzaam.

  Liefs, Joyce

 31. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Super handig artikel Sereen! Ik vind het leuk dat je andere (kleinere) bloggers echt probeert te helpen! Ik heb hier zeker wat aan, heel erg bedankt! 😀

 32. Amber
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Leuk artikel! Heeft iemand al ervaring met allesvoorniks.nl? Ik hoor het graag. 😀
  x

  • Serena
   Auteur
   7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   Ja, ik! Heb dingetjes aangevraagd, maar nog niets gehad. Duurt paar weken denk ik.

 33. Saar
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Goed artikel (al ben ik geen blogger die gratis spullen wil) Maar Princess Celestia!! <3

 34. Crmen
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Erg leuk en nuttig artikel 🙂 fijn om te zien dat je meiden (en jongens) zo een hart onder de riem steekt !

 35. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Super goed artikel! Hier heb ik echt iets aan. 🙂

 36. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Handig en intressant, thanks Sereen!

 37. E.
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Een magazine waardevoller?
  Volgens mij bereik jij toch echt veel meer mensen dan een tijdschrift. Jij bent goedkoper om te lezen en er is iedere dag iets nieuws.
  Ik kocht vroeger altijd de Amerikaanse Cosmopolitain en Marie Claire en bijna iedere week de Grazia. Dat doe ik nu alleen nog maar als ik een lange vlucht voor de boeg heb.
  Blogs zijn veel leuker en toegankelijker. Volgens mij heb jij meer lezeressen dan het gemiddelde tijdschrift.
  Jij en Mascha lijken wel een beetje de ouwe rossen in het vak (positief). Jullie zijn er heel oprecht mee begonnen al die jaren geleden en ik heb een beetje het gevoel dat heel veel meiden het nu zijn gaan doen niet omdat het hun passie is, maar meer omdat ze denken: “oh wat leuk dat bloggen, ga ik ook doen, krijg ik ook gratis spullen etc.”
  Daarom vind ik nieuwe blogs ook niet echt relevant..

  Keep it up!

 38. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Heel handig, dit artikel! Ik vind het zelf ook nog altijd lastig hoor, de ‘zakelijke’ kant van het bloggen. Inmiddels heb ik wel wat ervaring met persbureaus en zelfs persevents, maar spannend vind ik het nog wel. Maar inderdaad; laten zien dat je het kunt is heel belangrijk!

 39. Helena
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  saaie artikelen vandaag…

 40. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Goed artikel, sluit inderdaad ook aan bij mijn ervaring. Ik dacht eerst namelijk een beetje minderwaardig over mijn blog, maar toen ik het serieuzer begon te nemen en ook serieus over mijn blog begon te spreken in mails naar persbureau’s e.d. merkte ik dat ik gelijk meer voor elkaar kreeg. Maar ik lees ook weleens wat op bepaalde blogs waardoor ik denk; doe normaal! Alsof ze zichzelf blog godinnen vinden terwijl ze net een maandje bezig zijn, geen zin zonder spelfouten kunnen schrijven of vijf bezoekers per dag krijgen. Jezelf te serieus nemen is dus ook niet goed 😉

 41. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Handig, ik ben sinds Maart bezig met m’n blog dus ik heb nog even te gaan,
  maar zal dit artikel zeker nog een paar keer teruglezen!

 42. Patricia
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Hee Serena,

  Ik heb zelf geen blog, ik denk ook niet dat ik het zou kunnen! Maar wat super dat je al deze tips geeft!

  Liefs!

 43. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Heel heel heel erg bedankt voor de tips!

 44. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Leuk dat je zo open bent over zo’n dingen!

  Zelf ben ik niet echt bezig met persbureaus enzo. Ik werk full-time met veel overuren en ik kan dus geen beloftes waarmaken qua regelmatig updaten. Ik ben wel naar de beauty with heart party van the body shop geweest (wedstrijd gewonnen), en zo’n dingen zou ik echt vaker willen doen. Alleen al omdat ik zo weinig vriendinnen heb die van make-up houden, en ik dan ook eens niet als laatste op de hoogte ben van beauty nieuwtjes 🙂

 45. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Leuk artikel, en bedankt om het taboe om die gratis producten een beetje te doorbreken! Want ik heb wel de indruk dat dat er is, spijtig.
  Ik ben momenteel zelf 2j bezig met bloggen, zij het met tussenpozes, maar nu toch al een maand of 8 dagelijks aan het bloggen. Maar er zijn me wat dingen opgevallen. Namelijk als Belgische blogger gaat het allemaal veel moeilijker vind ik. Ik denk niet dat er in de nabije toekomst een belgische blog zal zijn die full time blogt en er dus van kan leven, zoals in NL wel het geval is.
  Verder ben ik wel al veel blogs tegengekomen die minder volgers hebben dan mij (zowel BE als NL) maar die wel zomaar even de nieuwste bourjois nagellakken, l’oréal shampoo’s en noem maar op krijgen toegestuurd. Enerzijds denk ik altijd van “als de tijd er rijp voor is contacteren ze me zelf wel, het is not done om zelf de eerste stappen te zetten” maar anderzijds is het wellicht wel zo dat die bloggers blijkbaar zelf hun stoute schoenen hebben moeten aantrekken.
  Ik ben blij dat iemand het eens wat heeft verduidelijkt dus nogmaals dankjewel daarvoor 🙂

  • 7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   Ik vind dat je helemaal gelijk hebt. Zelf merk ik het ook en er zijn gewoon geen hele grote beautyblogs in Belgie zoals in Nederland. Ik merk ook dat hier het ‘blogwereldje’ er bijna niet is. x

  • Serena
   Auteur
   7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   Jij ben ZO Belgisch! Zo bescheiden, haha! Als je je wat meer ‘Hollandser’ zou opstellen en de stoute schoenen aantrekt merk je dat er deuren voor je opengaan. Just do it!

 46. Rosamina
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Ik ben niet van plan om een blog te beginnen, maar ik vond het een zeer inspirerend artikel. De adviezen die je geeft, kun je namelijk ook op andere vlakkken in je leven gebruiken. Dus bedankt! 🙂

 47. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Super leuk artikel!! Echt goede tips 🙂
  Ik heb samen met een vriendin een blog, omdat ze jonger is dan 16 heeft google haar account verwijderd (wat een rede!). Hierdoor werden alle foto’s die ze via haar account erop heeft gezet verwijderd (allemaal zwarte hokjes). Uiteindelijk hebben we maar besloten om een nieuwe blog te gaan beginnen, wat erg jammer is, maarja nu kunnen we gewoon met een ‘fresh start’ beginnen aan onze nieuwe blog.

 48. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Heel leuk stuk zeg en wat echt heel goed is dat mensen hun ziel niet verkopen voor gratis crap. Maar het is toch geen must om persbureaus op te zoeken, ik blog nog steeds voor mezelf en ik heb het best druk met wat ik kwijt wil al heb ik niet altijd tijd om alles meteen uit te werken of in 1 keer. Maar ik zou wel graag op de hoogte worden gehouden van nieuwe producten of collecties, maar free stuff is geen must, koop eigenlijk altijd wat ik leuk vind. Of hoort het zo bij elkaar en kan je het ene niet van het andere scheiden?!

  • Serena
   Auteur
   7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   Tuurlijk is dat geen must! Maar ik heb het dan ook geschreven voor de mensen die het wel graag zouden willen. Ook als je geen gratis producten wilt maar wél persberichten moet je bij een PR bureau zijn. Dan wordt je op de hoogte gehouden van de nieuwste producten en dat is altijd leuk blogmateriaal, kan je ook inspiratie geven. Uiteindelijk is het voor jou dan ook de moeite waard om contact te zoeken met PR.

 49. Annika
  6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  leuk! alleen ik vind het leuker om blogs te lezen, dan om ze te schrijven 🙂

 50. 6 augustus 2012 / maandag, 6 augustus 2012

  Goede post! Daar heb ik echt heel veel aan! Ik zit de laatste tijd wat te dubben over de bezoekers aantallen, het loopt gewoon niet. Nu heb ik geen professionele blog maar het is altijd fijn als mensen je posts lezen. Ik ga in elk geval mijn blognaam en lay-out veranderen.
  Ik las je post over hoe je een blog beginnen moet en heb een vraagje. Als je een domeinnaam claimt, hoe krijg je dan dat blogspot.com/wordpress in je URL weg? En kan dat ook zonder een naam te claimen? Kost dat geld?
  Ik hoop heel erg dat je me helpen kan.

  • Serena
   Auteur
   7 augustus 2012 / dinsdag, 7 augustus 2012

   hi Jolijn, zoals ik al zei kan ik je helaas niet helpen met dit soort dingetjes. Google, bezoek forums, vraag het aan mensen die wel verstand hebben van wordpress/blogger/blogs en dergelijke. Kortom: steek er wat moeite in en het zal je lukken! Succes.